

225g kvietiniu miltu
1 1/4 a.s. malto imbiero
1 a.s. kepimo milteliu
1/4 a.s. druskos
1/4 a.s. svieziai maltu juoduju pipiru
1/4 a.s. maltu gvazdikeliu
100 g rudojo cukraus
125 g nesudyto sviesto
125 ml vandens
125ml melasos sirupa (as naudojau tamsu Treacle sirupa is marks&spencer, nes melasos niekur nerandu)
1 engvai suplaktas kiausinis
90 g juodojo sokolado,istirpinto ir siek tiek atvesinto
Vidutinio dydzio dubenyje sumaisykit miltus, kepimo miltelius, druska ir prieskonius, imaisykite cukru. I maza prikaistuvi supilkite vandeni ir jame virs silpnos ugnies istirpinkite sviesta. Sviesto misini supilkite i miltu misini ir gerai ismaisykite. supilkite melasa, imuskite kiausini irgerai ismaisykite. supilkite puse teslos i ketvirtaine 20 cm skersmens kepimo forma,patepta sviestu. apslakstykite puse sokolado porcijos. supilkite likusia tesla ir apslakstykite likusiu sokoladu. kepti apie 30 min 170C temperaturoje, kol ibestas ir istrauktas pagaliukas bus sausas. atvesinti 15 min formoje ant groteliu, tada isversti is formos ir visiskai atvesinti.
man tikrai patiko ir tikrai kepsiu dar karta, todel idomu, kaip cia su tuo vandens-sviesto misiniu - ar reikia ji kiek atvesinti pries pilant i miltus ar pilti karsta? as tai kazkaip nesusimascius vos issilyde ir supyliau i miltu misini, tai tesla iskart susoko, tokia truputi kaip plikyta gavosi

