Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto mastifas

QUOTE(LoretaD. @ 2008 04 27, 22:22)
Sveikiname su debiutu. Mes tiktai paskaitome "pro retą" forumą, bet kai nėra jokių svarbių naujienų tai ir neparašome. o gal ir reikėtų. Kaži kaip sekėsi Panevėžy? Likome mes su Vika dar be patirties. Gal yra parodos foto? Inga, kas peb per įspūdinga konkurentė. parašykite plačiau.
Mums tai su stovėjimu kol kas problemos smile.gif

Konkurentė iš Status Benevoles veislyno atvežta, vardo tiksliai nepamenu, tik berods tėvus - Long Way SahanXi Long Cheng x Status Benevoles Jara. Simpatiška auksinė mergaitė su superiniu paruošimu parodai. Stovėjo kaip įkalta, ir bėgo gražiai smile.gif Sunkoko tipo, bet visvien labai skyrėsi nuo Miu, nes gerokai aukštesnė, bet tuo pačiu daug siauresnė. Žodžiu, išties labai skirtingos atrodė smile.gif Įdedu vieną kartu foto, nors ir negražiai mes čia stovim, ir ne pilnai matomės:

[attachmentid=140652]

Miu:
[attachmentid=140653]

Kadangi katalogą kažkur nukišau tai vardus galėsiu tik vėliau parašyt. Jaunimo patinas (iš Estijos, gyvena Latvijoje):
[attachmentid=140654]

Antras jaunimo patinas iš Estijos (ar tik ne Chepo konkurentas buvo kažkurioj parodoj smile.gif) :
[attachmentid=140655]

Po lyginimo (latvis pirmas, estas antras):
[attachmentid=140656]

Pereinamos klasės patinas iš Estijos (berods importuotas iš čekų Sundari veislyno):
[attachmentid=140657]

Geriausio patino lyginimas (tiksliau jau suskirstyta vietomis):
[attachmentid=140658]

Vėliau dar įdėsiu kelias foto smile.gif

Labai smalsu, kaip Anushai sekėsi ringe smile.gif
Atsakyti
Sveikiname Miu su puikiu debiutu.

Anushai ringe sekėsi labai gerai. Gražiai bėgo ir stovėjo, parodė dantukus. Labai didžiuojuosi savo 13 m sesute, kuri išstatinėjo Anushą. Ji nugalėjo savo jaudulį ir neperdavė jo šuniukui. Gavome įvertinimą labai perspektyvi, aprašyme jokiųš trūkumų nėra, bet dėl to, kad ji buvo viena vietų nedalino. Įdedu nuotraukėlių iš ringo ir po jo (tiesa kadrų galimo buvo pagauti ir geresnių, bet aš jaudinausi už "visus" tongue.gif )
user posted image

user posted image

Best'e nieko nelaimėjome, pas ją kailis šiuo metu kuokštais keičiasi, tai Bestų šuniuku nepavadinsi. Vejamės svoriu.

Labai laukiame parodos Jonavoje, gal ten daugiau informacijos (trūkumų) gausime apie savo šuniuką, labai norisi juos žinoti. Teisėjas juk galės palyginti 4 šunelius, o ne vieną. Mes paskutinį kartą Jonavoje būsime šuniukai. biggrin.gif
Atsakyti
Šaunuolė Anusha thumbup.gif Ir sesuo šaunuolė, kad nugalėjo jaudulį drinks_cheers.gif Sveikinimai su šauniu pasirodymu clap_1.gif

Oi, tai visai smagus ringas Jonavoj bus bigsmile.gif

O kada Anusha pradėjo šertis stipriau? Miu kolkas vis dar pūkuota, ir kailio sakyčiau visai nemažai, bet plaukų vis randu ir randu kasdien ant grindų. Kai šukuoju irgi nemažai išsišukuoja, bet visvien ne pernelyg daug. Dantukai pas mus keičiasi gerai, kandžiai jau visi pasikeitę, tik keli dar ne iki galo išaugę smile.gif

Anushos foto labai gražios, ūgtelėjus mergaitė kaip reikiant smile.gif O kokie dar tibetukai dalyvavo? Kas laimėjo gal žinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngaU.: 28 balandžio 2008 - 13:29
Turėjo būti dar 4 Tibetai, bet atvažiavo tik 2 iš Estijos. Jie man nepasirodė įspūdingi, tai ir nestebėjau tolimesnio ringo, bėgau žiūrėti Senbernarų. Nes tuo pačiu metu ringai buvo. Ačiū už pastebėjimus dėl Anushos ūgio. Malonu girdėti, kad mes augame.

Šertis ji man labai pradėjo stipriai, kuokštais prieš 3-4 savaites.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noras1: 28 balandžio 2008 - 14:09
QUOTE(noras1 @ 2008 04 28, 15:07)
Turėjo būti dar 4 Tibetai, bet atvažiavo tik 2 iš Estijos. Jie man nepasirodė įspūdingi, tai ir nestebėjau tolimesnio ringo, bėgau žiūrėti Senbernarų. Nes tuo pačiu metu ringai buvo. Ačiū už pastebėjimus dėl Anushos ūgio. Malonu girdėti, kad mes augame.

Šertis ji man labai pradėjo stipriai, kuokštais prieš 3-4 savaites.

Žinoma augat smile.gif O kad ne per greit, tai kaip tik laaabai gerai wink.gif Kai didelės veislės pupiai auga per greit, gali kilt įvairių problemų, kiek žinau.

Aš kiek vėliau įdėsiu kalyčių foto iš vakarykštės parodos smile.gif
Atsakyti
Ingai: apie estų kalytę. Mums ji labai didelio įspūdžio nepadarė(iš foto). Siauroka krūtine, labai ilgos kojos. Palyginus su mūsų meškute tikra stirna. O spalva kaip mūsų Chepo vaikystėje.
Mūsų Gaba irgi mažai šeriasi. Čepo daugiau. Pernai Čepo irgi labai mažai šėrėsi. Šiemet žymiai stipriau. Jis kaip ir pradėjo šiek tiek ėsti. Bet toli iki to ko mes tikimės. Ir ėda ko gero tik dėl to, kad Gaba šalia su apetitu valgo...Ėda smile.gif) . ... Tiesa ji jau irgi tapo žymiai saikingesnė. Seniai nesisvėrėme. ...bet sunki. Iš tikro labai panaši iš sudėjimo į Miušką. Pas mus dantys irgi sėkmingai keičiasi. Vakar dar turėjome senas 2 iltis. Bet ir tos jau netvirtos. Jonavote turėtume būti pasipuošę naujais dantukais. smile.gif
Papildyta:
Noras: Jūsų Anuska ant nuotraukų atrodo tiktrai aukšta. ..o gal sesutė maža smile.gif)) ?? ...jeigu teisėjams patiks lieknos...mums bus "šakės" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LoretaD. @ 2008 04 28, 19:14)
Ingai: apie estų kalytę. Mums ji labai didelio įspūdžio nepadarė(iš foto). Siauroka krūtine, labai ilgos kojos. Palyginus su mūsų meškute tikra stirna. O spalva kaip mūsų Chepo vaikystėje.

Papildyta:
Noras: Jūsų Anuska ant nuotraukų atrodo tiktrai aukšta. ..o gal sesutė maža smile.gif)) ?? ...jeigu teisėjams patiks lieknos...mums bus "šakės" smile.gif

Man irgi Miu labiau prie širdiesbet aš dar ne specas šiais klausimais.

O sesutės ūgis yra 164 cm., Bet man jūsų mergytės atrodo daug didesnės už Anushą, bet manau, kad visos abejonės išsisklaidys Jonavoje.

Nekantriai laukiu susitikimo. bigsmile.gif

O maži meškučiai, visada jaukesni ir mielesni teisėjams, kiek teko stebėti. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(LoretaD. @ 2008 04 28, 19:14)
Mūsų Gaba irgi mažai šeriasi. Čepo daugiau. Pernai Čepo irgi labai mažai šėrėsi. Šiemet žymiai stipriau. Jis kaip ir pradėjo šiek tiek ėsti. Bet toli iki to ko mes tikimės. Ir ėda ko gero tik dėl to, kad Gaba šalia su apetitu valgo...Ėda smile.gif)  . ... Tiesa ji jau irgi tapo žymiai saikingesnė. Seniai nesisvėrėme. ...bet sunki. Iš tikro labai panaši iš sudėjimo į Miušką.  Pas mus dantys irgi sėkmingai keičiasi. Vakar dar turėjome senas 2 iltis. Bet ir tos jau netvirtos. Jonavote turėtume būti pasipuošę naujais dantukais. smile.gif
Papildyta:

Šiaip visiems žiūriu Miu labiau patiko, na bet ir konkurentė neprasta išties buvo smile.gif Tiesa, dabar šioks toks nesusipratimas man dėl tos mergytės kilo, nes sako estai, kad ji iš viso be dokų blink.gif Kataloge irgi nėra nei registracijos, nei identifikacijos numerio. Žodžiu užklausiau klubo kame reikalas, nes taip tai negražu labai būtų, jei jie neteisėtai dalyvavo. Bus matyt kuo čia baigsis, kolkas atsakymo negavau.

Miu valgo gerai jau vėl, apie 22 sveriam jau. Bet auga lėtai, tuo džiaugiuosi. Beje, mūsų veisėja sakė, kad mūsiškių mamytė augo lėtai, bet užtai 7-8 mėn nesustojo, o augo vis dar ir augo smile.gif Toks lėtas augimas yra geriau išties.

O dėl parodos tai kas patiks teisėjai, tas patiks, bet manau nebus jai lengva, kai tiek grožių bus vienoj vietoj biggrin.gif Ale skirtumo gi jokio, jei konkurencija stipri, negėda ir gale stovėt drinks_cheers.gif Juk parodos tai loterija, vieną kartą viena bus pirmoj vietoj, kitą kartą - kita smile.gif Svarbiausia - gyvent draugiškai drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(noras1 @ 2008 04 28, 19:28)
Man irgi Miu labiau prie širdiesbet aš dar ne specas šiais klausimais.

O sesutės ūgis yra 164 cm., Bet man jūsų mergytės atrodo daug didesnės už Anushą, bet manau, kad visos abejonės išsisklaidys Jonavoje.

Nekantriai laukiu susitikimo.  bigsmile.gif

O maži meškučiai, visada jaukesni ir mielesni teisėjams, kiek teko stebėti. wub.gif

Bus labai įdomu sulygint, nes man Anusha tikrai atrodo aukštesnė smile.gif Miu nėra aukšta, ji didelė ganėtinai, stambi, kaulinga, bet į ūgį tikrai negreit auga smile.gif

Beje, ačiū už įvertinimą Miu smile.gif
Aš taip pat labai laukiu, kada visas mergytes pamatysiu vienoj vietoj, o Miu kiek laimės bus.. net negaliu įsivaizduot. Jau vakar su konkurente žaidė prieš ringą. Tai jei turėsim visos laiko, būtų smagu po ringo bent šiek tiek pabendraut, leist šuniukams susipažint, o ir pačios susipažinsim, kas nesam matęsi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngaU.: 28 balandžio 2008 - 21:00
Dar kelios foto iš parodos.

Jaunimo kalytė, gavusi antrą vietą, pirmoj buvo jos sesuo smile.gif
[attachmentid=140836]

Atviros klasės kalytė:
[attachmentid=140837]

Geriausios kalės rinkimai. Pirma - čempionų klasės kalytė, antra- atviros, trečia - veteranų, ketvirta - jaunimo
[attachmentid=140838]

Jaunimo lyginimas
Pirmoj vietoj - patinas, antroj - kalytė. Laimėjo patinas.
[attachmentid=140841]

BOB ir BOO
[attachmentid=140840]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngaU.: 28 balandžio 2008 - 22:46
Stebėtina, kokie visi skirtingi. Daugelyje veislių skirtumus gali pamatyti tik labai įgudusi akis, o čia ne taip. Bet kokie bebūtų, visi labai įspūdingi smile.gif
Atsakyti
kokie meškinai,koks grožis wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
yra jau laikai Jonavos parodos smile.gif Užregistruota 7 TM, 3 estų ir mūsiškiai.

kriste.k, ar registravotės į šią parodą? Nes aš nerandu Jūsų tarp registruotų šunų savininkų unsure.gif
Atsakyti