Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra

Aš pačiame viduriuke - liko dveji metai...
Ačiū už nuorodą apie exmokslininkes mamytes 4u.gif Gali būti, kad pravers...
Atsakyti
QUOTE(Andabata @ 2005 10 08, 19:48)
Pastaruoju metu šiai temai labiau tiktų pavadinimas "kaip pabėgti iš doktorantūros"  g.gif  Gal yra geresnėm nuotaikom gyvenančių doktorančių ? Aš irgi prie tų, kurios nieko nespėja cry.gif  Nes irgi dar pilnu krūviu dirbu kitoje darbovietėje. Na ir namų ruoša atima kažkiek laiko. Tik vaikiukų neturiu, bet norėčiau. Ale, baimė ima, kad tada jau tikrai doktorantūros neužbaigsiu.

Tai kaip viską besuspėji g.gif Gal savais patarimasi įneši geros dvasios šioje temelėje mirksiukas.gif
Atsakyti
jau metus mokausi doktoranturoje ir dirbu pilnu etatu kitame darbe. sunku aisku, bet imanoma. bet irgi tik del geranorisko valdzios poziurio darbe, kai isleidzia i universiteta. kitaip nezinau, kaip reiktu viska suderinti, o vien is stipendijos tai sunkiai butu gyventi
Atsakyti
QUOTE(Andabata @ 2005 10 08, 18:48)
Pastaruoju metu šiai temai labiau tiktų pavadinimas "kaip pabėgti iš doktorantūros"  g.gif  Gal yra geresnėm nuotaikom gyvenančių doktorančių ? Aš irgi prie tų, kurios nieko nespėja cry.gif  Nes irgi dar pilnu krūviu dirbu kitoje darbovietėje. Na ir namų ruoša atima kažkiek laiko. Tik vaikiukų neturiu, bet norėčiau. Ale, baimė ima, kad tada jau tikrai doktorantūros neužbaigsiu.

Patikek, su vaikais sunkiau sad.gif aisku, nieko nera neimanomo, bet viena priezasciu,kodel nenoriu stot i doktorantura, - demesio stoka seimai... ir vaikui toks kritiskas amzius (4 metukai), reikia, oi reikia momos demesio. stengiuos, bet reikia daug pastangu padet,kad visur suspeciau... rolleyes.gif

P. S. Dirbu, mokausi magistranturoj,auginu vaika (neskaitant smulkiu salutiniu veiklu, kuriu irgi yra) ax.gif
Atsakyti
Na, teoriskai man "beliko" apsiginti disertacija... Jau parasiau, bet kaip supratau is paskutinio posedzio - dar taisysiu ir taisysiu, kol nezinia, kiek ten liks mano minciu cry.gif
I doktorantura stojau, nes visada "kaifavau" nuo mokslu... Ir darbo rasymas, ir destymas irgi buvo vienas "kaifas"...Tema pasirinkau itin mazai nagrineta - manau, kad 95% literaturos ir kt. susirinaku ne Lietuvoje...Stazavausi, i konferencijas vaziavau uz savo pinigelius... Universitetas tikrai nepersistenge. Ir siaip universitetas (VU) is esmes visiskai nesikiso, ka dariau tuos 4 metus (kartais norejosi, kad daugiau kistusi, kad daugiau tokio mokslinio bendradarbiavimo butu...na, bet ka padarysi - kiekvienas destytojas labai uzsiemes SAVO veikla, straipsniais ir pan....O gaila....)
Dabar zinau, kad reikia susiimti ir apsiginti... Siaip tai visus tuos 4 metus dirbau kitur pilnu etatu (kitaip nebutumeme paskolu is banko nei pasieme, nei moket isgaleje...). Darbas nebuvo labai geranoriskas, nors ir pagaliu nekaisiojo... Zodziu... Lengva nebuvo, bet turbut nebuvo ir labai sunku, nes istojau i doktorantura iskart po magistranturos (pirmajam sunui buvo 5 menesiai), bestudijuodama doktoranturoj baigiau antra magistrantura (JAV) ir pasigimdziau antra sunu, o dabar sausio gale/vasario pradzioj gimdysiu trecia vaikiuka...Taigi, kiekvienas vaikas tures po mokslini laipsni smile.gif, nes apsiginu butent tais metais, kai pasigimdau smile.gif
Summa summarum: kai labai nori - viskas imanoma thumbup.gif
Atsakyti
noreciau suzinoti, koks uzimtumas studijuojant doktoranturoje?
ta prasme, kad galeciau isivaizduoti ir ivertinti situacija...
Nes, pvz., nors magistranturoj studijuot nebuvo sunku, bet sudejus vaikas+darbas+studijos, kruvis nemazas...
Labiausiai neramina, kad "netrukciau" per ketverius metus, nes darbas tai neblogas, ir mest nesinoretu...
Buciau dekinga, jei mazdaug nuspasakotumet, kad ir pvz. : kokius planus reikia ivykdyti per ta laikotarpi...
Atsakyti
Sveikos visos!
Kaip aš norėčiau į doktorantūrą!.. Vasarą puikiai baigiau magistrą, bet nebuvau apsisprendusi toliau "varyt", o dabar taip kažko trūksta... umn.gif protas džiūsta, darbe nesirealizuoju... kaip aš jums visoms pavydžiu...
Sėkmės visoms!
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal atsirastų kas nors VU medicinos doktorantūroje studijojantis? Labai reikia vieną trumpą ir paprastą klausimą užduot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(austulle @ 2005 11 06, 21:07)
Na, teoriskai man "beliko" apsiginti disertacija... Taigi, kiekvienas vaikas tures po mokslini laipsni smile.gif, nes apsiginu butent tais metais, kai pasigimdau smile.gif
Summa summarum: kai labai nori - viskas imanoma  thumbup.gif

Aš sužavėta thumbup.gif Aš pati irgi trijuose darbuose dirbu doh.gif ir kitais metais ruošiuosi į doktorantūrą stot, bet ir vieną vaikiuką augindama galvoju kaip čia išsisukus, nes vyras irgi darbais apsikrovęs, bet pasirodo galima ir tris vaikiukus, ir tris mokslinius laipsnius turėti. Bet čia vis tik reikia super proto, super noro ir super pastangų. Tikrai žaviuosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
O mums klausimas iskilo (susiporinom net)... ar metant doktorantura reikia grazinti kokius nors pinigus kam nors? Drauge pasakoja, kad dabar istojus pasirasai dokumenta kur isipareigoji grazint gauta stipendija... Yra tame kiek nors tiesos?
Dar klausimelis... ar gali nedirbti toje istaigoje, kurioje studijuoji? Tik doktorante ir viskas, be jokiu etatu?

Atsakyti
QUOTE(Adile @ 2005 11 15, 16:58)
O mums klausimas iskilo (susiporinom net)... ar metant doktorantura reikia grazinti kokius nors pinigus kam nors? Drauge pasakoja, kad dabar istojus pasirasai dokumenta kur isipareigoji grazint gauta stipendija... Yra tame kiek nors tiesos?
Dar klausimelis...  ar gali nedirbti toje istaigoje, kurioje studijuoji? Tik doktorante ir viskas, be jokiu etatu?

Man nereikėjo nieko grąžinti. Direktorius palaimino mano prašymą ir viskas.
Kur aš mokiausi, tai buvo tik studijos, etato jokio neturėjau. Iš dabar žiūrint, gal ir nelabai gerai tai. Tik iš stipkės išgyvent nėra lengva, bet man nebuvo lengva suderinti studijas ir darbą kitur pilnu etatu. Dabar galvoju, kad darbas toje vietoje, kur mokaisi, leistų labiau įsilieti į mokslus, būtų lengviau viskas suderinama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydraakė: 21 lapkričio 2005 - 17:11
Kazkas panasaus. tik mokestis bent zemkej 7500 lt i semestra doh.gif Nemanau, kad apsimoka schmoll.gif
Atsakyti