Sigute gal pasirodysiu tundra, bet kur perki vermikulito ir kokio smulkumo. Ieškojau internete, tai pasirodo juo ir zoo parduotuvės prekiauja į akvariumus, o orchidėjų psl. va ką radau:
Vermikulitas
Dydis | Kaina | Svoris
4L (4-8 mm) 12,90 Lt 0,50 Kg
4L (3-6 mm) 12,90 Lt 0,50 Kg
2L (4-8 mm) 6,90 Lt 0,25 Kg
4L (0,1-2 mm) 12,90 Lt 0,50 Kg
kiek supratau čia jų grūdelių stambumas surašytas, o koks sanpaulijoms geriausias
Jasmin, Kaune vermikulitas firminėje "Scheteligo" parduotuvėje po 6 Lt 3 litrai, parašyta ant pakuotės "Įšaknydinimui". Kuriame mieste gyveni?
QUOTE(Liucerna @ 2008 03 04, 14:20)
Jasmin, Kaune vermikulitas firminėje "Scheteligo" parduotuvėje po 6 Lt 3 litrai, parašyta ant pakuotės "Įšaknydinimui". Kuriame mieste gyveni?
aš Šiauliuose

Man vermikulitą mergaitės iš Vilniaus atgabeno.
................................................................................................................
Visi augaliukai parduoti, mano turimas perteklius sėkmingai atrado naujus namus.
Turgelis baigtas.
Papildyta:
Prasivalykite savo AŽ, negaliu žinučių atsiūsti, jūsų paštai "užsikišo"...

................................................................................................................
QUOTE(Sigute*** @ 2008 03 03, 14:20)
Visi augaliukai parduoti, mano turimas perteklius sėkmingai atrado naujus namus.
Turgelis baigtas.

Papildyta:
Prasivalykite savo AŽ, negaliu žinučių atsiūsti, jūsų paštai "užsikišo"...

QUOTE(Liucerna @ 2008 03 04, 15:20)
o kur kaune ta parduotuvė

QUOTE(diinka @ 2008 03 04, 16:25)
tu įvesk į google "schetelig", jie savo internetinį psl. turi, parduotuvės yra Kaune, Klaipėdoje ir Elektrėnuose, o adresus rasi nete
QUOTE(Jasmin @ 2008 03 04, 17:32)
tu įvesk į google "schetelig", jie savo internetinį psl. turi, parduotuvės yra Kaune, Klaipėdoje ir Elektrėnuose, o adresus rasi nete
ačiū

QUOTE(Liucerna @ 2008 03 04, 12:05)
Pagal Mėnulio kalendorių artimiausios palankios laistymui dienos kovo 6 ir 7.
Persodinimui kovo 19, 20, 21...
Toli
...
Persodinimui kovo 19, 20, 21...
Toli

o žurnale "Moters savaitgalio patarimai. Kambarinių gėlių priežiūra" parašyta, šiemet augalus persodinti bei dauginti geriausia:
kovo 11-16 ir 19-25

balandžio 7-12, 16-22, 25-27
gegužės 6-9, 13-19, 23-24, 28-29

ir suprask žmogus kada tas geriausias laikas

Papildyta:
beje, tame pačiame žurnale parašyta, kad sanpaulijos suteikia savo šeimininkei žvalumo ir optimizmo [COLOR=red]
Aš ir žiūriu, ko aš per pastarąjį pusmetį tokia įtartinai pažvalėjusi... Gi sanpaulijos veikia!

Sveikos. Tokia graži saulėta diena.
Klausykit, o nuo kada gėlytes jau reikia saugoti nuo saulės?
Turiu darbe dvi sanpaulijas. Čia pietinė palangė, didžiuliai langai. Šiandien kai taip išsišvietė saulė, žiūriu jos taip apšviestos. Ar dar nereikia jas nukelti nuo palangės, nenudegs?
Kai pagalvoju, taigi jau kovo mėnuo. Kai šią žiemą saulės beveik nebuvo, tai ir klausimas kol kas nekilo.

Klausykit, o nuo kada gėlytes jau reikia saugoti nuo saulės?
Turiu darbe dvi sanpaulijas. Čia pietinė palangė, didžiuliai langai. Šiandien kai taip išsišvietė saulė, žiūriu jos taip apšviestos. Ar dar nereikia jas nukelti nuo palangės, nenudegs?
Kai pagalvoju, taigi jau kovo mėnuo. Kai šią žiemą saulės beveik nebuvo, tai ir klausimas kol kas nekilo.
pasikartosiu dar karta
nu niekas man neatsake
kas cia gali but
gryzusi radau isleistas lapukas ir baltas

o sita man pavyktu isgelbet
ka daryt

sita tai kiek suprantu reiktu skubiai ispurksti

kodel jos lapai tokie pasiraite
ir kitu kazkaip stipriai riestis pradejo 

kas cia gali but

o sita man pavyktu isgelbet

sita tai kiek suprantu reiktu skubiai ispurksti

kodel jos lapai tokie pasiraite

Rena,nesigasdink,ten kur baltas vaikiukas kyšo,tai margalapė,jos vaikiukus baltus"iškiša"
paaugs pažaliuos,taip pat atskirti nuo lapo reikia kuo žalesnį vaikiuką. Apdziuvusiais lapukais vaikiuka,persodink ir istatyk i silnamiuka,man taip pavyko keleta išgelbėt
Purkšti reikia ir ne tik tas kuriom lapai raitosi,bet visas,toms kurioms nesiraito bus profilaktika
o kitoms gydymas. Gal dar kas papildys