Įkraunama...
Įkraunama...

Treniruokliai ar kardiotreniruokliai?

tai as irgi dabar panasiu planu treniruojuosi kaip ir tu, Auges, tik apsilima darau tik 5 min, po to treniruokliai ir 30 min kardio, bet sakau, gal siandien pabandyti 45 min, labai jau norisi, kad riebalai nutirptu:) kazin ar tai priklauso nuo laiko ant kardio treniruokliu, t.y. jei ilgiau ant ju sportuosi ar sudegs daugiau riebalu????
Atsakyti
kazkur skaiciau, kad reikai ant kardio dirbti 30-60 min??? bet kaip istverti tiek??smile.gif 30min dar kazkaip, o kaip daugiau padirbeti???
Atsakyti
siandien kazkoki straipsniuka pasikaiciau , kur fitneso modeliai kalbejo apie sporta ir mytyba, tai pasak ju pirmiausia reikai raumenis treniruoti kokias 30 min, o tada kai jau angliavandeniai sudeginti, tada jau deginam su kardio riebalus. Beja, gal kas nors is jusu turit ar turejot asmenini treneri???
Atsakyti
aš esu lankiusi sporto klubą, tai mane ten kuravo toks jaunas treneriukas.. sau žinau, bet patarinėt gana sunku. dabar jau nebe sporto klube, bet viskas pan. 5min apšilimas, tada bodyflex'o mankšta apie 30min ir tada 30min and elipsinio.. man treniruoklis tikrai įgįsta.. tik ir laukiu kada baigsis laikas, kada baigsiu prakaituot.
Va, Auges tikrai gerai parašė, aš tai jau buvau primiršusi: pulsas apie 135 turi būt kad degintųsi.. bet va, Cosmo, aš irgi taip dirbdavau dirbdavau (kaip tu švedijoj),. tikrai jaučiausi ir guvi, ir energinga, bet tie raumenukai po lašiniais tupėjo ir niekaip netirpo.. dar daug įtakos darė maistas, o tu jei taip maitiniesi ir tiek sportuoji, tai tikrai rezultatus greit (3mėn) ir turėsi pamatyt mirksiukas.gif ištvermės drinks_cheers.gif
Atsakyti
aciu, Lepune, pagal mano metus mano pulsas deginant riebalus neturetu virsyti 138. Taigi buvau kokiu 3 savaiciu pertrauka padariusi nesportavau, bet va nuo birzelio 1 vel kimbu i sporta, baisiai pasiilgau, vel susitvarkysiu valgymo iprocius, sportuosiu, tai tikiuosi pasiekti rezultatu:) gal per vasara, tiek pasieksiu, kad sversiu 55 kg smile.gif butu laaaaaaaabai smagu smile.gif o dabar reikia dar pasiekti 60:)2-3 kg liko smile.gif
Atsakyti
Man paskutiniu metu irgi aktualu biggrin.gif Man pavyzdžiui lengviau treniruotės pradžioj ant treniruoklio bėgti kokias 25-30 min., o po to į treniruoklių salę... nu man taip lengviau... Kažin ar gerai darau. ir kaip ta deginimo procesa tada paaiškinti, kuris vyksta pas mane. Gal kas žinot. Gal Iva žino? Please smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iva @ 2005 04 11, 07:12)
Pradzioj reik gerai apsilti tik po to ant trenuruokliu raut, kitaip traumos. Vienu zodziu tam ir yra treneriai klubuose kad programas sudarinet mirksiukas.gif  daug rasyt reiktu apie viska, bet teisingai parasei, kad pradzioj reik tik apsilt, po to treniruokliai, tada pagrindinis riebalu deginimas.
o pulsas treniruotes metu turi buti priklausomai nuo to koks sportavimo tikslas, jeigu riebaliukus degint tada reik varyt 65-70% maksimalaus pulso, kuris skaiciuojamas 220-amzius. Zodziu jeigu metu tau 30, max teorinis pulsas 220-30=190, riebalus degint pulsas butu 133 mirksiukas.gif  Siaip ant kiekvieno kardio treniruoklio turetu but lentele su rekomenduojamu pulsu, ten ir be skaiciavimu galima pasiziureti koks turetu but mazdaug pulsas. Bet principas toks sportuojant mazesniu pulsu deginasi riebalai, didesniu - angliavandeniai, kurie labai sekmingai po to atsistato, o riebalai lieka ten kur buvo.

Na nėra pas mus tų treniruoklių kur pulsą matuotų tai nežinau g.gif
O kaip man sportuot greitesniu ar lėtesniu tempu g.gif Noriu pradžioj riebaliukus padeginti ir raumenukų turėti, tai čia, jei teisingai supratau. reiktų greitesniu tempu pradžioj g.gif
Atsakyti
ilai minat ant kardio jums nepradeda skaudeti pedu priekines dalies? gal man vertetu batelius keisti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(babarskas @ 2005 10 17, 13:59)
ilai minat ant kardio jums nepradeda skaudeti pedu priekines dalies?



tu čia apie "slides"?

pas mane sportbačių bvidus irgi nėra per minkščiausias

tai prieš einant į sporto klubą nusipirkau Rimi vidpadžius už 5 Lt

labai minkšta rolleyes.gif

dar mačiau kitus Droge, kainavo 8-9 Lt
Atsakyti
QUOTE(COSMO @ 2005 04 11, 13:21)
Babarskas, as matai savo gyvenimo buda keiciu, tad ir sportuoju, ir valgyti stengiuosi sveikai, nesidietinu, o stengiuosi kuo sveikesnius mazai apdorotus produktus valgyti, sportuoju, plaukioju baseine, einu i saunas, stengiuosi issimiegoti, kuo daugiau judeti, valgyti 5-6  kartus per diena mazais kiekias, kad neapkrauciau kepenu ir inkstu, todel tikrai nesitikiu, kad jei pasportavus turi su degti 2 cm riebalu, zinau, kad tai neimanoma, as nesitikiu greitu rezultatu, o tiesiog noriu sveikai gyventi ir taisyklingai sportuoti, kas padetu gerai jaustis ir gerai atrodyti smile.gif


Labai teisingas požiūris, aš taip pat bandau taip daryti - ir ką jūs manot, rezultatai tikrai yra!
Atsakyti
na kas turite kokiu nauju minciu apie sporta???as girdejau, kad reiketu viena diena ant kardiotreniruokliu sportuoti kokia 60 min pakankamai intensyviai, o kita diena tam tikrus raumenis treniruoti su treniruokliais:

pvz:pagal "BODY FOR LIFE"

Day 1 Upper Body Training Chest/Shoulders/Triceps/Back/Biceps
Day 2 Cardiovascular Workout
Day 3 Lower Body and Abs Training Quads/Hamstrings/Calves/Abdominals
Day 4 Cardiovascular Workout
Day 5 Upper Body Training Chest/Shoulders/Triceps/Back/Biceps
Day 6 Cardiovascular Workout
Day 7 Rest

Upper Body
Chest
Choose Exercise from List
Barbell Bench Presses
Barbell Incline Presses
Dumbbell Bench Presses
Dumbbell Incline Presses
Dumbbell Flyes
Cable Crossovers
Repetitions: x12, 10, x8, x6, x12, x12

Back
Choose Exercise from List
Pull-Ups
Wide-Grip Lat Pulldowns
One-Arm Dumbbell Rows
Seated Cable Rows
Back Extensions
Straight Arm Pulldowns
Repetitions: x12, 10, x8, x6, x12, x12

Shoulders
Choose Exercise from List
Seated Dumbbell Presses
Front Raises
Lateral Raises
Reverse Flyes
Upright Cable Rows
Upright Barbell Rows
Repetitions: x12, 10, x8, x6, x12, x12

Biceps
Choose Exercise from List
Alternate Dumbbell Curls
Barbell Curls
Preacher Curls
Concentration Curls
Cable Curls
Hammer Curls
Repetitions: x12, 10, x8, x6, x12, x12

Triceps
Choose Exercise from List
Seated Triceps Presses
Lying Triceps Presses
Triceps Kickbacks
Triceps Pushdowns
Cable Extensions
Bench Dips
Repetitions: x12, 10, x8, x6, x12, x12
Lower Body
Quadriceps
Choose Exercise from List
Barbell Squats
Leg Presses
Leg Extensions
Repetitions: x12, 10, x8, x6, x12, x12

Hamstrings
Choose Exercise from List
Dumbbell Lunges
Straight-Leg Deadlifts
Lying Leg Curls
Repetitions: x12, 10, x8, x6, x12, x12

Calves
Choose Exercise from List
Seated Calf Raises
Standing Heel Raises
Repetitions: x12, 10, x8, x6, x12, x12

Abs
Choose Exercise from List
Floor Crunches
Oblique Floor Crunches
Decline Crunches
Decline Oblique
Hanging Knee Raises
Reverse Crunches
Cable Crunches
Cable Oblique Crunches
Repetitions: x12, 10, x8, x6, x12, x12



Atsakyti
neseniai buvau susitikime su fitneso modeliai vyru ir moterim, ju toks gyvenimo stilius, is to jie gyvena, tai suzinojau, kad aerobika ar kardio reikia daryti is ryto ant tuscio skrandzio, o jei planuojama sportuoti ir su svoriais ir begti, tai pirmiauisiai svoriai, o po to begimas. Aerobika patartina daryti bent 5 dienas per savaite po 45 min ir dideliu intensyvumu t.t. kai pulsas pasiekia 150-160 duziu, nes tada geriausiai dega ne tik kalorijos bet ir riebalai.
Atsakyti