mano mazasis (beveik 5 men.) siandien paryciui iskrito is musu sofos-lovos 38 cm aukscio (miegam kartu) tiesiai ant kieto parketo..

nakti apsiverte ir turbut sliauze ieskoti manes link lovos krasto i priesinga puse.. tik isgirdau verksma staigu, net nepamenu, kaip atsikeliau, pagriebiau ji staigiai, vyras paeme guosti, as persigandau, po kokiu 30 - 60 sek. pasiemiau maitinti ir jis gan greitai nurimo (gal po 3 min.), dabar negaliu tiksliai prisiminti laiko, nes shoke buvau. O po to sypsojosi, ziurejo i mane, i vyra, valge mano pienuka, po kokios valandos uzmigo. Vyras liepe jei viskas bus gerai, niekur nesikreipti, nebent paros begyje vems. Na dabar praejo 12 h, kol kas normaliai viskas, nei mieguistas, nei akytes patamseje ar apsiblause, net nesimato kurioj vietoj jis ten trenkesi galvyte, nes niekur neparaude, nei melynes nera ar gumbo. Tik gal truputi greiciau susierzina, jei pvz. buvo paliktas, tai ryte pradejo verkti staigokai, ko seniai jau nebebubo (maziukas verkdavo staigiai kartais). bet is esmes viskas gerai kol kas, tad nesikreipsiu niekur. bet katik keistas dalykas atsitiko, atsikele po miegelio, ziuri ziuri i telika arba kur kitur ir vel uzsnusta - pats! to nebudavo anksciau.. gal jam pasireiskia mieguistumas?... ir tai jau rimta?
QUOTE(-->BLOOONDINKA<-- @ 2008 06 18, 23:06)
uzjauciu

mano mazuli tevelis sugalvojo palikt ant vystymo lentos

(ji buvo ant lovytes) ir jis nukrito ant zemes

nulekiau staigiai i ligonine ir ka jus sau galvojat mano vaiko niekas neapziurejo ir issiunte namo, tipo tik cia tevam strioko, as jiems kartoju kad jis aukstai krito, o jiems dzin

tai pries iseinat sesutes kojas ir rankas apciupinejo. uch kaip pikta

stai tau zmogau ir visa sveikatos prieziura
QUOTE(renate @ 2008 12 31, 01:54)
sveikos mamos
maniskis ir jau sugebejo tris kartus nukristi

tiksliau vienas kartas mano nenuziurejimas o kiti dukros

(cia jau ir mano kalte kad leidau jai ziureti

) po dveju kartu tapo irzlesnis o po trecio kazkaip jis man ir vangesnis atrodo ant pilvuko guledamas tarsi greiciau pavargsat atsigula paguli ant ranku priglunda prie peties kur seniau niekad taip nebudavo. Nebezinau nei ka begalvoti krito tikrai is labai neauksta du kartus gal nuo 15cm o viena karta nuo 30cm aukscio. Vyras aiskina kad man cia jau paranoja. Irzluma dantukams bando suversti. Nebegaliu jau. Man asaru pakalne

jaucuosi

Po svenciu eisim kaip tik pas gydytoja TA sakysiu kad rimciau apziuretu jei niekas nepasikeis, o jei ir pabloges sturmuosiu ligonine (jei paciai nervai nepakriks

)
As manau, kad tie kritimai gali buti pavojingi kitu aspektu: gal jie net nepasireiks vaikysteje, tarkim vaiksciojimas, vystymasis vaiko tiek motorinis, tiek psichinis gal bus normalus, bet man baisu del to, kad ateityje gali lemti smegenu pakenkimus kai bus suauge, tarkim gali uzaugti protingesnis, bet nebus toks protingas, tiesiog nukenteti gali mastymas suaugus. Ar gi negali taip buti?
Ir dar manau svarbu tai, kokio amziaus nukrito: kuo mazesnis, tuo pavojingiau. Pvz., jei jau moka ropoti ar vaikscioti, tai manau jau nera pavojinga atitinkamai nugriuti ropojant ant sono ar vaiksciojant pargriuti ant grindu. O manasis nei ropoja, nei vaiksto, 5 menesiu kudikiui dar blogai nukristi nuo lovos. Galejom bent kilima jau buti isitaise (sakem veliau isigysim, kai ropos)... tai butu buve bent minksciau. Dabar ateityje jau prie lovos krasto padesiu nebe pleduka susukta, o rimta pailga pagalvele, kad nenustumtu (nes nakti maciau, kad pirma karta gyvenime numete ta pleduka ir buvo apsisukes i kita puse, bet nemaniau, kad tai pavojinga).
O jusiskiai krito ant kilimo, ar ant kietesnes dangos? Nebuvo mieguisti jusu leliukai? Kaip dabar vystosi? Negali tai lemti sukratyto kudikio sindromo? Kaip manote?