labai aciu
QUOTE(jussstute @ 2010 06 08, 12:30)
sveikutes, visos temos neperskaiciau, gal apie tai jau kalbejot ... bet pas musu kraste buna tokie kaip skruzdelynai bet tie lapai buna su formom, lapeliai, gelytes, snaiges, tokiu vosokiu buna. Kas idomiausia tai as ta iranki kur reikia kepti radau pas mociute, ji ikisi i tesla, tokia kaip blynine, poto ji kisi i alieju, nuo to metalinio atsilipina ir buna lapelis, darbo nedaug visai, bet vat nezinau tikslaus recepto
gal kas zinote toki? 
Kazkada prisikopijavau is forumu tokius receptus:
"Voveruškos"
150g miltų, 3-4 kiaušiniai, 2 stiklinės grietinės, 100g miltinio cukraus, truputis druskos. Kiaušinius išplakti, supilti grietinę, suberti druską ir miltus, labai gerai išplakti. Tešla turi būti tirštumo kaip lietiniams.
Formelė įkaitinama riebaluose, kuriuose virsi, panardinama į tešlą ir skubiai leidžiama į įkaitintus riebalus. Verdama, kol žagarėlis iškrenta. Ataušinus pabarstoma cukraus pudra.
"Voveruškos" (II variantas)
1 stikline grietines,
2 kiausiniai,
2 saukstai miltinio cukraus,
400g riebalu,
4-5 saukstai miltu,
truputis druskos
I isplaktus kiausinius supilti grietinele, iberti druskos, miltus ir viska gerai ismaisyti. Tesla turi buti kaip lietainiams.
Taukus supilti i puoduka, uzvirinti imesti nuskustos bulves griezineli ir ikaitinti tam tikra voveruskoms kepti formele. Po to saukstu pilti i ja teslos, ileisti i taukus ir virti, kol voveruska pati is formeles issiners, isvirusias atausinti ir pabarstyti miltiniu cukrumi.
gal kuri zinot kas kepa skanius skruzdelynus panevezyje, lauksiu atsakymu i az
QUOTE(rusaite @ 2010 05 26, 19:40)
Siaip tai reiktu ir grietines, nes neisivaizduoju skanaus skruzdelyno vien is miltu ir kiausiniu 
Pabandykit, lapeliai daug trapesni gaunasi
QUOTE(airius @ 2010 06 03, 11:15)
Niekaip nesuprantu kam reikia i glaista deti sviesto ir grietines, ka jis priduoda
, nu paprotinkit 
Apie grietinę girdžiu pirmąkart, bet sviestas šiek tiek "karamelizuoja" medų, priduoda savotiško skonio.
QUOTE(lakmė @ 2010 06 08, 14:29)
Mes, būdamos panos, taip kukurūzus suliedavom

Cia mano pirma kart keptas skruzdelynas.
Teslai dejau 3 kiausinius, sauksta aliejaus, kad neliptu prie ranku ir miltu, ziupsneli druskos. Iskociojau ziauriai plonai, paskui dar rankomis ivaedziojau iki permatomumo. Kepe labai greitai, bet issipute - labai isdideljo tie lapeliai. Sunkiausia buvo suklijuoti tvarkingai.
Sirupui isvis kazkokia nesamone dariau
Cia mano pirma kart keptas skruzdelynas.
Teslai dejau 3 kiausinius, sauksta aliejaus, kad neliptu prie ranku ir miltu, ziupsneli druskos. Iskociojau ziauriai plonai, paskui dar rankomis ivaedziojau iki permatomumo. Kepe labai greitai, bet issipute - labai isdideljo tie lapeliai. Sunkiausia buvo suklijuoti tvarkingai.
Sirupui isvis kazkokia nesamone dariau
[/quote]
Sirupa reikejo truputeli trumpiau virti, tai butu buves liuks
Skruzdėlyno receptas iš suvalkijos - dzūkijos kraštų 
(gal toks buvo, tai sorry, kad pasikartosiu)
4 kiaušinių tryniai;( visų baltymų nedadam, nes kietina tešlą);
2 kiaušiniai
sprito 3 šaukštai ( spiritas reikalingas, kad tešla geriau minkytųsi, ir kad neprisigertų aliejaus);
miltų ( dėti tiek, kad minkytųsi, bet nepadauginti, nepadaryti per kietos tešlos);
truputis druskos
virimui naudojam 50proc. aliejaus/ 50 proc. taukų.Labai plonai iškočioti ir virti, kol pagels. Pagal šitą receptą, skruzdėlyno burbulai neturėtų gigantiškai pūstis, o būti tokie mažuliukai ( pagal kitus receptas, labai išsipučia skruzdėlyno lapai, sunku lipinti).
(gal toks buvo, tai sorry, kad pasikartosiu)
4 kiaušinių tryniai;( visų baltymų nedadam, nes kietina tešlą);
2 kiaušiniai
sprito 3 šaukštai ( spiritas reikalingas, kad tešla geriau minkytųsi, ir kad neprisigertų aliejaus);
miltų ( dėti tiek, kad minkytųsi, bet nepadauginti, nepadaryti per kietos tešlos);
truputis druskos
virimui naudojam 50proc. aliejaus/ 50 proc. taukų.Labai plonai iškočioti ir virti, kol pagels. Pagal šitą receptą, skruzdėlyno burbulai neturėtų gigantiškai pūstis, o būti tokie mažuliukai ( pagal kitus receptas, labai išsipučia skruzdėlyno lapai, sunku lipinti).
Laba vakara mergytes,
prasau jusu padet su skruzdelyno sirupu, tai nezinau ne kas gaunas, arba jis skystas ir lakstai nesiklijuoja ir skruzdelynas virsta arba taip limpa prie dantu,kad sakes..
o skruzdelyna visad daro mano mb, koks skanumas, koks plonumas lakstu..
tik su sirupu vargstame..
reik patarimu,aciu atsiliepusioms..
prasau jusu padet su skruzdelyno sirupu, tai nezinau ne kas gaunas, arba jis skystas ir lakstai nesiklijuoja ir skruzdelynas virsta arba taip limpa prie dantu,kad sakes..
o skruzdelyna visad daro mano mb, koks skanumas, koks plonumas lakstu..
tik su sirupu vargstame..
reik patarimu,aciu atsiliepusioms..
QUOTE(Sigeita @ 2010 08 27, 22:36)
Laba vakara mergytes,
prasau jusu padet su skruzdelyno sirupu, tai nezinau ne kas gaunas, arba jis skystas ir lakstai nesiklijuoja ir skruzdelynas virsta arba taip limpa prie dantu,kad sakes..
o skruzdelyna visad daro mano mb, koks skanumas, koks plonumas lakstu..
tik su sirupu vargstame..
reik patarimu,aciu atsiliepusioms..
prasau jusu padet su skruzdelyno sirupu, tai nezinau ne kas gaunas, arba jis skystas ir lakstai nesiklijuoja ir skruzdelynas virsta arba taip limpa prie dantu,kad sakes..
o skruzdelyna visad daro mano mb, koks skanumas, koks plonumas lakstu..
tik su sirupu vargstame..
reik patarimu,aciu atsiliepusioms..
na nebereikia jau, pasinaudosiu cipsiuko sirupu, mat cipsiuko medaus tortas nenuvyle..











