Mielosios, kiekviena turime savo pasaukima: kam patinka darbas+karjera, kitoms arciau sirdies namuose auginti vaikucius. Tai irgi darbas, kuris vyksta 24 val. Nors pati esu is tu kuriai rupi karjera, bet su didziauisia pagarba ziuriu i mamas, kurios dirba namu labui, stengiasi del vaikuciu.
Pries keleta metu Vokietijos visuomeneje buvo diskusija, kad mama auginancias vaikucius reiktu priskirti prie darbo kategorijos, nes vdauguma sutiko, kad mamos darbas yra neapmokamas ir neivertintas. Gaila, kad po visu tu politiniu rinkimu, sie isties reiksmingi pastebejimai taip ir liko tik ant popieriaus kazkur ore ir mamos taip ir liko be pinigionio ivertinimo. Resultatas: Vokietijoje gimstamumas per 10m. sumazejo 39%!!!!
As manu, kad panasi situacija laukia ir LT ateities, jei visuomene, politikai iki siol nesuvokia ir toliau nesuvoks, koki sunku ir prasminga darba atlieka mamos auginancios vaikucius namie. Tiesa, dar prisiminiau, kad pries II. kara Bavarijos valdzia kiekvienai mamai uz pagimdyta ketvirta vaika mokejo kazka panasiaus i
"atlyginima" motinai. Ir tie pinigai buvo skirti ne vaiko islaidoms ar pan. (tokius pinigus mokejo extra), bet motinai uz ketvirto vaiko pagimdyma ir auginima. Ir juokingiausia, kad tie pinigai buvo mokami tol kol ta moteris gyva. Man teko susidurti su mano mociutes finansu tvarkymu ir as buvau nustebinta, kad ji iki pat mirties (94m) gaudavo tuos motinystes pinigus, nors mano visi dedes, tetos jau buvo seneliai. Tuomet as gardziai juokiausi ir to pinigu gavimo pavadinimo, bet ji paskui man visai rimtai isaiskino, kaip svarbu auginti veikus, ir kaip visuomenei svabu suvokti, ka reiskia buti mama.
Tad manyciau, nekaltinkime vieni kt., kas sedi kam ant sprando, o geriau butu imtis pamazu visuomenes svietimo, koks svarbus vaidmuo visuomenei, kurioje motinos augina vaikucius namie.
As jei buvciau kt. naturos, gal irgi mieliau buciau auginusi vaika namie, bet mano naturai tai nera priimtina, ka darysi.... Tai ir dirbu