Sveikutes, gavau dendrobi labai grazu dovanu, na dabar teks sviestis, nes nieko apie juos nezinau iki siol phal kolekcijoje teturejau

QUOTE(aneizza @ 2008 03 02, 20:07)
Sveikutes, gavau dendrobi labai grazu dovanu, na dabar teks sviestis, nes nieko apie juos nezinau iki siol phal kolekcijoje teturejau 

Sekmes semiantis zyniu

Dar apie dendrobius gali pasiskaityti www.rojaussodai.lt forume
QUOTE(sirocco @ 2008 03 02, 20:55)
Na einu iš karto kirpti tą nudžiūvusį
nu ir nerizikuosiu gal geriau su Senukų žeme 

as tai labai dziaugiuosi skm substratu, persodinau 2 phal labi gerai mano gelytes jauciasi

QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 02, 21:09)
Sekmes semiantis zyniu

butinai perskaitysiu, nes nieko nezinau nei kaip lieti nei ka daryti, dabar tik akiu negaliu atitraukti

QUOTE(LĖTA @ 2008 03 02, 11:46)
aš beveik niekada nelaistau, kai matau, kad vazonėlyje iš vidaus nebėra rasos lašelių, pamerkiu į indą su vandeniu, kad visą vazoną apsemtų apie 1-2 cm, palaikau apie 15-20 min,
šit kaip mat

dar klausimas: man patarė orchidėją atsinešti į vonią vakare, kai dušinuosi, ir palaikyti kokį pusvalandį: na, šilta, drėgna, vandens garų daug, lempos ryškios. bet pagalvojau, kad juk šiaip augalai labai nemėgsta būti nešiojami, judinami, tai ar nebus taip, kad su tais nešiojimais daugiau bėdos pridarysiu nei naudos?
QUOTE(viskas svarbu @ 2008 03 02, 20:28)
šit kaip mat
tai merkti reikia taip negiliai- 1-2 cm, tai čia vos dugną kad semtų vazono? aš kaip murktelėjau kone iki viršaus
dar klausimas: man patarė orchidėją atsinešti į vonią vakare, kai dušinuosi, ir palaikyti kokį pusvalandį: na, šilta, drėgna, vandens garų daug, lempos ryškios. bet pagalvojau, kad juk šiaip augalai labai nemėgsta būti nešiojami, judinami, tai ar nebus taip, kad su tais nešiojimais daugiau bėdos pridarysiu nei naudos?

Jeigu augalas zydintis,tai to nereiketu,nes ziedai nemegsta buti drekinami,ypac jei poto pernesi i vesesne vieta. Tuo labiau potokio laistymo reiketu labai gerai isdziovinti vandeni tarp lapu,nes jei jis ten uzsiliks,gali isimesti puvinys.
QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 02, 21:39)
Jeigu augalas zydintis,tai to nereiketu,nes ziedai nemegsta buti drekinami,ypac jei poto pernesi i vesesne vieta. Tuo labiau potokio laistymo reiketu labai gerai isdziovinti vandeni tarp lapu,nes jei jis ten uzsiliks,gali isimesti puvinys.
ne, tai tiek aš suprantu - lapai ir žiedai liko sausi - bet merkiau iki pat vazono viršaus, na, tiek, kad nesiektų tik pačių lapų. tai čia skaitosi per daug, ane? Reikia kad net pusės nesemtų, taip? Ir dar dėl to nešiojimo ką manote?
QUOTE(aneizza @ 2008 03 02, 21:07)

Sveika atvykus i musu rata

QUOTE(viskas svarbu @ 2008 03 02, 20:50)
ne, tai tiek aš suprantu - lapai ir žiedai liko sausi - bet merkiau iki pat vazono viršaus, na, tiek, kad nesiektų tik pačių lapų. tai čia skaitosi per daug, ane? Reikia kad net pusės nesemtų, taip? Ir dar dėl to nešiojimo ką manote?
As irgi merkiu iki vazonelio virsaus

Jus peikiat senuku substrata, o as pernai gelbedama savo gelyte nuejau i Zalia stotele ir paprasiau kokio substrato orchidejom, sako va specialus, nu pasiemiau, persodinau, orche neisgyveno, galvoju nu nemoku auginti, kazkada nuejau i senukus, ziuriu lygiai toks pats substratas kaip ir zalioje stoteleje pirkau, nu ir susinervinau