Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(viskas svarbu @ 2008 03 02, 21:28)
šit kaip mat g.gif tai merkti reikia taip negiliai- 1-2 cm, tai čia vos dugną kad semtų vazono? aš kaip murktelėjau kone iki viršaus  doh.gif

Gal ne taip aiškiai parašiau, kaip norėjau: panardini visą vazoną į vandenį ir dar kad apsemtų 1-2 cm, t.y. vanduo virš vazono būtų apie 1-2 cm. Svarbu paskui gerai nubėginti vandenį. 4u.gif
skm nu superinės gėlytės galima užsisakyti, bet ir aš dar iški palauksiu, kol įgysiu patirtie daugiau ir pinigėlių pasitaupysiu "veisliniam" augalui/

Beje, tą savo feliuką, kur jau 5 metai nežydi aš irgi į kažkokį neaiškų substratą buvau persodinusi,tada dar nežinojau apie tokį šaunų internetinį puslapį kaip šis, ir iš vis apie orchidutes nieko nežinojau, tik kiek knygoj pas mane parašyta. g.gif Tai man dar pasisekė, kad visai nenumirojo, o tik nežydi. blink.gif Atrodo dabar pradėjo leisti žiedkotį ( nepanašu, į orinę šaknį). Laukiu toliau. Buvau susiruošusi persodinti, bet dabar nebejudinsiu. Pažiūrėsiu, kaip išeiš, gal foto įkelsiu ir man kas patars, kas ten "kyšo". unsure.gif
Atsakyti
Sveikutės,
nespėju ir aš su jumis blush2.gif Reikės naktimis prisėsti, kai mažė miegos...

Mamce, jei atvirai, tai aš gana žiauriai su jomis elgiuosi... tos, kurios nežydi, stovi šiaurinėje pusėje. O kai pradeda krauti žiedus - atsinešu į pietų pusę, ir net gi jos stovi tiesioniuose saulės spinduliuose. Na, bet reikės rimčiau jomis užziimti, nes kai kurios tai man tikrai nelabai gražiai atrodo...

QUOTE(Mamce @ 2008 02 29, 23:23)
Zuvele, o i kuria puse tavo langai ant kuriu stovi ir TARPSTA orchidejos  smile.gif ?

Nespėjau pamatyti...

QUOTE(zaka @ 2008 03 01, 13:34)

Super thumbup.gif

QUOTE(Sakalauskiene @ 2008 03 01, 20:45)
Na pagaliau prisiruosiau ikelti ta phs.,kuris su trim lapais verysad.gif ,dviem ziedais verysad.gif ,uztat jau vienas prazydes biggrin.gif ....
http://public.fotki....lytes/orha.html

lotuliukas.gif

QUOTE(jediara @ 2008 03 02, 13:10)
Kodėl jis toks negailestingas g.gif  Trečia, tai ne dvidešimta  lotuliukas.gif

Nu nerealus grožis...

QUOTE(Sakalauskiene @ 2008 03 02, 15:49)
Sveikutes,na ir as siandien pasigirsiu,ne vyras nupirko,bet pati nusipirkau biggrin.gif ,paziurekit mano grazute blush2.gif
http://public.fotki....tes/nauja2.html

Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2008 03 03, 15:17)

Didelio čia daikto nusipirkti gražią, sveiką, gyvą, žydinčią orchidėją, o va bent vieną vargšiukę išgelbėjus - tikrai būtų galima ja didžiuotis smile.gif

Ir aš nepirkau gražios, sveikos, kol neisįsitikinau, kad galiu išgelbėti nukainuotos - kai "nurašytoji" pradėjo leisti naujas šakneles, tai tada nepabijojau nusipirkti ir žydinčios tongue.gif Tik kantrybės reikėjo išlaukti kol atsigavo, nes tas vargšeles tikrai apsimoka pirkti: ir augalėlį išgelbsti, ir pinigėlių susitaupo. Vienas minusas, kad neaišku kokios spalvos bus... bigsmile.gif Na, jei nepatiks - padovanosiu kam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zaka @ 2008 03 03, 15:13)
Ir aš nepirkau  gražios, sveikos, kol neisįsitikinau, kad galiu išgelbėti nukainuotos - kai "nurašytoji" pradėjo leisti naujas šakneles, tai tada nepabijojau nusipirkti ir žydinčios tongue.gif  Tik kantrybės reikėjo išlaukti kol atsigavo, nes tas vargšeles tikrai apsimoka pirkti: ir augalėlį išgelbsti, ir pinigėlių susitaupo. Vienas minusas, kad neaišku kokios spalvos bus...  bigsmile.gif Na, jei nepatiks - padovanosiu kam ax.gif

Oi ir aš užsinorėjau tokia geriete pabūti. Jei pamatysiu kur kokią nuvargusią, reikės pabandyti nusipirkti ir atgaivinti ax.gif Aš taip kitokią vieną gėlytę atgaivinau. Nusipirkau tokią suvargusią už kelis litus, o dabar žiūriu naują didelį žiedą augina. bigsmile.gif
Atsakyti
sveikutės,
namasis phalius kažką leidžia ant žiedkočio g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
mano ant visu trijų šakų pradėjo išskleidinėti pumpurus. Vadinasi jai pas mane patiko thumbup.gif clap.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 03 03, 11:38)
bet ir už 12-13 eur yra tokių fainučių. Pvz. Phalaenopsis  lobbii (Blacklip) user posted image
O už suaugusį augalą tiek mokant jau yra gera kaina, pigiau nelabai parsisiųsi.
tai jau suaugę augalai, ne sėjinukai, tai reiškia, kad jie jau pasiruošia žydėti, nereikės laukti kelių metų kol užaugs, o ir priežiūra suaugusių augalų paprastesnė nei sėjinukų. Sėjinukai, kaip ir vaikai, reikalauja daugiau dėmesio  mirksiukas.gif

Labai grazu,Skm smile.gif .O ati cia jau ne suaugusi?(jai sprendziant pagal kaina?).Reikia man pasiziureti kas dar grazaus uzsakymuose,gal susigundysiu del kokios nors ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2008 03 03, 17:22)
Labai grazu,Skm smile.gif .O ati cia jau ne suaugusi?(jai sprendziant pagal kaina?).Reikia man pasiziureti kas dar grazaus uzsakymuose,gal susigundysiu del kokios nors ax.gif

visi esantys sąraše augalai yra suaugę (flowering size) !!!
Atsakyti
Orchidėjos man gražiausios gėlytės wub.gif
Tik jos labai trumpai kažkodėl žydi pas mane, kai nusiperku, tai kokias 2 savaites ir pradeda mirti g.gif
Po kolkas turiu tik 2 šias grožybes, tiksliau likusius stiebus lotuliukas.gif , bet vienas jau išleido stiebelį ir užmezgė pumpurėlius, tik kaži kada pražys g.gif
Kai sužydės būtinai įkelsiu foto 4u.gif
Atsakyti
Kristepala, keista, kad taip vysta, man po 4-8 mėn. žydėdavo g.gif
O aš sudėjau savo aną savaitę pirkto falenopsio fotkes, šaknys super man atrodo, kaip už 7,99 Lt. ir dar 2 žiedai.
Paskutinės 3 nuotraukos
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 03 03, 10:26)
pagrindinė blogybė ta, kad ten vien durpės, o epifitinės orchidėjos (taip vadinamos ant medžių augančios orchidėjos) neauga durpėse, jos auga ant medžių. Phalaenopsis - epifitinė orchidėja. Jame būtų galima sodinti žemėje augančias orchidėjas tokias kaip Ludisia, Macodes (vardinu tik pas mus parduotuvėse randamas), tik išėmus tuo tris žievės gabaliukus.  Dar iš bėdos, pridėjus daugiau žievės galima Cymbidiumus sodinti, nors jie irgi epifitinės orchidėjos, bet galintys prisitaikyti tokiame durpiniame substrate, jiems reikia, kad substratas būtų nuolat šiek tiek drėgnas.

SKM, na ir ka mes be taves darytume g.gif ? Tu mums ir substrata gera siunti, ir kantriai isaiskini viska. Aciu, kad esi 4u.gif

QUOTE(mikke @ 2008 03 03, 14:17)

Taip gaila pasidarė, kad aš nemoku orchidėjų atgaivint, džiaugiuosi, kad maniškė dar gyva blush2.gif bet kai jau pavasarį persodinsiu saviškę ir ji nenumirs, tada sakiau tik tokias vargšiukes pirksiu.

O as ieskau "puslavoniu" tam, kad pasisemciau patirties. Jei atgaivinciau, reanimuociau tokia, tai savo akyse palipeciau koki viena kita laipteli... ax.gif biggrin.gif Tada ir "kilmingasias" drasiau butu pirkti...
Bet kazkaiptais nerandu vis... Senukuose aptinku tik uz koki 25-35 lt. Na, ar cia nukainavimas schmoll.gif ?..

QUOTE(Žuvelė @ 2008 03 03, 14:38)
Mamce, jei atvirai, tai aš gana žiauriai su jomis elgiuosi... tos, kurios nežydi, stovi šiaurinėje pusėje. O kai pradeda krauti žiedus - atsinešu į pietų pusę, ir net gi jos stovi tiesioniuose saulės spinduliuose. Na, bet reikės rimčiau jomis užziimti, nes kai kurios tai man tikrai nelabai gražiai atrodo...

Zuvele, pasakysiu tau taip: yra zmoniu, kurie gali orchidejas ir rusy augint, vis tiek jos veses ir zydes be perstojo. Tokia esi tu, tokia yra viena mano drauge, kuri tik pirstu man prie kaktos pasukiojo, kai as emiau jai pasakoti apie visas per kelias savaites isknistas is forumu orchideju auginimo "gudrybes"... Ji sako, as tam neturiu laiko. Palieju, kaip visas geles, patresiu kada prisimenu bendrom trasom ir ... viskas. Matyt, geles jaucia, gerus zmones... O gal tiesiog joms naturalios tu namu salygos patinka.
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2008 03 03, 14:17)
O aš vakar buvau Senukuose, tai vos neapsiverkiau pamačiusi tas nudžiovintas nukainuotas Cambria's verysad.gif  unsure.gif Nesu aš kokia ypatinga augalų mylėtoja, bet šį kartą net širdį suspaudė, tie gumbeliai visai visai raukšlėti, keli likę lapeliai ir tie nulinkę verysad.gif siaubas, ir kaip galima šitaip gėlytes užleist, jos ką, pusę metų nelaistomos, neprižiūrimos buvo ar ką????? blink.gif
Taip gaila pasidarė, kad aš nemoku orchidėjų atgaivint, džiaugiuosi, kad maniškė dar gyva blush2.gif bet kai jau pavasarį persodinsiu saviškę ir ji nenumirs, tada sakiau tik tokias vargšiukes pirksiu.
Didelio čia daikto nusipirkti gražią, sveiką, gyvą, žydinčią orchidėją, o va bent vieną vargšiukę išgelbėjus - tikrai būtų galima ja didžiuotis smile.gif

Ir as maciau tas Cambrijas.Vaizdelis siaubas . Labai gaila ju. Bet isrinkau is nukainuotu viena visai nieko Zygopetalium. Perzidejusi, bet yra daug nauju augliuku. Persodinau tikiuosi ji mane nudziugins smile.gif 4u.gif
Atsakyti