Įkraunama...
Įkraunama...

Krinas

Noriu paklausti ar patrumpinat šaknis kai persodinat ar su visomis sodinate į didesnį vazoną?
Aš kai persodinu,tai gerokai šaknis patrumpinu,o vasarai ištremiu į lauką , arba šiltnamį.Šįmet sugalvojau ,kad pasodinsiu į žemę.Ar bandėte kas per vasarą auginti grunte?Būtų įdomu išgirsti nuomonę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietus: 18 gegužės 2008 - 22:08
Aš tai pabijojau šaknis liesti. T.y. manau,kad jas būtinai reikia saugoti, kad gerai augtų. Taip apie klivijas skaičiau ir krinams pritaikiau. Panašūs man jie.
Atsakyti
QUOTE(Lietus @ 2008 05 18, 23:08)
Noriu paklausti ar patrumpinat šaknis kai persodinat ar su visomis sodinate į didesnį vazoną?

Trumpinu ir negailestingai... mirksiukas.gif , nes jų prisiaugina galybę, kitaip nežinau į kokį indą reiktų sodinti, nesiskundžia, auga, lapų šluotą gali rišti... lotuliukas.gif . O dėl lauko, nežinau, pati nebandžiau, bet manau užuovėjoje, ne ant saulės tiesioginės, jam gal ir patiktų....
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 05 19, 10:21)
Trumpinu ir negailestingai... mirksiukas.gif , nes jų prisiaugina galybę, kitaip nežinau į kokį indą reiktų sodinti, nesiskundžia, auga, lapų šluotą gali rišti... lotuliukas.gif . O dėl lauko, nežinau, pati nebandžiau, bet manau užuovėjoje, ne ant saulės tiesioginės, jam gal ir patiktų....

manau, kad jam patiktu lauke. mano mama jau seniausiai amarilius persodinus i lauka ir jie jau sukrove ten ziedus, tai manau krinui irgi patiktu thumbup.gif Tiesa pernai buvom isnese krinus i lauka tik palike su vazonais stovet, tai labai atsigavo iki rudens. Stovejo ne ant tiesiogines saules, o laiste tik lietus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 05 19, 11:11)
Aš tai pabijojau šaknis liesti. T.y. manau,kad jas būtinai reikia saugoti, kad gerai augtų. Taip apie klivijas skaičiau ir krinams pritaikiau. Panašūs man jie.

Trumpinkite drąsiai.Priaugins naujų ir sveikų šaknų.Ir klivijai galima patrumpinti,kai jau šaknys lipa iš vazono ir prašosi persodinama.
Atsakyti
QUOTE(Lietus @ 2008 05 19, 19:29)
Trumpinkite drąsiai.Priaugins naujų ir sveikų šaknų.Ir klivijai galima patrumpinti,kai jau šaknys lipa iš vazono ir prašosi persodinama.

drinks_cheers.gif as irgi pritrumpinu ypac jei lipa lauk is vazono pvz ziema, kai nesiruosiu persodinti ax.gif
Atsakyti
Bet pas mane jos tokios gražios buvo, sultingos. Tai sukišau į didelį vazoną visas palikus
Atsakyti
štai Sigute parodau kaip tavo krinukas laikosi 4u.gif
user posted image
o štai palyginimui iš tavęs atkeliavę gėliukai klivija citrinukė (kairėje) ir krinukas
user posted image

krinukas auga sparčiau ir pirmauja lotuliukas.gif
Atsakyti
Vau! iš tokio siūlelio tu jau sugebėjai panašų į tikrą augaliuką paauginti. thumbup.gif
Jis ir turi lenkti, nepastebėsi kaip turės visą "šluotą" lapų. O ir šaknys labai greitai auga, tik jo nelepink dideliu vazonu, o tai užsispirs ir žiedukų nerodys. jam ponuliui mat patogiau kaip "kojos stipriai suspaustos" lotuliukas.gif
O klivijukė irgi gražiai ūgtelėjo! thumbup.gif
Mano motulė buria, vaikiuką vieną išleido, ir storėja, bet dar negaliu teigti kad tai žiedukas, nes nesimato, giliai lygtai... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 06 birželio 2008 - 23:59
QUOTE(Sigute*** @ 2008 06 06, 23:50)
Vau! iš tokio siūlelio tu jau sugebėjai panašų į tikrą augaliuką paauginti. thumbup.gif
Jis ir turi lenkti, nepastebėsi kaip turės visą "šluotą" lapų. O ir šaknys labai greitai auga, tik jo nelepink dideliu vazonu, o tai užsispirs ir žiedukų nerodys. jam ponuliui mat patogiau kaip "kojos stipriai suspaustos" lotuliukas.gif
O klivijukė irgi gražiai ūgtelėjo! thumbup.gif
Mano motulė buria, vaikiuką vieną išleido, ir storėja, bet dar negaliu teigti kad tai žiedukas, nes nesimato, giliai lygtai... g.gif

na kažkaip specialiai nepopinu, palaistau retkarčiais Schulc universaliomis trąšomis tongue.gif , bet jau pastebėjau kad auga sparčiai
lauksim tavo krinuko gražių žiedelių 4u.gif
Atsakyti
Oi kaip faina Jasmin jau ji krinuka ir pasiauginus o as dar laukiu thumbup.gif
Laukiu vis dar zieduku Sigutes grazuoles kada ji sugalvos mus pradziuginti wub.gif
Atsakyti
Karšta mums, karšta ir augalam, po dušo mano jaunesnysis krinas. wub.gif

user posted image
Atsakyti