QUOTE(skm @ 2008 03 03, 10:26)
pagrindinė blogybė ta, kad ten vien durpės, o epifitinės orchidėjos (taip vadinamos ant medžių augančios orchidėjos) neauga durpėse, jos auga ant medžių. Phalaenopsis - epifitinė orchidėja. Jame būtų galima sodinti žemėje augančias orchidėjas tokias kaip Ludisia, Macodes (vardinu tik pas mus parduotuvėse randamas), tik išėmus tuo tris žievės gabaliukus. Dar iš bėdos, pridėjus daugiau žievės galima Cymbidiumus sodinti, nors jie irgi epifitinės orchidėjos, bet galintys prisitaikyti tokiame durpiniame substrate, jiems reikia, kad substratas būtų nuolat šiek tiek drėgnas.
SKM, na ir ka mes be taves darytume

? Tu mums ir substrata gera siunti, ir kantriai isaiskini viska. Aciu, kad esi
QUOTE(mikke @ 2008 03 03, 14:17)
Taip gaila pasidarė, kad aš nemoku orchidėjų atgaivint, džiaugiuosi, kad maniškė dar gyva

bet kai jau pavasarį persodinsiu saviškę ir ji nenumirs, tada sakiau tik tokias vargšiukes pirksiu.
O as ieskau "puslavoniu" tam, kad pasisemciau patirties. Jei atgaivinciau, reanimuociau tokia, tai savo akyse palipeciau koki viena kita laipteli...

Tada ir "kilmingasias" drasiau butu pirkti...
Bet kazkaiptais nerandu vis... Senukuose aptinku tik uz koki 25-35 lt. Na, ar cia nukainavimas

?..
QUOTE(Žuvelė @ 2008 03 03, 14:38)
Mamce, jei atvirai, tai aš gana žiauriai su jomis elgiuosi... tos, kurios nežydi, stovi šiaurinėje pusėje. O kai pradeda krauti žiedus - atsinešu į pietų pusę, ir net gi jos stovi tiesioniuose saulės spinduliuose. Na, bet reikės rimčiau jomis užziimti, nes kai kurios tai man tikrai nelabai gražiai atrodo...
Zuvele, pasakysiu tau taip: yra zmoniu, kurie gali orchidejas ir rusy augint, vis tiek jos veses ir zydes be perstojo. Tokia esi tu, tokia yra viena mano drauge, kuri tik pirstu man prie kaktos pasukiojo, kai as emiau jai pasakoti apie visas per kelias savaites isknistas is forumu orchideju auginimo "gudrybes"... Ji sako, as tam neturiu laiko. Palieju, kaip visas geles, patresiu kada prisimenu bendrom trasom ir ... viskas. Matyt, geles jaucia, gerus zmones... O gal tiesiog joms naturalios tu namu salygos patinka.