Įkraunama...
Įkraunama...

Namuose nėra TV

Ar galetumet gyventi namuose, kuriuose nera tv? Gal turite tokiu pazistamu, o gal butent taip ir patys gyvenate? Jei taip, kodel? Ka veikiate "ilgais ziemos vakarais"?
Padiskutuokim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nedurna: 09 balandžio 2005 - 14:14
As gal be TV isgyvenciau - iki vakaro be problemu sedziu su mazium ir labai retai kada ijungiu (kai stogas pavargus vaziuoja), bet va mano vyras tai schmoll.gif Iejes tik izengia ir tuoj pat ijungia TV. Jis gali net neziuret - jam kaip fonas tas TV reikalingas, kaip lopsine. Bandziau issireikalaut nors viena savaites diena, kai vakarais TV nebutu jungiamas, bet nelabai sekasi... O vaikui gi negerai nuolat prie ijungto televizoriaus buti, o juo labiau ziureti g.gif
Atsakyti
Studijavau Švedijoje ir gyvenau barake pusę metų neturėjau jokio TV ir neturėjau net magnetofono, muzikos klausiausi tik per ausinuką 4u.gif

Tiesą pasakius išbūti be teliko lengviau nei aš maniau biggrin.gif

Nėra ir nereikia thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadele: 09 balandžio 2005 - 15:21
Man telikas nera toks jau labai svarbus. Dazniausiai ji ziuriu vakarais ir to tik kokias dvi valandas (daugiausiai) tongue.gif Taip kad be teliko, kuri laika galeciau gyventi. Kiek ilgai......... nezinau ax.gif , bet kuri laika tai galeciau. Muzika, garsas man labiau reikalingesnis, nei vaizdas. Todel radija man butinas dalykas smile.gif
Atsakyti
Viena mano draugė jau pora metų gyvena be TV, nes jį pavogė. Pinigų naujam turėtų, bet sako, kad vakarais daugiau laiko skiria bendravimui su vaikais ir vyru. Ir skaito knygas. Aš tai taip negalėčiau, man atrodo, kad nuo pasaulio atsilikčiau. Jei žinių nepažiūriu nors vieną dieną, tai jaučiuosi neįprastai.
Atsakyti
Praeita savatgali gyvenom be tieliko, ir si vel taip pat-tiesiog namie vyksta tam tikri darbai, ir tielika teko laikinai isnesti..Man tai dzin,juolab savatgaliais mes ir taip retai ziurim TV, bet dukra labai pyksta,kad negali ryte ziureti savo filmuku unsure.gif
Atsakyti
Man teliko reikia tik tam, kad atsikelti ir kad užmigti, o šiaip gali ir nebūti, ypač kai turiu darbo prie kompo (na nebent kompas su teliku būtų viename kambaryje), tačiau jei kokią savaitę reikėtų be jo pratempti - tikrai pasiilgčiau cry.gif
Atsakyti
o man istikruju uztenka kompiuterio. smile.gif daugiau nei menuo sveciuojos Vokietijoj, tai kai kurie ten pergyveno, ka as ziuresiu per tv tenai, as jiem atsakiau, tai , kad man namuose teliko gali ir nebuti, nes man bloga nuo jo spam.gif yra kur kas idomesniu uzsiemimu- pvz dabar-geretis pavasariu tongue.gif , o ziema dziaugtis ziema biggrin.gif , o velais vakarais (nebutinai ziemos ) sedet iki isnaktu supermamos forume drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes be televizoriaus gyvenam 7 metus ir net nesiruosiam pastarojo pirkti. Kodel? Visu pirma, mano tevu keturiu asmenu seimoje buvo 3 televizoriai. Negaliu apsakyti, kaip nekesdavau savaitgaliu ir vakaru namuose, kai visi grizta, kiekvienas isijungia savo telika ir "atsijungia" kaip zombiai. Is tos neapykantos kilo protestas ir nutariau, kad kai turesiu savo seima, pas mus taip nebus. Ir nera. Mano vyrui toks mano reikalavimas nesukele jokiu problemu, juolab, kad pirmaisiais bendro gyvenimo metais mes abu ir mokemes ir dirbom pilnais etatais, tai namo grizdavom taip nusikale, kad jegu uztekdavo tik pasidaryti valgyt ir griut i lova. Po to persikelem gyvent i kita sali ir vel buvo daug didesniu reikmiu, taigi televizorius atsidure prioritetu saraso gale. Isvaziuodami draugai paliko mums savo televizoriu, bet isijungem ji tik per rugsejo 11, nes buvo baisu ir norejosi zinoti kas vyksta kiek galima greiciau. Po to gime sunus ir as ijunkau ziureti televizoriu ji maitindama. Po gero pusmecio pastebejau, kad vaikas tenori vienintelio dalyko - ziureti TV: nebereikia jam nei zaisti, nei knygeliu. Nuropoja, isijungia ir kaip manjakas spokso. Tada su vyru pasitare nutarem, kad mums tai nepatinka ir sveitem telika lauk ir nepasigedom... Vaikui jau 3 metai. Tetis sukaupe milziniska geru filmuku kolekcija, kurie vakarais parodomi po viena pries miega per kompa. Po to jam jau gulint lovoje paskaitom bent po tris pasakas is knygu (atsimenat ta senaja pasaulio pasaku serija, kuria isleido, kai mes buvom dar vaikai, tai va, mes turim ja visa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ) Mes patys irgi sau nuomojames mus dominancius DVD ir juos ziurim visa seima (velgi per kompa). Zinios - man pilnai uztenka desimties minuciu praskanuoti Delfi ir atsirinkti skaitymui keleta straipsniu kurie mane domina. Nematau reikalo ziureti televizines zinias, kur sugaisiu minimum 30 minuciu, kad isgirsciau viso labo viena ar du reportazus, kurie patrauktu mano demesi... Laiko gaisimas. Pliurpologija per TV - kokia nauda is to, gal geriau paklausinekit savo vaika giliamintisku dalyku ir gausit tooookiu atsakymus, kad bus apie ka susimastyti ir paciam... Plius TV lydi neisvengiama, neprasyta ir nepageidautina arkliska doze reklaminio smegenu plovimo. Ar mums to reikia? Ar mes taip neturim ka veikti, kad galetumem svaistyti savo laika bukai vepsodami i ta "idiot's box"? Nemanau.

Ka mes veikiam vakarais? g.gif Nieko ipatingo. Kartu ruosiam vakariene, valgydami plepam apie dienos darbus, po to geriam arbata galvodami ka veiksim. Po arbatos diedai daznai pasilieka lovoje pasimucyti, man gi tie berniokiski zaidimai nepatinka, tai as einu nusivalyti makijazo. Po to diedas seda prie kompo paleist skaiciavimus is darbo, as varau mazgi susitvarkyt zaislus (kas daznai baigiasi dar pazaidimu), o po to pasiimu knyga ir pamerkusi vaika i vonia skaitau. Po to vaikas i lova ir vienas is musu skaito jam pasakas, o kitas plauna indus. Po pasaku, dar vaikas praso, kad kuris nors is musu pabutu su juo valandele, kol jis uzmigs. Galiausiai ir mes einam arba filma koki ziuret arba ruostis miegoti.
Savaitgaliais tai irgi sunku butu rasti laiko TV. Visu pirma buna prisikaupe tokiu darbeliu kaip skalbimasisi, produktu uzsipirkimas (kadangi nieks is musu nemegsta to daryti, tai dazniausiai einam kankintis visi kartu, kad niekam nebutu abidna... rolleyes.gif ), ar tieiog reikia kazka sutaisyt namuose, arba koki skanumyna sugalvojam pasidaryt, o jei geras oras, tai maunam kur nors i gamta ar siaip pasivaiksciot, rogem pasivazinet, kankoreziu paieskot, ar kastonu, ar lapu prisirinkt aplikacijom, ar lauko gelyciu pasimerkimui... Zodziu, daug ka galima veikt, kad tik to laiko butu.

Nemanau, kad mes kazkokie tai nenormalus, tiesiog siais laikais gyvenimo tempas pernelyg greitas, kad galetum rasti laiko tiesiog bukai pavepsoti i televizoriu... Nebent gyveni vienas, esi pensininkas ir tau tiesiog juodai nebera ka veikti.... O jei dirbi kaip beris ir dar nori neapsikuisti buityje, tai to laiko kaipo ir nelieka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 09 balandžio 2005 - 19:19
Gyvenom be TV devynis menesius. Viena vakara staiga jis eme rukti, vyras isjunge, atidarem balkona, isvedinom ir galvojom, kad "sudege". Naujo pirkt nenorejau (as seimoj finansu ministre), nes siaip nuolat ijungtas TV mane erzina, o ziniu ir per radija galima pasiklausyt. Bet vyras pasiilgo, pats susiremontavo, ir vel viskas kaip pas zmones biggrin.gif T. y. telikas atlieka duzgiancio fono vaidmeni.
Atsakyti
Hmm, kartais paziuriu telika, koki filma, sveikatos laidas, ar siaip beleka, jei nera kas veikti. Bet dazniausiai jis ijungtas taip pat tik del fono - kazkaip jaukiau namuose:)
Atsakyti
Aciu, merginos, kad atsakete. Tikrai idomu skaityti. Ypac Foxeno pasisakyma, kai jie samoningai nusprende atsisakyti tv namuose. Is tikruju, labai gerbiu tokius zmones ir kai girdziu apie tokias seimas, dziaugiuosi. Bet Foxenai, jums tv siek tiek atstoja kompas- ir filmus paziurit, ir naujienas turbut suzinot. O ar be jo galetumet gyventi?
Atsakyti