Įkraunama...
Įkraunama...

Magnolijos medis

NIGRA -lėtapėdė ,užauga iki 2-3m aukščio,siauresne laja nei kitos magnolijos, žiedai dideli purpuriniai su violetiniu atspalviu, kvepia citrina.
SUSAN- iki 2-4m aukščio ,platesne laja ,žvilgiais lapais ,rausvai purpuriniais žiedais, mažesniais nei Nigros .
Abi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 08 balandžio 2011 - 08:58
Ačiū, bijau, kad sodinsiu abi ... labai susirgau šia liga...

Norėčiau aplink pakomponuoti augalus. Žinoma, magnolija bus pirmame plane, akcentas. Gal galite pasidalinti pastebėjimais, su kokiais augalais tinka, draugauja? 4u.gif
Atsakyti
manyčiau ,jog draugauja su spygliuočiais ,buksmedžiais ,pieriais ,azalijom,viržiais erikom . Tartu botanikos sode jos yra bijūnų draugijoj . Šiaip magnolijos gražios tik kai žydi ,o vėliau paprastas eilinis medelis ...
Atsakyti
sveikos, magnoliju augintojos ir myletojos wink.gif reikia jusu patarimo - maniske magnolija dar mazute, pas mus auga tik 3 metai, 1.5m aukscio. tai dar ir ji prie musu taikos ir mes prie jos biggrin.gif is po ziemos apziurejau kad pora virsuniu patamseje, nesimato "prisirpusiu" pumpuru, tai gal galima jas pasalint, kad veltui nestypsotu ir visas jegas skirtu gyvom sakelem? kaip salint, kada?
laukiu patarimu 4u.gif
Atsakyti
o mano viena grazuole neatlaike ziemos verysad.gif ir numiro
Atsakyti
Jau pirma zieda siandien radau thumbup.gif , toks suvarges, ziema neeiline buvo..., bet svarbu atlaike... beje kokiom trasom reiktu patrest krumeli?
Atsakyti
QUOTE(*tigriukas* @ 2011 04 20, 12:10)
o mano viena grazuole neatlaike ziemos  verysad.gif ir numiro

Tikrai labai gaila verysad.gif Maža buvo? g.gif
Atsakyti
aš įsimylėjau šitą medį. Mamai jau įteikta išankstinė dovana motinos dienos proga. kitą pavasarį tikiuosi žiedų.
Atsakyti
QUOTE(makse* @ 2011 04 20, 11:32)
sveikos, magnoliju augintojos ir myletojos wink.gif reikia jusu patarimo - maniske magnolija dar mazute, pas mus auga tik 3 metai, 1.5m aukscio. tai dar ir ji prie musu taikos ir mes prie jos biggrin.gif is po ziemos apziurejau kad pora virsuniu patamseje, nesimato "prisirpusiu" pumpuru, tai gal galima jas pasalint, kad veltui nestypsotu ir visas jegas skirtu gyvom sakelem? kaip salint, kada?
laukiu patarimu  4u.gif

truputėlį apšalo ir mano magnolijos galiukai ,tai juos nugenėjau.

Papildyta:
[quote=*tigriukas*,2011 04 20, 12:10]
o mano viena grazuole neatlaike ziemos verysad.gif ir numiro
[/quote

keista ,kad numirė,pas mane irgi mažulytė ,bet antrą žiemą atlaiko ,galai apšala, bet vistiek gyva ,turi pumpurus ,gal neįtikot su dirvožemiu ?
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 20, 20:01)
Tikrai labai gaila verysad.gif  Maža buvo? g.gif

apie viena metra aukscio buvo.
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 04 21, 11:58)
keista ,kad numirė,pas mane irgi mažulytė ,bet antrą žiemą atlaiko ,galai apšala, bet vistiek gyva ,turi pumpurus ,gal  neįtikot su  dirvožemiu ?

nu, kad dirvozemis geras g.gif butu neatlaikiusi pirmus metus, o dabar...
reiks pirkt vietoj jos kita. Labai noriu baltos, ir medelio tipo, o ne krumo
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 04 21, 11:58)
truputėlį apšalo ir mano magnolijos galiukai ,tai juos nugenėjau.

o kiek nugenejot - tik galiukus? su tuo sekatorium kirpot?
Atsakyti
kirpau sekatoriumi netik pajuodusius, bet truputį ir žalios medienos galus.

Atsakyti