Įkraunama...
Įkraunama...

monogamija vs poligamija

QUOTE(suntea @ 2008 02 26, 14:44)
Kas gi nutinka, kad nebegalime toleruoti partnerio, ir dar turime valdyti savo lytinius instinktus?

nu daug kas gali nutikt. visokios negerovės žmonėms gyvenant gali ištikt, ir ne visos šeimos geba su tuo susitaikyt. bet jei jau nebegali valdyt savo instinktų, tai ar ne paprasčiau tiesiog išsiskirt ir ieškot tokio žmogaus, su kurisuo ir patenkintum pilnai savo dvasinius, fizinius, intelektualinius poreikius, ir gyvent naujoje šeimoje ilgai ir laimingai. taip bent jau būsi sąžiningas savo žmonos / vyro atžvilgiu ir suteiksi ir jai / jam galimybę padaryt tą patį ir gyvent laimingai.
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2008 02 26, 15:47)
Čia ko gero labaiu tiktų klausimas, ar ji nėra frigidiška? ir ar jaučia orgazmą, mylintis su vyru?

kiekvienam pagal save. tokios, kurios rupinasi tik tuo kaip "pasikasyti" dazniausiai vadinamos senmergem, amzinom meiluzem ir daugiau neminesiu...

zmonos poelgis nepateisinamas, nes dazniausiai meiluze lieka auka, o ne nugaletoja. tai yra vyro ir zmonos problemos.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 02 26, 15:53)
taip bent jau būsi sąžiningas savo žmonos / vyro atžvilgiu ir suteiksi ir jai / jam galimybę padaryt tą patį ir gyvent laimingai.

O kodėl reikia būti sąžiningu? Jei žmogus mane myli. Tegul myli. negriausiu gi aš jo iliuzijų. nedarysiu nieko, kad atimt iš jo svajonę. Prie radiatoriaus tai jis nepririštas. jei nesijaučia laimingas, tegul išeina. Jei jam/jai ir taip gerai. Kodėl turėčiau būt nelaisvas/nelaisva?
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2008 02 26, 15:58)
O kodėl reikia būti sąžiningu? Jei žmogus mane myli. Tegul myli. negriausiu gi aš jo iliuzijų. nedarysiu nieko, kad atimt iš jo svajonę. Prie radiatoriaus tai jis nepririštas. jei nesijaučia laimingas, tegul išeina. Jei jam/jai ir taip gerai. Kodėl turėčiau būt nelaisvas/nelaisva?

O čia tu, suntea, neteisi. Nesąžiningas žmogus nėra vertas pasitikėjimo. Niekas nemėgsta būti vedžiojamas už nosies ir paliekamas durniaus vietoj. Kodėl? Todėl, kad toks elgesys rodo, kad partneris tavęs negerbia. Ir kada suvoki, kad tave apgaudinėja, meluoja, negerbia ir laiko durneliu, tada visos meilės išgaruoja greitai. Labai greitai. Iliuzijos irgi. Ir labai saldu tada būna melagį su triukšmais trenkt per bortą. Taip, kad ilgam atsimintų ir ratais apeitų.
Atsakyti
Na, man labai smagu buso skaityti temos isdestyma. Saltai, racionaliai, ir gana protingai isdestyta. Buvau maloniai nustebinta autores amziumi. maniau, jai daugiau.
Nei vieno posto dar neperskaiciau, tad destysiu tik savo mintis, kurios kilo ishkarto paskaicius tema. Nesimetysiu epitetais "vargse to vyro zmona" - anaiptol, zmonai pasiseke, kad si mergina butent si, o ne kita, kuri nori pasisavinti ta vyra. Deja, zmona to nesuvokia.

Pilnai sutinku su autore, kad monogamija pas mus pasmerkta, bet nei musu visuomene, nei tradicijos to niekada neleis pakeisti.

Asmeniskai as taip pat paveikta siu normu ir tradiciju ir poligamija man butu sunkiai pakeliama nasta. Bet as suvokiu sitoki poveiki, del to apsisprendziau pati sau, kad seksas pats is saves yra nereiksmingas dalykas. As suvokiu, kad savo vyrui as niekada nebusiu vienintele sekso atzvilgiu, man reikia tiesiog priimti si fakta, jeigu nenoriu virsti isterike ir gadinti siltu santykiu tarp manes ir vyro. Jis laisvas gyventi savo nuosava seksualini gyvenima taip pat be manes. Man tai labai palengvina gyvenima.

O dar, as buciau visom keturiom, jeigu butu imanoma gyventi poligaminiame pasaulyje. Su salyga, kad tokioje visuomeneje jau buciau gimusi. nebutu pavydo jausmo, nebutu savininkishkumo. Daug neigiamu zmoniu bruozu tiesiog neturetu egzistavimo ir neturetu pavadinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 26 vasario 2008 - 15:19
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 02 26, 16:02)
O čia tu, suntea, neteisi. Nesąžiningas žmogus nėra vertas pasitikėjimo. Niekas nemėgsta būti vedžiojamas už nosies ir paliekamas durniaus vietoj. Kodėl? Todėl, kad toks elgesys rodo, kad partneris tavęs negerbia. Ir kada suvoki, kad tave apgaudinėja, meluoja, negerbia ir laiko durneliu, tada visos meilės išgaruoja greitai. Labai greitai. Iliuzijos irgi. Ir labai saldu tada būna melagį su triukšmais trenkt per bortą. Taip, kad ilgam atsimintų ir ratais apeitų.

Jūs man Jadze pasakykit. jei mane myli žmogus. Kokią aš teisę turiu sumalti jo meilę į šipulius? Jis turi teisę ir galimybę mane mylėti. Aš turiu teisę ir galimybę būti laisva. Tai kodėl gi turiu ateiti ir pasakyt. Žinai, be tavęs. Aš kas savaitę pasimyliu su kitu vyriškiu. Gal išvirk arbatos....

Kaip jis jausis? Kaip reaguos? Kam to reikia? Aš to žinoti nenorėčiau. Tiesiog nenorėčiau ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2008 02 26, 16:10)
Jūs man Jadze pasakykit. jei mane myli žmogus. Kokią aš teisę turiu sumalti jo meilę į šipulius? Jis turi teisę ir galimybę mane mylėti. Aš turiu teisę ir galimybę būti laisva. Tai kodėl gi turiu ateiti ir pasakyt. Žinai, be tavęs. Aš kas savaitę pasimyliu su kitu vyriškiu. Gal išvirk arbatos....

Kaip jis jausis? Kaip reaguos? Kam to reikia? Aš to žinoti nenorėčiau. Tiesiog nenorėčiau ir tiek.

Matai, kai dviejų žmonių santykiuose įsimaišo trečias, vėliau ar anksčiau visvien bus kažkas sumalta į šipulius: arba savimeilė, arba savigarba ir tarpusavio pasitikėjimas. Jei žmogus turi drąsos prisipažinti, kad jis tave išdavė, tai nors ir supyksti, nors ir tavo savimeilė būna ganėtinai padraskyta, tačiau pagarba ir tam žmogui, ir sau pačiam išlieka. Tokiu atveju yra šansas išlaikyti ir meilę. Tačiau jei žmogus dievagojasi ir gulasi kryžiumi, kad jis nieko, o nieko, o tu žinai, kad tai - netiesa, tai į šipulius lekia ir meilė tam žmogui, ir savigarba susvyruoja (nes suvoki, kad meluodamas tau, jis tavęs negerbia), ir pasitikėjimas išgaruoja. Vienkartinę neištikimybę aš dar galbūt įstengčiau atleisti, kad ir kaip sunku būtų, tačiau melo ir apgaudinėjimo - niekada.
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2008 02 26, 15:47)
ir ar jaučia orgazmą, mylintis su vyru?

zmona jaucia orgazma TURINT ta vyra ir nuo santuokos liudijimo turejimo.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 02 26, 12:46)
Iš viso jūsų posto dvelkia begaline meile vienam asmeniui - sau. Jūs esate egoistė ir tik savimi besižavinti persona.

Bet tai koks paradoksas. Egoistė, o nori poligamijos. g.gif biggrin.gif Na supratau, kaip gražų egoistišką pavyzdį parašė apie moterį ir kelis vyrus, o jei atvirkščiai?

Klausimas temos autorei: ar jums priimtina tokia situacija kad be jūsų būtų dar kelios moterys ir tas vienas "gražusis, be jokių nereikalingų plaukų" vyras hihihi.gif ir jūs nebūtumėte ta pati pirmoji mylimiausia?
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 02 26, 16:23)
Matai, kai dviejų žmonių santykiuose įsimaišo trečias, vėliau ar anksčiau visvien bus kažkas sumalta į šipulius: arba savimeilė, arba savigarba ir tarpusavio pasitikėjimas. Jei žmogus turi drąsos prisipažinti, kad jis tave išdavė, tai nors ir supyksti, nors ir tavo savimeilė būna ganėtinai padraskyta, tačiau pagarba ir tam žmogui, ir sau pačiam išlieka. Tokiu atveju yra šansas išlaikyti ir meilę. Tačiau jei žmogus dievagojasi ir gulasi kryžiumi, kad jis nieko, o nieko, o tu žinai, kad tai - netiesa, tai į šipulius lekia ir meilė tam žmogui, ir savigarba susvyruoja (nes suvoki, kad meluodamas tau, jis tavęs negerbia), ir pasitikėjimas išgaruoja. Vienkartinę neištikimybę aš dar galbūt įstengčiau atleisti, kad ir kaip sunku būtų, tačiau melo ir apgaudinėjimo - niekada.

Jums melas yra savigarbos pažeidimas? Aš neturiu savigarbos. Nuoširdžiai. Nelabai įsivaizduoju, kas man ją galėtų sumenkinti. Man visų gaila. jei kažkas apmėtytų mane pamazgom ir šiukšlėm, aš dar turbūt ir nosinaitę jei turėčiau, duočiau, kad tik rankas nusivalytų. Nors kartais ir man užeina toks noras... te... tau... sūtrauka į snukį....

Šiaip dažniausia į šipulius yra sumalamas tas trečias. o sutuoktiniai ką, jie pradeda miegoti skirtinguose kambariuose.... Nu dar su šluota jei aikštingesnė gali pasivaikyt....

*****. kartais taip vaikiškai ir naiviai norisi, kad mylintis tave žmogus galėtų gyventi be tavęs.... o tu galėtum gyventi su žmogum, kurį myli.
Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2008 02 26, 16:26)
zmona jaucia orgazma TURINT ta vyra ir nuo santuokos liudijimo turejimo.

meilužė gali jausti pasitenkinimą ir orgazmo net mačiusi nėra, vien nuo minties, kad kažkas dar nori su ja būti...
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2008 02 26, 15:31)
meilužė gali jausti pasitenkinimą ir orgazmo net mačiusi nėra, vien nuo minties, kad kažkas dar nori su ja būti...

.. che che ir nuo minties, kad ji geresnė už kažkada buvusią geriausią... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea @ 2008 02 26, 15:31)
jei kažkas apmėtytų mane pamazgom ir šiukšlėm, aš dar turbūt ir nosinaitę jei turėčiau, duočiau, kad tik rankas nusivalytų

Tikroji Biblijos istorija doh.gif
Atsakyti