manau ne tie laikai, kai darbai skirstomi i vyrishkus ir moterishkus. jei manote, kad jums vaikelio ishneshiojimas tokia nashta, kad vyras del to jus turi ant ranku neshioti ir pilnai ishlaikyti, juk tiesiog negimdykit. manau, moteris toks pats zhmogus kaip ir vyras, tik dievas jai suteike galimybe patirti ta nuostabu jausma. ash dar vyrui padekosiu, kad jis leido man ta galimybe pasinaudoti
o jei esate namu sheimininkes, o ne zhmonos, gal tiesiog verta susimastyti...
| QUOTE (ma @ 2004 02 03, 17:43) |
| manau ne tie laikai, kai darbai skirstomi i vyrishkus ir moterishkus. jei manote, kad jums vaikelio ishneshiojimas tokia nashta, kad vyras del to jus turi ant ranku neshioti ir pilnai ishlaikyti, juk tiesiog negimdykit. manau, moteris toks pats zhmogus kaip ir vyras, tik dievas jai suteike galimybe patirti ta nuostabu jausma. ash dar vyrui padekosiu, kad jis leido man ta galimybe pasinaudoti |
taip gali kalbeti tik moteris turejusi labai lengva ir nekomplikuota nestuma
Silvute, tikrai ne, neshtuma dar vis tebeturiu, ir ishtisai vemiu
nemanau, kad bus lengva, bet tiesiog manau, kad moteris turi buti nepriklausoma, nors ir turi vyra pashoneje.
| QUOTE (Silvute @ 2004 02 03, 15:42) |
| [Zinai Zvirbliuke, keistai tada gaunasi - vyras turi islaikyti seima, o tu jam net pietu negaminu... tai kaip cia gaunasi? savo pareigu nenori vykdyti. |
ajajai, kokia puiki atmintis!
Taip, gal tai ir patriarchališkas požiūris, tačiau man patinka vyrai, žinantys, kad gali išlaikyti, aprūpinti savo šeimą. Ir visai nesvarbu, dirba moteris ar ne, tiksliau, nesvarbu, kur ji dirba - namuose augindama vaiką ar kitur. Čia svarbiau ne faktai, bet pats suvokimas. Vedei moterį - tai ir rūpinkis ja, visom prasmėm. O ar ji norės save išreikšti darydama karjerą - visai kitas klausimas...
| QUOTE (ma @ 2004 02 03, 15:43) |
| manau ne tie laikai, kai darbai skirstomi i vyrishkus ir moterishkus. jei manote, kad jums vaikelio ishneshiojimas tokia nashta, kad vyras del to jus turi ant ranku neshioti ir pilnai ishlaikyti, juk tiesiog negimdykit. ... |
Vyras turi moterį ant rankų nešioti! ( ir mano vyras tai patvirtina
tikrai, galu gale juk visi zhmones skirtingi, ir visu nuomones gali skirtis. matyt, ash ish tu, kaip Zvirbliuke sako, kuriai reikia ne tik namu, bet ir karjeros. todel ir supratimas kitoks. ne piniguose laime, bet pinigu irgi ne gyvenimas
| QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 02 03, 17:57) |
| Taip, gal tai ir patriarchališkas požiūris, tačiau man patinka vyrai, žinantys, kad gali išlaikyti, aprūpinti savo šeimą. Ir visai nesvarbu, dirba moteris ar ne, tiksliau, nesvarbu, kur ji dirba - namuose augindama vaiką ar kitur. Čia svarbiau ne faktai, bet pats suvokimas. Vedei moterį - tai ir rūpinkis ja, visom prasmėm. O ar ji norės save išreikšti darydama karjerą - visai kitas klausimas... |
izeisti nenorejau, paprasciausiai prisiminiau tema apie pietu ruosima ir tavo dabartiniai zodziai kaip ir neatitinka tu ....
O tokio vyro, kuris vedes rupintusi ja visomis prasmemis ir as noreciau.
Tu sedi su vaiku namie, o jisai parejes is darbo vakariene padaro - uzsisvajojau
Gal ir dabartinė situacija kiek pasikeitė - juk keičiasi viskas
Pastaruoju metu aš, pvz., visai nedaug namie tesėdėjau - visokios repeticijos, studijų reikalai ir kt., kartais grįždavau namo dešimtą...Nesu namų šeimininkė, ir turbūt niekada nebūsiu, bet man nepatinka posakis " ai, nedirba, nieko nedaro, tik sėdi su vaiku namuose ant vyro sprando"
Gadina gadina ir dar kart gadina!
Gadina netgi ne jų trūkumas, o žinojimas , kad tuoj bus tas trūkumas...
Žinojimas, kad vos metukų sulaukusį (ir tik motinos pienu bemintantį) mažylį teks leisti į lopšį...Tikrai nedžiugina toks drastiškas išsiskyrimas su vaiku. Tikrai nesvaigstu nuo to. Širdis rauda, aš be nuotaikos, vyras, aišku irgi prislėgtas. Kur čia bus geri santykiai kai abu vaikštom kaip žemę pardavę...
Gadina netgi ne jų trūkumas, o žinojimas , kad tuoj bus tas trūkumas...
Žinojimas, kad vos metukų sulaukusį (ir tik motinos pienu bemintantį) mažylį teks leisti į lopšį...Tikrai nedžiugina toks drastiškas išsiskyrimas su vaiku. Tikrai nesvaigstu nuo to. Širdis rauda, aš be nuotaikos, vyras, aišku irgi prislėgtas. Kur čia bus geri santykiai kai abu vaikštom kaip žemę pardavę...
Silvute, su artejanchiu dukrytes gimtadieniu
Tikslumo dėlei reiktų apibrėžti kas tai yra pinigų trūkumas. Kai negali sau leisti poilsinės kelionės ar brangesnio skurlio- tai dar ne trūkumas, bet kai nebeturi kuo mokėti už butą, o senelės dovanotą žiedą išneši į lombardą, kad bent duonos būtų už ką nusipirkti- čia jau bėda...Beje norėčiau paklausti kiek iš čia samprotaujančių žinote kas yra skurdas? Ar teko nevalgyti bent porą dienų, nes nebuvo už ką? Ar žinote kokie tarpusavio sąntykiai tarp alkanų ir sušalusių?
Kadangi tema stipriai krypsta i sali, bandysiu ja grazinti.
Pinigiu stygius pirmiausiai erzina vyra, nes jis jauciasi kaltas nepajegiantis islaikyti savo seimos ir tada bando pasidalinti tuo kaltes jausmu su zmona, mazdaug: "tu pernelyg islaidi", "tu nemoki seimininkauti", "nemoki taupyti elektros, vandens" ir t.t.
Nemanau, kad Frejos aprasytos feministines idejos labai gajos Lietuvoje. Tai labiau tinka skandinavams, kurie jau senokai jaucia nepilnavertiskuma del arsiai ju vietas uzimanciu moteru. As uz archaine seima, nes vaikui iki ketveriu metu yra nepaprastai svarbi motina (taip sako psichologai|). Jei ji uzsiemusi kitais reikalais - vaiko emocinis vystymasis nera pilnavertis.
Man paciai zymiai butu lengviau kalti pinigus ir galbut ju uzdirbciau daugiau uz vyra, bet pirma - ji tas labai zlugdytu psichologiskai, antra vaiko auklejimas butu apleistas.
Svarbu issiaiskinti tarpusavyje kaip spresti pinigu stygiaus problemas. Galbut auginant vaikus verta pakenteti ir atideti didelius pirkinius ateiciai.? Juk geri santykiai, stiprus dvasiniai saitai, atsirandantys seimoje auginant mazyli yra vertingesni uz pinigus...
Pinigiu stygius pirmiausiai erzina vyra, nes jis jauciasi kaltas nepajegiantis islaikyti savo seimos ir tada bando pasidalinti tuo kaltes jausmu su zmona, mazdaug: "tu pernelyg islaidi", "tu nemoki seimininkauti", "nemoki taupyti elektros, vandens" ir t.t.
Nemanau, kad Frejos aprasytos feministines idejos labai gajos Lietuvoje. Tai labiau tinka skandinavams, kurie jau senokai jaucia nepilnavertiskuma del arsiai ju vietas uzimanciu moteru. As uz archaine seima, nes vaikui iki ketveriu metu yra nepaprastai svarbi motina (taip sako psichologai|). Jei ji uzsiemusi kitais reikalais - vaiko emocinis vystymasis nera pilnavertis.
Man paciai zymiai butu lengviau kalti pinigus ir galbut ju uzdirbciau daugiau uz vyra, bet pirma - ji tas labai zlugdytu psichologiskai, antra vaiko auklejimas butu apleistas.
Svarbu issiaiskinti tarpusavyje kaip spresti pinigu stygiaus problemas. Galbut auginant vaikus verta pakenteti ir atideti didelius pirkinius ateiciai.? Juk geri santykiai, stiprus dvasiniai saitai, atsirandantys seimoje auginant mazyli yra vertingesni uz pinigus...