Įkraunama...
Įkraunama...

Geros psichologinės knygos

Siūlau paskaityti I.Yalom "Kai Nyčė verkė", "Melagis ant kušetės".
Atsakyti
Fritzas Riemannas. Pagrindinės baimės formos. REKOMENDUOJU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgutiii @ 2010 10 10, 16:45)
Mačiau čia dauguma skeptiškai žiūri į vienokias ar kitokias knygas, tačiau nemanau, jog atsirado bent viena, kuri skaitydama knygą su meile ir bent lašeliu tikėjimo taikė knygoje esančius metodus maždaug mėnesį. Visi mes norime stebuklo šią akimirką, tačiau negi taip sunku įžvelgti kiekvienoje knygoje parašytus žodžius, jog pasakius vieną kartą maldą nenukris aukso puodas, pasėdėjus 10 ar 15 minučių tyloje neaiteis visa ko supratimas ir kitoks požiūris į gyvenimą. Yra ir tokių žmonių, kuriems lyg burtų lazdele pamojus viskas atsiranda tačiau tokių žmonių ir norai paprastesni, nei mūsų, gyvenimo nuskriaustųjų.

Žiūrint į kiekvieną knygą skeptiškai ir galvodami, jog jei kitiems taip atsitiko, man nenutiks gauname iš gyvenimo tokių pamokų nuo kurių mes sustiprėjame metus laiko išbuvę depresijoje, rydami vaistus, praradę artimus žmones dėl savo užsisklendimo ir t.t. ir jei pasiseka tik senatvėje suvokiame, kad galėjome džiaugtis viskuo, o dabar esame per seni, arba jei dar labiau pasiseka pradedame džiaugtis tuo kąč turime dabar nors ir išvaizda parodo, kad nugyvenome gan ilgą žemiškąjį gyvenimą.

Daugeliu atzvilgiu pritariu zinutes autorei drinks_cheers.gif
Norint suprasti save,pakeisti gyvenima,atrasti ramybe ir dziaugsma,reikia ideti pastangu,o knygos manau irgi padeda,buna knygu ir be metodu taikymu,tiesiog kurios uzkabina geromis mintimis...tik gaila laikui begant jos isblesta,TAD BUTINA JAS PASISKAITYTI NUOLAT!!!!!!!
Mano mylimos knygos ir visada salia manes.... wub.gif wub.gif wub.gif
Pacios pirmosios skaitytos buvo Paulo Coelho!!!
Taip pat sios-
Luisa Francia-Tavo gyvenimas prasideda dabar.
Thomas Hohensee-Pats sau draugas-kaip pamilti save. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif sudelioja viska i gyvenimo stalciukus!!!
Biblijos ismintis.
Gretchen Rubin-Laimes projektas.
Atsakyti
Aš irgi mėgstu pasiskaityti psichologinę literatūrą, bet ne populiariąją psichologiją, t.y. "10 būdų kaip tapti laimingu / uždirbti milijoną / nedirbti ir būti turtingu etc.". Man tose knygose trūksta gilumo. Menine prasme jos išvis neturi vertės, nes tokių daug ir visos vienodos. Na bet kiekvienam savo smile.gif

Esu linkusi pritarti minčiai, kad visa vertinga menine prasme literatūra yra ištisa psichologija. Tu skaitai, mąstai, struktūrizuoji, analizuoji, vertini, įsivaizduoji, modeliuoji, jauti, stengiesi nuspėti... Bet ne tiesiogiai, be jokių "trys punktai, kaip..."
Šią vasarą pajutau poreikį paskaityti daugiau tokios literatūros, tai įveikiau antrąkart M. Bulgakovo "Meistrą ir Margaritą", skaičiau Kafką, Dostojevskį. Nuostabu wub.gif

Iš grynai psichologinių patiko E. Frommo "Turėti ar būti" bei "Menas mylėti" (lengvai skaitosi), įdomu buvo plačiau susipažinti su Froido psichoanalizės pagrindais. Dabar norėtųsi paskaityt Jungą.
Atsakyti
Barbara Sher Ko imtis, kai norisi daryti viską
Man si knyga padejo pajudeti is mirties tasko ax.gif ,
supratau, kad galiu viska speti, dirbti priesingose srityse, ir nebutinai buti siuolaikiniu vienos srities specialistu...
Bėgancios su vilkais idomi knyga labai, ypac tuo, kad isauke priestaringus jausmus, daug kur norejosi priestarauti autorei, o tai jau yra reakcija i knyga ir tai yra gerai.
Dar istrigusios knygos, A.Pease Kūno kalba ir neatsimenu kokio autoriaus knyga apie Raštą (Rašybą).
Dabar skaitau Daniel Quinnv Izmaelis , nzn ar ta knyga galima laikyti psichologine, bet labai idomi.
Atsakyti
QUOTE(ieki2926 @ 2011 03 02, 14:42)
Barbara Sher Ko imtis, kai norisi daryti viską
Man si knyga padejo pajudeti is mirties tasko  ax.gif ,
supratau, kad galiu viska speti, dirbti priesingose srityse, ir nebutinai buti siuolaikiniu vienos srities specialistu...
Bėgancios su vilkais idomi knyga labai, ypac tuo, kad isauke priestaringus jausmus, daug kur norejosi priestarauti autorei, o tai jau yra reakcija i knyga ir tai yra gerai. 
Dar istrigusios knygos, A.Pease Kūno kalba  ir neatsimenu kokio autoriaus knyga apie Raštą (Rašybą).
Dabar skaitau Daniel Quinnv Izmaelis , nzn ar ta knyga galima laikyti psichologine, bet labai idomi.


ieki2926, sudomino tavo rekomenduojama knyga "Ko imtis, kai norisi daryti viską". Kai baigsiu skaityti "Kodėl vyrai nesiklauso, o moterys nesiorientuoja žemėlapiuose", būtinai imsiuos ir šitos smile.gif

Beje, gal kas skaitėt "Penkios vaikų meilės kalbos"? Aš vis gundausi nusipirkti...
Atsakyti
http://nesnausk.org/...ategory/knygos/

Psichologinės knygos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pumpulpulka: 05 balandžio 2011 - 19:21
Neseniai perklausiau Allan&Barbara Pease audioknygą "Kodėl vyrai nesiklauso, o moterys nesiorentuoja žemėlapiuose" smile.gif Apie vyrų ir moterų santykius ir kodėl skirtingos lytys dažnai viena kitos nesupranta smile.gif Šiaip tokio turinio knygos man atrodo banalios ir jas skaityti man trūksta kantrybės, bet kadangi gavau dovanų, tai tiesiog įsidėjau CD į grotuvą ir vietoj radijos būdama namuose klausydavausi. Ir galiu pasakyti, kad nenuvylė smile.gif Ne kažkokia didaktinė nuobodi knyga, bet visai įdomi ir vietomis net išspaudžianti nuoširdžią šypseną ir leidžianti atpažinti labai gerai tau pažįstamas situacijas smile.gif Nežinau, ar skaityčiau popierinį knygos variantą, bet "susiklausė" smagiai smile.gif
Atsakyti
Temos kūrėjo /-os lyg ir buvo klausiama apie rimtesnes knygas. Apie daugelį iš pasiūlytų to pasakyti nebūtų galima.
Siūlyčiau paskaityti Rūtos Bačiulytės "Ėriukas vilko kailiu". Pakankamai rimta profesionalios psichoterapeutės knyga, bet parašyta lengvu ir suprantamu "buitiniu" stiliumi. Nesu skaitęs geresnės "buitinės psichologijos" knygos (akademinės nesiskaito - tai jau kita kategorija). Kaina berods apie 20-30 lt.

Dar viena labai gera knyga - tai Ricard Dawkins "Dievo iliuzija". Kaip jau supratote iš pavadinimo, iš esmės tai knyga apie religiją. Tačiau ne tik. Kaip žinia, religijos išsivystė dėl to, kad žmogus galėtų perkelti atsakomybę nuo savęs "kažkam". Vieniems tai Perkūnas, kitiems Dzeusas, dar kitiems Jėzus, Alachas ar koks kitas religinis babaužis. Gali arba pats kažką keisti, dirbti, stengtis, ieškoti priežasčių / pasėkmių ryšio ir prisiimdamas atsakomybę už savo pasirinkimus ir neišvengiamas klaidas bei neišvengiamus atradimus tobulėti, arba gali būti "mažutėlis", viską atiduodantis į pasirinko dievo rankas. Ir vietoj konsruktyvaus veiksmo rinktis pasyvumą - gi Dievas viską reguliuoja, ir jau iš anksto yra numatęs tau programą, likimą etc. Renkatės Jūs.
Maža, bet smagi citatėlė:
"Visoje grožinėje literatūroje vargu ar rasime kitą tokį nemalonų personažą kaip Senojo Testamento Dievas: pavydus ir tuo besididžiuojantis;priekabus, neteisingas, negailestingas despotas; kerštingas, kraugeriškas, etninį valymą mėgstantis žudikas, mizoginiškas, homofobiškas, rasistiškas, megalomaniškas, sadomazochistiškas, įnoringas, piktavalis chuliganas, žudantis vaikus ir ištisas tautas."
Skamba šiurkštokai, tačiau sunku nesutikti.
Ryškiausias šios knygos trūkumas - jos kaina (kai pirkau, buvo apie 50 lt). Bet kainą atsveria universalus turinys, reikalaujantis daug apmastymų, todėl skaitosi lėtai, o po kiek laiko smagu skaityti vėl ir vėl. Tą patį galiu pasakyti ir apie aukščiau minėtą R.Bačiulytės knygą - viską suprasti skaitant greitai sudėtinga, todėl po kiek laiko smagu atvesti iš naujo.

O pabaigai mažas krikščioniškas juokutis kryžiaus žygių tema: I came with peace and leave you in peaces.

Atsakyti
Stephen R. Covey Septyni sėkmės lydimų žmonių įpročiai

Peter Kummer Nieko nėra neįmanomo
Atsakyti


QUOTE(Muscade @ 2009 09 02, 11:24)
Sveikos mamytės ir ne tik 4u.gif

Rašau ir viliuosi, kad padėsite...Norėčiau, kad rekomenduotumėte kokią psichologinę knygą, kuri priverstų į save ir kitus pažvelgti kitaip. Kyla klausimas kodėl? Todėl, kad gyvenime į viską žiūriu kitaip, nuvertinu save, kreipiu dėmesį į apkalbas labai tai sureikšminu, pergyvenu dėl to...Visą tai paskatino vienas įvykis šią vasarą, nusivyliau visais. Neturių draugių todėl neturiu kam pasipasakoti, kas paprotintų ir skatintų pasikeisti...Tikiuosi, kad padėsite, labai to reikia.  blush2.gif  4u.gif
Ačiū Jums iš anksto, ir gražios saulėtos dienos  4u.gif

Rhonda Byrne "Galia'
Atsakyti
QUOTE(avilinka @ 2011 04 01, 14:41)

noreciau perskaityti,t.y. Paolo Coelo "Alchemikas" ir "11 minuciu".


O kartais ne "11 sekundziu"? Apie prostitute? Jei taip, tai skaiciau "11 sekundziu". Knyga buvo skolinta, bet jei ir kas dykai duotu, tai neimciau. Knyga apie nieka, nieko idomaus neraso, eiline tuscia banalybe, kad ir garsaus autoriaus. Cia, aisku, tik mano asmenine nuomone, bet geriau pasiieskokit bibliotekoj ir tik perskaite pagalvokit ar verta namus uzsikrauti tokia knyga.

Bet esu skaicius ir "11 minuciu", bet ne P.Coelo parasyta, apie moters pagrobima. Visai nebloga knyga.
Atsakyti