As uz tradicijas- busiu -iene
Man grazu

QUOTE(Afrodidele @ 2008 03 21, 10:57)

buvau labai užsispyrusi turįti vyro pavardę su ta pačia galūne kaip ir jo.
oij, kokią veido mimiką jo išvydau....
vėliau tai buvo jau principo reikalas... bet kai visi ožiai išgaravo, pagalvojau... juk mano prosenelė buvo -ienė.. ir gražiai skambėjo... ir nusprendžiau kad taip gražu..
nėr čia ko su "amerikonais" panašėt...

Mano manymu, kiekvienos moters asmeninis reikalas kokia pavarde po santuokos vis delto ji pasirinks
Nezinau, ar mes panasejame su amerikonais rinkdamiesi tokias galunes, taip, galbut, taciau yra tokiu atveju, kada tiesiog variantas pasirinkti -iene galune neimanomas. As labai noreciau buti ta lietuviskoji -iene, taciau, kai pagalvoju, kada nuvykus pas verslo partnerius ir tiekejus i uzsieni jie lauzys liezuvi tardami mano pavarde, kiek vargo bus su dokumentais, tad geriau rinksiuosi pavarde identiska mano busimojo vyro, su galune -is
Man ir graziai bei solidziai skamba, bei nesuteiks vargo
Asmeniskai as gerbiu visas moteris, tiek pasirinkusias galune -iene, tiek galune -e ar pagal vyro pavarde
svarbiausia juk ne pavardes galune, o tai, kokia santuoka ir tarpusavio jausmai bei pagarba

Asmeniskai as gerbiu visas moteris, tiek pasirinkusias galune -iene, tiek galune -e ar pagal vyro pavarde

Jei dabar norėčiau iš -ienės tapti -e arba -ius tai tikriausiai daug valakitos,jau vien su dokumentų keitimu

QUOTE(Grasilda @ 2008 03 22, 10:16)
Mano manymu, kiekvienos moters asmeninis reikalas kokia pavarde po santuokos vis delto ji pasirinks
Nezinau, ar mes panasejame su amerikonais rinkdamiesi tokias galunes, taip, galbut, taciau yra tokiu atveju, kada tiesiog variantas pasirinkti -iene galune neimanomas. As labai noreciau buti ta lietuviskoji -iene, taciau, kai pagalvoju, kada nuvykus pas verslo partnerius ir tiekejus i uzsieni jie lauzys liezuvi tardami mano pavarde, kiek vargo bus su dokumentais, tad geriau rinksiuosi pavarde identiska mano busimojo vyro, su galune -is
Man ir graziai bei solidziai skamba, bei nesuteiks vargo
svarbiausia juk ne pavardes galune, o tai, kokia santuoka ir tarpusavio jausmai bei pagarba 

Prasau nesupykit bet man atrodo kad tokiu priezasciu kaip atseit kitiems bus sunku istart, liezuvius lauzys ir pan. pateikimas tai tik kazkokiu saves pateisinimu ieskojimas, as nesuprantu kaip galima kitu patoguma ar kazka imti auksciau nei savo interesus, nuomone ir tradicijas. Ir is vis nesuprantu kaip tie kiti, verslo partneriai (tuo labaiu jei pas juos tik karts nuo karto vyksti) ar dar kazkokie svetimi zmones gali itakot asmenines pavardes pasirinkima, jiems tai zinokit visai nerupi ir liezuvio niekas tikrai nenusilaus, ir niekas jusu pastangu kad apie kitus galvojat ir kitu gyvenima bandot lengvint tikrai neivertins

QUOTE(Takje @ 2008 03 23, 16:19)
Prasau nesupykit bet man atrodo kad tokiu priezasciu kaip atseit kitiems bus sunku istart, liezuvius lauzys ir pan. pateikimas tai tik kazkokiu saves pateisinimu ieskojimas, as nesuprantu kaip galima kitu patoguma ar kazka imti auksciau nei savo interesus, nuomone ir tradicijas. Ir is vis nesuprantu kaip tie kiti, verslo partneriai (tuo labaiu jei pas juos tik karts nuo karto vyksti) ar dar kazkokie svetimi zmones gali itakot asmenines pavardes pasirinkima, jiems tai zinokit visai nerupi ir liezuvio niekas tikrai nenusilaus, ir niekas jusu pastangu kad apie kitus galvojat ir kitu gyvenima bandot lengvint tikrai neivertins 

Be abejo, kad as nepykstu, juk kaip jau ir rasiau, kiekvienas turime savo nuomone ir mano verslo reikalai tik is dalies itakoja pavardes pasirinkima. Taciau tikrai nebenoriu daugiau nesusipratimu, nes vis delto tenka vazinetis daug ir daznai po svecias salis, pasirasineti kontraktus ir visa kita, jau su savo mergautine pavarde turejau problemu, tai daugiau nebesinorisi ju

As rinkausi -iene

Sveikutes, gal galit pasakyti kaip jums graziau skamba Burokienė ar Burokė. Nu tas pirmas variantas man asmeniškai kaip salotos skamba
O gal dar kokiu variantu galima iš tokios pavardes padaryti?

Man asmeniskai Burokiene graziau skamba

O man graziau skamba Buroke