QUOTE(bliutaite @ 2008 02 27, 17:56)
faina

as tai pastambejau is visur,tikriausiai greit busiu kaip zebriukas dryzius,nes stijos vis atsiranda
Na, nieko čia jau nepadarysi, jei ir stambėji... Juk lėliuko badu nemarinsi, o ir šiaip, mano gydytoja sako, kad specialios nėštumo dietos yra nenormalus reiškinys ir kad JOKIOS dietos ir nereikia, ir negalima laikytis...
Moters organizmas pats padiktuoja, ko ir kiek jai reikia valgyti. O ribodama savo norą tik jausi diskomfortą, o kartu - ir vaikiukas jaus....
O dėl strijų tai irgi toks dalykas, kad jos, pasirodo, nuo jokių kremų nepriklauso. Aš kaip durnė nėštumo pradžioj "Colistar'o" kremą po 150 Lt kas pusantro mėnesio pirkau, tepiau, o po to išsiaiškinau, kad strijų atsiradimui realiai užkirsti kelio net neįmanoma!!!
Pasirodo, kad jei būsimos mamytės oda yra elastinga ir linkusi temptis, tai ir be jokių stebuklingų kremų tų strijų nebus, o jei jau neelastinga, tai nepadės ir 1000 Lt kainuojantys kremai...
Kremai ir aliejai realiai skirti nuimti niežulį, pamaitinti pačią odą, kuri kasdien tempiasi, sudrėkinti, o ne užkirsti kelią strijoms, kaip kad rašo ant visų buteliukų...
Tad nenusimink labai - tokia jau ta "kaina" už galimybę turėti vaikutį, o kaina, manau, jokia nėra per didelė už šį nuostabų stebuklą...
Papildyta:
QUOTE(tuckute @ 2008 02 27, 18:33)
Sakote lieknos mamytes daugiau priauga?
Na mano atveju tai patikekit..... Niekada nebuvau storule , bet ir labai liekna .Mano ugis 180 o sverdavau apie 70kg. Tai buvo normalu(nors tada taip ir nemaniau). Per pirma nestuma priaugau 32Kg. maniau kad todel jog viska kimsau kas tik po ranka papuldavo

.Gimus vaikeliui puse numeciau gal per kokius tris men. o likusius 16kg per 3metus. Ziauriai vargau......... Na o kai jau susitvarkaiu tai vel gandrelis atskrido

Tada labai stengiausi prisiziureti maista, bet kas is to paskutinemis nestumo savaitemis teko gerti gelezi, nes labai nusilpo kraujas. Antras vaikelis gime 3.5kg o as priaugau vel 32kg. Pirmasis 4.2kg.
Na o dabar vel stengiuosi sugrizti i savo vezes. Bet esme ta kad pirmuoju atveju tie patys kilogramai, tik vaikutis didesnis ir mamyte sveikesne. O antruoju atveju tie patys kg. vaikutis mazesnis(3.5kg tai nera blogai) ir sveikata tai tikrai nekokia. Sekmes jums visoms. O tuos kg. numesit tik kantrybes reikes.
Na, juk nėra taisyklių be išimčių...
Kiekvienos būsimos mamytės organizmas skirtingai reaguoja į nėštumą ir ypač - į svorio augimą. Juk svorį lemia hormonai, o jau jų tai tikrai niekas nesupaisys...
Manau, kad geriausia yra susitaikyti, kad šito proceso kontroliuoti negali, o ir nereikia (prieš tai pasisakyme rašiau, kodėl).
O kad po vaikiuko atėjimo beveik visoms stengtis reikia, kol grįžta "į savas vėžes", tai faktas... tik vienoms tai pavyksta greičiau, o kitoms - lėčiau...