Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir svoris

Joooo.... kaip matau, svoris nėštumo metu - visoms aktuali tema, o kai kurioms - net problema... g.gif
Kai pagalvoji, tai absurdas kažkoks, kad per 9 mėnesius turi ištverti ne tik pykinimus, ne tik nerealias nuotaikų kaitas, bet dar ir pergyventi dėl kilogramų, kurie, kaip matosi iš kai kurių jūsų pasisakymų, auga tiesiog iš niekur!!! unsure.gif

Nors man su svoriu kol kas viskas labai gerai (tfu tfu tfu...), bet irgi pradėjau pergyventi, kad jis stipriai nepadidėtų išėjus dekretinių... tai prisiskaičiau vioskios literatūros svorio klausimais.... ax.gif galiu keliom esminėm mintimis ir su jumis pasidalinti...

Tai va, kas mane labiausiai nustebino, tai kad dažniausiai daugiausiai svorio per nėštumą priauga smulkios, lieknos mamytės g.gif
Pasauliniais tyrimais įrodyta, kad paprastai tos mamytės, kurios turi normalų KMI (kūno masės indeksą), priauga normos ribose ir gimdo vaikelius nuo 2,5 iki 3,5 kg.
Tos mamytės, kurios turi per mažą KMI, dažnai priauga per daug svorio, bet gimdo didesnius, t.y. virš 3,5 kg, vaikelius.
O tos mamytės, kurios turi per didelį KMI (t.y. turi viršsvorį), dažniausiai taip pat priauga nemažai svorio, bet pagimdo mažiau nei 2.5 kg sveriančius vaikučius...

Nežinau, kiek tiesos tame yra, bet va, dvi draugės ką tik pagimdė, tai abiems taip ir buvo, kaip rašoma.... g.gif

Ai, dar radau, kad šioje vietoje nėra paveldimumo, t.y. kad tai, kokio svorio vaikelį pagimdys moteris, visiškai nepriklauso nuo to, kokio svorio ji pati gimė ar jos mama kitus vaikus pagimdė...

Taip kad išvada viena - nieko negali nuspėti iš anksto, deja....
Gerai tik, kad dažniausiai tie prisidėję kg yra ne riebalai, o susikaupę vandenys, kurių atsikratyti lengviau nei riebalų.
Dauguma iš jūsų parašėte tuos simptomus, kurie rodo, jog organizme kaupiasi vandenys, tad labai nepergyvenkite... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mo_nika: 26 vasario 2008 - 19:49
QUOTE(Mo_nika @ 2008 02 26, 19:47)
Pasauliniais tyrimais įrodyta, kad paprastai tos mamytės, kurios turi normalų KMI (kūno masės indeksą), priauga normos ribose ir gimdo vaikelius nuo 2,5 iki 3,5 kg.
Tos mamytės, kurios turi per mažą KMI, dažnai priauga per daug svorio, bet gimdo didesnius, t.y. virš 3,5 kg, vaikelius.
O tos mamytės, kurios turi per didelį KMI (t.y. turi viršsvorį), dažniausiai taip pat priauga nemažai svorio, bet pagimdo mažiau nei 2.5 kg sveriančius vaikučius...

Buvau ir aš skaičius apie šį tyrimą. Labai daugeliui mano pažįstamų, o ir man pačiai, taip pat šis dalykas pasitvirtino. Manau, kad lieknos mamytės daugiau priauga, nes joms daugiau reikia "apsaugų", nei toms, kurios jau turi pradines "investicijas" bigsmile.gif

O mano nėštumas buvo toks:
Iki nėštumo svėriau 54kg, kas mano ūgiui (175cm) tikrai nėra daug. Per nėštumą priaugau 24 kg. Nieko baisiai kaloringo ar ypatingo tikrai nevalgydavau, tiesiog įprastą kasdieninį maistą, o ir prie saldumynų nelabai traukė. Vaikiukas gimė 3,8kg, bet šiaip gimė beveik 42 sav., o 40 sav. matyt dar svėrė pakankamai padoriai (apie 3,5 pagal echoskopą). Praėjus mėnesiui po gimdymo pakeliui išmėčiau jau 18 kg. Dar šiek tiek liko, bet įtariu, kad ir tuos mažasis nuvalgys doh.gif
Atsakyti
Kaip keista, bet mano kilogramai lėtai auga, tad labai pergyvenu, kaip ten mažylis... o man 22 sav. Gal tai dėl to, kad nesu labai kūda...
Atsakyti
QUOTE(bliutaite @ 2008 02 26, 19:31)
...daktaras sake,kad gerciau daugiau skysciu nes slapime gana daug acetono,tai tikriausiai padauginu as tu skysciu...

siaip tai skysciu sunku perdauginti g.gif Beto velgi tas pats slapimo tyrimas rodytu, kad inkstai nebeapsidirba su per dideliu kiekiu skysciu...As tai skysciu stengiuosi gerti daugiau nei noreciau, bet tai darau mazdaug vienodais intervalais ir negeriu daug pries nakti, tai kazkaip ir tynimo isvengiu. Beto stenkis valgyti kuo maziau suru maista...

"Prisiduodu" ir as: 34 sav. +10kg. ax.gif
Atsakyti
Svoris, labai specifinis reikalas biggrin.gif mano draugė nėštumo metu sugebėjo g.gif dailias kojytes ir visą kitą kaip pas manekenę įgyti, nors valgė ir nepykino thumbup.gif tikras stebuklas thumbup.gif
O man 2 nėštumai ir po 11 kg. Aišku visur po truputi užsidėjo blush2.gif bet tikiuosi, kad nusilakstysiu su 2.gif nes su pirmu po 5 mėn buvau be tų 11 kg ir dar 10 kg nukrito taip thumbup.gif nors valgiau laaabai daug saldaus, gal kad maitinau labai norejosi g.gif
Atsakyti
O man 2 nėštumai ir po 11 kg. Aišku visur po truputi užsidėjo blush2.gif bet tikiuosi, kad nusilakstysiu su 2.gif nes su pirmu po 5 mėn buvau be tų 11 kg ir dar 10 kg nukrito taip thumbup.gif nors valgiau laaabai daug saldaus, gal kad maitinau labai norejosi g.gif
[/quote]

Per visą nėštumą priaugti vos 11 kg - taigi čia thumbup.gif
Būčiau pati laimingiausia, jei sugebėčiau tik tiek priaugti, o po gimdymo dar TIEK numesti - nerealu....
Šiaip, pagal savo savaites nesu priaugusi labai daug - 6 kg, bet visi gąsdina, kad visas pagrindinis svoris nėštumo gale užauga, tai šiek tiek persigyvenu.... unsure.gif
Nors ir žinau, kad vaikiukiui kiekvienas mamos gramas tik į naudą, bet vis tiek taaaaaip nesinori po gimdymo likti su tais papildomais kilogramais..... verysad.gif
Atsakyti
as vis pergyvenu kad per mazai priaugu schmoll.gif jau beveik keturi men o pas mane tik +1kg.gal ir kitoms taip buvo?gal zinot ar cia normalu ar ne?nes tikrai atrodo kad kazkas negerai...va drauge per tiek laiko 10kg priaugo! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ambergangel @ 2008 02 27, 10:25)
as vis pergyvenu kad per mazai priaugu schmoll.gif jau beveik keturi men o pas mane tik +1kg.gal ir kitoms taip buvo?gal zinot ar cia normalu ar ne?nes tikrai atrodo kad kazkas negerai...va drauge per tiek laiko 10kg priaugo! rolleyes.gif

Ar konkrečiai tavo atveju normalu, turėtų pasakyti tave prižiūrintis gydytojas, bet kad taip būna, tai tikrai...
Pavyzdžiui, mano mama, kai manęs laukėsi, per visą nėštumą tepriaugo 4,5 kg ax.gif
Jai net vandenys nenutekėjo...
Aišku, vaikui per mažas svoris negerai, bet tragedijos tai tikrai nėra unsure.gif

Svarbiausia - darykis visus reikiamus tyrimus ir stebėk, kad kraujas būtų geras...
Atsakyti
QUOTE(ambergangel @ 2008 02 27, 11:25)

Pritariu tai nuomonei, jog jeigu tyrimai geri - nesijaudink. Aš esu labai lieknutė, gimdžiau sverdama 51 kg, per visą nėštumą priaugau tik 3 kg, bet viskas buvo normos ribose ir mergaitė gimė stipri, nemanau, kad verta jaudintis, jeigu vaikelis vystosi gerai.
Atsakyti
wisos jus tiek mazai priaugat ax.gif 4u.gif sweikinu... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bliutaite @ 2008 02 27, 14:59)
wisos jus tiek mazai priaugat ax.gif  4u.gif sweikinu... thumbup.gif

Ačiū ačiū... drinks_cheers.gif neaišku tik, ar taip ir toliau.... ax.gif
Nors ką tik buvau pas kosmetologę. Ji yra medikė ir sakė, kad jei jau 29 savaitėj nesu "išsipūtusi" (t.y. veidas nepastorėjęs, kojos netinsta, rankos irgi), tai jau ir nebe išsipūsiu... thumbup.gif Dabar tik nestuke.gif augs...
Atsakyti
faina smile.gif as tai pastambejau is visur,tikriausiai greit busiu kaip zebriukas dryzius,nes stijos vis atsiranda unsure.gif
Atsakyti