Skaitineju rojaus soduose apie reanimacija. Ir ten tokia minti pagavau, kad reanimuojamos gelytes pasildymui is apacios tiks stai kas. Cituoju: "Nusipirkau buitinese prekese 2 didokus stiklinius indus ir toki elektrini sildanti kilimeli kur ropliu terariumams sildyt". GERAS!
Skaitineju rojaus soduose apie reanimacija. Ir ten tokia minti pagavau, kad reanimuojamos gelytes pasildymui is apacios tiks stai kas. Cituoju: "Nusipirkau buitinese prekese 2 didokus stiklinius indus ir toki elektrini sildanti kilimeli kur ropliu terariumams sildyt". GERAS!
QUOTE(gotte @ 2008 02 29, 14:01)
o gal kas zinote, ar juos gyvunu parduotuvese parduoda? Gal kuri is forumieciu toki kilimeli jau yra naudojusi? 
Na jei raso,tai turbut yra
susirask internete kokios parduotuves telefonair paskambink paklausk
KERINCIOJI, o kodel neatsidaro sena tema?
Kaip tik norejau susirasti ta vieta, kur buvo idetos specialios lempos orchidejoms nuotraukos. Norejau vyrui siandien parodyt, kad man toki daikta sumontuotu
QUOTE(gotte @ 2008 02 29, 15:01)
KERINCIOJI, o kodel neatsidaro sena tema?
Kaip tik norejau susirasti ta vieta, kur buvo idetos specialios lempos orchidejoms nuotraukos. Norejau vyrui siandien parodyt, kad man toki daikta sumontuotu 
Matyt moderatoriai istryne
kai persodinėjate orchidėją ir apkarpote jų šaknis, turiu omenyje šalinate sudžiūvusias, nupuvusias ir šiaip visokias nesveikas šaknis, reikia LABAI neskubėti su laistymu po persodinimo ir jokiu būdu nesodinti į drėgną substratą. Jei šaknis nebūna užsitraukusi ir ji gauna drėgmės atsiranda didelė tikimybė įsimesti pūviniui. Ir tada iškyla klausimų kas atsitiko, juk viską gerai nukarpiau, pasodinau, o šaknys ir toliau pūna.
Svarbu neskubėti, po visų apkarpymų galite ir kokią dieną visai nesodinti, padėti kambaryje šiltoje vietoje, kad greičiau užsitrauktų galiukai, o tik paskui sodinti ir laistyti
Svarbu neskubėti, po visų apkarpymų galite ir kokią dieną visai nesodinti, padėti kambaryje šiltoje vietoje, kad greičiau užsitrauktų galiukai, o tik paskui sodinti ir laistyti
QUOTE(Aga @ 2008 02 28, 21:32)
Tina, pameni kai išėjau iš viešbučio, ir nuo jūsų gavau dovanų dendrobį, tai daugiau ir nebežydėjo nuo to laiko
Per karšta jam 
Pas mane tai jie zydi, nors ir bute, tik gal vesiau pas mane. As tiesa sakant nepamenu koki mes tau dovanojom
QUOTE(skm @ 2008 02 29, 16:08)
kai persodinėjate orchidėją ir apkarpote jų šaknis, turiu omenyje šalinate sudžiūvusias, nupuvusias ir šiaip visokias nesveikas šaknis, reikia LABAI neskubėti su laistymu po persodinimo ir jokiu būdu nesodinti į drėgną substratą. Jei šaknis nebūna užsitraukusi ir ji gauna drėgmės atsiranda didelė tikimybė įsimesti pūviniui. Ir tada iškyla klausimų kas atsitiko, juk viską gerai nukarpiau, pasodinau, o šaknys ir toliau pūna.
aciu skm
ir tas padziovinimas (ta prasme, kad is karto drekinti nereikia apkarpius papuvusias saknis), turbut galioja ir pries kisant orchideja i reanimatoriu. Nes juk ten tai dregme bus?
Siaip siandien supratau viena - svarbu kuo daugiau skaityti ir paciam bandyti. Per tai zinios ir ateina. O metodu yra visokiu
QUOTE(Kerincioji @ 2008 02 29, 11:24)
I Kauna uzsakytas Skm substratas ateina per mazdaug 2d.(pastu).I Klaipeda manau ateis per 2-3darbo dienas
Papildyta:
QUOTE(Evelinute:) @ 2008 02 29, 11:37)
Noriu pasitikslint, mano phaleonopsiai tik si pavasari isigyti, skaiciau kad orchidejas reikia kuo reciau persodint, praktiskai kas 1-3 metus, tai ar man kai jos perzydes persodint i nauja substrata ar ne
?
ir dar susigundziau cia jau kazkada minetomis Guano (jei teisingai parasiau
) trasomis. gal galit kas pakomentuot, ka jos gelytei duoda ir kokiu laikotarpiu tresiat ar tiesiog istisus metus? Buciau laaabbbaaai dekinga. 
Viskas teisngai
ir tas padziovinimas (ta prasme, kad is karto drekinti nereikia apkarpius papuvusias saknis), turbut galioja ir pries kisant orchideja i reanimatoriu. Nes juk ten tai dregme bus?
o kam į reanimatorių dėt orchidėją kuri turi šaknų? Jei ji turi bent kelias dar pakankamai geras, tai užtenka pamerkt į fungicidą, apdžiovint ir sodint
reanimuot reikia jau tas, kurios neturi nei vienos šaknies
QUOTE(gotte @ 2008 02 29, 13:23)
Viskas! Amen! Tuoj nusišausiu
ogi siandien apziurejau savo du nabagelius Falenopsius
vienas didysis stabiliai blogai laikosi. Buklė nepakitusi
O kitas, kurio ir šaknys (nupjauscius supuvusias) kelios buvo noramalesnės likusios - KOŠMARAS!
viena jų - visa apsinešusi tokiu pūkuotu pilku pelėsiu nuo apačios. Kylant i viršų lyg ir dar normali būtų. Bandysiu reanimatorių pasidaryt, nes iki šiol ji buvo pasodinta į tą išgirtąjį substratą. Lyg laikiausi visų profių nurodymų, bet...
Man labai labai liūdna pasidarė. Prieš einant į darbą toks šokas
Vos neapsižliumbiau 
Man labai labai liūdna pasidarė. Prieš einant į darbą toks šokas
Ojojoj,gotte,cia ne substratas kaltas
QUOTE(skm @ 2008 02 29, 16:28)
o kam į reanimatorių dėt orchidėją kuri turi šaknų? Jei ji turi bent kelias dar pakankamai geras, tai užtenka pamerkt į fungicidą, apdžiovint ir sodint
Tai vot, kad as turiu dvi nabages. Viena su saknimis kokia viena ar dviem (tai viskas kas liko). Tai ta saknis apsitrauke pelesiu. Siandien aptrumpinsiu ir sodinsiu i sausa substrata apdziovinus. O kita - ne vienos saknies, tik orines, kuriai garantuotai reikia reanizmacijos.