Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 03 04, 20:48)
Va kokia. Labai noriu, kad gyventųuser posted image
Papildyta:
Kaži ar galėčiau ją sodint į stiklinę vazą?  g.gif Permatomu vazonų prekyboj neteko matyt

Nelaistyk kolkas jos.Permatomu vazoneliu yra senukuose.Seip as tau nesiulyciau persodineti i molini vazona,nes nematysi jos saknu ir moliniai vazonai labai ilgai laiko dregme.Yra specialus vazonai orchidejom moliniai gali ju paieskoti.Grazi tavo gelyte thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 03 04, 19:48)
Va kokia. Labai noriu, kad gyventųuser posted image
Papildyta:
Kaži ar galėčiau ją sodint į stiklinę vazą?  g.gif Permatomu vazonų prekyboj neteko matyt

1. saknys apsitraukusio pelesiu ar zaliomis samanomis? Jei samanomis,tai kolkas nieko nedaryk.
2. ji pasodinta tikrai ne i samanas, o i kiminus. Labai sek laistyma,nes kiminai ilgiau laiko dregme,nei paprastas orchideju subtratas.
3. kolkas nepatartina persodineti, palauk siltesniu oru,ar bent jau kol nuzydes.
4. Nesodink i stikline vaza,nes joje nera skilutes apacioje- necirkuliuos oras ir neisbegs vanduo kai laistysi, o tai didele tikimybe perlaistymui ir supudymui.

O siaip labai grazi gelyte, as pati tokios noriu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerincioji: 04 kovo 2008 - 20:03
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 03 04, 19:48)

Į stiklinę vazą be skylės? Puikus variantas, jei nori kuo greičiau atsikratyti gėlės blink.gif
O permatomų vazonų ieškojai ir neradai? g.gif Labai keista, nes jų yra Senukuose.
Atsakyti
Aš UK ax.gif . Gerai, kad paklausiau, nesodinsiu į vazą. Šaknys tai tikrai pelėsiu apsitraukę, nes baltos ir tas kažkas baltas pirštu nusitrina. Ačiū už atsakymus. O į ką dar galima sodinti? Gal į kokį medinį ar kamštinį indą...
Atsakyti
Sveikutes,o as maciau parduotuvej orh.pasodinta,tiksliau ikista i stikline didele vaza.tai buvo orh.vanda,didelej didelej stiklinej vazoj ,ir lapai ir ziedai vazoj.Ant dugno truputis vandens na gal koks 1cm.Atrode tai laaaaaaaaabai yspudingai.
Tik vat,abejoju ar ilgai yspudingai atodytu.
Bet jei ka,tai juk galima stiklinej vazoj prigrest skyliu mirksiukas.gif
Papildyta:
As ir atskirai nerandu permatomu vazonu pirkt UK...
Na yra ebay,galima internetu nusipirkt,be to kokiu ten orhu yra rolleyes.gif
Atsakyti
O tai niekas nepatars man nieko del dendrobium nobile? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sakalauskiene @ 2008 03 04, 20:10)
Sveikutes,o as maciau parduotuvej orh.pasodinta,tiksliau ikista i stikline didele vaza.tai buvo orh.vanda,didelej didelej stiklinej vazoj ,ir lapai ir ziedai vazoj.Ant dugno truputis vandens na gal koks 1cm.Atrode tai laaaaaaaaabai yspudingai.
Tik vat,abejoju ar ilgai yspudingai atodytu.
Bet jei ka,tai juk galima stiklinej vazoj prigrest skyliu mirksiukas.gif
Papildyta:
As ir atskirai nerandu permatomu vazonu pirkt UK...
Na yra ebay,galima internetu nusipirkt,be to kokiu ten orhu yra rolleyes.gif

Vandos taip ir auginamos. Pakabintos, šaknys ore smile.gif Grožis lieka ilgam. mirksiukas.gif
http://keep4u.ru/ful...b6a4ec879df/jpg
čia Olivijos gėlytė. Tikiuosi nesupyks, kad kaip pavyzdį įdėjau.
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 03 04, 20:08)
Aš UK  ax.gif . Gerai, kad paklausiau, nesodinsiu į vazą. Šaknys tai tikrai pelėsiu apsitraukę, nes baltos ir tas kažkas baltas pirštu nusitrina. Ačiū už atsakymus. O į ką dar galima sodinti? Gal į kokį medinį ar kamštinį indą...

O kokių maisto produktų kibiriukuose plastikiniuose pas jus nebūna? Pribadai daug skylių ir vazonas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(masumi @ 2008 03 04, 20:17)
O tai niekas nepatars man nieko del dendrobium nobile?  unsure.gif

Jei gelsta seno auginio lapai, tai nieko baisaus, taip ir turi būti. Bet jei jauno, tada kažkas negerai.
Geriausia būtų, kad įdėtum fotkę.
Atsakyti
Bet kaip greitai tirpsta visiškai nauja tema biggrin.gif

Žiūrėkit, o kas kiek jūs šiuo metu liejat orchidėjas? Jeigu su trąšom reikia kas dvi savaites, tai paskaičiavau kad reikia dazniau nei savaitė liet. Taip gali būt? Nes pas mane praėjo vis 4 dienos, o substratas jau atrodo beveik sausas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 03 04, 21:18)

Žiūrėkit, o kas kiek jūs šiuo metu liejat orchidėjas? Jeigu su trąšom reikia kas dvi savaites, tai paskaičiavau kad reikia dazniau nei savaitė liet. Taip gali būt? Nes pas mane praėjo vis 4 dienos, o substratas jau atrodo beveik sausas. g.gif

Jei atrodo kad jis sausas,tai nereiskia kad jis sausas smile.gif Viduryje gali buti laaaabai slapia 4u.gif Nors buna visko. Kaip daznai tresti ir laistyti orchidejas, kiekvieno augintojo skiriasi. Kiekviena orchideja auga skirtingai,skirtingos temperaturos,skirtingas oro dregnumas ir t.t.
Ci akaip su nuomonem-kiek zmoniu tiek nuomoniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 03 04, 22:18)

tik atrodo beveik sausas mirksiukas.gif tai tada dar neliek
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 03 04, 22:18)

As atkreipiu demesi i substrakta ir i vazona demesi.Jeigu matau kad jau tikrai sausa tai ir laistau ax.gif Praktiskai i savaite viena karta laistau ir visada su trasom ax.gif O buna,kad ir kas antra savaite laistau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiux000: 04 kovo 2008 - 21:41
QUOTE(dracena @ 2008 03 04, 17:51)
ir labai gražios gėlytės šalia gėlyčių :-), labai spalvinga ir garžu

tos gelytes salia gelyciu mano uzuolaidos lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kerincioji @ 2008 03 04, 18:14)
Labai griazios ir sveikos grazuoles  thumbup.gif  wub.gif

dabar kaip pasiskaiciau apsiziurejau savo geles ir ziuriu kad ant vienos saknu irgi liktais matosi pelesis,o as tiek laiciau ir purskiau.
kas dabar bus?mirs?gyvens,ka daryt gal istraukt ir apvalyt ar nukirpt ta sakni g.gif blush2.gif
Atsakyti