Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų žaidimai

Galiu pasiūlyti keletą žaidimų dvimetukams, kurie lavina vaiką:
1. Labai smagu pūsti vatos gabalėlį atsigulus ant žemės. Atrodo banalu, bet tai lavina kalbą. Maniškiui tai labai smagus užsiėmimas, krizena iš visos širdutės.
2. Sukarpyti į daug smulkių dalių kardodono lapą. Arbatos pakelyje iškirpti nedidelę skylutę, kad vos tilptų tie kardoniukai (cento dydžio) ir juos į tą skylutę leisti sumesti po vieną. Šiaip mano sūnus labai judrus ir negali susikaupti, bet šis užsiėmimas jį ilgam prikausto.
3. Arbatinuko dėžutėj iškirpti langus ir duris, taip padarant namą ar garažą. Po to leidau vaikui su guašu tą namą nudažyti. Jėga .

Gal jūs irgi galite pasiūlyti kokių paprastų žaidimėlių?
Atsakyti
pasiūlyt nieko rimto tikrai neturiu ax.gif . tik šiaip toks pastebėjimas - smagu, kai vaikas susidomi tokia veikla. bet perskaičius tavo pasiulymus taip ir matau savo vaikį karpant paskui viską, ko tik nenudabosiu ir darant garažą biggrin.gif rolleyes.gif

na, čia gal ir nalabai tinkamas žaidimas dvimetukui, bet pasakysiu, kuom aš užimdavau ir iki šiol taip darau su savo vaiku. pvz, kai reikia daryt valgyt, jie abu stovi prie manęs ir tempia vienas į vieną pusę, kitas - į kitą. Tai aš paduodu jiems ką nors tokio, ką galėtų man padėti. mano sūnus jau beveik metai, kaip man sumuša mėsą kulinariniu plaktuku, kai kepu karbonadus ar vištienos file... ir jam labai patinka, ir man gerai thumbup.gif ir blynų tešlą kartu plaka tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Raimele @ 2005 09 08, 22:40)
pasiūlyt nieko rimto tikrai neturiu  ax.gif . tik šiaip toks pastebėjimas - smagu, kai vaikas susidomi tokia veikla. bet perskaičius tavo pasiulymus taip ir matau savo vaikį karpant paskui viską, ko tik nenudabosiu ir darant garažą  biggrin.gif  rolleyes.gif

na, čia gal ir nalabai tinkamas žaidimas dvimetukui, bet pasakysiu, kuom aš užimdavau ir iki šiol taip darau su savo vaiku. pvz, kai reikia daryt valgyt, jie abu stovi prie manęs ir tempia vienas į vieną pusę, kitas - į kitą. Tai aš paduodu jiems ką nors tokio, ką galėtų man padėti. mano sūnus jau beveik metai, kaip man sumuša mėsą kulinariniu plaktuku, kai kepu karbonadus ar vištienos file... ir jam labai patinka, ir man gerai  thumbup.gif  ir blynų tešlą kartu plaka  tongue.gif

Na tu mane nevisai taip supratai, tą garažą aš jam padarau, o tavo pasiūlymas dėl mėsos mušimo thumbup.gif .
Atsakyti
4u.gif maniskei labai patinka pusti muilo burbulus siuo metu tiesiog del ju pamisus jei koks nesusprogsta ir nukrenta ant grindu reikia pribegti ir uzminti ir dar garsiai susukti trept biggrin.gif biggrin.gif Gijai patinka pabandyk ir jus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tulpe: 09 rugsėjo 2005 - 13:19
aha, muilo burbulai thumbup.gif thumbup.gif visiems mažiams jie tinka biggrin.gif , bet dar siūlau pajungti vaikus į namų ruošą biggrin.gif , ir žaidimas geras, ir galvos sukt nereikia - valaug dulkes, maiškis nužiūri - ir iš paskos tą patį daryt thumbup.gif
Atsakyti
Maniškis dar mažas, bet namų ruoša jį "veža", ypač smagu ką nors išmesti į šiukšlinę, biggrin.gif pvz., paduodi nereikalingą popierių ir nuneša. Tik šito amato išmokinus reikia paskui šiukšlinę patikrinti, nes labai dažnai ten atsiduria kojinytės ir ktiti nereikalingi daiktai smile.gif . Taip pat labai smagu traukti iš maišelio pirkinius, o muilo burbulų pūtimas vaikams ir paauglystėje patinka smile.gif
Atsakyti
Maniškei greitai bus treji, bet gal galėsi su dvimetuke pabandyti. Taip, mums muilo burbulai irgi jėga, bet neseniai pasiryžau leisti dukrai su guašu terlioti delniukus ir pėdutes ir daryti ant popieriaus jų antspaudus. Ir spalvų pažinimui gerai, ir pakutena, ir rankytę palavina, tik paskui reikia paplušėti, kol viską išvalai. Bet užtai vaikui džiaugsmo kiek.
Atsakyti
Mūsų sūneliui 2 metukei ir mėn.Namuose jo mėgstamiausias žaidimas iš lego kaladėlių ir turimų mašinyčių statyti namus, garažus, vykdyti "statybos" ir "remonto" darbus. Kai jis "užsiima" savo statybomis-tai vaiko kokias 3 val. "namuose nebūna". thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(atnaloj @ 2005 09 16, 12:37)
Mūsų sūneliui 2 metukei ir mėn.Namuose jo mėgstamiausias žaidimas iš lego kaladėlių ir turimų mašinyčių statyti namus, garažus, vykdyti "statybos" ir "remonto" darbus. Kai jis "užsiima" savo statybomis-tai vaiko kokias 3 val. "namuose nebūna". thumbup.gif

na ir pasisekė tau su vaikeliu biggrin.gif 3 val. pats sau užsiėmęs blink.gif doh.gif neįsivaizduoju smile.gif

va, guašu ar vandeniniais tai ir maniškis noriai piešia, bet po tokios veiklos, tai ir mamai yra ką veikti kol viską į pradinę padėtį grąžini biggrin.gif
Atsakyti
Na aš irgi neįsivaizduoju, kad tris valandas vaikas gali vienas žaisti blink.gif blink.gif blink.gif , maniškis kurį laiką viena gali būti (bet ne tris valandas) tik prie TV, žiūrėdamas filmukus blush2.gif . O šiaip tai jis visada nori bėgti, važiuoti ir t.t. cry.gif
Atsakyti
Galiu ir as pasidalinti savo pastebejimais, kas mums - dvimetukems - buvo idomu, bet jau pabodo ax.gif
1. knygutes su lipukais thumbup.gif aisku, mamyte turi padeti blush2.gif
2. deliones - mes jau sudedam is 15 daliu tongue.gif
3. viska padedam mamytei - kartu sluojam, kartu valgyt darom - pvz. labai patinka ruosti farsa ar kimsti farsu paprikas. Poto giriames tetukui - "cia Mildute padare" rolleyes.gif

Na o vaiko, 3 val. zaidziancio vieno ir ta pati tiesiog neisivaizduoju g.gif
Atsakyti
labai faina su tokiu mazium lipdyti is druskos teslos thumbup.gif ir man paciai patinka rolleyes.gif
------
mano vyresnelis laisvai galedavo 3 valandas ir daugiau piesti....... konstruoti lego (bet cia jau 3metinukas)
(kad kas grazintu tokia ramybe i namus biggrin.gif )
Atsakyti