QUOTE(denaxa @ 2010 07 23, 22:07)
Solo,noriu paklausti...Turiu tokia problema,del autoivykio pries metus (masina savaime nuriedejo,po to vis del to susitvarkiau rankini ) stipriai pabrango draudimas (dvigubai).Anksciau praejus metams ivykis nebesiskaitydavo,o dabar bendroves ima autoivykiu apskaita uz 5-7 metus,o tiek,kiek man dabar skaiciuoja,sumoketi nepajegiu,moketi kas menesi irgi ne iseitis-labai didele permoka gaunasi.Tai vat klausimas butu toks-jei pasikeisciau masinos numerius ar skaiciuotusi kaip be ivykiu? Nes dar praeitais metais daug kas taip darydavo,draudimas buvo risamas prie masinos,o kaip yra dabar? Keturis metus stazo turiu.Gal dar ka nors galetum patarti...
Jums brokerė atsakė. Iš tiesų, dabar pagal asmens kodą matom žmogaus draudimo istoriją nuo 2004 m. balandžio. Ir vienos kompanijos praėjus metams įvykį tebefikuoja, o kitos - ne.Pagal ankstesnę sistemą, jei turėjai įvykį su bmw, o draudi audi, sistemoje įvykio nėra, dabar gi kad ir ką bedarysi su mašinom, asmens kodas tai lieka tas pats....
denaxa, išeitys yra dvi - arba toliau pati draudžiat arba perrašote draudimą ant kito asmens. Mašiną galima registruoti net ant to, kas neturi vairuotojo pažymėjimo, o jūs kaip naudotoja

Kita išeitis - nors pati dirbu su draudimu, kai mano draugas buvo kaltas (jaunas žmogus), aš jam pasiūliau pinigais atlyginti žalą nukentėjusiam (nukentėjęs prašė 200t) ir apsieiti be deklaracijų pildymų. Jis sumokėjo tuos 200, bet sutaupė kitus 400, kuriuos jam būtų pripaišęs draudimas kitais metais
Papildyta:
QUOTE(Vitulka @ 2010 07 23, 22:33)
nebūtinai.
bet reik turėt omeny, kai jei mašiną perrašysi ant tėvo, bet tu padarysi avariją, draudimo bendrovė gali atsiųst sąskaitą, kuria turėsi apmokėt iki 50 proc. (jei neklystu) mašinos taisymo išlaidų
Papildyta:
----
visuose draudimuose?
Taip, draudimo kompanijos taiko regresą 50-80proc. žalos gali tekti apmokėt pačiam. O
Spokas1 klysti, jei manai, kad įtraukus į sutartį tave, kaip naudotoją, draudimas smarkiai brangs tavo tėvui

Įmoka padidės apie 20 proc, bet rami galva
----
Taip.