Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra

QUOTE(Aquamarine @ 2005 09 09, 11:17)
O man seniai knieti pasiklausti kiek nemokamu pedagoniu valandu turite per metus. Mes dirbame daugmaz po 100 val.

Pas mus nemokamu valandu stidirbinet nereikia. Pries man stojant 100 valandu, is viso, per visus 4 metus, buvo, bet paskui panaikino. As pati turiu ketvirti etato asistento ir uz tai moka. O siaip ivairiai turi doktrantes pas mus:ir puse etato ir visa, ir pusantro...
Atsakyti
Sori, isiterpsiu i jusu pokalbius, bet esu KTU antro kurso doktorante ir turiu vienu metu vaikiuka. Pernai viskas lyg ir tvarkesi (nors ir sunkiai), reikedavo pravesti kelias paskaitas per savaite ir egzus issilaikyti. O dabar prasidejo doh.gif Paskaitu sumoj gaunasi 7, (tris vedu as, o keturias man, nes liko 6 kreditai issilaikyti),o paskaitos paskirstytos beveik kiekviena diena, kad tik antradieni nereikia, plius vadovas pradejo daug reikalauti, net si savaitgali vietoje vaiko gimtadienio sventimo straipsni rasiau sad.gif o ir namu darbus kitai savaitei jau turiu padaryti ir t.t.
Zodziu reikia aukles valandines, o tokiu zinoma nera, kad vaziuotu su mikru (3lt per abu galus) del max. 3 valandu per diena. Isvada: vaiko neturiu su kluo palikti, o visam etatui vaiko auklei tikrai dar nenoriu atiduoti!!! schmoll.gif Dar ir ta stipke galiausiai auklei gausiu atiduoti tokiu atveju...
Pasimetus esu... galvoju apie akademines, nes bijau nutraukti iskart studijas. Stojau irgi ne is idejos, o tiesiog palanki situacija buvo, plius ta sritis i kuria mane vadovas "stumia" man visai neidomi, o jam laaabai aktuali... Please, patarkkite, ka jus mano vietoje darytumete?
Ar buvo tokiu, kurios pabegtu is dotoranturos?
Atsakyti
QUOTE(Leti @ 2005 09 13, 09:38)
Sori, isiterpsiu i jusu pokalbius, bet esu KTU antro kurso doktorante ir turiu vienu metu vaikiuka. Pernai viskas lyg ir tvarkesi (nors ir sunkiai), reikedavo pravesti kelias paskaitas per savaite ir egzus issilaikyti. O dabar prasidejo doh.gif  Paskaitu sumoj gaunasi 7, (tris vedu as, o keturias man, nes liko 6 kreditai issilaikyti),o paskaitos paskirstytos beveik kiekviena diena, kad tik antradieni nereikia, plius vadovas pradejo daug reikalauti, net si savaitgali vietoje vaiko gimtadienio sventimo straipsni rasiau sad.gif  o ir namu darbus kitai savaitei jau turiu padaryti ir t.t.
Zodziu reikia aukles valandines, o tokiu zinoma nera, kad vaziuotu su mikru (3lt per abu galus) del max. 3 valandu per diena. Isvada: vaiko neturiu su kluo palikti, o visam etatui vaiko auklei tikrai dar nenoriu atiduoti!!!  schmoll.gif  Dar ir ta stipke galiausiai auklei gausiu atiduoti tokiu atveju...
Pasimetus esu... galvoju apie akademines, nes bijau nutraukti iskart studijas. Stojau irgi ne is idejos, o tiesiog palanki situacija buvo, plius ta sritis i kuria mane vadovas "stumia" man visai neidomi, o jam laaabai aktuali... Please, patarkkite, ka jus mano vietoje darytumete?

As pasiemiau akademines vaikui augint, kol kas metams... o jei ka, prasitesiu dar. Vaikas gi nekaltas, kad mama mokslais apsikasus. Man darbe paaiskino, kad ner ko lyst doktoranturon jei net vaiku suplanuot nesugebi blink.gif . Nu ner ko pykt ant jau "pakvakusios" koleges, gal ir man i senatve sitaip susisuks smegenys. Po tokio pareiskimo nusispjoviau ir nusprendziau nesiplesyt (iki 50-mecio vistiek apsiginsiu), bei daugiau demesio skirt vaikui. Man irgi su valandine aukle problema... gyvenu uzmiesty, tai kai uzsigieda kaina uz tas kelias valandas, net silta pasidaro, priedo pageidauja apmoket kelione (4lt dienai).
Nu, aisku, laaabai gerai butu greiciau viska uzbaigt ir ramiai svilpaut, bet kai perspektyvoj svieciasi 0,25 asistento et. pabaigus mokslus cry.gif mano svajoniu univere, tai nera kur skubet... vistiek reiks normalaus darbo ieskotis. Po truputi kasuosi su mokslais... bet, aisku, ne tokiais tempais kaip noretusi ir ziuresiu kaip seksis toliau.
O kas pabego is doktoranturos pazystamu turiu keleta.
Mano drauge pernai mete doktorantura univere, del seksualinio priekabiavimo, po 3 metu studiju. Geras draugas mete doktorantura vienam institute Vilniuje irgi treciuose metuose, kai susirado laabai gera darba. Priedo jam irgi su tema buvo problemu: pradejo viena tema, kur jam patiko, o komitetas (tada dar 5 nariai jame berods ten budavo) nusprende, kad jiems ta jo tema netinka ir pakeite i visiskai su ankstesne nesusijusia... tai ir buvo pretekstas mest.
Nezinau kaip siuo metu, bet anksciau buvo, jei doktorantas neapsigina disertacijos, jo vadovui kuri laika neleidzia disertacijom vadovaut. Tai maniskis labai uzspaust stengiasi, kad tik neduok dieve nesugalvociau mest, ar neparasyt laiku doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na va, jau po stojamuju. Neistojau blush2.gif Istojo tie, kurie ir buvo numatyti verysad.gif Tenka palikti jusu skyreli bent iki kitu metu ax.gif
Atsakyti
Dekui Jolyta uz issamius pamastymus mano tema rolleyes.gif Kaip tik dabar sedziu univere, o su maziuku palikau drauge. Si karta isejo prasisukti, o kita kart nezinau ar iseis...O ir vaiko gaila, kai reik palikti su kuo papuola... Jauciu reikia kaip nors bent si semestra pratemti is eisiu i akademines.
O del vaiku planavimo, tai ka ta tavo kolege paisto, ar ji zino planavai tu vaika ar ne. ax.gif Ir apskritai del tokiu nukvakeliu cia ir sunku blink.gif As apskritai su didziuliu pilvu istojau,nors tiesa sakant nelabai ir tikejausi, galvojau kad seniai (cia vieni vyrai) pamate nescia boba issigas smile.gif.

O Murzei patarciau per siuos metus pasirinkti "ne pescia" busima vadova, parasyti gera straipsni savo tema ir vel bolatiruotis kitais metais. Nes tie "isrinktieji", kurie patenka be eiliu ir yra tie, kurie turi "gerus" vadovus!!!
Atsakyti
QUOTE(Leti @ 2005 09 13, 10:38)

Aš šiais metais patapau jau antro kurso doktorante, bet planuoju imti akademines dėl sveikatos. Man sunkoka, nesuderinu darbo, studijų, užsienio kalbos pamokų, su draugu galvojam apie šeimą ir vaikelį. Laukiu metinės atestacijos, kad užskaitytų išlaikytus egzaminus, o tada nešiu prašymą dėl akademinių, nors labai abejoju, ar man jas duos g.gif Jei neduos, tai turiu variantą mesti studijas. Apsispręsti nebuvo lengva, bet kai imuninė sistema senka, kai pailsėjus po vasaros ir vėl prasidėjus studijoms prasideda bemiegės naktys, kai darbe suteikia daugiau tobulėjimo galimybių, kai dėl įtampos nelabai gražiai gyvenasi su draugu... cry.gif Gėda, kad nesugebu visko suderinti, bet nusprendusi padaryti pertrauką pasijutau geriau.
Aš stojau todėl, kad dėstytojai mane palaikė, kad sugebėsiu, kad turiu talentą rašyti, turiu talentą analizuoti duomenis. Patikėjau, įstojau, bet nesijaučiu kaip žuvis vandenyje schmoll.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolyta @ 2005 09 13, 12:10)
Nezinau kaip siuo metu, bet anksciau buvo, jei doktorantas neapsigina disertacijos, jo vadovui kuri laika neleidzia disertacijom vadovaut. Tai maniskis labai uzspaust stengiasi, kad tik neduok dieve nesugalvociau mest, ar neparasyt laiku doh.gif  biggrin.gif

blink.gif Nežinojau apie tai nieko blink.gif O tai gal jie dar turi kažkokias teises uždrausti mesti studijas g.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 09 15, 08:38)
Aš šiais metais patapau jau antro kurso doktorante, bet planuoju imti akademines dėl sveikatos. Man sunkoka, nesuderinu darbo, studijų, užsienio kalbos pamokų, su draugu galvojam apie šeimą ir vaikelį. Laukiu metinės atestacijos, kad užskaitytų išlaikytus egzaminus, o tada nešiu prašymą dėl akademinių, nors labai abejoju, ar man jas duos g.gif Jei neduos, tai turiu variantą mesti studijas. Apsispręsti nebuvo lengva, bet kai imuninė sistema senka, kai pailsėjus po vasaros ir vėl prasidėjus studijoms prasideda bemiegės naktys, kai darbe suteikia daugiau tobulėjimo galimybių, kai dėl įtampos nelabai gražiai gyvenasi su draugu... cry.gif Gėda, kad nesugebu visko suderinti, bet nusprendusi padaryti pertrauką pasijutau geriau.

Jeigu tokios nuotaikos, tikrai imk akademines! O jas tau turi duoti - ypac del sveikatos problemu. Dirbu universitete - zinau, ka sakau.
Del minciu apie atzala - visai geras variantas! Ir mintys susidelios, ir vertybes perkainuosi, ir pamatysi, ar nori grizti i mokslus, ar nebe drinks_cheers.gif
Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 09 15, 07:41)
blink.gif Nežinojau apie tai nieko blink.gif O tai gal jie dar turi kažkokias teises uždrausti mesti studijas g.gif  blink.gif

As irgi apie tai nieko nezinojau ir nemanau, kad taip visur yra, nes mane prieme kaip tik tais metais, kai mano vadovo dokrtorantas turejo gintis disertacija, taciau...jis iki siolan pas mus katedroje g.gif

O Zydraakei tai labai panasi problema kaip ir man, tik as apie sveikata net negalvojau, mat nemanau, kad issekimas butu pakankama priezastis laikinai nutraukti studijas... g.gif Tiesiog paskui apie toki zmogu nekokia nuomone gali susidaryti.
Galvoju kaip priezasti pranesti, kad vyra i komandiruote issiuncia metams (jo darbe tai l. daznas atvejis) ir mes kartu ir taip pailseti. Tik bijau, kad kokiu dokumentu nepaprasytu...
Atsakyti
QUOTE(Leti @ 2005 09 15, 11:45)
As irgi apie tai nieko nezinojau ir nemanau, kad taip visur yra, nes mane prieme kaip tik tais metais, kai mano vadovo dokrtorantas turejo gintis disertacija, taciau...jis iki siolan pas mus katedroje g.gif

O Zydraakei tai labai panasi problema kaip ir man, tik as apie sveikata net negalvojau, mat nemanau, kad issekimas butu pakankama priezastis laikinai nutraukti studijas... g.gif  Tiesiog paskui apie toki zmogu nekokia nuomone gali susidaryti.
Galvoju kaip priezasti pranesti, kad vyra i komandiruote issiuncia metams (jo darbe tai l. daznas atvejis) ir mes kartu ir taip pailseti. Tik bijau, kad kokiu dokumentu nepaprasytu...

Reglamente parašyta, kad disertacijos gynimą gali atidėti esant rimtoms priežastims, bet nepateikia tų rimtų priežasčių sąrašo. Tai vat man atrodo, kaip sugebi pagrįsti savo priežasties rimtumą, tai taip ir gauni tas akademines mirksiukas.gif
Na man kažkaip nėra labai svarbu, kokia apie mane bus nuomonė, jei išeičiau dėl sveikatos. Sveikata mano ir aš privalau ja rūpintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Minerva @ 2005 09 15, 09:31)
Jeigu tokios nuotaikos, tikrai imk akademines! O jas tau turi duoti - ypac del sveikatos problemu. Dirbu universitete - zinau, ka sakau.
Del minciu apie atzala - visai geras variantas! Ir mintys susidelios, ir vertybes perkainuosi, ir pamatysi, ar nori grizti i mokslus, ar nebe drinks_cheers.gif
Sekmes!

Ačiū Minerva už supratimą ir palaikymą 4u.gif Labai noriu sudelioti mintis, viską apsvarstyti.
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 09 15, 12:37)
Ačiū Minerva už supratimą ir palaikymą 4u.gif Labai noriu sudelioti mintis, viską apsvarstyti.

Kad tik mano palaikymas padetu! drinks_cheers.gif
Atsakyti