QUOTE(Leti @ 2005 09 13, 09:38)
Sori, isiterpsiu i jusu pokalbius, bet esu KTU antro kurso doktorante ir turiu vienu metu vaikiuka. Pernai viskas lyg ir tvarkesi (nors ir sunkiai), reikedavo pravesti kelias paskaitas per savaite ir egzus issilaikyti. O dabar prasidejo

Paskaitu sumoj gaunasi 7, (tris vedu as, o keturias man, nes liko 6 kreditai issilaikyti),o paskaitos paskirstytos beveik kiekviena diena, kad tik antradieni nereikia, plius vadovas pradejo daug reikalauti, net si savaitgali vietoje vaiko gimtadienio sventimo straipsni rasiau

o ir namu darbus kitai savaitei jau turiu padaryti ir t.t.
Zodziu reikia aukles valandines, o tokiu zinoma nera, kad vaziuotu su mikru (3lt per abu galus) del max. 3 valandu per diena. Isvada: vaiko neturiu su kluo palikti, o visam etatui vaiko auklei tikrai dar nenoriu atiduoti!!!

Dar ir ta stipke galiausiai auklei gausiu atiduoti tokiu atveju...
Pasimetus esu... galvoju apie akademines, nes bijau nutraukti iskart studijas. Stojau irgi ne is idejos, o tiesiog palanki situacija buvo, plius ta sritis i kuria mane vadovas "stumia" man visai neidomi, o jam laaabai aktuali... Please, patarkkite, ka jus mano vietoje darytumete?
Ar buvo tokiu, kurios pabegtu is dotoranturos?
As pasiemiau akademines vaikui augint, kol kas metams... o jei ka, prasitesiu dar. Vaikas gi nekaltas, kad mama mokslais apsikasus. Man darbe paaiskino, kad ner ko lyst doktoranturon jei net vaiku suplanuot nesugebi

. Nu ner ko pykt ant jau "pakvakusios" koleges, gal ir man i senatve sitaip susisuks smegenys. Po tokio pareiskimo nusispjoviau ir nusprendziau nesiplesyt (iki 50-mecio vistiek apsiginsiu), bei daugiau demesio skirt vaikui. Man irgi su valandine aukle problema... gyvenu uzmiesty, tai kai uzsigieda kaina uz tas kelias valandas, net silta pasidaro, priedo pageidauja apmoket kelione (4lt dienai).
Nu, aisku, laaabai gerai butu greiciau viska uzbaigt ir ramiai svilpaut, bet kai perspektyvoj svieciasi 0,25 asistento et. pabaigus mokslus

mano svajoniu univere, tai nera kur skubet... vistiek reiks normalaus darbo ieskotis. Po truputi kasuosi su mokslais... bet, aisku, ne tokiais tempais kaip noretusi ir ziuresiu kaip seksis toliau.
O kas pabego is doktoranturos pazystamu turiu keleta.
Mano drauge pernai mete doktorantura univere, del seksualinio priekabiavimo, po 3 metu studiju. Geras draugas mete doktorantura vienam institute Vilniuje irgi treciuose metuose, kai susirado laabai gera darba. Priedo jam irgi su tema buvo problemu: pradejo viena tema, kur jam patiko, o komitetas (tada dar 5 nariai jame berods ten budavo) nusprende, kad jiems ta jo tema netinka ir pakeite i visiskai su ankstesne nesusijusia... tai ir buvo pretekstas mest.
Nezinau kaip siuo metu, bet anksciau buvo, jei doktorantas neapsigina disertacijos, jo vadovui kuri laika neleidzia disertacijom vadovaut. Tai maniskis labai uzspaust stengiasi, kad tik neduok dieve nesugalvociau mest, ar neparasyt laiku