Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Mano nukainuotoji išleido spupgelį (turbūt orinė šaknis) thumbup.gif thumbup.gif Manysiu, kad išgelbėjau vieną gėliuką assa.gif Tai ta proga leidau šiandien sau nusipirkti dar viena phalaenopsį (Norfoj (Kaune, Šilainiuose) užvežta, po 39,99lt) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sakalauskiene @ 2008 02 29, 19:24)
O as tai manau,kad kiekvienai orh.labai individualiai reikia parinkti zeme.Pvz.tai priklauso kokiuose namuose ji bus auginama,nuo seimininkiu:ar jos jas purks daznai ar reciau ir t.t.As savo orh,stengiuosi laikyti pagrinde vienam kambari,nes jame labai silta ir nemaza dregme,joms patinka,ir substratas patinka.Na as ji perku ne LT,nes gyvenu ne LT.Bet ir LT esu pirkusi(tik nepamenu kur,kazkokioj geliu parduotuvej) persodinau pamenu cimbidzius,ir labai gerai augo,zydejo(kol palikau mamai..... doh.gif ),o phs.LT buvau pati pasigaminus,maisiau orh.zeme su medzio zievem,kuriu prisirinkau pas mociute kaime(juos pirma iskaitinau)..Tai mano phs.patiko (taip pat iki tol kol liko be savo " mamytes"-manes).Taigi kiekviena is musu turime rast butent ta terpe,kuri musu gelytems labiausiai patiks biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(JuzTea @ 2008 02 29, 20:54)
O jeigu vazonėlio išorėjė matosi sveikos šaknys, o iš vidurio apačios skylutės išlindę 1 ŠAKNIS vienoj vietoj drėgna ruda, o kitoj vietoj ilindus sausa, ar galima lieti? Rytoj norėčiau palieti. Kuris būdas yra geresnis: ar lieti iš viršaus ir pertekliu išpilti iš lėkštutės, ar vazonėli panardinti i vandeni ir plaikyti? unsure.gif

Na idomu ar ta ruda saknis yra tik paprasciausiai sudziuvusi ir nuo dregmes slapia saknis,ar tai jau puvesis g.gif .Jai man kiltu kokiu itarimu del saknu,tai pirmiau jas idemiai ir patikrinciau isvertusi gele is vazonelio.Aaaaaa...na,tiesa,jus rasote,kad is isores matosi sveikos grazios saknys,tik apacioje tos ruoduoles kelios.Tuomet tas sausuoles reikia parasciausiai nukirpti ir laistyti taip,kaip laistete iki siol.Matyt tos saknys sudziuvo naturaliai pagal senejimo procesa.Jai neteisingai jus supratau,patikslinkite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LĖTA @ 2008 02 29, 17:44)
Sveikos, čia kažkas teiravosi - į Klaipėdą substratas atėjo per savaitę.

Vakar buvau įlindusi į rojaussodai forumą - nu jo, mums dar iki jų, kaip iki dangaus, ten kas antrs žodis vis lotyniški pavadinimai ir pan.  doh.gif Paskaičiau, paskaičiau ir išėjau, per aukštas pilotažas... blink.gif

Bet ten tikrai labai daug naudingų patarimų, apie viską kalbama labai konkrečiai.
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2008 02 29, 22:48)
Na idomu ar ta ruda saknis yra tik paprasciausiai sudziuvusi ir nuo dregmes slapia saknis,ar tai jau puvesis g.gif .Jai man kiltu kokiu itarimu del saknu,tai pirmiau jas idemiai ir patikrinciau isvertusi gele is vazonelio.Aaaaaa...na,tiesa,jus rasote,kad is isores matosi sveikos grazios saknys,tik apacioje tos ruoduoles kelios.Tuomet tas sausuoles reikia parasciausiai nukirpti ir laistyti taip,kaip laistete iki siol.Matyt tos saknys sudziuvo naturaliai pagal senejimo procesa.Jai neteisingai jus supratau,patikslinkite mirksiukas.gif

Nu tai va dabar apžiūrėjau ir nukirpau. jinai sudžiuvus ir visai nešlapia rolleyes.gif Labai apsidžiaugiau. ax.gif O va dabar joje yra trys šakos žiedų. Ant kiekvienos apie po 4 žiedus, 2 pumpurus didelius ir 2 mažiukus. Tai va tie du paskuriniai maziukai paraudonavo ir biški pasiraukšlėjo. unsure.gif Ar tai galėtų būti nuo pasikeitusios aplinkos, arba laikymo sąlygų prieš nusiperkant? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2008 02 29, 19:22)
Sveikutės,
skaitau skaitau ir net išsižiojau...  g.gif  nei vienai iš mano orchidėjų taip nebuvo... Nors dabar kai pagalvoju, tai jos visos ant palangių stovi, o šildome taip nemenkai. Be to, dar gal ir tai padeda, kad pas mane gilūs vazonai moliniai, tai aš į jus pridedu akmenų ir tik tada statau permatomus vazonėlius. Šaknys niekad nebūna vandenyje. Va, tik viena kažkodėl jau keli metai nežydi, nors lapai dideli, gražūs, šaknys storos ir žalios.

Zuvele, o i kuria puse tavo langai ant kuriu stovi ir TARPSTA orchidejos smile.gif ?
Atsakyti
[quote=Rykliuke,2008 02 29, 16:26]
I Kauna uzsakytas Skm substratas ateina per mazdaug 2d.(pastu).I Klaipeda manau ateis per 2-3darbo dienas mirksiukas.gif O substratas is tiesu kokybiskas.
Papildyta:

Myliu as savo pasta bigsmile.gif . Papasakosiu kuo jis man patinka:kaip vaikiskas kiausinis- siurprizas, nezinai ka rasi, kartais nustebins, kartais nuvils. Uzsisakiau ir as keliu rusiu substrato ir vazonelius orchidariumas.lt. Pirmadieni buvo apmoketa, tai yra 25d. Ant siuntinio matosi, kad i pasta buvo pristatytas 26 d. (pagyrimai firmai, manau, kad tikrai greitai). Gavau siandien 29 d. Siuntinys nuo 26d. iki 29d. pragulejo tame paciam paste (iki manes 2km). Nes ir firma ir as "gyvename" toj pacioj Vilniaus raj. seniunijoje lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zaka @ 2008 02 29, 20:56)
Mano nukainuotoji išleido spupgelį (turbūt orinė šaknis)  thumbup.gif  thumbup.gif  Manysiu, kad išgelbėjau vieną gėliuką  assa.gif Tai ta proga leidau šiandien sau nusipirkti dar viena phalaenopsį (Norfoj (Kaune, Šilainiuose) užvežta, po 39,99lt) lotuliukas.gif

O gal galima pamatyti tavo naujos orchidejos nuotrauka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 02 29, 22:42)
Nu tai va dabar apžiūrėjau ir nukirpau. jinai sudžiuvus ir visai nešlapia rolleyes.gif Labai apsidžiaugiau. ax.gif O va dabar joje yra trys šakos žiedų. Ant kiekvienos apie po 4 žiedus, 2 pumpurus didelius ir 2 mažiukus. Tai va tie du paskuriniai maziukai paraudonavo ir biški pasiraukšlėjo. unsure.gif Ar tai galėtų būti nuo pasikeitusios aplinkos, arba laikymo sąlygų prieš nusiperkant? unsure.gif

Butent nuo to.Arba jai gele jau senai jusu namuose,tai nuo per sauso oro.Bet pas jus kiek supratau ka tik ji atkeliavusi ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2008 03 01, 12:15)
Butent nuo to.Arba jai gele jau senai jusu namuose,tai nuo per sauso oro.Bet pas jus kiek supratau ka tik ji atkeliavusi  ax.gif  smile.gif

Dėkui. 4u.gif

Šiandien paliejau virintu vandeniu, šiltu. Įstačiau ją į bliudelį ir liejau prie vazonėlio šonų. Mačiau visur pateko vandens ir beveik tiek pat išsiliejo į bliudelį, tada dar pakėlus ją pavarčiau truputį, dar išbėgo, pastačiau į lėkštutę. Ar teisingas mano pirmas liejimas? blush2.gif
Atsakyti
[quote=rasiux000,2008 03 01, 03:03]

Galėčiau... Bet man kol kas neleidžia kelti foto ax.gif Nebent į persiusčiau į kieno nors paštą.. ax.gif
Atsakyti
[quote=zaka,2008 03 01, 12:55]
[quote=rasiux000,2008 03 01, 03:03]

Galėčiau... Bet man kol kas neleidžia kelti foto ax.gif Nebent į persiusčiau į kieno nors paštą.. ax.gif
[/quote]
Sveikute.Tai tu gali per cia deti foto tiktai prisiregistruok rolleyes.gif .Imesiu tau linka http://www.fotki.com/Lithuania/lt/ kur galesi ideti savo grazuoles gelytes ax.gif

Atsakyti
Sveikos,

Senokai pas jus neilankiau ax.gif . Norėjau paklausti. Šiandien pamerkiau savo gražuoles, į vandenį su trąšom o grįžus pamačiau vaisdelį blink.gif , kad beveik visas substraktas išplaukęs. man taip ankčęiau niekada nebuvo doh.gif . Dabar teks eit žvejoti substrakto ir bandyt sudėti viską atgal. Čia gal nesiskaitys kaip persodinimas?
Atsakyti