Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų trūkumas gadina santykius

QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 02 03, 14:03)
Vyras turi moterį ant rankų nešioti! ( ir mano vyras tai patvirtina wink.gif ) Ir ne tik todėl, kad ji jam išnešioja ir pagimdo vaiką . Moterį reikia labai labai mylėti, saugoti, globoti, nes moteriai gyvenimas daug sunkesnis, nei vyro. O daugelis vyrų, deja, moterį tiesiog išnaudoja...

Taip Zvirbliuke, pilnai su tavim sutinku, kad vyras turi moteri saugoti, myleti, globoti ir pan., bet nebutinai del to, kad ji yra moteris, kad ji silpnesne, o daugiau del to, kad tai jo MYLIMA moteris, kuria jis issirinko kaip savo gyvenimo drauge ir vaiku motina.
Mylintis ir geras vyras tai daro ne del to, kad tai yra jo pareiga, arba jis 'turi' tai daryti, o tiesiog del to kad myli Ja, kad nori.

As, budama moteris taip pat noriu globoti savo vyra, nes as ji myliu, bet ne del to, kad turiu. wub.gif

As irgi gerbiu mamas, kurios augina namie vaikucius greiciausiai ir pati tai darysiu kai savu susilauksiu, bet mes juk snekame ne apie tai. rolleyes.gif

Tiesiog dar karta noriu pabrezti, jog jei tai nera abieju susitarimas arba susiklosciusios aplinkybes (vaiko auginimas, liga, bedarbyste ir pan.), tai vyro pareiga nera islaikyti moteri. rolleyes.gif Tai man kvepia isnaudojimu. dry.gif

Atsakyti
musu seimoje pinigai itakos neturi. mes abu mokam gyventi pagal galimybes. kad itakos neturi, tai sakau 100% nes teko tuo isitikinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Shinshila @ 2004 02 03, 14:18)

Nemanau, kad Frejos aprasytos feministines idejos labai gajos Lietuvoje. Tai labiau tinka skandinavams, kurie jau senokai jaucia nepilnavertiskuma del arsiai ju vietas uzimanciu moteru. As uz archaine seima, nes vaikui iki ketveriu metu yra nepaprastai svarbi motina (taip sako psichologai|). Jei ji uzsiemusi kitais reikalais - vaiko emocinis vystymasis nera pilnavertis.

Shinshila, idejos, kurias as aprasiau, yra ne feminisciu issakytos, o vyru, kurie kovoja uz savo teises ir galimybe skirti daugiau laiko savo vaikams.
Ne tik vyrai arba moterys turi uzsiimti vaiku auklejimu, bet ABU, nes tai yra abieju sukurtas vaisius. smile.gif
Vaikui iki ketveriu metu ir visa gyvenima yra svarbus ABU tevai. O archaineje seimoje mama dazniausiai visas 24val. yra su vaiku, o vyras plesosi kad islaikytu seima, taip daugeliu atveju prarasdamas galimybe uzmegzti rysi su vaiku, kuris yra nemaziau svarbus.
Tikrai tikiuosi, kad i Lt. atkeliaus tokios paziuros. (manau, jos jau pakeliui, ar ne? wink.gif ), nes man asmeniskai labai grazu ziureti i vyrus traukianciu vezimelius, einancius su mazaisiais i baseina, sporto mokykleles ir pan. Tokiu vaizdeliu Islandijoje tikrai netruksta. tongue.gif
Atleiskit, kad taip stipriai nukrypau nuo temos. blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE (Freja @ 2004 02 03, 16:44)
Tikrai tikiuosi, kad i Lt. atkeliaus tokios paziuros. (manau, jos jau pakeliui, ar ne? wink.gif ), nes man asmeniskai labai grazu ziureti i vyrus traukianciu vezimelius, einancius su mazaisiais i baseina, sporto mokykleles ir pan. Tokiu vaizdeliu Islandijoje tikrai netruksta. tongue.gif
Atleiskit, kad taip stipriai nukrypau nuo temos. blush-anim-cl.gif [/color][/b]

Skonio reikalas toks grozio suvokimas. Man tai kol kas daugiau egzotiska nei grazu. O ir mano vyras kazkaip nekovoja uz nora aukleti vaikus, uzsiimti namu ruosa. Jis nori paprasto dalyko - ramybes ir socios vakarienes ir meilios zmonos po darbo dienos.

Kai kazkada prakalbom, kad gal jis noretu pasiimti Tevystes Atostogas (jo brolis taip dare), jis atsake: "as ne koks lochas".
Dauguma mano pazistamu LT vyru paziuros panasios.
Bet cia reiktu uzvesti nauja tema.
Atsakyti
QUOTE (Shinshila @ 2004 02 03, 18:14)
Skonio reikalas toks grozio suvokimas. Man tai kol kas daugiau egzotiska nei grazu. O ir mano vyras kazkaip nekovoja uz nora aukleti vaikus, uzsiimti namu ruosa. Jis nori paprasto dalyko - ramybes ir socios vakarienes ir meilios zmonos po darbo dienos.

Kai kazkada prakalbom, kad gal jis noretu pasiimti Tevystes Atostogas (jo brolis taip dare), jis atsake: "as ne koks lochas".

ph34r.gif negi vyras, besirupinantis savo vaiku, yra lochas? ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 02 03, 19:17)
Tikslumo dėlei reiktų apibrėžti kas tai yra pinigų trūkumas. Kai negali sau leisti poilsinės kelionės ar brangesnio skurlio- tai dar ne trūkumas, bet kai nebeturi kuo mokėti už butą, o senelės dovanotą žiedą išneši į lombardą, kad bent duonos būtų už ką nusipirkti- čia jau bėda...Beje norėčiau paklausti kiek iš čia samprotaujančių žinote kas yra skurdas? Ar teko nevalgyti bent porą dienų, nes nebuvo už ką? Ar žinote kokie tarpusavio sąntykiai tarp alkanų ir sušalusių?

Deja,bet zinau ka reiskia kai neturi ka valgyti,ir kai reik nesti i lombarda zieda...Ir tikrai galiu pasakyti, kad santykiu tai i geraja puse nepastumeja......
Atsakyti
QUOTE (Shinshila @ 2004 02 03, 15:14)
QUOTE (Freja @ 2004 02 03, 16:44)
Tikrai tikiuosi, kad i Lt. atkeliaus tokios paziuros. (manau, jos jau pakeliui, ar ne?  wink.gif  ), nes man asmeniskai labai grazu ziureti i vyrus traukianciu vezimelius, einancius su mazaisiais i baseina, sporto mokykleles ir pan. Tokiu vaizdeliu Islandijoje tikrai netruksta.  tongue.gif  [/color][/b]

Nenoriu izeisti, bet jei mano vyro butu tokios paziuros, tai pirmiausia jis niekada ir netaptu mano vyru, o jei per klaida ir taptu, tai jo lauktu ne soti vakariene ir meili zmona, bet nasrus issiepusi ragana. mad.gif mad.gif
Atsakyti
QUOTE (Shinshila @ 2004 02 03, 19:14)
[/QUOTE]

ohmy.gif
Atsakyti
As tikrai neprasau vyro, kad mane islaikytu, tiesiog susikloste tokia situacija, kad as netekau darbo. unsure.gif Stengiausi surasti geresni ir man patinkanti darba ir ta dariau 2 menesiukus. Be to ir uzsidirbusi buvau, neprasinejau vyro pinigu per daznai, tik namams.
Gal tas vyro poziuris tiesiog kankino, ir dar kai kuriu aplinkiniu. As kaip ir nevisai sedejau vyrui ant sprando, tiesiog stengiausi surasti geriau apmokama darba, ko man nepavyko padaryti ir nuejau dirbti uz minimuma, gal tos galimybes veliau ateis...
Atsakyti
Negaliu pasakyti, kad teko badauti, gal tiesiog krapstyti centus. sad.gif
ypac kai ir vel tie mokesciai arteja. mad.gif
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 02 03, 16:17)
Tikslumo dėlei reiktų apibrėžti kas tai yra pinigų trūkumas. Kai negali sau leisti poilsinės kelionės ar brangesnio skurlio- tai dar ne trūkumas, bet kai nebeturi kuo mokėti už butą, o senelės dovanotą žiedą išneši į lombardą, kad bent duonos būtų už ką nusipirkti- čia jau bėda...Beje norėčiau paklausti kiek iš čia samprotaujančių žinote kas yra skurdas? Ar teko nevalgyti bent porą dienų, nes nebuvo už ką? Ar žinote kokie tarpusavio sąntykiai tarp alkanų ir sušalusių?

Žinai, Vobla, iš šalies kartais visai kitaip atrodo wink.gif Pvz., tie, kuire gali sau leisti poilsinę kelionę (ot turčiai!), pasirodo, ją perka išsimokėtinai ir paskui dvejus metus tenkinsis pavažinėjimais dviračiu po kaimynines šalis (jei tik...), kartais skaičiuoja, kiek bulvių ir košių pakelių liko iki kitos algos, kartais savaitę negali išvažiuoti su mašina, nes nėra už ką užsipilti benzo - tada, kai sumoka už buto kiaurais langais šildymą daugiau, nei tikėjosi...Visko būna, ir manau, tokių žmonių - šeimų yra daugiau, nei galvoji..Tačiau forume ne visiems norisi ir priimtina pasakoti savo gyvenimo detales ir guostis...Gal todėl ir atrodo, kad apie nepriteklių svarsto piniguos besimaudančios poniutės wink.gif
Atsakyti
QUOTE (vobla @ 2004 02 03, 18:17)

man asmeniskai neteko - tokiu atveju skolinuosi is tevu, nes pas juos gyvename. O kartais mama is musu pasiskolina.
Ir iskart po atlyginimo nuperku daugiau mesos ( saldytos), visokiu makaronu ir kruopu - kad kai bus striuka su pinigais, nors apie valgio pirkima nereiktu galvoti. Tada yra pasitenkinama butiniausiomis prekemis vaikams.
Atsakyti