
na o as kadangi daugiausia valgau kalakutiena/vistiena tai isvirus mesytei i sultini dedu perlines kruopas, pupeliu bei raugintu/marinuotu agurku, siek tiek morku sutarkuotu per burokine tarka svieste pakepinuntu ir verdu... na man tai 1 is megstamiausiu sriubyciu

o man toks klausimiukas iskilo
Ar butinai perlines kruopytes reikia uzsimerkti is vakaro? Taip uzsimaniau siandien issivirti agurkienes, bet kruopos tai nemerktos


QUOTE(vivuxs @ 2009 02 12, 15:24)
o man toks klausimiukas iskilo
Ar butinai perlines kruopytes reikia uzsimerkti is vakaro? Taip uzsimaniau siandien issivirti agurkienes, bet kruopos tai nemerktos 


as naudoju smulkintas perlines kruopas ir niekad nemerkiu, nes jos ir taip labai greit isverda
QUOTE(vivuxs @ 2009 02 12, 15:24)
o man toks klausimiukas iskilo
Ar butinai perlines kruopytes reikia uzsimerkti is vakaro? Taip uzsimaniau siandien issivirti agurkienes, bet kruopos tai nemerktos 


Aš taip pat niekada nemerkiu perlinių kruopų iš anksto, tik prieš virimą nupilu verdančiu vandeniu, taip nuplaunu


Labai skanu kai verdi su jautiena, tai va tada dedam perliniu kruopu,2 kubelius,sutarkuota morka,kubeliais raugintus agurkus(nedekit marinuotu neskanu), bulves kubeliais. Tik aisku viska deti kai kruopos bus minkstokos,jei turit ipilkit agurku rasalo,arba biski citrinu rugsties ar citrinos, turi buti rugstoka ir tirstoka.
QUOTE(Čika @ 2005 04 06, 00:43)
Pasakysiu jums vieną dalyką. Vienoj kavinėj, kur siaubingai skanią agurkinę verda, į ją pila apie 0.5-1 stiklinės tų pačiu marinuotų agurkų skysčio
Net nepatikėjau, bet namie taip bandžiau išsivirt, tai išsiviriau pačią skaniausią sriubą, kokią tik kada pavyko išsivirt
Aš darau taip: verdu perlines kruopas, metu 2 kubelius, bulves, pakepinu tarkuotas morkas, truputi svogūno, skiltelę išspausto česnako (del aromato). Viską metu į puodą, tada kubeliais pjaustytus agurkus (ne takuotus), marinatą iš stiklainio ir papildomų prieskonių. Būtinai šaukštelį cukraus, tai gaunasi tokia saldžiarūgštė
ir raudonos paprikos miltelių negailiu
Tai skonis... neišpasakytas, o ir aromatas viliojantis...




Labai ačiū receptą


QUOTE(pupute @ 2009 04 07, 11:44)
ziauriai uzsimaniau agurkines sriubkes
ka jus manot - lekiau iki pardes, nusipirkau agurku, bulviu ir daba ziuriu, kad perliniu mazai like labai
jau antra karta tai nepedysiu
kiek pamenu vaikystej tai agurkine su ryziais valgydavom, jus taip neverdat?





as ne, visad su perlinem

QUOTE(pupute @ 2009 04 08, 14:12)
niu ka pabandziau ir daugiau jau niekad nebandysiu
viriau su ryziais, bet man tie agurkai nesuminkstejo, jauciu su jais kazkas ne taip.. teko apie valanda agurkus virt
bet seip tai skanu vis tiek





as visad pakepinu agurkus ir tik po to dedu i sriubyte virti

As tai uzverdu ismirkytas perlines kruopas, bulviu, morku ir agurkeliu griezinelius (dedu marinuotus agurkelius, ne raugintus, tada jie tikrai minksti buna), tada pakepinu mazais gabaleliais pjaustyta mesyte su svogunais ir supilu i verdanti puoda, gausiai prieskoniu, ir butinai astraus astruteliausio pomidoru padazo nepagailiu. Ir viska gerai gerai isverdu.
Ech, seile nutyso berasant...


[quote=Nerytė,2009 04 08, 15:22]
as visad pakepinu agurkus ir tik po to dedu i sriubyte virti
[/quote
Ryt bandysiu pakepint,niekada taip nesu dariusi
as visad pakepinu agurkus ir tik po to dedu i sriubyte virti

[/quote
Ryt bandysiu pakepint,niekada taip nesu dariusi
