Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

Įmetu nuorodą Vaizdas iš Eifelio: čia galima pamatyt, kaip Paryžius atrodo iš Eifelio - paspauskit ant "PARIS VU DE LA TOUR", išmes puslapį, o tada su pele slankiokit aplink, ant rutuliukų paspaudinėkit, taip pamatysit, kur kokios įžymybės yra - praktiška pamatyt, kaip kas kur thumbup.gif 4u.gif
Kažkaip man šiandien vėl prancūzizmai užėjo wub.gif wub.gif
Atsakyti
Dar viena nuoroda, leidžianti pasižvalgyti po Paryžių nuo žemės wub.gif , tai ir jautiesi besitampanti visur wub.gif
Paryžius 360 laipnių : spaudžiat ant "Arrondissements" arba "Lieux de Paris" ("rajonai" arba "Paryžiaus vietos"), o tada išsirenkat paveiksliuką ir su pele sukatės aplink. Geras jausmas wub.gif
Atsakyti
Dievinu šitą Montmartre gatvytę, prie pat Sacre Coeur viršūnės, net parsivežiau įsirėmint wub.gif
Atsakyti
O čia ir pati Sacre Coeur su savo karuselėm (kaip iš pasakų ištrauktom) apačioj wub.gif

[attachmentid=20279]

[attachmentid=20280]
Atsakyti
Dar vienas stebukliukas wub.gif wub.gif

[attachmentid=52521]
Atsakyti
Nu, Maša, tik jau nesijaudink ir nenusivilk dėl kalbos 4u.gif Tu tikra optimistė, jei manai, kad gali po trumpo mokymosi su "gyvu" prancūzu laisvai šnekėt - aš prancūzinuosi jau 12 metų (neįskaitant mamos bandymų mokyt pradinėse klasėse), bet neraudonuoju ir perklausiu, jei nesuprantu tų jų šaradų ax.gif . O šiaip jau prancūzai mielai pakartoja ar lėtai išaiškina tau kažką vien dėl to, kad tu BANDAI šnekėt jų kalba, tuo labiau, jei esi tik turistas, o gerbi jų kultūrą drinks_cheers.gif . Aš kartais irgi "nifiga" nesuprantu, svarbiausia nekompleksuot ir toliau varyt - mane tik labiau užveda. Blogai tik tai, kad jei tu net ir baaaaisiai nusišnekėsi, tavęs nepataisys ir neakcentuos klaidų (nežinodama ir toliau tas pačias klaidas darai). Daugiau ryžto drinks_cheers.gif . Ir nesustok mokytis (aišku, kursai nepamaišys), o jei tikrai labai užsidegsi prancūzavimu, tai susitiksim frankofonų renginiuose drinks_cheers.gif mirksiukas.gif

p.s. šiaip, jei nesuprasi, ką tau suburbės, nesijaudink - pakartos ar persakys angliškai, bet jau visai kitoks (žinoma, geresnis) požiūris į tave, o ir pačiai faina paburbuliuot prancūziškai wub.gif . Ne kartą sakiau, taigi pasikartosiu, kad kai šneki prancūziškai, toks jausmas, kad burnoj šokoladas, atrodo, jauti tą saldumą, kiekvieną žodį kaip gabaliuką, ir norisi vis daugiau, daugiau biggrin.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Dar kai kas žavaus: Amelie iš Monmartro kavinė, jei turėsi laiko bevaikščiodama Monmatre, būtinai užsuk drinks_cheers.gif Info: Cafe des deux Moulins, 15 rue Lepic, 75018 Paris, tel. 0142549050

Atsakyti
Ir - bakalėja, kurioje filme apsipirkinėdavo Amelie. Nuotrauka su aktoriais 4u.gif
Info: Maison Collignon/Chez Ali, 56, rue des Trois Freres
Atsakyti
QUOTE(Zvirblis @ 2005 05 16, 08:44)
Na, čia pavarei!!! Prakti6kai mano mintis. Aš prancūzų mokiausi univere, bet senokai tai buvo - stipriai primiršau, bet tas jausmas iš karto atsiranda, kai tik žodelį ištari.
agneklimjan, o Tu mėgsti Prevert'ą? Man jis  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif !!! Gal, sakau, reikia daryti francofilų skyrelį - "paparlinsim" apie mylimiausius kultūros, kulinarojos ir kt. šedevrus?

O kelionei dar net nepradėjau ruoštis  doh.gif . Turiu tokia ydą - atidėlioti malonumą iki negaliu, o paskui... nebespėju. Bet jau bilietukai yra. Mūsų hotelis - 10 arrondissement.

Nu va, matot, kitos čia užsukančios gerbėjos, - nemeluoju apie prancūzų kalbą mirksiukas.gif .
Šiaip nelabai daug Prevert skaičiau, bet man jis laaabai wub.gif thumbup.gif , o jau apie meilę išvis wub.gif Paskutiniais metais "įsimylėjau" Baudelaire, o dar trečiam univero kurse išsireikalavau teisę LIETUVIŲ literatūros katedrai rašyt diplominį apie PRANCŪZIŠKO interteksto tongue.gif cool.gif , taigi Baudelaire ir prancūzų kultūrą teko nemažai paanalizuot, deja, atsirado mažius, taigi negalėjau normaliai parašyt, teko skubom išmąstyt daug ką blush2.gif , bet gal kada šiaip iš malonumo prisėsiu dar rolleyes.gif O iš prozos man Maupassant thumbup.gif , tik paskutinio romano "Mon bel ami" niekaip neprisruošiu perskaityt blush2.gif .
Gera mintis atidaryt frankofilų "kavinę" Supermamoj drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2005 05 13, 21:54)
Ajazau, kaip gražu heart.gif
Bet man tai baisu pasidarė - kai žiūri "plokščias" nuotraukas ir žemėlapį, supranti, kad Paryžius labai didelis miestas, bet kažkaip realiai nesusivoki. O dabar realiai pamačiau. Ir kaip aš tiek apeisiu savom kojom? g.gif O pamatyt taigi viską norisi  ax.gif
Nu gerai, ainu žiūrėt vaizdų "nuo žemės", gal pagerės  biggrin.gif

Nesijaudink, Maša, nors Paryžius ir didelis, bet labai kompatiškas miestas. Gal jį taip specialiai kas nors suplanavo, bet visas įžymybes galima lengvai apvaikščioti pėsčiomis. Aš kadangi esu vaikščiojimo fanė, tai man nė 4 mėnesių neštumas nemaišė varinėti po 6 valandas be pertraukos. Linku sėkmės ir baltai pavydžiu, ypač po to, kai agneklimjan dar primėtė visokių nuostabių vaizdelių.
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2005 05 16, 21:57)
Oho, dvi savaitės - tai jau šis tas thumbup.gif O tavo kelionė maždaug liepos vidury, jeigu gerai pamenu?

Va, va, super, man tai TIK dvi savaitės, bet finansiškai - NET unsure.gif Išvažiuot turėčiau pačiam "įkaršty" - liepos 28d., o grįšiu rugpjūčio 14d. ax.gif . Neįsivaizduoju, kur būsiu, kur važiuosiu, nes planuoju iki ~250Eu iš visur po truputį susirinkt. Ne turtai tokiam laikui Prancūzijoj. Pasidietint gal visai ir nieko būtų, bet kažkur su visa manta papigiai prisiglaust reiks. Prasisuksiu kaip nors, svarbiausia, kad iki Prancūzijos nieks nesukliudytų nusigaut, o paskui - jau kaip bus 4u.gif

Maša, labai gerai pačiai padaryt pradžią iš vadovėlių, o tada jau prie gyvos kalbos pratintis - palaikau drinks_cheers.gif . Nesinervink ir toliau mokykis. Aš taip itališkai pramokau - po tokio vadovėlio "Italų kalba per 30d." galima visai neraudonuojant pakalbėt cool.gif - vėliau jau "gyvai" pasimokysi tarimo, nemanyk, kad po kursų greičiau "pračiulbėtum" - visa kursų esmė - psichologinis aspektas, kad mokiniui diegiamas pasitikėjimas savimi ir savo žiniomis, o mokydamiesi savarankiškai, tą pasitikėjimą sumenkinam ar užmirštam. Svarbiausia yra noras išmokt, noras suprast, labai gerai mokytis padeda interneto "čiatai" ar realus bendravimas su užsieniečiais. Bet pradžią geriausia padaryt pačiai. O kai turi kalbos pagrindą, tada tik varyk toliau, turtink žodyną ir kalbėk, kalbėk biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2005 05 17, 21:07)
Aš dar tokį klausimėlį turiu - uošvis šiandien mums atidavė prieš porą metų pirktus ir nepanaudotus Paryžiaus metro bilietus. Kaži, ar jie dar galioja? g.gif Jis pats gerai nepamena, bet sako, ar ne už frankus dar buvo pirkti... g.gif

Agneklimjan, o tu pati viena važiuoji, kaip tas katinas? mirksiukas.gif

Nežinau, kokie ten tie bilietai už frankus blush2.gif , įmetu nuotraukytę, kokius aš turėjau iš carnet.

Aha, viena 4u.gif , man geriausia, kai nieks netrukdo daryt, ką noriu, eit, kur noriu, etc. Na, kad kas nors iš pažįstamų važiuotų, abejoju, žiemą irgi viena važiavau smile.gif .
Atsakyti