Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra

sori Zydraake blush2.gif , tikrai nenorejau izeisti sakydama, kad del nuovargio neiseiciau atostogu turejau omeny tik save ir mano atveji!!! Pirma del to, kad pernai tas nuovargis buvo tikrai didesnis, kai gime maziukas, o tada neemiau akademiniu. Dabar "ju" tas faktas manau tikrai neitikintu... O antra, tai pas mane tokia vyriska specialybe, kad kiti tik ir laukia kada tos mergaiciukes suslubuos, o juo labiau kai motyvacija butu tokia.
Manau kitoje socialineje aplinkoje tai butu visiskai naturalu ir supranatama, tik ne pas mane. Todel busiu priversta meluoti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Leti @ 2005 09 17, 16:22)
sori Zydraake  blush2.gif , tikrai nenorejau izeisti sakydama, kad del nuovargio neiseiciau atostogu turejau omeny tik save ir mano atveji!!! Pirma del to, kad pernai tas nuovargis buvo tikrai didesnis, kai gime maziukas, o tada neemiau akademiniu. Dabar "ju" tas faktas manau tikrai neitikintu... O antra, tai pas mane tokia vyriska specialybe, kad kiti tik ir laukia kada tos mergaiciukes suslubuos, o juo labiau kai motyvacija butu tokia.
Manau kitoje socialineje aplinkoje tai butu visiskai naturalu ir supranatama, tik ne pas mane. Todel busiu priversta meluoti... verysad.gif

Leti, tu visai manęs neįžeidei schmoll.gif biggrin.gif Na mūsų situacijos kažkiek panašios, bet sprendžiame mes jas savaip ir tame nieko blogo nėra. Ilgai galvojau, ilgai save kankinau, sekinau, bet dabar nusprendžiau, kad noriu būti laiminga čia ir dabar. Šiąnakt sapnavau, kad mane išmetė š doktorantūros...ką tai galėtų reikšti g.gif blink.gif
Ir dar, galvoju, kad nei specialybės pobūdis, nei kitų spaudimas negali būti priežastis, kad esant sunkiai situacijai ar būklei vis tiek reikia arti mokslus.
Atsakyti
Gal kuri zinot kokia situacija su doktorantura KU? Ar tikrai doktoranturoj yra tik trys mokslo sritys? blink.gif
Atsakyti
Noreciau paklausti esamu (buvusiu) doktoranciu ax.gif
Koki mokslini laipsni, pareigas ar kitus atitinkamus kriterijus turi tureti mokslinis vadovas? kaip zinau, butinas ne tik mokslinis vadovas, bet ir dar keli asmenys?...
Beje, ar kuriai teko paciai klaustis destytoju del doktoranturos? ax.gif Kadangi turejau pakankamai gera darba, tai nei pati verziausi, nei kas siule, bet studiju vidurkiai , sakyciau, netgi labai geri blush2.gif o dabar jau imu galvoti, kad gal ateity ir noresis, nes baisiai nenusedziu vienoje vietoje, darba turiu nebloga ir pagal specialybe, tai jei salia darbo pavyktu, butu thumbup.gif thumbup.gif
na tiesiog degu noru nemiegoti naktimis, vaikscioti su kvadratine galva ir niekur ir nieko nespeti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteSirdele @ 2005 09 20, 14:12)
Noreciau paklausti esamu (buvusiu) doktoranciu ax.gif
Koki mokslini laipsni, pareigas ar kitus atitinkamus kriterijus turi tureti mokslinis vadovas?

Turi buti dr., ir, nezinau ar privaloma, kad butu docentas. Maniskis, pvz., yra doc., tai problemu neturejau. Turi tureti tam tikra publikaciju skaiciu per pastaruosius 5 metus. Kiek tu publikaciju ir kokiose leidiniuose - priklauso nuo universiteto.
Atsakyti
Na KTU, tai privaloma, kad mokslinis vadovas butu profesorius. As taip pat pati norejau, kad mano vadovas butu mano magistro teziu vadovas, taciau jis buvo tik docentas..., todel teko kalbintis profesoriu smile.gif Beje, su publikacijom, tai tiesa, kad reikia atitinkama skaiciu tureti.
Atsakyti
QUOTE(Leti @ 2005 09 27, 12:34)
Na KTU, tai privaloma, kad mokslinis vadovas butu profesorius.

g.gif o as maniau, kad norint tapti profesorium, reikia tureti apsigynusi daktara...
Atsakyti
QUOTE(Naujoke25 @ 2005 07 15, 09:52)
smile.gif nežinau, ar atsiras tokių, bet gal kuri mamytė susidūrė su stojimu į VU MIF doktorantūrą informatikos kryptį, labai norėčiau, kad pasidalintumėt patirtimi, dar domintų ir doktorantūra MII 4u.gif ir aišku pasvarstymai, ar verta ten studijuoti tik dėl laipsnio.. blush2.gif

Atsiradau, tik turbūt per vėlai. Nes stojimai į MII ir VU MIF šiemet jau baigėsi. Pati šiemet nestojau, kol kas atkalbėjo. Bet domėjausi situacija. Todėl šiek tiek žinau situaciją. Tik nežinau ar dar domina.

O man dar visokiausių minčių yra ta tema apie kitus metus. Būtų įdomu pabendrauti, jei yra daugiau studijuojančių šią kryptį.

Beje, mano du pažįstami šiemet įstojo (viena mergina į MII ir vienas vaikinas į VU MIF).

Atsakyti
o kokia situacija LTU dėl doktorantūros?
ypač dėl vadybos ir administravimo sričių?
gal kuri bandot?
Atsakyti
Buvau pas gydytoją, tai sužinojau, kad man vėl suūmėjo gastritas cry.gif Atvirai jai prisipažinau, kad dirbu, mokausi, sunku viską pavežti, tai ji iš karto pasakė, kad gastritas ir opaligė dažna tokių stresuotų ir daug dirbančių liga. Paprašiau, gal galėtų kokią pažymą išrašyti, kad gaučiau akademines institute, tai ji pasakė, kad tokiai ligai komisija neduos pažymos, reikia kad jau būtų opa blink.gif Neblogai čia, duoda pažymą kaip sakant jau po visko, jau kai ligonis, o ne kad netaptum ligoniu doh.gif Gydytoja sako, kad man nuo gastrito iki opos gali būti vienas žingsnis, supranta mane, bet niekuom negali padėt, o aš labai bijau, kad be pažymos negausiu jokių akademinių verysad.gif cry.gif

Atsakyti
Pastaruoju metu šiai temai labiau tiktų pavadinimas "kaip pabėgti iš doktorantūros" g.gif Gal yra geresnėm nuotaikom gyvenančių doktorančių ? Aš irgi prie tų, kurios nieko nespėja cry.gif Nes irgi dar pilnu krūviu dirbu kitoje darbovietėje. Na ir namų ruoša atima kažkiek laiko. Tik vaikiukų neturiu, bet norėčiau. Ale, baimė ima, kad tada jau tikrai doktorantūros neužbaigsiu.
Atsakyti
QUOTE(Andabata @ 2005 10 08, 19:48)
Pastaruoju metu šiai temai labiau tiktų pavadinimas "kaip pabėgti iš doktorantūros"  g.gif  Gal yra geresnėm nuotaikom gyvenančių doktorančių ? Aš irgi prie tų, kurios nieko nespėja cry.gif  Nes irgi dar pilnu krūviu dirbu kitoje darbovietėje. Na ir namų ruoša atima kažkiek laiko. Tik vaikiukų neturiu, bet norėčiau. Ale, baimė ima, kad tada jau tikrai doktorantūros neužbaigsiu.

Temelėje "mamytės, buvusios mokslinikės" linksmiau mirksiukas.gif
O kiek pačiaimetų dar liko studijuoti blush2.gif
Atsakyti