Kažkaip man šiandien vėl prancūzizmai užėjo
Įmetu nuorodą Vaizdas iš Eifelio: čia galima pamatyt, kaip Paryžius atrodo iš Eifelio - paspauskit ant "PARIS VU DE LA TOUR", išmes puslapį, o tada su pele slankiokit aplink, ant rutuliukų paspaudinėkit, taip pamatysit, kur kokios įžymybės yra - praktiška pamatyt, kaip kas kur
Dar viena nuoroda, leidžianti pasižvalgyti po Paryžių nuo žemės
, tai ir jautiesi besitampanti visur
Paryžius 360 laipnių : spaudžiat ant "Arrondissements" arba "Lieux de Paris" ("rajonai" arba "Paryžiaus vietos"), o tada išsirenkat paveiksliuką ir su pele sukatės aplink. Geras jausmas
Paryžius 360 laipnių : spaudžiat ant "Arrondissements" arba "Lieux de Paris" ("rajonai" arba "Paryžiaus vietos"), o tada išsirenkat paveiksliuką ir su pele sukatės aplink. Geras jausmas
Nu, Maša, tik jau nesijaudink ir nenusivilk dėl kalbos
Tu tikra optimistė, jei manai, kad gali po trumpo mokymosi su "gyvu" prancūzu laisvai šnekėt - aš prancūzinuosi jau 12 metų (neįskaitant mamos bandymų mokyt pradinėse klasėse), bet neraudonuoju ir perklausiu, jei nesuprantu tų jų šaradų
. O šiaip jau prancūzai mielai pakartoja ar lėtai išaiškina tau kažką vien dėl to, kad tu BANDAI šnekėt jų kalba, tuo labiau, jei esi tik turistas, o gerbi jų kultūrą
. Aš kartais irgi "nifiga" nesuprantu, svarbiausia nekompleksuot ir toliau varyt - mane tik labiau užveda. Blogai tik tai, kad jei tu net ir baaaaisiai nusišnekėsi, tavęs nepataisys ir neakcentuos klaidų (nežinodama ir toliau tas pačias klaidas darai). Daugiau ryžto
. Ir nesustok mokytis (aišku, kursai nepamaišys), o jei tikrai labai užsidegsi prancūzavimu, tai susitiksim frankofonų renginiuose
p.s. šiaip, jei nesuprasi, ką tau suburbės, nesijaudink - pakartos ar persakys angliškai, bet jau visai kitoks (žinoma, geresnis) požiūris į tave, o ir pačiai faina paburbuliuot prancūziškai
. Ne kartą sakiau, taigi pasikartosiu, kad kai šneki prancūziškai, toks jausmas, kad burnoj šokoladas, atrodo, jauti tą saldumą, kiekvieną žodį kaip gabaliuką, ir norisi vis daugiau, daugiau
p.s. šiaip, jei nesuprasi, ką tau suburbės, nesijaudink - pakartos ar persakys angliškai, bet jau visai kitoks (žinoma, geresnis) požiūris į tave, o ir pačiai faina paburbuliuot prancūziškai
QUOTE(Zvirblis @ 2005 05 16, 08:44)
Na, čia pavarei!!! Prakti6kai mano mintis. Aš prancūzų mokiausi univere, bet senokai tai buvo - stipriai primiršau, bet tas jausmas iš karto atsiranda, kai tik žodelį ištari.
agneklimjan, o Tu mėgsti Prevert'ą? Man jis
!!! Gal, sakau, reikia daryti francofilų skyrelį - "paparlinsim" apie mylimiausius kultūros, kulinarojos ir kt. šedevrus?
O kelionei dar net nepradėjau ruoštis
. Turiu tokia ydą - atidėlioti malonumą iki negaliu, o paskui... nebespėju. Bet jau bilietukai yra. Mūsų hotelis - 10 arrondissement.
agneklimjan, o Tu mėgsti Prevert'ą? Man jis
O kelionei dar net nepradėjau ruoštis
Nu va, matot, kitos čia užsukančios gerbėjos, - nemeluoju apie prancūzų kalbą
Šiaip nelabai daug Prevert skaičiau, bet man jis laaabai
Gera mintis atidaryt frankofilų "kavinę" Supermamoj
QUOTE(Maša @ 2005 05 13, 21:54)
Ajazau, kaip gražu
Bet man tai baisu pasidarė - kai žiūri "plokščias" nuotraukas ir žemėlapį, supranti, kad Paryžius labai didelis miestas, bet kažkaip realiai nesusivoki. O dabar realiai pamačiau. Ir kaip aš tiek apeisiu savom kojom?
O pamatyt taigi viską norisi
Nu gerai, ainu žiūrėt vaizdų "nuo žemės", gal pagerės
Bet man tai baisu pasidarė - kai žiūri "plokščias" nuotraukas ir žemėlapį, supranti, kad Paryžius labai didelis miestas, bet kažkaip realiai nesusivoki. O dabar realiai pamačiau. Ir kaip aš tiek apeisiu savom kojom?
Nu gerai, ainu žiūrėt vaizdų "nuo žemės", gal pagerės
Nesijaudink, Maša, nors Paryžius ir didelis, bet labai kompatiškas miestas. Gal jį taip specialiai kas nors suplanavo, bet visas įžymybes galima lengvai apvaikščioti pėsčiomis. Aš kadangi esu vaikščiojimo fanė, tai man nė 4 mėnesių neštumas nemaišė varinėti po 6 valandas be pertraukos. Linku sėkmės ir baltai pavydžiu, ypač po to, kai agneklimjan dar primėtė visokių nuostabių vaizdelių.
QUOTE(Maša @ 2005 05 16, 21:57)
Oho, dvi savaitės - tai jau šis tas
O tavo kelionė maždaug liepos vidury, jeigu gerai pamenu?
Va, va, super, man tai TIK dvi savaitės, bet finansiškai - NET
Maša, labai gerai pačiai padaryt pradžią iš vadovėlių, o tada jau prie gyvos kalbos pratintis - palaikau
QUOTE(Maša @ 2005 05 17, 21:07)
Aš dar tokį klausimėlį turiu - uošvis šiandien mums atidavė prieš porą metų pirktus ir nepanaudotus Paryžiaus metro bilietus. Kaži, ar jie dar galioja?
Jis pats gerai nepamena, bet sako, ar ne už frankus dar buvo pirkti... 
Agneklimjan, o tu pati viena važiuoji, kaip tas katinas?
Agneklimjan, o tu pati viena važiuoji, kaip tas katinas?
Nežinau, kokie ten tie bilietai už frankus
Aha, viena