man buvo taip: kai abu neturėjome - gerai viskas, kai abu turėjome - irgi gerai, kai aš turiu, jis ne - blogai, kai aš neturiu, jis turi - irgi blogai
kažkaip jis nenori mano išleisti pinigų, o aš nenoriu jo išleisti, atsiranda diskomfortas, jei ką nuperka jausdavaus įpareigota atsilygint kažkaip, nors norėdavau pataupyt, jei pradeda iš mano kišenės gyvent irgi kažkaip nemalonu.. bet čia gal dėl to, kad ne šeima, o šiaip draugaujam, šeimoj turbūt vienas katilas turi būti..
Pas mus buvo toks momentas, kai aš turėjau, o jis visai neuždirbo, tai mus ne kiek skyrė tas pinigų stygius, kiek abu buvom pikti dėl atsiradusios rutinos, kai negali niekur išeiti, nieko nuveikti, nieko nenusipirksi, o dabar kai abu uždirbam ir santykiai puikūs.
Daug kas gali sakyti, kad nieko nereiškia pinigai santykiuose, o aš manau, kad reiškia, gal esu materialistė? nežinau
Daug kas gali sakyti, kad nieko nereiškia pinigai santykiuose, o aš manau, kad reiškia, gal esu materialistė? nežinau
tikrai taip. bet geriau susitaikyt su ta mintim, kad gyvenam tokioj sistemoj kur be pinigu nieko negali nusipikrti ir tiek. atsipalaiduoti ir susikurti toki gyvenima kur kuo maziau reiktu tu popiergaliu
tipo laikyti vishtas, ishmokti kuo daugiau paciam, kad nereiktu naudotis kitu paslaugom
nes ar ju turi mazai ar daug visada sugalvoji kur juos sunaudoti
ir visada ju mazai
nes ar ju turi mazai ar daug visada sugalvoji kur juos sunaudoti
manau, kad pinigu trukumas tikrai gadina santykius...
amzinas taupymas, negalejimas kazkur vieniem kartu isvaziuot... del viso to dazniausiai pradedama pyktis...
Manau kiekvienam individualiai, bet kai mums buvo tokie laikai, kai susimokedavom nuoma, mokescius ir tik ant maisto vos vos likdavo, buvo sunku, bet mes nesipykome, nervindavomes, del to kad nera taip kaip noretume, bet kaiptik sustiprejom, kartu kiekviena centa skaiciuodavome, planuodavom, kaip pragyventi, ir ka ;] isgyvenom, ir esam stiprus kaip uola, kap vienos rankos kumstis ;]
Kiekvieniems skirtingai.
Pinigu trukumas kaip ir perteklius
gali ir sustiprinti, ir zlugdyti santykius.
Cia ko gero, nera tiesioginio rysio tarp siu dvieju kintamuju.
Na, o vyrui uzdirbti daugiau nei moteris, manau, dazniausiai yra labiau malonu nei nemalonu
Nors tikrai zinau isimciu.
Pinigu trukumas kaip ir perteklius
Cia ko gero, nera tiesioginio rysio tarp siu dvieju kintamuju.
Na, o vyrui uzdirbti daugiau nei moteris, manau, dazniausiai yra labiau malonu nei nemalonu
pas mus ir turejimas ju gadina santykius
siuo metu taupome,kad ir daug ju yra bet turim tiksla ir kartais taip sunervuoja jog zinai kad ju yra bet negali kazka daryti nes taupai
o kaip ju nebuvo...tai kazkas kazka pasiulo nuveikt ai nu nera lt negalim,nu ir viskas paliudi siek tiek ir praeina,o dabar...turi bet negali. tai manau cia yra beda ir kaip ju yra ir kaip ju nera
"cia musu situacijoje"
Ale žmonės tikrai tualete naftos ieško
Nepykit
ErikaAlgirdasSkaiste, čia jau ne piniguose esmė, bet tame kaip sugebate juos paskirstyti. Ir jei tą sumą kurią atidedat taupymui, padalintumėte į dvi dalis (kažkokiu santykiu kaip atrodo) ir dalį dėtumėt taupyti, o mažesnę kažko smagesnio nuveikimui, nebūtų bėdos. Be to, ne kiekvieną kartą kažkur kažko daug reikia pramogai. Čia tik jūsų pačių apsisprendimas, nes jūs turit.
O kas neturi ir nori. Iš dalies negali, o gal iš dalies neieško sprendimo kaip turėti daugiau?
Kai pradžioje turėjome mažai, taip, kildavo nesutarimų, nes vienas norėjo išeiti, kitas negalėjo to sau leisti. O kai dabar yra, tai ir išeinam, ir pataupyti sugebam
ErikaAlgirdasSkaiste, čia jau ne piniguose esmė, bet tame kaip sugebate juos paskirstyti. Ir jei tą sumą kurią atidedat taupymui, padalintumėte į dvi dalis (kažkokiu santykiu kaip atrodo) ir dalį dėtumėt taupyti, o mažesnę kažko smagesnio nuveikimui, nebūtų bėdos. Be to, ne kiekvieną kartą kažkur kažko daug reikia pramogai. Čia tik jūsų pačių apsisprendimas, nes jūs turit.
O kas neturi ir nori. Iš dalies negali, o gal iš dalies neieško sprendimo kaip turėti daugiau?
Kai pradžioje turėjome mažai, taip, kildavo nesutarimų, nes vienas norėjo išeiti, kitas negalėjo to sau leisti. O kai dabar yra, tai ir išeinam, ir pataupyti sugebam
QUOTE(Aiden @ 2012 01 11, 13:10)
Ale žmonės tikrai tualete naftos ieško
Nepykit
bet jau speju jog jus turite savo kazka...stoga bent virs galvos. o mes dar tik kuriame tai,todel mum geriau yra pataupyti nei kazkur islaidauti. nors kaip ir minejau tai kartais panervuoja jog negali kazka nuveikt. bet mes jauni manau spesime dar daug ka nuveikti,siuo metu tikslas mum bustas ir gera ateitis vaikam. kaip yra tokiu zmoniu,usidirba daug ir viska vejam praleidzia ir gyvena nuomojamam bute nors jau jiem gerokai virs 30...tai kas per gyvenimas? geriau paaukot siek tiek laiko pramogu,ir pasidaryti tvirta pagrinda po kojomis o jau tada vejeis leist lt..."mano manymu" todel manau ir trukumas ir ju turejimas bent musu atveju tikrai gali sukelti pykciu seimoja...
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 01 12, 10:23)
bet jau speju jog jus turite savo kazka...stoga bent virs galvos. o mes dar tik kuriame tai,todel mum geriau yra pataupyti nei kazkur islaidauti. nors kaip ir minejau tai kartais panervuoja jog negali kazka nuveikt. bet mes jauni manau spesime dar daug ka nuveikti,siuo metu tikslas mum bustas ir gera ateitis vaikam. kaip yra tokiu zmoniu,usidirba daug ir viska vejam praleidzia ir gyvena nuomojamam bute nors jau jiem gerokai virs 30...tai kas per gyvenimas? geriau paaukot siek tiek laiko pramogu,ir pasidaryti tvirta pagrinda po kojomis o jau tada vejeis leist lt..."mano manymu" todel manau ir trukumas ir ju turejimas bent musu atveju tikrai gali sukelti pykciu seimoja...
Kad žmonėms 30 metų ir jie nuomojasi nematau nieko blogo/smerktino. Šveicarijoje 85% žmonių (visokio amžiaus 18-96m.) neturi nuosavo būsto, o nuomojasi (ne dėl to, kad neturi pinigų, netaupo ar pan, tiesiog jiems taip geriau), Vokietijoje šis skaičius mažesnis apie 70% tokių. Kažkodėl mes, lietuviai, verčiamės per galvas, užsikraunam paskolas ant galvų iki pensijos, kad būtų MŪSŲ.Ne, mes savo neturim nieko, apart blenderio, kaldros, patalynės, drabužių
Na, čia tiesiog aš taip manau. Mano nuomonė šiais klausimas labai labai pasikeitė pakeliavus, susipažinus su truputį kitokios kultūros žmonėmis. Daug kas man sako - kopijuoji. Ne, tiesiog jaučiu, kad man taip geriau, kad neprieštarauju pati sau, ir neverčiu savęs prievarta kažko darymui.
Na, mes tik mokslus baiginėjam, darbai prasideda. Viskas dar prieš akis.
na kas kaip supranta gyvenima istikruju. ir kaip kam geriau. cia kaip ir daug kur minejau jog kad y uzduodama klausima kiek zmoniu tiek bus ir nuomoniu...tai istikruju musu mintys sukasi tik apie gera gyvenima ateityja,o ne apie pramogas dabar...jauni dar juk spesim papramogaut,dabar norisi gera gyvenima nupiesti savo vaikam... ir beto paskola,kas cia blogai? aiisku geriau kai jos nereik,bet tu ja moki,varksti,kam ji bus? tetai,dedei,kaimynui?
JUK VAIKAM!!! ka del ju negali pasiaukot. "cia mano nuomone"