nuotrauku albumai tikrai labai geras dalykas pas ju yra n-iolika ,tai dar tikrai nenusibodo juos vartyti ir komentuoti tiesa, turi kelis savo megstamiausius...
mano, siaip jau baisiai aktyviam vaikui, ramumo virsune buna ,kai... lupa svoguna siaip man jo reikia kiekviena diena, tai jis ji ir lupa su pirsciukais-o tai ne taip paprasta ,kaip atrodo... susikaupia kaip neatpazinsi vaiko ramybe 10 min (jau galiu ramiai prie kompo kava isgerti )
yra tokia lenta kur nupiesi ir nusitrina na su magnetu manau supratot tai va nupiesiu pvz galva ir nosi o Gijai liepiu nupiesti akis ir burna maniskei patiko pabandykit
mano, siaip jau baisiai aktyviam vaikui, ramumo virsune buna ,kai... lupa svoguna siaip man jo reikia kiekviena diena, tai jis ji ir lupa su pirsciukais-o tai ne taip paprasta ,kaip atrodo... susikaupia kaip neatpazinsi vaiko ramybe 10 min (jau galiu ramiai prie kompo kava isgerti )
Gal kas zinot zaidimu vaikams iki 1 metuku? Yra kazkokia lyg ir knygele-gal kas turit nusipirke?Gal galit papasakot ka nors is jos? LAbai reikalinga jusu pagalba
Maniškis gali daug kuo ilgam užsiimti,.. jei tik mamytė bent jau pasėdės šalia jo. Vienas jis nieko nenori veikti. Kartais užsimiršta su kokiu žaislu, bet max 10-15 minučių. Po to vėl slankioja iš paskos. Neįsivaizduoju kaip išmokyt vaiką žaisti savarankiškai? gal ką patarsit?
Na, kai vaikiukas visai vienas (be broliuku ir sesyciu) tai jam sunkiau vienam uzsiimti, bet siaip tai zinau, kad galima su juo susitarti. PVZ: dabar tu pazaisk (papiesk, palipdyk ar pan. vienas, o mamyte paskaitys ar padarys valgyti ir po to mes pazaisime kartu. Zinoma, nepamirskite pazado ir ispildyti. Man atrode tai kazkokia fantastika, bet kai pabandziau su saviskiais tai padaryti, ir pavyko! Vaikai tikrai yra pasiruose gervbti savo tevu poreikius, jeigu sie gerbia ju. Gal is pirmo karto nepavyks, bet po 3 prasymo jau turetu tikrai vaikiukas siek tiek pabuti veinas.
Mes irgi vandenuka megstam. Prisistumia mazoji kedute prie kriaukles ir uzsiemimo ilgam. Specialiai padedu jai puoduka su vandeniu, lekstute, saukstuku, skudureliu. Tai aplink kriaukle isvalo, po to sauksteliais siamia vandenuka is vieno indo i kita ir t.t. Kartais duodu dideliu pupeliu gera sauja, tai ji vel is vieno indo i kita perdedineja. Ar seip istraukiu puodus, bliudus, kiek tik turiu, duodu medini samti. Tai, patikekit, darbelio uztenka, kad visus bliudus viena i kita sudeliot, vel isimt ir vel sudet, t.t.
В споре с женщиной последнее слово может сказать только эхо ..
Norėčiau parašyti apie Žaidinimus-tai tokiie trumpi eiliuoti kūrinėliai mažiems vaikams.Senovėj kūrė mamos,prižiūrėdamos savo vaikus,nuraminti verkiančius , prajuokinti.Taigi dainuodavo , sakydavo-sūpuodavo,jodydavo,kutendavo, žaisdavo su pirštukais.Lavinant pirštelius lavėja ir vaikučio kalba. Košytės virimas Paimamas vaikelio delnelis ir sukama su pirštu-maišoma košelė.Ties žodžiais tam dave, tam davė užlenkiamas paeiliui kiekvienas vaiko pirščiukas.Ties žodžiais vir vir vir pelytė-ranka nubėga į pažastėlę ir pakutena.
Pelelė virė košelę, Miltukus sijojo, Skiedrikes rankiojo, Ugnelę kurstė, Išvirė išmaišė, Iškrovė. Tam šaukštuką, Tam bliūdeliuką, Tam menturiukę, Tam-nieko nebeliko... Riū-d-d į pažastį nubėgo.
Grūdu , grūdu čiulkinėlį
Grūdu , grūdu čiulkinėlį, Bėgs pelytė vandenėlio. Geležiniu tiltu, Smėleliu išpiltu. Nerandu takelio. Bijausi vilkelio. Čia takelis, čia takelis. O čia šulinėlis.
Šarkelė varnelė
Šarkelė varnelė čia grūdo, čia malė, Čia košelę virė. Mažus vaikus sodino Ir košelę dalijo. Šitam davė, Šitam davė. Mažutėliui nebeliko. -Bėk pelele , vandenėlio. - BIjau balto katinėlio. Bėgu, bėgu , stukenu Ir Ugniukę kutenu.
Sūpavimai, mylavimai Sakant žodžius vaikelis supamas ant rankų,o po žodžių -pašmukšt, bumt -,putc, metamas ant lovos ant pagalvio , tik atsargiai švelniai ir juokais , kad neužgauti.
Kepu kepu kepalėliai, Didi maži raguolėliai,- Pašmukšt po pečiaus.
Bitė ritė baltaragė Oras voras be ragų. -Kur tu eisi? -Į Pilviškį. -Ką ten pirksi? -Trumpakiškį. Bumt.
Keletą kepeta, Penketą, šešetą, Septints, aštuots-Pagrandys.
-Kur buvai , katele?-vaikelis glostomas -Kamarėlėj. -Ką veikei? -Pienelį lakiau. -Ar man palikai? -Palikau. Kai šokau per langelį, Išliejau pienelį. -A škac, a škac, aškac- kutenama pažastėlė.
Ratavimai
Ties žodžiais ratu ratu plojama vaiko rankytėmis, ties papadūks jos išskečiamos.