Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų trūkumas gadina santykius

Na, mes irgi galvojam apie gerą gyvenimą ateityje. Ir tai planuojam, siekiam, tačiau nepamiršdami ir savo norų gyventi dabar, o ne kažkada po to.
Į kitus aš nelabai gilinuosi. Tik užsiminiau, kad jei jau labai norisi, tai galima kažkaip viską suderinti. O kaip ir ką daryti - rinktis patiems, kas labiau tinka.
Jauni, aha, o per kiek laiko jūs planuojate tą pamatą gerai ateičiai ir panašius dalykus susikurti (na, kažkaip vis tiek visi pagalvoja apie metų ribas), ar būsit jauni, ar norėsis, gal bus vaikai, o tai irgi kainuoja. 4u.gif
Na, mes su vyru vaikų neturim, tai kol kas gyvenimus piešiam sau. Gal kada nors, tolimoj ateity bus ir vaikai, ir tą ką darom dabar bus gerai ir jiems.
Kas blogai su paskola? Alementariausiai tas, kad už būstą yra labai daug permokama (pinigai į balą), kai tuo tarpu juos galima panaudoti kitur (o apie būsto išliekamąją vertę ateities kartoms, nuvertėjimus ir pan dalykus nekalbu, žinoma pinigai banke irgi nuvertėja ir t.t. ir pan.).
Matot jūs aukojatės dėl vaikų. O aš noriu taip gyventi, kad man netektų aukotis dėl nieko. Noriu vaikų, tai noriu, ir negalvoju ką aukoju, pramogas, karjerą, vargą išmokant apskolą, kad tik tas būstas būtų mūsų ir panašius dalykus.
Na, mūsų pajamos nėra labai didelės, bet ir taupom (emigracijai ir geresniam gyvenimui) ir tuo pačiu tikrai nesėdim namuose užsidarę. Gal kas tas pramogas kitaip supranta, man pramoga ir kino teatras, ir spektaklis, ir pašnekesiai kavinėje su draugais, ir piknikas vasaros metu, taip pat ir važiavimas prie ežero, giminių lankymas, tolimesnės kelionės. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aiden: 13 sausio 2012 - 13:58
Tikrai nuosirdziu poros santykiu pinigu trukumas nesugadins. Reikia abiems ieskoti sprendimo, galvoti kaip rasti iseiti tokioje situacijoje. Juk prie altoriaus zmones prisiekia gerbti ir myleti vienas kita visada, dziaugsme ir varge. Kokia cia pora, jei finansines problemos gali ja isskirti.
Atsakyti
QUOTE(Aiden @ 2012 01 13, 15:56)
Na, mes irgi galvojam apie gerą gyvenimą ateityje. Ir tai planuojam, siekiam, tačiau nepamiršdami ir savo norų gyventi dabar, o ne kažkada po to.
Į kitus aš nelabai gilinuosi. Tik užsiminiau, kad jei jau labai norisi, tai galima kažkaip viską suderinti. O kaip ir ką daryti - rinktis patiems, kas labiau tinka.
Jauni, aha, o per kiek laiko jūs planuojate tą pamatą gerai ateičiai ir panašius dalykus susikurti (na, kažkaip vis tiek visi pagalvoja apie metų ribas), ar būsit jauni, ar norėsis, gal bus vaikai, o tai irgi kainuoja. 4u.gif
Na, mes su vyru vaikų neturim, tai kol kas gyvenimus piešiam sau. Gal kada nors, tolimoj ateity bus ir vaikai, ir tą ką darom dabar bus gerai ir jiems.
Kas blogai su paskola? Alementariausiai tas, kad už būstą yra labai daug permokama (pinigai į balą), kai tuo tarpu juos galima panaudoti kitur (o apie būsto išliekamąją vertę ateities kartoms, nuvertėjimus ir pan dalykus nekalbu, žinoma pinigai banke irgi nuvertėja ir t.t. ir pan.).
Matot jūs aukojatės dėl vaikų. O aš noriu taip gyventi, kad man netektų aukotis dėl nieko. Noriu vaikų, tai noriu, ir negalvoju ką aukoju, pramogas, karjerą, vargą išmokant apskolą, kad tik tas būstas būtų mūsų ir panašius dalykus.
Na, mūsų pajamos nėra labai didelės, bet ir taupom (emigracijai ir geresniam gyvenimui) ir tuo pačiu tikrai nesėdim namuose užsidarę. Gal kas tas pramogas kitaip supranta, man pramoga ir kino teatras, ir spektaklis, ir pašnekesiai kavinėje su draugais, ir piknikas vasaros metu, taip pat ir važiavimas prie ežero, giminių lankymas, tolimesnės kelionės. smile.gif

Atrodo lyg butu mano pacios rasyta, tiesiog zodis i zodi biggrin.gif
Man taip pat labai keista, kai zmones taupo kazkam ateityje, va mazdaug "ateiciai, vaikams"... nu ***** kai tau bus 35 metai, sedesi su pulku vaiku, busi namu seimininke, tai vargu ar reikes kokiu pramogu, nes busi jau atitrukus nuo viso GYVENIMO. Graziausius jaunystes metus pragyvenus be kulturiniu renginiu, pasisedejimu su draugais, idomaus maisto ragavimo, keliavimo i kitas salis, nauju pazinciu uzmezgimo, tikrai 40ties nepradesi to daryti.
Pas mus su pinigais irgi striuka, taupom stipriai ir pragyvenam uz tikrai maza suma, taciau bent karta per savaite einam kur nors - ar i kluba, ar restorana, kina, paroda ir t.t. Nusiperkam stalo zaidimu, kvieciames draugus pas save ir pan. Tiesiog turiningai leidziame laisva laika, ir tas turiningai praleistas laikas tampa svarbiau negu pinigu stygius.
Labai gaila, kad Lietuvoje dar vyrauja mastymas, jog svarbiausia moters gyvenime yra pagimdyti vaika ir buti gera zmona. Zmones nesiekia savo tikslu, nera savigudos, todel ir kyla tokios problemos, jog ale pinigu stygius daro didele itaka santykiams.
Atsakyti
QUOTE(Gordon @ 2012 01 13, 18:03)
Tikrai nuosirdziu poros santykiu pinigu trukumas nesugadins. Reikia abiems ieskoti sprendimo, galvoti kaip rasti iseiti tokioje situacijoje. Juk prie altoriaus zmones prisiekia gerbti ir myleti vienas kita visada, dziaugsme ir varge. Kokia cia pora, jei finansines problemos gali ja isskirti.

Na, aš nevisai sutinku. Taip aišku, kad poros, kurios brangina vienas kitą ieškos sprendimų, bet pinigų trūkumas tikrai apsunkina santykius, ypatingai manau, kai atsiranda vaikai. Idealiu atveju vyras ir žmona pinigų leidimą įsivaizduoja taip pat, bet taip būna nevisada. Visi turim savo poreikius, pomėgius (ypač jei "viengungystės" metu tų pinigų užteko). Pvz. vyrui gali atrodyt, kad geriau visą savaitę valgyt bulves ir makaronus, bet nueiti į renginius, koncertus ar nusipirkt naują technikos stebuklą kokį nors, tuo tarpu moteriai gali atrodyt, kad geriau niekur neit, o pinigus skirt namam. Vėlgi, nevisada būna taip, kad vieną kart nusileidžia vienas, kitą kart kitas. Jei moteris "paima valdžią", tai vyrui atrodo, kad jis dirba dirba, o net negali nusipirkt kažko sau, ko jis nori, jei nusiperka, tada moteris jaučias, kad jam rūpi tik jis pats, o vaikui reik naujų batų, o kambary kabo močiutės atiduotos užuolaidos ir gėda ką pasikviest, "kaip mes gyvenam" smile.gif) Kad ir kaip gerai sutartum, vistiek atsiras įtampa ir nepasitenkinimas, kuris neveda prie gero, ypač, jei nenusimato, kad finansinė padėtis pasikeis. Kai tik draugauji tai taip, gali vietoj kino nueit prie upės pasėdėt, o vietoj rožių gaut lauko gėlių netgi romatiškiau.. bet kai atsiranda buitis, tai mano manymu, pinigai užima svarbią vietą.
Atsakyti

Pvz. vyrui gali atrodyt, kad geriau visą savaitę valgyt bulves ir makaronus, bet nueiti į renginius, koncertus ar nusipirkt naują technikos stebuklą kokį nors, tuo tarpu moteriai gali atrodyt, kad geriau niekur neit, o pinigus skirt namam.

Čia ne pinigų stygiaus problema wink.gif o nesusikalbėjimo, nesusitarimo. Galima viska suderinti, galbut nepirkti technikos stebuklų kas mėnesį, bet skirti bent kažkiek pinigų abiejų poreikiams. Ir kodėl taip nuvertinamos moterys, kad joms tik namams visko reikia smile.gif juk reikia moterims ir grožio procedūrų, ir sporto klubo, ir dar kažko - kiekvienai pagal pomėgius. Tik moterys kažkodėl to lengva ranka atsisako, o paskui pyksta, kai vyras nedaro to paties, ką jos padarė.

Kad ir kaip gerai sutartum, vistiek atsiras įtampa ir nepasitenkinimas, kuris neveda prie gero, ypač, jei nenusimato, kad finansinė padėtis pasikeis. Kai tik draugauji tai taip, gali vietoj kino nueit prie upės pasėdėt, o vietoj rožių gaut lauko gėlių netgi romatiškiau.. bet kai atsiranda buitis, tai mano manymu, pinigai užima svarbią vietą.

O kodėl nemalonu pasedėti prie upės? arba gauti lauko gėlių smile.gif prisiminti paauglystę, ech, juk romantika. Ką tas kinas - ir namie filmą pažiūrėt galima biggrin.gif
Atsakyti
Pinigu trukumas gadina santykius. Gal taip yra,bet tai nera taisykle. As daugiau pavyzdziu maciau,kai atsirades didesnis pinigu kiekis sugadina santykius. Uztai ir sako,kad pinigai gadina zmogu.
Atsakyti
Kai neturėjom pinigų, bardavomės nuolat, kai turime pinigų, baramės ne ką mažiau. Tiesa, pinigai leidžia daugiau galimybių įvairiems dalykams, kurie gal ir galėtų santykius pataisyti (kelionės, pramogos, namų tvarkytoja, psichologo konsultacijos), bet nuojauta kužda, kad tikrasis "santykių taisytojas" nieko nekainuoja. Taip kad santykiai ir pinigai mažai ką turi bendro.
Atsakyti
arba tiesiog nenorit moketi uz santykiu taisyma, jus skambat lyg jau pasidavusi ir nematot reikalo "pinigu svaistymui" ...
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2012 01 15, 15:13)
arba tiesiog nenorit moketi uz santykiu taisyma, jus skambat lyg jau pasidavusi ir nematot reikalo "pinigu svaistymui" ...

Ka turite omeny "pinigu svaistymui"?
Atsakyti
jusu pasakymas,kad tikrasis santykiu taisytojas nieko nekainuoja, man rodos nusako,kad jus investavima i psichologa,atostogas ir siaip jegas ..pinigu svaistymu laikot.
Gi neuztenka vien meiles
Atsakyti
Mano galva,tai pinigai nera santykiu pagrindas seimoje. Tiesiog pinigu stygius paastrina kai kurias situacijas,ypac jei yra skirtingos nuomones,kaip juos leisti. Taip kaip ir seimose,kur pinigu nereikia skaiciuoti, pykciai buna,kai yra skirtingas poziuris i juos. Jeigu zmones nesugeba susitarti ir neranda kompromiso,tai bet kokiu atveju kyla barniai,ar yra pinigu,ar nera.

Pinigai ne visada atneša laimę. Žmonės su 10 milijonų dolerių nėra laimingesni už žmones su 9 milijonais dolerių. — [H.Brown]
Atsakyti
Zinote, paskaiciau ErikaAlgirdasSkaste zodzius ir susimasciau...Jauni zmones turi tiksla - taupo bustui..Tai yra sveikitina, bet...Jie atsisako visko, tik del sitos idejos - tureti busta..Jei ne del saves, tai del vaiku..Pasiaukoti...

Neseniai ziurejau filma, nepamenu pavadinimo, ir ten mire 30mete pagrindines herojes drauge..Ji tvarke jos drabuzius ir rado naujutelius apatinius, grazius, brangius kurios jos drauge laike gerai dienai...Laike daug metu, taupe tos grazius rubus, bet taip ir nespejo uzsedeti... Tai ir buvo pagrindine sito filmo mintis. Dar sia tema noreciau priminti animacini filma Up - i Virsu...

cia tik kelios mintys buten det sito pasiaukojimo..As tik uz racionaluma ir taupyma. ber tariu ne pasiaukojimui..Reikia dziaugtys dabar, bet nereikia leisti vejais...
Is savo patirites - kazkada vienoje is pirmuju musu su vyru uzsienio kelioniu buvome fantastiskoje Pietu salyje. Buvo isimintina data, vyras ikalbinejo nueiti atsvesti restorane, o as buvau gieztai uz taupyta..Bet jis nugalejo..Ir ka - dabar prisimenu ta jauku restoraneli, vyno skoni, idomiu vietiniu patiekalu ragavima, smuika, soki...o ka prisiminciau, jei tada sutaupyciau?

o del to aar pinigu trukumas gadina santykius - manau tai tikrai ne i gera, visada reikia bandyti ir ieskuoti budu uzdirbti ju savo poreikiams. pinigai tai laisve..
Atsakyti