QUOTE(Sakalauskiene @ 2008 02 29, 19:24)
O as tai manau,kad kiekvienai orh.labai individualiai reikia parinkti zeme.Pvz.tai priklauso kokiuose namuose ji bus auginama,nuo seimininkiu:ar jos jas purks daznai ar reciau ir t.t.As savo orh,stengiuosi laikyti pagrinde vienam kambari,nes jame labai silta ir nemaza dregme,joms patinka,ir substratas patinka.Na as ji perku ne LT,nes gyvenu ne LT.Bet ir LT esu pirkusi(tik nepamenu kur,kazkokioj geliu parduotuvej) persodinau pamenu cimbidzius,ir labai gerai augo,zydejo(kol palikau mamai.....

),o phs.LT buvau pati pasigaminus,maisiau orh.zeme su medzio zievem,kuriu prisirinkau pas mociute kaime(juos pirma iskaitinau)..Tai mano phs.patiko (taip pat iki tol kol liko be savo " mamytes"-manes).Taigi kiekviena is musu turime rast butent ta terpe,kuri musu gelytems labiausiai patiks
Papildyta:
QUOTE(JuzTea @ 2008 02 29, 20:54)
O jeigu vazonėlio išorėjė matosi sveikos šaknys, o iš vidurio apačios skylutės išlindę 1 ŠAKNIS vienoj vietoj drėgna ruda, o kitoj vietoj ilindus sausa, ar galima lieti? Rytoj norėčiau palieti. Kuris būdas yra geresnis: ar lieti iš viršaus ir pertekliu išpilti iš lėkštutės, ar vazonėli panardinti i vandeni ir plaikyti?
Na idomu ar ta ruda saknis yra tik paprasciausiai sudziuvusi ir nuo dregmes slapia saknis,ar tai jau puvesis

.Jai man kiltu kokiu itarimu del saknu,tai pirmiau jas idemiai ir patikrinciau isvertusi gele is vazonelio.Aaaaaa...na,tiesa,jus rasote,kad is isores matosi sveikos grazios saknys,tik apacioje tos ruoduoles kelios.Tuomet tas sausuoles reikia parasciausiai nukirpti ir laistyti taip,kaip laistete iki siol.Matyt tos saknys sudziuvo naturaliai pagal senejimo procesa.Jai neteisingai jus supratau,patikslinkite