Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir svoris

QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 02 29, 11:57)
man visai smalsu, o kaip skaičiuojamas tas svoris, priaugtas nėštumo metu.
tarkim, kai pastojau, svėriau 55 kg.
antrą mėnesį pradėjo kristi svoris ir nukrito 3 kg.
o paskui vėl pradėjau priauginėti.

nuo kurio svorio reiktų skaičiuoti?

mano gydytoja tai skaičiuoja svorį nuo to numesto, t.y nuo 52, nes kaip tik apsilankiau pas ją antrą kart, kai nėštumo buvo trys mėnesiai.

o kaip jūs manot, nuo kurio svorio reiktų skaičiuoti: nuo pradinio ar nuo žemiausio?

man tai logiškiau atrodo nuo pradinio  unsure.gif

as manau kad reikia skaiciuoti nuo pastojimo svorio
Atsakyti
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 02 29, 08:57)
man visai smalsu, o kaip skaičiuojamas tas svoris, priaugtas nėštumo metu.
tarkim, kai pastojau, svėriau 55 kg.
antrą mėnesį pradėjo kristi svoris ir nukrito 3 kg.
o paskui vėl pradėjau priauginėti.

nuo kurio svorio reiktų skaičiuoti?

mano gydytoja tai skaičiuoja svorį nuo to numesto, t.y nuo 52, nes kaip tik apsilankiau pas ją antrą kart, kai nėštumo buvo trys mėnesiai.

o kaip jūs manot, nuo kurio svorio reiktų skaičiuoti: nuo pradinio ar nuo žemiausio?

man tai logiškiau atrodo nuo pradinio  unsure.gif

Man irgi DAUUUG logiškiau atrodo skaičiuoti nuo pradinio svorio, o ne nuo minimalaus, bet, kiek girdėjau, ginekologės skaičiuoja nuo minimalaus.... g.gif
Kadangi netrukus lankysiuos pas savo gydytoją, būtinai jos paklausiu ir informuosiu... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man jau 36sav., prasideda 37-oji... Ir jau turiu +11,5kg. smile.gif
Nezinau, kiek dar priaugsiu, bet, kaip sako, kad paskutinem savaitem jau nebelabai auga svoris, tad gal kaip nors itilpsiu i +12kg ar +13 remus ... g.gif
Ir tikrai nepasakyciau, kad svoris labiausiai augo butent 7-8men., man jis augo gana tolygiai, ir viskas priklause nuo mano mitybos: vos tik atsipalaiduodavau ir pradedavau valgyti viska, ka tik akys mato, is karto koks 1-2kg ir uzaugdavo per kelias dienas, o kai maitindavausi sveikai, tai is svoris labai is leto ir tolygiai augo.
Atsakyti
na as irgi stengiuosi maitintis sveikiau ax.gif ,bet zinoma ne visada iseina, ypac jei nera laiko, tai tenka ir vakarais pavalgyt, bet tada iskart svoris padideja 1-2 kg ir savijauta pasidaro prastesne verysad.gif

del tu priaugimu, tai man irgi buvo kad iki 4 menesio numeciau net 4 kg, tai jei skaiciuojant nuo pradinio, tai dabar jau 7 menesis eina, o sveriu tik 2 kg daugiau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mo_nika @ 2008 02 28, 13:31)
Mano gydytoja taip ir sako: "Turi džiaugtis kiekvienu kilogramu, nes vaikučiui KIEKVIENAS tavo kilogramas yra svarbus ir reikalingas"!!!  thumbup.gif

Na jau, na jau, tai tavo gydytojai ir 30 priaugtų kg. būtų svarbūs ir reikalingi g.gif *****, keisčiau tokį variantą.
Atsakyti
QUOTE(toscana @ 2008 02 29, 14:44)
Na jau, na jau, tai tavo gydytojai ir 30 priaugtų kg. būtų svarbūs ir reikalingi g.gif  *****, keisčiau tokį variantą.

O 30 priaugtų kg čia - norma?!?!?!?! blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mo_nika @ 2008 02 29, 16:31)
O 30 priaugtų  kg čia - norma?!?!?!?!  blink.gif

O kur aš rašiau kad tai norma tongue.gif Tiesiog cituoju tavo gydytoją "Turi džiaugtis kiekvienu kilogramu, nes vaikučiui KIEKVIENAS tavo kilogramas yra svarbus ir reikalingas". Tai jei jau KIEKVIENAS tai koks skirtumas 12 ar 30 kg. biggrin.gif
Jei rimtai, aš per nėštumą priaugau 18, man tai buvo jau daug ax.gif
Atsakyti
[Sveikute nestukes...
esu sestame menesyje.... jau kokios 2 savaites nekemsu visko kas po ranka papuola ir net sugebejau 1 kg atsikratyti , o ir plius ne taip pavargstu ir jauciuosi daug produktyvesne wink.gif))
courage ir daugiau geros nuotaikos
Atsakyti
QUOTE(toscana @ 2008 02 29, 15:38)
O kur aš rašiau kad tai norma tongue.gif  Tiesiog cituoju tavo gydytoją "Turi džiaugtis kiekvienu kilogramu, nes vaikučiui KIEKVIENAS tavo kilogramas yra svarbus ir reikalingas". Tai jei jau KIEKVIENAS tai koks skirtumas 12 ar 30 kg. biggrin.gif
Jei rimtai, aš per nėštumą priaugau 18, man tai buvo jau daug ax.gif

Kiekvienas tai ir yra kiekvienas, kol jis nėra viršsvoris...
Be to, vienai mamai 18 kg gali būti norma, o kitai - jau viršsvoris, tad vienos tiesos čia nėra! ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mo_nika @ 2008 02 29, 17:53)
Kiekvienas tai ir yra kiekvienas, kol jis nėra viršsvoris...

Va su tuo sutinku 100 proc. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(toscana @ 2008 02 29, 17:44)
Na jau, na jau, tai tavo gydytojai ir 30 priaugtų kg. būtų svarbūs ir reikalingi g.gif  *****, keisčiau tokį variantą.

Jei maitinsite krutimi svoris greit dings rolleyes.gif As sveriau 48 po gimdymo,o po 7 menesiu maitinimo liko ti 42kg bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kselija @ 2008 02 29, 21:45)
Jei maitinsite krutimi svoris greit dings rolleyes.gif  As sveriau 48 po gimdymo,o po 7 menesiu maitinimo liko ti 42kg bigsmile.gif

O koks tavo ugis, jei ne paslaptis? g.gif
Papildyta:
Beje, pradejau nuo 51 kg. Siuo metu jau 16 savaiciu, o priaugau jau 5 kg doh.gif kojos ir uzpakalis papampo, bet tikiuosi, kad manksta kiek pagelbes toliau rolleyes.gif
Atsakyti