Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nukrito!

Sveikos mamytes, paskaicius jusu isgyvenimus ir as apie savo papasakosiu verysad.gif Mano mazius per menesi laiko sugebejo 3 kartus kristi. 1 karta nuo lovos is kedutes islipo nemaniau kad taip bus, trenkesi i grindis su kaktyte, oij kaip verke o as ir nervavausi kad nepasaugojau kaip reikiant verysad.gif o va ne per seniausiai su vaikstyne po kambarius lakste ir susipyne kojytes kaip krito su visa vaistyne ir i siena galva trenke, kaip as issigandau, ziuriu is burnytes kraujas bega, visa soke paskambinau greitajai atvaziavo sako su apatiniais dantukais virsutines dantenas prakirto, gerai kad ant rytojaus nieko nesimate, o po poros dienu jis man sugebejo su visa kedute nuo lovos nusirident verysad.gif verysad.gif verysad.gif Dar db ant saves pykstu, reikia maziukus labai saugot
Atsakyti
labutis,
as ir prie tu mamyciu, kurios vaikelio nesuziurejo verysad.gif
mano dykryte (10.5 menesio) pries kelias dienas is vaikiskos lovytes isiverte ant zemes. o as buvau netoli rubelius jei ieskojau. o lovyte nuleista ir sonai pakelti, bet sugebejo kazkaip kojyte pakelti pasistiepti ir isvirsti. ji taip taip isigando verke, tai as darlabiau issigandau tai pagriebiau ir nuveziau i klinikas, apziurejo padare nuotrauka, ir isleido sake viskas gerai, bet liepe apie savaite stebeti. bet tos akimirkos nepamirstu, vis prisimenu, ir baisu pasidaro, kaltinu save kad nesudabojau.
mes visos geros mamytes, mylim ir ziurim savo vaikelius, bet nutinka tokiu dalyku, kad net nepagalvoji, kad tie vaikuciai tokie mazuciai bejegiai, o gali sugebeti taip nukristi ar nusiversti. zinau, kad daug vaikuciu neuzauga be guzu, bet gi mamos nori savo vaikuciams tik gero. kad nebutu tu traumu guzu.
Atsakyti
QUOTE(ausra11 @ 2008 06 17, 23:22)
labutis,
as ir prie tu mamyciu, kurios vaikelio nesuziurejo  verysad.gif
mano dykryte (10.5 menesio) pries kelias dienas is vaikiskos lovytes isiverte ant zemes. o as buvau netoli rubelius jei ieskojau. o lovyte nuleista ir sonai pakelti, bet sugebejo kazkaip kojyte pakelti pasistiepti ir isvirsti. ji taip taip isigando verke, tai as darlabiau issigandau tai pagriebiau ir  nuveziau i klinikas, apziurejo padare nuotrauka, ir isleido sake viskas gerai, bet liepe apie savaite stebeti. bet tos akimirkos nepamirstu, vis prisimenu, ir baisu pasidaro, kaltinu save kad nesudabojau.

uzjauciu unsure.gif mano mazuli tevelis sugalvojo palikt ant vystymo lentos aggressive.gif (ji buvo ant lovytes) ir jis nukrito ant zemes cray.gif nulekiau staigiai i ligonine ir ka jus sau galvojat mano vaiko niekas neapziurejo ir issiunte namo, tipo tik cia tevam strioko, as jiems kartoju kad jis aukstai krito, o jiems dzin gun_rifle.gif tai pries iseinat sesutes kojas ir rankas apciupinejo. uch kaip pikta censored2.gif stai tau zmogau ir visa sveikatos prieziura
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -->BLOOONDINKA<--: 18 birželio 2008 - 21:06
na mum irgi kritimu buvo ir dar bus, be guzu ne vienas neuzauga, as dabar tik stebiu mazyli jei nukrito, susitrenke jei elgiasi normaliai tai nieko ir nedarau, tikiuosi kad mum nieko rimta ir nebus, ir jum to visom linkiu 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamos 4u.gif
maniskis ir jau sugebejo tris kartus nukristi mega_shok.gif tiksliau vienas kartas mano nenuziurejimas o kiti dukros doh.gif (cia jau ir mano kalte kad leidau jai ziureti verysad.gif ) po dveju kartu tapo irzlesnis o po trecio kazkaip jis man ir vangesnis atrodo ant pilvuko guledamas tarsi greiciau pavargsat atsigula paguli ant ranku priglunda prie peties kur seniau niekad taip nebudavo. Nebezinau nei ka begalvoti krito tikrai is labai neauksta du kartus gal nuo 15cm o viena karta nuo 30cm aukscio. Vyras aiskina kad man cia jau paranoja. Irzluma dantukams bando suversti. Nebegaliu jau. Man asaru pakalne cray.gif jaucuosi fool.gif Po svenciu eisim kaip tik pas gydytoja TA sakysiu kad rimciau apziuretu jei niekas nepasikeis, o jei ir pabloges sturmuosiu ligonine (jei paciai nervai nepakriks umn.gif )
Atsakyti
QUOTE(renate @ 2008 12 31, 00:54)
sveikos mamos 4u.gif
maniskis ir jau sugebejo tris kartus nukristi mega_shok.gif  tiksliau vienas kartas mano nenuziurejimas o kiti dukros doh.gif (cia jau ir mano kalte kad leidau jai ziureti  verysad.gif ) po dveju kartu tapo irzlesnis o po trecio kazkaip jis man ir vangesnis atrodo ant pilvuko guledamas tarsi greiciau pavargsat atsigula paguli ant ranku priglunda prie peties kur seniau niekad taip nebudavo. Nebezinau nei ka begalvoti krito tikrai is labai neauksta du kartus gal nuo 15cm o viena karta nuo 30cm aukscio. Vyras aiskina kad man cia jau paranoja. Irzluma dantukams bando suversti. Nebegaliu jau. Man asaru pakalne  cray.gif jaucuosi fool.gif Po svenciu eisim kaip tik pas gydytoja TA sakysiu kad rimciau apziuretu jei niekas nepasikeis, o jei ir pabloges sturmuosiu ligonine  (jei paciai nervai nepakriks umn.gif )

uzjauciu console.gif pilnai suprantu , as taip pat vos neisprotejau kai maniskis nukrito, tik kad manasis krito is aukstai verysad.gif butinai pasisakykit gydytojai,pamatysi viskas bus gerai mirksiukas.gif daug nesinervuok o tai ir vaikiukas bus irzlus
Atsakyti
QUOTE(renate @ 2008 12 30, 23:54)
sveikos mamos 4u.gif  Nebegaliu jau. Man asaru pakalne  cray.gif jaucuosi fool.gif Po svenciu eisim kaip tik pas gydytoja TA sakysiu kad rimciau apziuretu jei niekas nepasikeis, o jei ir pabloges sturmuosiu ligonine  (jei paciai nervai nepakriks umn.gif )

Aš tai dėl šventos ramybės nuvesčiau į ligoninę,na apžiūrės,nuramins ir sau galėsi ramiai toliau gyvent.
Mano dičkis per Kūčias nepataikė pro duris ir kai dėjosi su kakta,neprasikirto,tai taip ištino,kad galvojau jau kaukolė įskilo blink.gif verysad.gif aš iškart sėdau ir nuvežiau į ligoninę,apžiūrėjo,padrąsino,kad iki vestuvių užgis ir ramiai sau namo grįžom. Kam čia kraustytis iš proto ir nesąmonių visokių galvoti. O jei kas blogiau bus,ir paskui nusigrauši nagus ,kad namie sėdėjai ir laukei nežinia ko. g.gif Na nebent jau ta ligoninė už poros šimtų klometrų,bet aš jaučiu vistiek važiuočiau. Dėl tos pačios šventos ramybės.
Atsakyti
mano mazasis (beveik 5 men.) siandien paryciui iskrito is musu sofos-lovos 38 cm aukscio (miegam kartu) tiesiai ant kieto parketo.. sad.gif nakti apsiverte ir turbut sliauze ieskoti manes link lovos krasto i priesinga puse.. tik isgirdau verksma staigu, net nepamenu, kaip atsikeliau, pagriebiau ji staigiai, vyras paeme guosti, as persigandau, po kokiu 30 - 60 sek. pasiemiau maitinti ir jis gan greitai nurimo (gal po 3 min.), dabar negaliu tiksliai prisiminti laiko, nes shoke buvau. O po to sypsojosi, ziurejo i mane, i vyra, valge mano pienuka, po kokios valandos uzmigo. Vyras liepe jei viskas bus gerai, niekur nesikreipti, nebent paros begyje vems. Na dabar praejo 12 h, kol kas normaliai viskas, nei mieguistas, nei akytes patamseje ar apsiblause, net nesimato kurioj vietoj jis ten trenkesi galvyte, nes niekur neparaude, nei melynes nera ar gumbo. Tik gal truputi greiciau susierzina, jei pvz. buvo paliktas, tai ryte pradejo verkti staigokai, ko seniai jau nebebubo (maziukas verkdavo staigiai kartais). bet is esmes viskas gerai kol kas, tad nesikreipsiu niekur. bet katik keistas dalykas atsitiko, atsikele po miegelio, ziuri ziuri i telika arba kur kitur ir vel uzsnusta - pats! to nebudavo anksciau.. gal jam pasireiskia mieguistumas?... ir tai jau rimta?

QUOTE(-->BLOOONDINKA<-- @ 2008 06 18, 23:06)
uzjauciu  unsure.gif mano mazuli tevelis sugalvojo palikt ant vystymo lentos aggressive.gif (ji buvo ant lovytes) ir jis nukrito ant zemes  cray.gif  nulekiau staigiai i ligonine ir ka jus sau galvojat mano vaiko niekas neapziurejo ir issiunte namo, tipo tik cia tevam strioko, as jiems kartoju kad jis aukstai krito, o jiems dzin  gun_rifle.gif tai pries iseinat sesutes kojas ir rankas apciupinejo. uch kaip pikta  censored2.gif stai tau zmogau ir visa sveikatos prieziura

QUOTE(renate @ 2008 12 31, 01:54)
sveikos mamos 4u.gif
maniskis ir jau sugebejo tris kartus nukristi mega_shok.gif  tiksliau vienas kartas mano nenuziurejimas o kiti dukros doh.gif (cia jau ir mano kalte kad leidau jai ziureti  verysad.gif ) po dveju kartu tapo irzlesnis o po trecio kazkaip jis man ir vangesnis atrodo ant pilvuko guledamas tarsi greiciau pavargsat atsigula paguli ant ranku priglunda prie peties kur seniau niekad taip nebudavo. Nebezinau nei ka begalvoti krito tikrai is labai neauksta du kartus gal nuo 15cm o viena karta nuo 30cm aukscio. Vyras aiskina kad man cia jau paranoja. Irzluma dantukams bando suversti. Nebegaliu jau. Man asaru pakalne  cray.gif jaucuosi fool.gif Po svenciu eisim kaip tik pas gydytoja TA sakysiu kad rimciau apziuretu jei niekas nepasikeis, o jei ir pabloges sturmuosiu ligonine  (jei paciai nervai nepakriks umn.gif )

As manau, kad tie kritimai gali buti pavojingi kitu aspektu: gal jie net nepasireiks vaikysteje, tarkim vaiksciojimas, vystymasis vaiko tiek motorinis, tiek psichinis gal bus normalus, bet man baisu del to, kad ateityje gali lemti smegenu pakenkimus kai bus suauge, tarkim gali uzaugti protingesnis, bet nebus toks protingas, tiesiog nukenteti gali mastymas suaugus. Ar gi negali taip buti?
Ir dar manau svarbu tai, kokio amziaus nukrito: kuo mazesnis, tuo pavojingiau. Pvz., jei jau moka ropoti ar vaikscioti, tai manau jau nera pavojinga atitinkamai nugriuti ropojant ant sono ar vaiksciojant pargriuti ant grindu. O manasis nei ropoja, nei vaiksto, 5 menesiu kudikiui dar blogai nukristi nuo lovos. Galejom bent kilima jau buti isitaise (sakem veliau isigysim, kai ropos)... tai butu buve bent minksciau. Dabar ateityje jau prie lovos krasto padesiu nebe pleduka susukta, o rimta pailga pagalvele, kad nenustumtu (nes nakti maciau, kad pirma karta gyvenime numete ta pleduka ir buvo apsisukes i kita puse, bet nemaniau, kad tai pavojinga).

O jusiskiai krito ant kilimo, ar ant kietesnes dangos? Nebuvo mieguisti jusu leliukai? Kaip dabar vystosi? Negali tai lemti sukratyto kudikio sindromo? Kaip manote? doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bruno_girl: 17 vasario 2009 - 17:38
nors akytese ant baltu obuoliu truputi jau matosi kraujagysliu.. nors ju matesi ir kai verkdavo seniau smarkiai (kelis kartus)... verysad.gif
Atsakyti
mano sunelis buvo nukrites nuo loveles kokiu astuoniu menesiu. baisiai persigandau, labai as puolu i panika, tai jau buvau prigalvojusi visokiu dalyku, net vaiku gydytojai paskambinau, klausiau kaip elgtis. ji patare vaziuoti i priemima, kad neurologai apziuretu, nors nieko keisto vaikui nebuvo, po nukritimo tik verke kokia 10 min. apziurejus gydytoja paleido mus namo ir dave atmintine tevams, del galvos sutrenkimu, ka reikia daryti. svarbiausia kad vaikas nevemtu, nebutu mieguistas, klause ar nebuvo suglebes ar neispyle jo prakaitas, apziurejo jo akis ar vyzdziai vienodi ir dar paklause ar neisbego joks skystis is nosies. dabar mano sunui jau metukai ir trys menesiai. po to ivykio buvome begale kartu smarkiai uzsigave galvyte, i siena ar i lovos kampa trenkiasi. net nebezinau, gal as nemoku jo apsaugoti, o gal visi vaikai tiek turi praeiti? man taip pat labai baisu, kad tie trinktelejimai nepaveiktu vaiko smegeneliu, kiekviena karta kai jis stipriau uzsigauna tai kokias sesias valandas sedziu kaip ant adatu, kad tik nepradetu vemti... sako viskas turi pasimatyti per sesias valandas, jei jau kas negerai....
Atsakyti
QUOTE(Bruno_girl @ 2009 02 17, 18:33)

O jusiskiai krito ant kilimo, ar ant kietesnes dangos? Nebuvo mieguisti jusu leliukai? Kaip dabar vystosi? Negali tai lemti sukratyto kudikio sindromo? Kaip manote? doh.gif  verysad.gif

manasis krito ant plonos kilimines dangos , na bet jokiu pokyciu nepastebejau, o tai jau buvo beveik pries metus, o dabar kiek melyniu ant kaktos turejo tai neina suskaiciuot doh.gif eina - lipa - virsta... ir tai pasaka begalo doh.gif
Atsakyti
Maniske jau irgi sugebejo iskristii is lovos.. gerai kad tas pirmas kartas sekmingas, daugiau vienos jau nebepalieku lovoje doh.gif buvau paguldius plika rura pagulet, mat lovoj dar nesivartydavom, na geriausiu atveju ant pilvo apsiversdavom, nes per minksta.. Na bet ta diena sugebejo ir ne karta apsiverst, kad is vidurio lovos iki krasto nusirideno ir iskrito, gerai kad sekmingai nusileidom, ant uzpakalio rolleyes.gif bet nusileidome salia spinteles... o jeigu i ja butu kliuvusi galva tai jau ne kas tada verysad.gif
Atsakyti