Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir svoris

Sakote lieknos mamytes daugiau priauga? g.gif
Na mano atveju tai patikekit..... Niekada nebuvau storule , bet ir labai liekna .Mano ugis 180 o sverdavau apie 70kg. Tai buvo normalu(nors tada taip ir nemaniau). Per pirma nestuma priaugau 32Kg. maniau kad todel jog viska kimsau kas tik po ranka papuldavo blush2.gif .Gimus vaikeliui puse numeciau gal per kokius tris men. o likusius 16kg per 3metus. Ziauriai vargau......... Na o kai jau susitvarkaiu tai vel gandrelis atskrido lotuliukas.gif Tada labai stengiausi prisiziureti maista, bet kas is to paskutinemis nestumo savaitemis teko gerti gelezi, nes labai nusilpo kraujas. Antras vaikelis gime 3.5kg o as priaugau vel 32kg. Pirmasis 4.2kg.
Na o dabar vel stengiuosi sugrizti i savo vezes. Bet esme ta kad pirmuoju atveju tie patys kilogramai, tik vaikutis didesnis ir mamyte sveikesne. O antruoju atveju tie patys kg. vaikutis mazesnis(3.5kg tai nera blogai) ir sveikata tai tikrai nekokia. Sekmes jums visoms. O tuos kg. numesit tik kantrybes reikes.
Atsakyti
QUOTE(bliutaite @ 2008 02 27, 17:56)
faina smile.gif as tai pastambejau is visur,tikriausiai greit busiu kaip zebriukas dryzius,nes stijos vis atsiranda unsure.gif

Na, nieko čia jau nepadarysi, jei ir stambėji... Juk lėliuko badu nemarinsi, o ir šiaip, mano gydytoja sako, kad specialios nėštumo dietos yra nenormalus reiškinys ir kad JOKIOS dietos ir nereikia, ir negalima laikytis... g.gif

Moters organizmas pats padiktuoja, ko ir kiek jai reikia valgyti. O ribodama savo norą tik jausi diskomfortą, o kartu - ir vaikiukas jaus.... unsure.gif

O dėl strijų tai irgi toks dalykas, kad jos, pasirodo, nuo jokių kremų nepriklauso. Aš kaip durnė nėštumo pradžioj "Colistar'o" kremą po 150 Lt kas pusantro mėnesio pirkau, tepiau, o po to išsiaiškinau, kad strijų atsiradimui realiai užkirsti kelio net neįmanoma!!! doh.gif
Pasirodo, kad jei būsimos mamytės oda yra elastinga ir linkusi temptis, tai ir be jokių stebuklingų kremų tų strijų nebus, o jei jau neelastinga, tai nepadės ir 1000 Lt kainuojantys kremai... ax.gif
Kremai ir aliejai realiai skirti nuimti niežulį, pamaitinti pačią odą, kuri kasdien tempiasi, sudrėkinti, o ne užkirsti kelią strijoms, kaip kad rašo ant visų buteliukų...
Tad nenusimink labai - tokia jau ta "kaina" už galimybę turėti vaikutį, o kaina, manau, jokia nėra per didelė už šį nuostabų stebuklą... drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(tuckute @ 2008 02 27, 18:33)
Sakote lieknos mamytes daugiau priauga? g.gif
Na mano atveju tai patikekit..... Niekada nebuvau storule , bet ir labai liekna .Mano  ugis 180 o sverdavau apie 70kg. Tai buvo normalu(nors tada taip ir nemaniau). Per pirma nestuma priaugau 32Kg. maniau kad todel jog viska kimsau kas tik po ranka papuldavo blush2.gif .Gimus vaikeliui puse numeciau gal per kokius tris men. o likusius 16kg per 3metus. Ziauriai vargau.........  Na o kai jau susitvarkaiu tai vel gandrelis atskrido lotuliukas.gif  Tada labai stengiausi prisiziureti maista, bet kas is to paskutinemis nestumo savaitemis teko gerti gelezi, nes labai nusilpo kraujas. Antras vaikelis gime 3.5kg o as priaugau vel 32kg. Pirmasis 4.2kg.
Na o dabar vel stengiuosi sugrizti i savo vezes. Bet esme ta kad pirmuoju atveju tie patys kilogramai, tik vaikutis didesnis ir mamyte sveikesne. O antruoju atveju tie patys kg. vaikutis mazesnis(3.5kg tai nera blogai) ir sveikata tai tikrai nekokia. Sekmes jums visoms. O tuos kg. numesit tik kantrybes reikes.

Na, juk nėra taisyklių be išimčių... ax.gif
Kiekvienos būsimos mamytės organizmas skirtingai reaguoja į nėštumą ir ypač - į svorio augimą. Juk svorį lemia hormonai, o jau jų tai tikrai niekas nesupaisys...
Manau, kad geriausia yra susitaikyti, kad šito proceso kontroliuoti negali, o ir nereikia (prieš tai pasisakyme rašiau, kodėl).
O kad po vaikiuko atėjimo beveik visoms stengtis reikia, kol grįžta "į savas vėžes", tai faktas... tik vienoms tai pavyksta greičiau, o kitoms - lėčiau... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mo_nika: 28 vasario 2008 - 09:54
As per visa nestuma (19 sav.) kolkas priaugau tik 2kg., visada sveriau 60kg. kai tik pastojau priaugau 2kg., taip jie ir laikosi, kolkas svoris nedideja. Ziuresim kaip bus toliau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lena.lt: 28 vasario 2008 - 13:10
pritariu,kad lelius cia yra svarbiausias,as po to kaip nors jau susitvarkysiu,svarbu mano vaikui gerai.. 4u.gif ir manau taip turime galvoti visos..netgi gal dziaugtis turetume del kekvieno priaugto kilogramo lotuliukas.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(bliutaite @ 2008 02 28, 12:24)
pritariu,kad lelius cia yra svarbiausias,as po to kaip nors jau susitvarkysiu,svarbu mano vaikui gerai.. 4u.gif ir manau taip turime galvoti visos..netgi gal dziaugtis turetume del kekvieno priaugto kilogramo lotuliukas.gif  nestuke.gif

Va va va - BŪTENT drinks_cheers.gif

Mano gydytoja taip ir sako: "Turi džiaugtis kiekvienu kilogramu, nes vaikučiui KIEKVIENAS tavo kilogramas yra svarbus ir reikalingas"!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mo_nika @ 2008 02 27, 17:20)
Nors ką tik buvau pas kosmetologę. Ji yra medikė ir sakė, kad jei jau 29 savaitėj nesu "išsipūtusi" (t.y. veidas nepastorėjęs, kojos netinsta, rankos irgi), tai jau ir nebe išsipūsiu...  thumbup.gif  Dabar tik  nestuke.gif  augs...

nugi maziau reikia visokiu "visaziniu"klausyti doh.gif Bene dazniausiai didziausias svorio suolis pries gala buna, t.y. 7-8 menesi. Cia velgi - nera jokios taisykles, bet sakyti, kad va taip ir taip buna tikra nesamone. Tai paciai moteriai kiekvienas nestumas skirtingas buna, ka jau besneketi apie aplamai skirtingas moteris...

QUOTE(Mo_nika @ 2008 02 28, 09:49)
O dėl strijų tai irgi toks dalykas, kad jos, pasirodo, nuo jokių kremų nepriklauso.

cia tai jau tikra teisybe drinks_cheers.gif

QUOTE(Mo_nika @ 2008 02 28, 13:31)
Mano gydytoja taip ir sako: "Turi džiaugtis kiekvienu kilogramu, nes vaikučiui KIEKVIENAS tavo kilogramas yra svarbus ir reikalingas"!!!  thumbup.gif

kaip medikas - taip ir nuomone biggrin.gif Bene dazniausiai jie kaip tik tarkuoja del kiekvieno priaugto kilogramo doh.gif Ir tikrai nevienai teko savo korteleje pamatyti uzrasa DIETA! Taigi... ax.gif
Atsakyti
kaip medikas - taip ir nuomone biggrin.gif Bene dazniausiai jie kaip tik tarkuoja del kiekvieno priaugto kilogramo doh.gif Ir tikrai nevienai teko savo korteleje pamatyti uzrasa DIETA! Taigi... ax.gif
[/quote]

Dieta nestuke.gif moteriai skiriama tik tada, kai ji priauga per daug, t.y. viršija normą. O kol svoris auga normos ribose, tikrai joks normalus gydytojas dietos neskirs... schmoll.gif

O kad priaugti per mažai yra blogai, tai galiu pasakyti iš asmeninės patirties - mano mama mane gimdyti važiavo su + 4,5 kg, tai po to visokių bėdų buvo... verysad.gif jau nekalbant apie tai, kad paskutinius kelius nėštumo mėnesius man žiauriai trūko deguonies, o ir pienuko mama neilgai teturėjo... NORMALUS priaugtas svoris ypač svarbus pieno gamybai...
Visos mano draugės, kurios nestuke.gif priaugo nemažai, bet normos ribose, džiaugiasi ilgai maitindamos vaikelius savu pienu! thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Mo_nika,2008 02 28, 16:54]
[/quote]

Dieta nestuke.gif moteriai skiriama tik tada, kai ji priauga per daug, t.y. viršija normą. O kol svoris auga normos ribose, tikrai joks normalus gydytojas dietos neskirs... schmoll.gif

O kad priaugti per mažai yra blogai, tai galiu pasakyti iš asmeninės patirties - mano mama mane gimdyti važiavo su + 4,5 kg, tai po to visokių bėdų buvo... verysad.gif jau nekalbant apie tai, kad paskutinius kelius nėštumo mėnesius man žiauriai trūko deguonies, o ir pienuko mama neilgai teturėjo... NORMALUS priaugtas svoris ypač svarbus pieno gamybai...
Visos mano draugės, kurios nestuke.gif priaugo nemažai, bet normos ribose, džiaugiasi ilgai maitindamos vaikelius savu pienu! thumbup.gif
[/quote]
Mh.................TIk nepagalvokit nieko blogo ax.gif , bet as del to pieno. Kaip ir jusu sakot aisku visi organizmai skirtingi. Bet mano atveju kaip ir miinejau kg. skaicius per abu nestumus vienodas o pirma vaikeli vos ismaitinau iki 4men. ir tai jau nuo 2 men, damaitindavau. O sitam dabar jau 8men. ir jau bandau po truputi mazinti, nes iki 6men. tik savo pienu maitinau ir jis puses metuku svere10kg. Po truputuka pradedam koses kapoti. biggrin.gif
Na tai va ir kas cia viska supaisys. rolleyes.gif
Atsakyti
Na, matyt, ne viskas vyksta taip, kaip knygos rašo... lotuliukas.gif
O kiekvienas nėštumas yra toks individualus, kad kažkokių griežtų taisyklių čia ir nesugalvosi... mirksiukas.gif
Atsakyti
nestuke.gif man 29 savaite, o priaugau 6 kg, tikiuosi taip ir toliau smile.gif

kiek visur skaiciau, tai tikrai nereikia visko is eiles kimst, nes ir paciai ir vaikui is to nieko gero
nesciai moteriai reikia tik 300 kcal daugiau nei paprastai, taigi jei yra labai didelis apetitas galima save ir pariboti, nes kuo daugiau priaugi, tuo poto sunkiau numesti,
juk svarbiausia vaikuciui maisto kokybe, o ne kiekybe mirksiukas.gif
Atsakyti
man visai smalsu, o kaip skaičiuojamas tas svoris, priaugtas nėštumo metu.
tarkim, kai pastojau, svėriau 55 kg.
antrą mėnesį pradėjo kristi svoris ir nukrito 3 kg.
o paskui vėl pradėjau priauginėti.

nuo kurio svorio reiktų skaičiuoti?

mano gydytoja tai skaičiuoja svorį nuo to numesto, t.y nuo 52, nes kaip tik apsilankiau pas ją antrą kart, kai nėštumo buvo trys mėnesiai.

o kaip jūs manot, nuo kurio svorio reiktų skaičiuoti: nuo pradinio ar nuo žemiausio?

man tai logiškiau atrodo nuo pradinio unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <nemiga<pievoje<: 29 vasario 2008 - 09:58
man prasidėjo 37 savaitė, ir per visa nieštuma jau priaugau 16 kg. blush2.gif , bet bent jau dabar visai nesuku sau galvos schmoll.gif , svarbu kad mano vaikeliui viskas gerai nestuke.gif . susirūpinsiu kai pagimdysiu biggrin.gif
Atsakyti