Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir svoris

[quote=baggyra55,2008 03 05, 08:57]
o as bijau, kad pries gala nebutu staigaus svorio suolio verysad.gif
jei jis taip tolygiai augtu, kaip iki siol, tai gal ir i 10kg tilpciau smile.gif

Va va... ir aš to paties bijau... schmoll.gif
Kol kas su svoriu viskas kaip ir normaliai, bet taip baisu, kad per šituos paskutinius 2,5 mėn ims ir šoktels.... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mo_nika: 05 kovo 2008 - 10:36
QUOTE(agute07 @ 2008 02 27, 12:24)
Svoris, labai specifinis reikalas biggrin.gif mano draugė nėštumo metu sugebėjo  g.gif dailias kojytes ir visą kitą kaip pas manekenę įgyti, nors valgė ir nepykino  thumbup.gif tikras stebuklas thumbup.gif
O man 2 nėštumai ir po 11 kg. Aišku visur po truputi užsidėjo  blush2.gif bet tikiuosi, kad nusilakstysiu su  2.gif nes su pirmu po 5 mėn buvau be tų 11 kg ir dar 10 kg nukrito taip thumbup.gif nors valgiau laaabai daug saldaus, gal kad maitinau labai norejosi g.gif

Su antru po gimdymo tik leliaus svoris nukrito 3500 g. g.gif
Atsakyti
prisiminiau dar vieną istoriją apie mano vyro grupiokę.
kai ta grupiokė tapo nėščia, ji labai bijojo priaugti daug svorio (kur čia neišsigąsi, kai vos praeina keli metai, o gydytojų rekomendacijos priaugti nėštumo metu 15kg pavirsta tik į 9-12....)
na va ir būsima mamytė puolė visaip kontrliuoti savo svorį: to nevalgyti, ano nevalgyti.
per visą nėštumą priaugo 9 kg, atrodo, tobula.

o gimė vaikiukas visiškas nevalgiukas.
absoliučiai nevalgo ir, jeigu ne tėvų pastangos, tai vaikas atsipūtęs išbūna visą dieną nieko nevalgęs (tiesiog pabandė vieną dieną paeksperimentuoti ir nesiūlyti valgyti) aišku, bendraamžių būryje tas vaikiukas irgi ne kaip atrodo - gerokai liesesnė mergaitė nei kiti..

gal kas nors man papriekaištaus, kad čia tik sutapimas mamos dietų ir vaiko nevalgymo.
na, gal.
Papildyta:
o mano klasiokė jau vien iš gimdyklos grįžo su - 10 kg ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <nemiga<pievoje<: 05 kovo 2008 - 15:02
bet jei mama priauga daug svorio ir vaikas priauga per daug svorio, todel dazniausiai ir gimdymas buna sunkesnis

beto kuo daugiau priaugi, tuo manau sunkiau numesti

mano svoris galbut toks, nes iki 5 menesio blogai jauciausi, rytais vemdavau, net ligoninej gulejau, taciau nuo 5 menesio viskas susitvarke, pradejau valgyt daugiau ir priaugau savo buvusi svori

jei skaiciuojant nuo pradinio tai as dabar 2kg tik priaugus, jei nuo minimalaus 6 kg

tikrai nebadauju, tiesiog nevalgau visko kas papuola po ranka o ypac pries nakti, nes tada viskas eis ne vaikuciui, o mamutei ant uzpakaliuko ir kojyciu nestuke.gif

monika, laikykis, nedaug liko, gal mums pasiseks tilpt i norma thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(<nemiga<pievoje< @ 2008 03 05, 15:04)
prisiminiau dar vieną istoriją apie mano vyro grupiokę.
kai ta grupiokė tapo nėščia, ji labai bijojo priaugti daug svorio (kur čia neišsigąsi, kai vos praeina keli metai, o gydytojų rekomendacijos priaugti nėštumo metu 15kg pavirsta tik į 9-12....)
na va ir būsima mamytė puolė visaip kontrliuoti savo svorį: to nevalgyti, ano nevalgyti.
per visą nėštumą priaugo 9 kg, atrodo, tobula.

o gimė vaikiukas visiškas nevalgiukas.
absoliučiai nevalgo ir, jeigu ne tėvų pastangos, tai vaikas atsipūtęs išbūna visą dieną nieko nevalgęs (tiesiog pabandė vieną dieną paeksperimentuoti ir nesiūlyti valgyti) aišku, bendraamžių būryje tas vaikiukas irgi ne kaip atrodo - gerokai liesesnė mergaitė nei kiti..

gal kas nors man papriekaištaus, kad čia tik sutapimas mamos dietų ir vaiko nevalgymo.
na, gal.
Papildyta:
o mano klasiokė jau vien iš gimdyklos grįžo su - 10 kg  ax.gif

as irgi po gimdymo is karto -10 ir toliau stop g.gif
Atsakyti
as priaugau 11kg thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Mo_nika,2008 03 05, 12:33]
[quote=baggyra55,2008 03 05, 08:57]
o as bijau, kad pries gala nebutu staigaus svorio suolio verysad.gif
jei jis taip tolygiai augtu, kaip iki siol, tai gal ir i 10kg tilpciau smile.gif
Va va... ir aš to paties bijau... schmoll.gif
Kol kas su svoriu viskas kaip ir normaliai, bet taip baisu, kad per šituos paskutinius 2,5 mėn ims ir šoktels.... blink.gif
[/quote]

na mano atveju buvo taip, kad iki kokios 7 menesio man augo svoris letai, o paskui staigiai soktelejo, ypatingai sparciai augo 9 menesi, atsimenu paskutinius 2 kg. priaugau per 2 sav. doh.gif . Priaugau is viso 15 kg, vaikas svere 3800 g., pagimdziau lengvai, nors ir pirmas gimdymas thumbup.gif . Nesigasdinkit, kad jei daugiau priaugsit, tai butinai sunkiau gimdysit.Juk nebutinai taip bus.
Atsakyti
Per 7,5 men priaugau 14 kg (nuo 50 iki 64). Neatrodau stora, pilvukas vidutinis. Nesuprantu, kur tas visas svoris man sulindo... Rytoj vel i poliklinika vaziuosiu svertis... Bijau, kad labai daug priaugsiu iki gimdymo. O valgau tai taip pat, kaip ir kiti nestumo... 4u.gif
Atsakyti
na, man irgi kiek neramu, kad nebūtų svorio šuolio paskutinius mėnesius....
nes kuo toliau, tuo pastebiu, kad jis greičiau auga...
unsure.gif
Atsakyti
na merginos, ziuriu mums cia panasiai gimdymai, tai visos turim laikytis isvien thumbup.gif
man tai svoris siek tiek pakrito, nes susirgau slapimtakiu infekcija blink.gif
bet tikiuosi arsistatys...
o kaip pas jus reikalai su strijom, as kad ir mazai svorio priaugau ir pilvukas nedidelis, bet visas uzpakaliukas nuejo tom grozybem verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(baggyra55 @ 2008 03 07, 07:34)
na merginos, ziuriu mums cia panasiai gimdymai, tai visos turim laikytis isvien  thumbup.gif
man tai svoris siek tiek pakrito, nes susirgau slapimtakiu infekcija  blink.gif
bet tikiuosi arsistatys...
o kaip pas jus reikalai su strijom, as kad ir mazai svorio priaugau ir pilvukas nedidelis, bet visas uzpakaliukas nuejo tom grozybem verysad.gif

Tai kad, žinok, visai ne nuo pilvo dydžio ir priaugtų kilogramų tos bjaurybės strijos priklauso, deja.... schmoll.gif
Aš kaip išprotėjusi nuo pat pirmų nėštumo savaičių tepiausi pilvą, krūtinę, užpakaliuką ir kojas specialiais brangiausiais kremais po 150 Lt, o tik prieš mėnesį gydytoja paaiškino, kad nei čia kremai, nei kas kitas čia nieko neįtakoja... verysad.gif
Viskas priklauso nuo tavo odos elastingumo: jei ji yra linkusi temptis, tuomet ir be jokių kremų/aliejukų strijų nebus, o jei nelinkusi temptis, tuomet net patys brangiausi preparatai nepagelbės...
Kremai ir aliejai labiau skirti "nuimti" nemaloniems pojūčiams, kai plyšinėja oda, t.y. niežuliui, tempimo jausmui.... ax.gif

Nors man, ačiū Dievui kol kas nėra bėdų dėl strijų, bet turiu ant krūtinės nuo anksčiau, tai žinau, kaip tai nemalonu.... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mo_nika: 07 kovo 2008 - 09:11
Per 38 savaites priaugau 15 kg, dar man liko keletas dieneliu iki gimdymo, bet daugiau nelabai ir padides, manau. Siaip nesijauciu, kad buciau isstorejusi, 15 kg man visai normalu atrodo, tikiuosi greitai numesiu ir grisiu prie pradinio savo svorio ax.gif
Atsakyti