Įkraunama...
Įkraunama...

Namuose nėra TV

Ir mūsų šeima be TV gyvena. Neturim net tokio aparato, jį, jei reiktų ir norėtumėm, atstotų kompas. Visiškai TV nežiūrim jau kokius pusę metų. O prieš tai kokius 1,5 - 2 metus žiūrėdavom tik Donskio Be pykčio ir Sopranus smile.gif Sopranau baigėsi, o Donskis pabodo.

Teisybę sakant, jau ir nebegalėčiau TV žiūrėti schmoll.gif Man nieko nėra baisiau, kaip kad kokia šeimos šventė, draugų susiėjimas ar šiaip, šeimos savaitgalis, spoksant TV (teko tokiuose pasisėdėjimuose kažkada dalyvauti).

Visas žinias, kurios man rūpi randu internete (radijo irgi neklausau, lietuviškų laikraščių ir žurnalų neskaitau). Ir visškai nemanau, kad mes esam kokie nors asocialūs ar "atsilikę nuo pasaulio", greičiau atvirkščiai tongue.gif

Pamąstau, kad paprastą darbo dieną net ir nebūtų laiko spoksoti į "dėžutę", o vakarais ir savaitgaliais surandu tūkstantį kartų įdomesnių užsiėmimų: daug vaikštinėjam lauke, aš skaitau, mokausi, žiūrim su vyru parsisųstus filmus, žaidžiam su dukryte, kepu visokius sudėtingus pyragus, dirbu smulkius darbelius, supermamoj pasėdžiu (nors, pastebėjau, kuo toliau, tuo mažiau) smile.gif

Įdomiausia, kad net keletas mano gan neblogų draugų susiję su TV, vienas jų dirba ir tiesiai šviesiai TV vadina "mėšlo gaminimo" mašina, bet - pinigai už tą "mėšlo gaminimą" - geri. O ir vyras mano kažkada turėjo galimybę lįsti ten dirbti, tai didžiulis galvos skausmas buvo tai, jog dėl jo darbo teks mums TV žiūrėti tongue.gif Ir labai džiaugiuosi, kad televizinės karjeros nepradėjo.

Reziume: gyventi be TV galiu, dabar jau su TV nebegalėčiau biggrin.gif
Atsakyti
As gyvenau be TV apie pusnatru metu. Buvau studente, gyvenau bendrabutyje, labai noredama galejau ji ziureti (pati turejau maza sileli, o kur dar kaimynai su TV), bet nebuvo poreikio smile.gif Zinias klausydavau per radija ir pakadavo. Kompo bei internetu taip pat neturejau. Pradejusi bendrauti su dabartiniu vyru tiesigo negalejau suvokti jo poreikio planuoti laika taip, kad butu galima paziureti zinias blink.gif Ilgainiui ipratau ir dabar jau sunkiai isivaizduoju namus be TV, nors jei gyvenaciau viena... laugh.gif
Atsakyti
ne tik kad galėčiau be Tv gyventi, bet ir norėčiau smile.gif man taip ramu, kai jis išjungas rolleyes.gif man užtenka rdijos, o pasaulio naujienoms sužinoti užtenka ir laikraščių ax.gif
Atsakyti
Taip, as pilnai sutinku, kad mums kompas kazkokia tai prasme pavaduoja TV, tik skirtumas tas, kad mes patys renkames ka norim ziureti, kada norim ziureti ir DVD filmuose nera jokiu reklaminiu intarpu. Kita vertus, neziurim mes tu filmu kas vakara. Vargu bau ar gaunasi vienas filmas per savaite. Be kompo galetumem gyventi (as ir gyvenau metus) be problemu. Tiesiog buvo metas, kai kompas buvo mano vienintelis langas i pasauli, bet su laiku pastebejau, kad "kompiuteriniu" draugu turiu daugiau negu "gyvu"... , o virtualus draugai neatves tau produktu, kai tavo vaikas karsciuoja, vyras uz 500 km, o saldytuvas tuscias kaip issluotas... Tada pradejau samoningai ziureti, kad tai nebetaptu manija. Kompu narsau tik tuomet, kai vaikas miega arba diedai uzsieme. As nematau tikslo iki ekstremumo eliminuoti bet kokia media is musu seimos gyvenimo. Joks krastutinumas nera i sveikata, tiesiog stengiuosi pirmuma teikti gyvam bendravimui ir neleisti "uzkisti" mano galvos neprasytu informacijos srautu. Trumpiau sakant, siekiam pilnai isnaudoti savo pasirinkimo laisve: patys susirasti info, kurios mum reikia, patys issirenkam kokius filmus, kokiu paros metu ir kiek daznai mes ziuresim ...
Kita vertus, savo laiku domejausi reklama. Kai suzinai koks procentas klipu yra orientuota i vaikus, nes jie daug imlesni reklamai nei suauge, kyla toks pasiutimas, kad norisi bet kokia kaina neleisti, kad kazkokie menkystos plautu smegenis tavo atzalai. Musiskiui ir neplauna. Bent jau kol kas. Kas zino, gal todel musu mazgiui nebuna neistveriamo norejimo priepuoliu parduotuvese: nueinam, nusiperkam ko reikia ir basta. Nei asaru, nei klyksmu. Kaip bus, kai prades vaikscioti i mokykla ir prasides draugu itaka - pamatysim veliau. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Foxenas: 10 balandžio 2005 - 22:03
Gyvenau be tv gal 1,5 metų pas tėvus namuose. Iš tikrųjų, jie tv turėjo, ir ne vieną, bet niekada jo nežiūrėdavau. Nepasigedau ir nesijaučiau nuo gyvenimo atsilikus ax.gif Laiką leisdavau skaitydama, besimokydama, su draugais, kelionėse ir t.t.

dar kai pradėjom kartu su vyru gyvent, irgi kelis mėnesius tv neturėjom. neprireikė. kol jo nepadovanojo....

Dabar tv vos ne šeimos narys doh.gif Aš įsijungiu kartais būdama viena dėl fono, nors šiaip gal tik Donskio ir Telebimbam pasigesčiau, jei tv nebūtų. Šiaip man atrodo, kad dėl vyro tas telikas įjungtas būna.... oi nepatinka man.. bet jis jau senas, greitai suges, o naujo tikrai nepirksim ax.gif Užtenka kompo per akis, ir naujienoms, ir filmams, ir dar bele kam. Ir triukšmo namie mažiau.
Atsakyti
Neįsivaizduoju gyvenimo be tv. Pas mus namie jų trys plius kompas. Vakare būna taip, kad visi įjungti. Porai savaičių buvau paskolinus virtuvės teliką pusbroliui, tai į virtuvę net nesinorėjo lįst. Pirmas žingsnis įėjus į virtuvę yra įjungti tv. O kompas tikrai atstoja teliką. Nes sūnus ir filmus žiūri, ir naujienas suranda, ir daug daugiau nei telikas duoda.
Atsakyti
Nemanau, kad šiais laikais TV atsisakymas yra kažkas baisaus, neįsivaizduojamo ir t.t. Yra internetas, o jis stipriai lenkia TV savo galimybėmis - jame kada nori perskaitai naujienas, vartai virtualius laikraščius, siuntiesi ir žiūri filmus, galų gale įdomias laidas gali pasižiūrėti ir per Internetą.
Mes pavyzdžiui sąmoningai nesivedam interneto namie- net kompo neturim, nors vyras jais prekiauja doh.gif Žinom, kad sėdėtumėm prie kompo vakarais, savaitgaliais ir neliktų laiko pabendrauti tarpusavyje ir su vaikučiu. Internetas manau reikalauja daugiau dėmesio nei TV - juk tam kad perskaityt, turi susirast, vartyt puslapius ir t.t - turi sėdėt prie jo, o TV dažnai atlieka radijos arba fono funkcijas - jį bežiūrint man vis tiek norisi ką nors daryti (laistyti gėles, gaminti valgyt ar pan). O internetu pakankamai daug naudojuosi darbe - užtenka laiko ir čia užsukti mirksiukas.gif
Va jei atsisakytų kas nors sąmoningai ir TV ir Interneto - būtų įdomu paskaityt mirksiukas.gif
Atsakyti
Nesutinku del keleto dalyku. Koks tiksas eliminuoti visas iki vienos informacijos gavimo priemones is namu. Normalus zmogus privalo bent minimaliai sekti visuomenes, kurioje gyvena, naujienas ,ypac tas, kurios tiesiogiai liecia ji pati. Tai daryti darbo metu - mazu maziausiai neetiska. Jei neturi iprocio tiesiog braidyti po ineta su viltim, kad "vdrug" ka surasi, tai konkrecios info paieskos uzima labai mazai laiko. Maziau, nei susirasti ta pati sklaidant laiksrascius ir telefonu knygas, nes kaip tasykle turi pasidares bukmarkus: pvz.: parents line-kur visa info kokie seimai su vaikais tinkami renginiai vyksta, bibliotekos, laikrasciai, miesto puslapis ir t.t. Man pvz. virtualiu laikrasciu skaitymas uzima 10 minuciu, kol verdu ir geriu kava. Tiesiog interneto, kaip ir TV naudojime tereikia praktikuoti minimalu susivaldyma ir neinikti i tai be konkretaus tikslo. Tada pastebesi, kad naudojimo laikas drastiskai trumpeja ir tai nebekelia pavojaus nei bendravimui su vaiku, nei su sutuoktiniu. biggrin.gif
Atsakyti
vakar musų name buvo atjungta elektra...tai nei kompo įsijungsi,nei teliko...galvojau išprotėsiu doh.gif
Atsakyti
Isgyventi be televizoriaus? Drasiai. As jau vis dazniau pagalvoju, kad be reikalo mokam abonentini uz kabeline, nes to televizoriaus vistiek niekas neziuri g.gif Jei yra laiko, manau, yra ka per TV paziureti - zinias, koki gera filma arba seriala atsipalaidavimui (a la Seksas ir miestas ax.gif). Taciau dabar realiai TV isijungiame tik rytais, kai per LTV rodo rytine laida. Taip kazkaip lengviau ruostis i darbus ir plius info bei muzikos isgirstame smile.gif Visam kitam, per darbus, mokslus, visokius Kino pavasarius ir pan. tiesiog fiziskai nelieka laiko..
Atsakyti
man reikia 4 pagrindiniu programu:lnk,tv3,ltv ir btv...daugiau gali nebuti, bet kadangi yra kitu megstanciu uzsienio laidas tai man nekliudo....nors kai vakare susedam visi ir nesutampa noras ziureti tai viena tai kita laida ar filma-turim tris telikus...smile.gif
nu nezinau as vakare megstu zinias ziureti...reikia man televizoriaus turbut:)
Atsakyti
Foxenai, aš ir nemanau, kad yra gerai sąmoningai atsisakyti informacijos priemonių schmoll.gif Tiesiog klausimas temos yra ne ar tai gerai, bet ar galėtumėt mirksiukas.gif
Darbo metu sutinku, kad neetiška. Labai ilgai dirbau "labai etiškai", deja, supratau, kad patys darbdaviai nežino žodžio "etika". Taigi, dairausi naujo darbelio (irgi Internete tongue.gif ) ir... kalbu su jumis.
Šiaip mano darbas tiesiogiai priklauso nuo rezultatų, tad pati jaučiu, kada reikia jungti SM lauk ir rimčiau dirbti ax.gif
Atsakyti