Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykimės

QUOTE(Dar @ 2008 05 08, 15:17)
Manau mažyte noras būti skiriasi nuo neklausymo, atstūmimo. Tai normalus dalykas, matyt neišsupta buvo, pasupau mėnesį (bet kaip ji dabar tai atsimena, kaip džiaugiuosi,kad tada ją supau ir lopšines dainavau, sako, atsimeni kai ,,maža,, buvau ir supai mane, dar mėgo, kad prieš miegą galvą glostyčiau, irgi sako atsimeni kai mane ,,mažą,, glostei ) ir viskas. Buvo visko, visokių ,,čiūdų,,. bet tai niekaip nesusiję su kažkokiu protestu, neklausymu, atstūmimu, priėmimu, nepriėmimu.
Man sunku žodžiais apsakyti tai ką laikau abiejų pusių pastangomis, tiksliau ,,mažamečio  pastangomis,,. Tai reikia išgyventi, ir tai kas to nepatyrė, nesupras.  Tai vaiko prisijungimas prie šeimos, savaiminis, įsiliejantis, pritampantis, bet tai toli gražu nėra vaiko pataikavimas, neturėjimas savo nuomonės, nusižeminimas, besalyginis klausymas. Oi ne. Supranti atėjo maža mergaitė pas mus, ir patį pirmą vakarą ji jau buvo MŪSŲ, meilės tikrai dar nebuvo, bet ji tiesiog tapo dalele kiekvieno iš mūsų. Nebuvo jokio jos veiksmuose priešiškumo,pasitempimo, pasipūtimo, užsispyrimo bet kažkurio objekto atžvilgiu. Kaip dabar matau, mano dukrytei labiausiai reikėjo mamos ir tėčio, jai visa kita buvo nesvarbu.

Dar, kiekvienas pagal savo amžių ir pagal savo asmenybę bei supratimą elgiasi. Kodėl tu taip teigi drąsiai, kad tai nebuvo protestas. Tai vienas iš pirminių protesto būdų- sumažėti. Klausimas ar tu prisimeni kai tu mane mažą supai irgi patikra smile.gif . Ko nepatyrėm, kad vaikai prieštarauja bando irt.t., o gal patyrėm, kodėl nesuprasim- gal suprasim g.gif . Ji buvo jūsų- ne todėl, kad taip ji elgėsi- taip tu priėmei. Tai tavo subjektyvus požiūris tau sakė- mano. O objektyvu kaip buvo- kas dabar pasakys smile.gif . Tas vadinamas stengimasis- ką turi padaryti tavo sūnus- kad tu jo atsisakytum? O dukrai ribos yra- ar ne? Tai va vaikas ne taikytis ateina-jjis ateina gyventi, ir jaustis saugiai ir sau patogiai. Kokias jis pastangas tam deda jis žino, ir kodėl deda vienokias ar kitokias taip pat žino. Pastangos yra visada- esmė yra ta, kad tas pastangas ne visi priima, vaikui visada reikia padėti ir visada būti pirmam- nestovėt ir nevėpsoti- o padėti, net jei ir atrodo kad jis dabar tavęs negirdi.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2008 05 08, 15:28)
Butent  wub.gif  O tai šešiametei mamos ir tėčio nereikia, ji juos turi (mano, kad turi) , todėl ir maištauja manau.

Gali būti , kad ir taip.
Tačiau jei ji visą laiką manys, kad turi ir maištaus, kaip gyventi su tokiu vaiku.

Beje tokiu atveju, man gaila mažosios sesutės, jų sakykim neskirs, o ir kiti globėjai išsigąs didesnės, tai mažiukė ir užaugs vaikų namuose dėl sesers. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2008 05 08, 15:28)
Butent  wub.gif  O tai šešiametei mamos ir tėčio nereikia, ji juos turi (mano, kad turi) , todėl ir maištauja manau.

reikia, ir jai labai reikia šeimos- tik dar be to jai dar reikia daugiau šilumos, meilės, globos- ta prasme saugos. Ji net ne maištauja- ji pasimetus gyvenime. O gal Vėlutė baisi g.gif , dabar kad tik nieko neįžeisčiau biggrin.gif - gal Vėlutė yra aukšta, na moteriško sudėjimo- ta prasme ne skiedra smile.gif . Spėlioju. Vėlute, nepyk.
Atsakyti
Sesutės ir man labai gaila verysad.gif Bet va kalbėjau kartą su savo berniuku (jis 5 metų atsidūrė glogos namuose ) tai sakė, kad tik po 2-3 metų suprato, kad mama nebepasitaisys ir pradėjo svajoti apie kitą mamą.....Nežinia kaip jis būtu regavęs į tetą norinčia jį pasiimti kai dar laukė mamos....
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 05 08, 15:32)
Dar, kiekvienas pagal savo amžių ir pagal savo asmenybę bei supratimą elgiasi.  . Tas vadinamas stengimasis- ką turi padaryti tavo sūnus- kad tu jo atsisakytum? O dukrai ribos yra- ar ne?

Kai kur tu teisi smile.gif
Alfija, gal mano žodžiai nuskambės, kaip kokios raganos, gal aš netikus globėja, bet kai vaikas ateina į šeimą ir pabūna mėnesį, tai skiriasi nuo biologinio vaiko, tai nėra palyginama. Tai skirtingi dalykai, tai nėra kažkas geriau ar blogiau, tiesiog kitoks požiūris, gal gamtos, gal Dievo duotas, kaip galima palyginti lauktą, išnešiotą, pagimdytą 10 m. augintą vaiką su pirmą kartą pamatytu vaiku, kurį pažysti sakykim savaitę, mėnesį, metus. Todėl čia svarbiausia yra pirminis ryšys, pastangos, noras. Čia dar nėra meilės. Niekada nelyginsiu savo vaikų.Abu myliu, abu skirtingai. Galvoju, kad dukrą myliu taip stipriai kaip galima mylėti savo negimdytą vaiką. Nei mažiau, nei daugiau. Nereikia neigti , kad skirtingi vaikų atėjimo keliai, skirtingi turėjimai. Kaip bebūtų mano dukra turi ir savo pusę, savo giminę, savo mamą, kartais man atrodo, kad jos mama visa galva ,,aukštesnė,, už mane, nes ji jos mama, ir tik dukra nuspręs ar aš jai taip pat mama. Sūnus mano neturi pasirinkimo, aš jo mama ir viskas. Tikriausia todėl ir tos ribos yra.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 05 08, 14:38)
reikia, ir jai labai reikia šeimos- tik dar be to jai dar reikia daugiau šilumos, meilės, globos- ta prasme saugos. Ji net ne maištauja- ji pasimetus gyvenime. O gal Vėlutė baisi g.gif , dabar kad tik nieko neįžeisčiau biggrin.gif - gal Vėlutė yra aukšta, na moteriško sudėjimo- ta prasme ne skiedra smile.gif . Spėlioju. Vėlute, nepyk.

o tu tiesiai i taikini.ale tikrai nesu skiedra ir maza. ale ner cia ko pykt.man patinka,kad kai tik pas jus pasirodau,tuoj atgyja sis skyrelis biggrin.gif o taip atrodo visos tyliai ir ramiai gyvenat biggrin.gif biggrin.gif o kad ji ten pasimetus gyvenime,tai kazi.man atrodo ji jau stato sau kelia toki kokio jai reikia.tikrai sunkus vaikas.jas mama aplanko metuose karta,tai matyt didziajai tos naujos mamos ar tetos ir nereikia.nes gudrus vaikas,norintis i seima tikrai taip nesielgtu.o mazajai matesi kad truksta mamytes,tevelio silumos.
Atsakyti
QUOTE(velute @ 2008 05 08, 17:09)
o tu tiesiai i taikini.ale tikrai nesu skiedra ir maza. ale ner cia ko pykt.man patinka,kad kai tik pas jus pasirodau,tuoj atgyja sis skyrelis biggrin.gif o taip atrodo visos tyliai ir ramiai gyvenat biggrin.gif biggrin.gif o kad ji ten pasimetus gyvenime,tai kazi.man atrodo ji jau stato sau kelia toki kokio jai reikia.tikrai sunkus vaikas.jas mama aplanko metuose karta,tai matyt didziajai tos naujos mamos ar tetos ir nereikia.nes gudrus vaikas,norintis i seima tikrai taip nesielgtu.o mazajai matesi kad truksta mamytes,tevelio silumos.

blush2.gif blush2.gif vajeeeeeeeee, Vėlute, atsiprašau, neperskaičiau ką parašiau blush2.gif , ta prasme nebaisi tu lotuliukas.gif lotuliukas.gif , tiesiog gal vaikui na nejauku, sakykim didelių žmonių aš vengiau. Ne žmonėms suaugusiems baisi, o vaikui ir tai konkrečiam blush2.gif , na supratai. Ne, nu dar taip parašius nebuvau niekada. Jo iš didelio rašto išėjau iš krašto beviltiškai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 05 08, 17:49)
ta prasme nebaisi tu

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2008 05 08, 15:40)
Sesutės ir man labai gaila  verysad.gif  Bet va kalbėjau kartą su savo berniuku (jis 5 metų atsidūrė glogos namuose ) tai sakė, kad tik po 2-3 metų suprato, kad mama nebepasitaisys ir pradėjo svajoti apie kitą mamą.....Nežinia kaip jis būtu regavęs į tetą norinčia jį pasiimti kai dar laukė mamos....

išmintingas tiesiog, Šelma, tavo sūnus. Ir jam labai pasisekė.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 05 08, 17:49)
blush2.gif  blush2.gif vajeeeeeeeee, Vėlute, atsiprašau, neperskaičiau ką parašiau blush2.gif , ta prasme nebaisi tu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , tiesiog gal vaikui na nejauku, sakykim didelių žmonių aš vengiau. Ne žmonėms suaugusiems baisi, o vaikui ir tai konkrečiam blush2.gif , na supratai. Ne, nu dar taip parašius nebuvau niekada. Jo iš didelio rašto išėjau iš krašto beviltiškai doh.gif

O aš nieko čia blogo neperskaičiau kai taip parašei. man rodos, aš skaičiau vaiko akimis. Aišku, juk mes čia nei viena kitai nesakytumėm tokios nesąmonės ,kad esi baisi. Juk iškart suprantama. Vaiko akimis - visai kas kita.

Vėlute, vaikai dievina savo tėvus, kokie jie bebūtų ir nori pas juos grįžti. Taip buvo, yra ir bus. Dėl tos priežasties daug geriau ieškoti mažesnio, kurio širdelė gal mažiau pažeista.

Aš savo dukrai naktimis masažuodavau skaudančias kojas (nes augant jai labai skaudėjo naktimis kojytes), o dieną ji su manimi nekalbėdavo ir labai ilgėjosi mamos... Oi, kiek tada nežinojau... Nepyk, Vėlute, bet aš netikiu gerais ir paklusniais vaikais. Jei vaikas neišsako savo emocijų - jos yra viduje. Gali kada nors ta bomba sprogti... Geriau nesirūpinkit jūs tom mergaitėm. gal taip bus geriau. Sakau iš patirties, nes pati nuolat galvoju, ar gerai gyvenime pasielgiau...
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 05 08, 18:31)
O aš nieko čia blogo neperskaičiau kai taip parašei. man rodos, aš skaičiau vaiko akimis. Aišku, juk mes čia nei viena kitai nesakytumėm tokios nesąmonės ,kad esi baisi. Juk iškart suprantama. Vaiko akimis - visai kas kita.

Vėlute, vaikai dievina savo tėvus, kokie jie bebūtų ir nori pas juos grįžti. Taip buvo, yra ir bus. Dėl tos priežasties daug geriau ieškoti mažesnio, kurio širdelė gal mažiau pažeista.

Aš savo dukrai naktimis masažuodavau skaudančias kojas (nes augant jai labai skaudėjo naktimis kojytes), o dieną ji su manimi nekalbėdavo ir labai ilgėjosi mamos... Oi, kiek tada nežinojau... Nepyk, Vėlute, bet aš netikiu gerais ir paklusniais vaikais. Jei vaikas neišsako savo emocijų - jos yra viduje. Gali kada nors ta bomba sprogti... Geriau nesirūpinkit jūs tom mergaitėm. gal taip bus geriau. Sakau iš patirties, nes pati nuolat galvoju, ar gerai gyvenime pasielgiau...

taigi, vaiko akim...o tu ką žinai- gal sakyčiau lotuliukas.gif .Va ką tik vaiko akim buvau smagi akimirka. Iš serijos- kalba vaikai. Nuklibinkščiavau karštų sumuštinių padaryti- vaikinas pažiūrėjo į mane ir sako- mama- o va tokioj , natūralaus dydžio krūtinėj viduj kas yra lotuliukas.gif . Pagal ką nustatė, kad natūralaus, tiek tos nesiaiškinau. Sako toliau- man tai toks dydis maksimalus- nuo kurio jau man patinka krūtinė. Belieka išsiaiškint tik kraujas ten - ar kas. Sakau- riebalų sankaupos didžiausia dalim ir pieno liauka. Jis man- tai čia jeigu dviratis sugestų lotuliukas.gif blink.gif ką sakau- nu sako taigi sakai- šliauka- žarną iš dviračio padangos kaimynas taip vadina lotuliukas.gif .
Atsakyti
Alfija lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti