Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(Zvirblis @ 2005 04 19, 10:45)
Mane varo... Nežinau, kas. Tiesiog seniai žinau, kad noriu į Paryžių. Myliu viską, kas susiję su Prancūzija, o va Paryžiaus nemačiau. Gėėėėėėda.  blush2.gif  tai va ir varau. O dabar Jūsų prisiskaičiusi tai tikrai negaliu atsitraukti, kad ir kaip vyras atkalbinėtų. NO!

Tik man dar vienas kabkiukas likęs - gyvenamas plotas. Agneklimjan, vieną parašei variantą. gal žinai daugiau? Parašykit kas nors adresiukų kad ir tų hostelių... Je vous en pris!!!


Aišku, varyk drinks_cheers.gif Pažiūrėk pirmą temos puslapį - ten parašiau kelis adresiukus, o jei liukso neieškai, užsisakyk čia vietelę: http://www.aijparis.com/ Aš visai likau patenkinta mirksiukas.gif . Bet jei kartais nebūtų vietų jau ten atėjus (jei nerezervuosi iš anksto, tai labai galimas variantas - baisiai populiari ta auberge), ir pasiūlytų tau viešbutuką "netoliese" už 20 Eu, atsisakyk, nes liepia sumokėt 2Eu vietoj už rezervavimą, o, atseit, ten nuėjusi duosi likusius 18Eu už naktį. Bet tam kitam viešbutuke (velnias, pamiršau pavadinimą doh.gif ) tokių pigių kambarių nėra (tik 40Eu dvivietis), taigi tai tėra būdas 2Eu į kišenę kažkam įsidėt. Pasitaiko ir Paryžiuj tokių "čiūdų", užtat ir perspėju.

Dar "kopinu" iš savo knygelės "atsarginius" adresus:
Young and Happy Hostel; 80 rue Moufftard, 75005 Paris; tel: 01.47.07.47.07 (20-22Eu) Gera vieta - pats centras, 5 arondismentas.

Woodstock Hostel; 48, rue Rodier; 75009 Paris; tel: 01.48.78.87.76 (17Eu). Pati nebuvau, patart negaliu, bet kaina viliojanti.

Hotel Tolbiac; 122, rue de Tolbiac; 75013 Paris; tel:01.44.24.25.54 (21-30Eu). Pigus viešbutukas.

O tu viena varysi? Jei dviese kokiai savaitei, tai apsimoka nuomotis butuką (studio), kaip Maša 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 19 balandžio 2005 - 11:15
Aš hostelių ieškojau per www.hostelworld.com, ten reikia užsiduoti datas, kada važiuoji, ir į kokį miestą. Paryžiuje man labai nemažai adresų išmetė. ax.gif

O aš šiandien nusipirkau knygą "Prancūzų kalba paskutinę minutę". Bandysiu nors trupučiuką pramokt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2005 04 25, 20:56)
Man iškilo toks klausimas, kur konkrečiai yra tas arabų kvartalas Montmartre? Ar ten, kur rue Azais ir square Nadar (kazkaip visai arabiskai skamba tas Nadar biggrin.gif ), ar dar žemiau - prie rue Tardieu ir rue d'Orsel? Pagalvojau, neišsiaiškinsiu, tai paskui visai nerasiu arba nesuprasiu, kad radau biggrin.gif


Ten, ten, visur prie Sacre Coeur arabynas smile.gif . Pasitampysi aplink, tikrai pamatysi visokius "a la muhamedų" veidais ir bobelkas su skepetom biggrin.gif , tai ir žinosi, kad čia. Savaitgalį būna mažas turgelis. Išlipk Barbes Rochechouart stotelėj, o tada varinėk aplink per aplink. O jau kalvos link, kur Sacre Coeur yra, daug medžiagų, "papigiai" drabužių parduotuvių, kur arabai šeimininkauja.
O tikri "juodukų" ir arabų plotai gale miesto, bet ten nelabai verta užsukt.
Atsakyti
Aš dar klausimais pakamuosiu blush2.gif
Kažin ar įmanoma Paryžiuj kur nors persimest nuotraukas iš fotiko kortelės į CD ar kt.laikmeną? Kokioj interneto kavinėj ar pan? Pas mus į fotiką telpa tik 100 nuotraukų sad.gif Ieškojom pas ką pasiskolint, ale pagal kiaulystės dėsnį, kas gali paskolint, pas tą kortelės tipas kitoks. Kai namuose, tai ir tiek užtenka, bet va Paryžiuj aš nusiteikus daug fotkint... ax.gif
Atsakyti
Maša, nežinau tiksliai, bet, aišku, kad kažkur galima persimest fotkes. Mano draugė grižo atostogų, penktadienį pas mane atlėks, tai pasiklausinėsiu, gal žinos 4u.gif .

O aš ką tik sužinojau liūūūdną naujieną - atmetė projektą, kuriam dalyvavau, kuris butų leidęs varyt į Paryžių vasarą 3 savaitėms verysad.gif verysad.gif verysad.gif Nu negaliu, kaip liūūūdna, net apsižliumbau verysad.gif verysad.gif Dabar net nežinau, kaip, kada ir iš kur gausiu babkių, kad sugrįžčiau, o ir su vyro antiprancūziškais nusiteikimais.... Ai, vienu žodžiu liūdžiu siaubingai, teks ypatingai didelę fantaziją pasitelkt ir pasistengt dėl egoistinių savo norų unsure.gif Ech, ko nepadaryčiau dėl Prancūzijos wub.gif Mirtinai reikia man važiuot, bo dūšioj skylė didžiausia dabar verysad.gif
Atsakyti
Dėl pramogų... Nu nežinau, kaip ten su Moulin Rouge - kainos nuo 90Eu (iki 200Eu kartais net) unsure.gif Pati nesitūsinau, bet paryžiečiai rekomenduoja kelias populiarias vieteles. Galit pasižiūrėt:
http://www.elyseemontmartre.com/

http://www.queen.fr/2index.htm - iki 20Eu

http://www.rexclub.com/ - house, techno muzika

Vienas gražiausių ir geriausių Paryžiaus klubų - le Cab: 2, place du Palais Royal
75001 Paris, tel. 0158625625

Šitas populiarus:
Les Folies Pigalle
11 Place Pigalle
75009 Paris
Tél: (+33) 1 48 78 25 56

Irgi krūtas: http://www.lebackup....jour-frame.html - iki 20Eu

Dar toks nieko:
Les Bains
7 rue du Bourg l'Abbé
75003 Paris
Tél: (+33) 1 48 87 01 80

Paprastuose klubuose kainos nuo 10Eu, kai kur į įėjimo kainą įskaičiuojamas gėrimas. Tiek žinau iš rekomendacijų, bet nė į vieną taip ir nenuėjau, tad patart konkrečiau negaliu 4u.gif

Atsakyti

Sveikutės 4u.gif

Aš irgi labai myliu Paryžių, buvau ir dar noriu grįžti. Šiemet bus 5 metai kaip vedę su vyru, tai aš griežtai pasakiau,kad važiuosim į Paryžių.

O dar yra toks dalykas, mano sesė dabar dirba Paryžiuje, Elyziejaus laukuose, ji ten pirmą kartą ir nežino, kur pigiau apsipirkti, atsimenu, kad buvot rašiusios apie tas parduotuves, tingiu ieškot, tai gal galėtumėt dar kartą parašyt, būčiau labai dėkinga ax.gif Jos ten vargšės merginos nežino kur apsipirkt, gyvena centre, o ten gi viskas brangu, kalbos nelabai supranta, angliškai tai moka, bet ten su anglų neprasiversi. Tai dabar sesuo nori išmokt prancūzų kalbą, teks mokint smile.gif
Atsakyti
reziumė pateiksiu:
apsiprekint papigiai reikia į Defense - 1 metro, paskutinė stotelė, ten centrai a la Akropolis - visokių parduotuvių, kavinių, greitai pasiklysti gali 4u.gif , kainos labai liuksiškos, aš buvau užėjusi kažkokias akcijines dienas Yves Rocher parduotuvėj - vajė, kaip papigiai geros kosmetikos galima nusipirkt thumbup.gif Drabužių irgi nebrangių yra thumbup.gif
Vyną pirkt geriausia Nicolas parduotuvėse-vyninėse, dažnai visokios akcijos būna. Jų visam mieste pilna, geltonos tokios, išsiskiriančios.
Maistą pigiai galima pirkt Ed ir Monoprix prekybos centruose. Vaisių - savaitgaliniuose arabų turgeliuose (pvz., prie Sacre Coeur).
Blusturgiai: prie Notre Dame ir apskritai prie Senos buna geru dalyku; ALIGRE, Place d'Aligre, 75012; ST. QUEN (didziausias) (metro iki "Porte-de-Clignancourt); Porte de Montreuil (metro vaziuoti iki "Porte-de-Montreuil".
Atsakyti
Na, Mylėtojos, kaip sekasi ruoštis? Nepamirškit pasiimt lietuviško "gero" - ko stipriau ir užkandėlės, nes kažkaip labai užsimanai šaltais vakarais blush2.gif . Aš "Suktinį" kaliau Eifelio viršūnėlėj biggrin.gif ax.gif , baisiai gerai.

Įmetu nuotraukytę, kur matosi "blusinykas" prie Notre Dame wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 13 gegužės 2005 - 16:56
wub.gif
Atsakyti
Ech wub.gif
p.s. gundau, gundau - varykit drinks_cheers.gif ax.gif
Atsakyti
Paryzius vienas mylimiausiu mano miestu wub.gif kai prisimenu, kaip po Eifeliu sededami vyna gerem, aplink prisedo labai linksmos chebros is ivairiausiu pasaulio kampeliu, tokiu pat turistu kaip ir mes, paskui bludijom po naktini Paryziu, ech wub.gif jis turi kazkokia nerealia atmosfera, net siurpuliukai per kuna nueina prisiminus ax.gif paskui dar karteli ten buvau, dabar vel noriu ax.gif
Atsakyti