Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(masumi @ 2008 03 02, 23:51)
Jus peikiat senuku substrata, o as pernai gelbedama savo gelyte nuejau i Zalia stotele ir paprasiau kokio substrato orchidejom, sako va specialus, nu pasiemiau, persodinau, orche neisgyveno, galvoju nu nemoku auginti, kazkada nuejau i senukus, ziuriu lygiai toks pats substratas kaip ir zalioje stoteleje pirkau, nu ir susinervinau  schmoll.gif

Nu bet kas ten per substratas, kad visos prchidėjos jame miršta g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2008 03 02, 17:19)
labas , skm
vat pasirankiojau ir issirinkau phal lowii ir cochlearis, Bulbophyllum carunculatum
tai su siom atrodo viskas kaip ir ok, jei teisingai supratau tai joms vidutine temperatura ir lietuvos klimatas tinka?
o Pescatorea  klabachorum , ar jos prieziura turi kokiu ypatybiu? ar jai tinka tas pats kaip ir phal, paph ?

Sveika,
o ką turi omenyje sakydama tinkamas Lietuvos klimatas ? ax.gif blink.gif

Pescatorea giminė gerai jaučiasi žemesnėje temperatūroje, t.y. prie vėsiamėgių. Reikės palaikyti nuolatinę drėgmę, auginama pralaidžiame substrate, šviesos poreikis nulinis, t.y. atkrenta apšvietimo problema, reikės laikyti toliau nuo lango. Pescatorea klabachorum - kvepianti, gražus žiedas.
http://www.orchidejo...klabachorum.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skm: 02 kovo 2008 - 23:10
As irgi tokios labai uzsimaniau, bet bijau kad numarinsiu, o jeigu keliaudama gelytei kas nutiks, nesugebesiu atgaivinti, zodziu noras didelis, bet igudziu pas mane permazai.
Skaudancia sirdim ziuriu i ta lentele su orchidejom... ir su tokiu liudnu veideliu pasirodau savo MB biggrin.gif mazu supras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sirocco @ 2008 03 03, 00:01)
Nu bet kas ten per substratas, kad visos prchidėjos jame miršta g.gif  schmoll.gif

pagrindinė blogybė ta, kad ten vien durpės, o epifitinės orchidėjos (taip vadinamos ant medžių augančios orchidėjos) neauga durpėse, jos auga ant medžių. Phalaenopsis - epifitinė orchidėja. Jame būtų galima sodinti žemėje augančias orchidėjas tokias kaip Ludisia, Macodes (vardinu tik pas mus parduotuvėse randamas), tik išėmus tuo tris žievės gabaliukus. Dar iš bėdos, pridėjus daugiau žievės galima Cymbidiumus sodinti, nors jie irgi epifitinės orchidėjos, bet galintys prisitaikyti tokiame durpiniame substrate, jiems reikia, kad substratas būtų nuolat šiek tiek drėgnas.
Atsakyti
O as susilaikysiu sikart nuo uzsakymo, kainos didokos verysad.gif nors grozio tai yra wub.gif Ech kada nors...
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 03 03, 10:29)
O as susilaikysiu sikart nuo uzsakymo, kainos didokos  verysad.gif nors grozio tai yra  wub.gif Ech kada nors...

neliūdėk Tina* console.gif bus dar tų užsakymų drinks_cheers.gif

tikrai yra ne pigių, bet jie verti savo kainos, čia tas pats, kaip ir su veisliniais šuniukais lotuliukas.gif
bet ir už 12-13 eur yra tokių fainučių. Pvz. Phalaenopsis lobbii (Blacklip) user posted image
O už suaugusį augalą tiek mokant jau yra gera kaina, pigiau nelabai parsisiųsi.
tai jau suaugę augalai, ne sėjinukai, tai reiškia, kad jie jau pasiruošia žydėti, nereikės laukti kelių metų kol užaugs, o ir priežiūra suaugusių augalų paprastesnė nei sėjinukų. Sėjinukai, kaip ir vaikai, reikalauja daugiau dėmesio mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena!

Merginos, norėjau Jūsų patarimo. Labai noriu pirkti orchidėją (neturiu nei vienos namie), gal patarimą galėčiau gauti kokią pirkti (galima į až). Matau, kad daug rūšių jų yra, tiesiog esu pasimetus. Ir dar, ar sunku jas prižiūrėti ax.gif Kiek girdėjau, jos ilgai žydi...
Iš anksto dėkoju visoms atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(editav @ 2008 03 03, 11:53)
Laba diena!

Merginos, norėjau Jūsų patarimo. Labai noriu pirkti orchidėją (neturiu nei vienos namie), gal patarimą galėčiau gauti kokią pirkti (galima į až). Matau, kad daug rūšių jų yra, tiesiog esu pasimetus. Ir dar, ar sunku jas prižiūrėti  ax.gif Kiek girdėjau, jos ilgai žydi...
Iš anksto dėkoju visoms atsakiusioms  4u.gif

lengviausiai namų sąlygomis prižiūrima Phalaenopsis 4u.gif
Atsakyti
skm, taip ir į bankrotą nueit galima doh.gif - tokios gėlytės wub.gif Bandau kolkas atsilaikyti prieš visus grožius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 03 03, 11:02)
lengviausiai namų sąlygomis prižiūrima Phalaenopsis  4u.gif

Ačiū 4u.gif
Dar toks klausimėlis: gal yra kokių "vietelių", kur geriausia pirkti tą grožį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(editav @ 2008 03 03, 12:38)
Ačiū  4u.gif
Dar toks klausimėlis: gal yra kokių "vietelių", kur geriausia pirkti tą grožį  ax.gif

Na pvz.as perku orchidejas maximoj arba ermitazo oranzerijoj ir pasirenkimas neblogas ir kainos prieinamos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiux000: 03 kovo 2008 - 12:35
O aš vakar buvau Senukuose, tai vos neapsiverkiau pamačiusi tas nudžiovintas nukainuotas Cambria's verysad.gif unsure.gif Nesu aš kokia ypatinga augalų mylėtoja, bet šį kartą net širdį suspaudė, tie gumbeliai visai visai raukšlėti, keli likę lapeliai ir tie nulinkę verysad.gif siaubas, ir kaip galima šitaip gėlytes užleist, jos ką, pusę metų nelaistomos, neprižiūrimos buvo ar ką????? blink.gif
Taip gaila pasidarė, kad aš nemoku orchidėjų atgaivint, džiaugiuosi, kad maniškė dar gyva blush2.gif bet kai jau pavasarį persodinsiu saviškę ir ji nenumirs, tada sakiau tik tokias vargšiukes pirksiu.
Didelio čia daikto nusipirkti gražią, sveiką, gyvą, žydinčią orchidėją, o va bent vieną vargšiukę išgelbėjus - tikrai būtų galima ja didžiuotis smile.gif
Atsakyti