Įkraunama...
Įkraunama...

vegetacine distonija -antra dalis

QUOTE(Jurlin @ 2008 03 17, 01:03)
ar priimsit dar viena i savo bureli  ax.gif  niekas nepatvirtino man vegetacines distonijos, bet speju kad ja turiu ir itarineja. po keletos dienu eisiu pas privatu psichiatra kad patvirtintu. ligu milijonas su virsum, o priezasties neranda tyrimais, tai belieka nervams suversti. po susinervinimo viskas paumeja. taip pat su stuburu problemos - osteochondroze ar kai[ ten rasosi ir nutirpus kaire ranka, kaklas medinis, pilvo skausmai, svaigimas, raumenys tarsi svininiai ir t.t  doh.gif
baigiu nuproteti- pavargau fiziskai ir moraliskai  verysad.gif
gal butu su jumis lengviau ir vertingu patarimu isgirsciau  4u.gif

Labas, sveika prisijungus 4u.gif

man tai vėl pradėjo šoną, šonkaulius skaudėt verysad.gif Čia vėl mano neuralgija g.gif
Atsakyti
Psichiatrijoj nera tokios diagnozes, kaip vegetacine distonija.
tai yra nerimo ir panikos sutrikimas. Vadinamosios panikos atakos.

is esmes yra 2 forumai supermamoj ta pacia tema.
sitas ir kitas vadinasi panikos atakos, siulau ir ten pasiskaitinetio.. ten merginos nebetaip smarkiai panikuoja..smile.gif)

ar priimsit dar viena i savo bureli  ax.gif  niekas nepatvirtino man vegetacines distonijos, bet speju kad ja turiu ir itarineja. po keletos dienu eisiu pas privatu psichiatra kad patvirtintu. ligu milijonas su virsum, o priezasties neranda tyrimais, tai belieka nervams suversti. po susinervinimo viskas paumeja. taip pat su stuburu problemos - osteochondroze ar kai[ ten rasosi ir nutirpus kaire ranka, kaklas medinis, pilvo skausmai, svaigimas, raumenys tarsi svininiai ir t.t  doh.gif

Atsakyti
Labas rytas.
Sekmadieniais pas mane būna "Kompiuteriui - NE" diena, tai radau oho kiek prirašėt smile.gif Pricitavau, kažin ar viską leis ir parašyt...

QUOTE(Kirmelius @ 2008 03 15, 16:24)
Beja.. Kokie jusu manymu geriausi antidepresantai? Kad nebutu labai stiprus ir pashalinio poveikio kuo maziau? Niekada nesu vartojus, bet jauciu jau atejo laikas.

Zoloftas man netiko, nors labai jį gyrė daug kas, o Seroxat visai neblogai, bent po pirmos savaitės tikrai geriau nei Zolofto poveikis.
Jei teisingai supratau, šiandien turėtum turėt tyrimo atsakymas, pamatysi kaip palengvės kai viskas gerai bus. Aš tik po jo ir patikėjau, kad viskas gali būti nuo nervų smile.gif

QUOTE(Kirmelius @ 2008 03 15, 22:42)
Man anksciau buve yra. Bet tokie budingi simptomai, bet shi karta kitaip. Ir prasidejo viskas, ne ish nervu, o namie per atostogas, tas ir neramina. Tada gerai buvo viskas su nuotaika ir aplamai. Grizus cia tik blogejo. Bet vis prisimenu pradzia, kad nebuvo kazkokiu stresu, tai ir neramu darosi. Ir viskas taip po bishki, ranka, koja ir t.t. Na nezinau...

Sako, kad organizmas gali priimti kaip stresą ir tai ko mes nesuvokiam kaip streso doh.gif Tas mūsų perdėtas jautrumas...

QUOTE(abio @ 2008 03 16, 11:35)
tokioms imlioms moterims, kaip mes.. Labai legva uzsikresti naujais simptomais.smile.gif)
Jeigu va dabar trude nebutu paskaiciusi kirmeliaus baimiu, tai ir nebutu prisigalvojusi..smile.gif)

Abio tu kaip iš psichoterapijos vadovėlio parašei biggrin.gif Psichoterapeutas lygiai taip sakė. Vegetacinė kankina mus, įaudrina protą mintis, paveikia centrinę nervų sistemą, pasidarom imlios, tas imlumas suveikia atgaliniu ryšiu, prisigalvojam ir duodam vėl impulsą centrinei nervų sistemai, o ji vegetacinę užsuka... Ir gaunasi užburtas ratas. Kaip pasakojo, organizmas yra nuolat skanuojamas, tik tie pojūčiai pas žmogų, kuris yra sveikas ir stiprus, jie nesifiksuoja. O mūsų atveju, skanuojant visi bent menkiausi jausmeliai, pokyčiai yra siunčiami į sąmonę, užtat ir tų simptomų begalės... Juk visus sudėjus tai turbūt visas ligas sau prisitaikyt galėtume, ar ne? smile.gif

QUOTE(Mind @ 2008 03 16, 11:39)
O kad mes issigastam ir prisitaikom kiekviena sau ... tai cia vel gal i nauda...pasieskom daugiau informacijos, pasidomim, pasidarom dar vienus tyrimus, kuriu, galbut, nebutume dare ir kai suzinome, kad viskas gerai...ateina nusiraminimas. thumbup.gif  tongue.gif

... iki kito karto biggrin.gif

QUOTE(Mind @ 2008 03 16, 18:42)
Kai as savo gydytojai pasiskundziau, kad man yra problemu tarp menciu, kad tirpsta ranka, tai man israse  vaistus Aponil. Negeriau as jo niekada, tik vaziuodama i UK visada vezuosi. Jis receptinis. Anglijoj kazka panasaus, aisku, irgi reiketu pirkti su receptu, tik va, kad niekas panasiu problemu Kirmeliui nepripazino ir vaistu neskyre. Tas vaistas, ko gero, butu kitu pavadinimu, bet, manau, kad gal padetu. Nes jis yra raumenis atpalaiduojantis, priesuzdegiminis, priesreumatinis vaistas.

Aš gėriau porą kartų, čia ta pati veikli medžiaga kaip Nimesilio, nimesulidas. Nuima skausmą porai dienų net, bet po to ir vėl. Padėjo tik tempimo pratimai, elektrą praleido, už galvos buvo pakabinę keletą kartų, kol pradėjo taisytis reikalai...

QUOTE(augjogx @ 2008 03 16, 21:45)
mirksiukas.gif O man dar siandien sove mintis pasidaryti limfodrenazini masaza ar kaip ji ten vadina. Nesu darius bet galvoju kraujotaka tai tikrai turetu suatyvinti. Kiek cia galima vaistams metyti pinigua gal reikia malonumui paskirti dali. Gal kuri esat meginus?

Bandžiau limfodrenažinį. Pirmi kartai skausmingi, po to nieko. Ką pajutau - lengvumas kojose, troškulys po procedūrų ir palaksčiau į tualetą biggrin.gif Šiaip ypatingo superinio poveikio nebuvo, bet jei kamuoja skausmai, maudimai kojose, tai labai liux. Aišku, to minus centimetrų poveikio nebuvo man. Apskritai manau visos procedūros yra į naudą. Ir dar, limfodrenažinis daromas rankomis, bet jei turi minty vakuuminį masažą, tai to nebandžiau, bet pažįstu kas darėsi, sakė labai skaudus, net mėlynės lieka, bet tipo palygėjo celiulitas smile.gif

QUOTE(Mind @ 2008 03 17, 08:03)
Siaip tai dabar kasdien vaikstau su "salmu" ant galvos, "girta", nenuovoki, nedarbinga, negalinti susikaupt normaliam maitinimuisi - jauciu, kad "stogas" netvarkoj, bet lyg ir nera taip blogai kol kas tai nepuolu pas daktara. Per 8 metus tai bus pirma ziema(tikiuosi), kai istempiau be antidepresantu. Bandysiu pavartoti, kaip cia minejo, Triptan FORTE, noriu dar nakvisos nusipirkti...

Kantri matyt... Man net periodinės tokios būsenos žiauriai išmuša iš pusiausvyros.
Triptan forte geras daiktas, tik reikia gert mažiausiai pora mėn, bent taip gydytoja sakė. Triptan complex irgi geras, ten ta pati dozė tik dar papildyta kitais papildais.

QUOTE(augjogx @ 2008 03 17, 08:55)
O mano vaikas pasiskunde sirdies negalavimu tai as taip isigandau kad mano negalavimai antram plane pasiliko. Nes kai vaiku sirdi skauda tai mano skausmai ir tirpimai dzin.

Prieš mėnesį gulėjom ligoninėj, vaikui buvo laringitas, grįžom parsivežėm rota virusą. Visi mano vaistai buvo namuose, nei karto neprireikė. Kai atsirado tai kas svarbiau, visi simptomai dingo... Manau, tai aiškiai rodo, kad nerviniu pagrindu tos visos "ligos" ...

QUOTE(trude @ 2008 03 17, 09:17)
man tai vėl pradėjo šoną, šonkaulius skaudėt verysad.gif Čia vėl mano neuralgija g.gif

Draugė mano drinks_cheers.gif Man menkiausias vėjelis, vos vos pašalu ir iškart griebia. IR kartais taip, kad net įkvėpt sunku būna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(abio @ 2008 03 17, 09:44)
Psichiatrijoj nera tokios diagnozes, kaip vegetacine distonija.
tai yra nerimo ir panikos sutrikimas. Vadinamosios panikos atakos.

deja psichiatrijoj ir isgirdau si pavadinima, nepatiko, bet tik itarimas kolkas. dar konkreciai nera irase tik pasake, kad greiciausiai
cia vienas is daugelio puslapiu xxx
paskutiniu metu ir panikos pradejo pulti verysad.gif
Gal kuri zinote gera psichiatra Vilniuje, kuriam vertetu moket pinigus, nes tikrai dauguma privaciu nieko verti, net neisigilina kas sakoma, o tik klausia kokiu vaistu noretumet? siuo metu nieko negeriu unsure.gif
Aciu uz priemima, gal bus lengviau su bendramintem bigsmile.gif Na as optimiste ir tikiu kad ta diena ne uz kalnu, kai greit busiu sveika ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurlin @ 2008 03 17, 10:18)
deja psichiatrijoj ir isgirdau si pavadinima, nepatiko, bet tik itarimas kolkas. dar konkreciai nera irase tik pasake, kad greiciausiai
cia vienas is daugelio puslapiu xxx
paskutiniu metu ir panikos pradejo pulti  verysad.gif
Gal kuri zinote gera psichiatra Vilniuje, kuriam vertetu moket pinigus, nes tikrai dauguma privaciu nieko verti, net neisigilina kas sakoma, o tik klausia kokiu vaistu noretumet? siuo metu nieko negeriu  unsure.gif
Aciu uz priemima, gal bus lengviau su bendramintem  bigsmile.gif  Na as optimiste ir tikiu kad ta diena ne uz kalnu, kai greit busiu sveika  ax.gif

Labai geras straipsnelis thumbup.gif

Aš vilnietė, bet važinėju į Kauną... ax.gif Kaip tik ir šitas straipsnis rašytas tos klinikos, kurioje lankausi. Jie žadėjo, o gal jau ir atidarė filialą Vilniuje, bet nežinau ar tas pats psichiatras dirbs ir čia. Saviškiu esu nerealiai patenkinta, pirmą kartą nuvažiavau dėl to, kad norėjau tyrimą pasidaryti ir džiaugiuosi, kad pas jį patekau, dabar nenorėčiau pakeist schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgele: 17 kovo 2008 - 10:27
Tai snekamojoje kalboje, taip ir vadinama. ir anksciau budavo tokia diagnoze.
Taciau dabar atsiradus TLK jos nebera..
Taigi jeigu jau irasys, kaip liga, tai tikrai greiciausiai bus panikos sutrikimas..smile.gif
Ir be visa ko, kaip sako patys gydytojai... kai mes nezinom kas zmogui yra, sakom, kad vegetodistonija..smile.gif)
va taip...

QUOTE(Jurlin @ 2008 03 17, 11:18)
[color=yellow]cia vienas is daugelio puslapiu [url=http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagrid=straipsnis&lid=2&strid=35593]

Atsakyti
QUOTE(abio @ 2008 03 17, 10:35)
Tai snekamojoje kalboje, taip ir vadinama. ir anksciau budavo tokia diagnoze.
Taciau dabar atsiradus TLK jos nebera..
Taigi jeigu jau irasys, kaip liga, tai tikrai greiciausiai bus panikos sutrikimas..smile.gif
Ir be visa ko, kaip sako patys gydytojai... kai mes nezinom kas zmogui yra, sakom, kad vegetodistonija..smile.gif)
va taip...

koks skirtumas ar taip vadinasi ar kitaip, vistiek nuo nervu ax.gif
noriu but sveika ir kabinuosi uz betkokio siaudo. ne visos bedos pas mane nuo nervu, nes randa ir pakitimu organizme, bet kaikam nera paaiskinimu, tai verciu kalte savo galvelei, todel ir noriu gero psichiatro, kad pasakytu kas ir kaip.
labiausiai vargina mane svaigimas ir galvos diegliai kiekviena miela diena doh.gif
turiu 2 berniukus, tai vien del ju turiu but sveika wub.gif
Atsakyti
schmoll.gif

Sveikute,
Labai pazystami man sie simtomai, neurologe ir buvo itarus vegetacine distonija, liepe gert pora savaiciu raminamu, turejo susitvarkyt, ogi nieko panasaus.Man nebuvo geriau kol nenuejau pas psihiatra, israse antidepresantu, pirmos dvi savaites kol geriau juos buvo dar blogiau, taip ir turejo but, bet po truputi grizo ramybe; valgiau skaniai, raumenukai atsipalaidavo, nustojo pykint, skrandis skaudet, svaigt galva.Kraujotaka pradejo tvarkytis, o tai budavo rankos ir kojos saltos, o slaunys net dega is karscio, o pacia pastuvus drebulys kankino, buvo labai salta.
Bet ir as jau rasau isgerusi raminamu, nes truputi silpnokai jauciuosi ir skrandis jau stoja, toje vietoje karsta, bsando drebulys krest. Ui, kaip nemalonu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(oda @ 2008 03 17, 11:32)
schmoll.gif
Sveikute,
Labai pazystami man sie simtomai, neurologe ir buvo itarus vegetacine distonija, liepe gert pora savaiciu raminamu, turejo susitvarkyt, ogi nieko panasaus.Man nebuvo geriau kol nenuejau pas psihiatra, israse antidepresantu, pirmos dvi savaites kol geriau juos buvo dar blogiau, taip ir turejo but, bet  po truputi grizo ramybe; valgiau skaniai, raumenukai atsipalaidavo, nustojo pykint, skrandis skaudet, svaigt galva.Kraujotaka pradejo tvarkytis, o tai budavo rankos ir kojos saltos, o slaunys net dega is karscio, o pacia pastuvus drebulys kankino, buvo labai salta.
Bet ir as jau rasau isgerusi raminamu, nes truputi silpnokai jauciuosi  ir skrandis jau stoja, toje vietoje karsta, bsando drebulys krest. Ui, kaip nemalonu schmoll.gif

na pas mane ne sala galunes, o degina jas, bet tik tada kai stuburaskauda, tarp 4-5 slankstelio istirpes diskelis, tai sake gali taip buti unsure.gif pasitaiko, kad sala galunes, bet retai, o saltis nepurto, bet panasu viskas, tik skrandyje turiu zaizdu ir stempleje isvarza, bei isvarza po skrandziu pilvo sieneleje, tai irgi gerumo nepriduoda. dali negalavimu galiu pateisinti, bet tik dali.
O kiek laiko geri vaistukus? ir kada viskas prasidejo? man jau 8 men kaip taip staiga pasidare, tik sutapimas toks, kad nuo tos dienos kai angis savo dantis suleido, o priesnodziu greitojji nedave, nors turejo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurlin @ 2008 03 17, 12:48)
na pas mane ne sala galunes, o degina jas, bet tik tada kai stuburaskauda, tarp 4-5 slankstelio istirpes diskelis, tai sake gali taip buti  unsure.gif  pasitaiko, kad sala galunes, bet retai, o saltis nepurto, bet panasu viskas, tik skrandyje turiu zaizdu ir stempleje isvarza, bei isvarza po skrandziu pilvo sieneleje, tai irgi gerumo nepriduoda. dali negalavimu galiu pateisinti, bet tik dali.
O kiek laiko geri vaistukus? ir kada viskas prasidejo? man jau 8 men kaip taip staiga pasidare, tik sutapimas toks, kad nuo tos dienos kai angis savo dantis suleido, o priesnodziu greitojji nedave, nors turejo  unsure.gif

OOOOooo blink.gif angis? g.gif O is kur ta angis, miske ikando blink.gif ?
Atsakyti
QUOTE(oda @ 2008 03 17, 12:13)
OOOOooo  blink.gif  angis?  g.gif O is kur ta angis, miske ikando blink.gif ?

musu namas 30 metru nuo miso, tai daznai zalciukai ar gyvaciukai atsliauzia, na as tik antra kart susiduriau ir nesekmingai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(abio @ 2008 03 17, 10:44)
is esmes yra 2 forumai supermamoj ta pacia tema.
sitas ir kitas vadinasi panikos atakos, siulau ir ten pasiskaitinetio.. ten merginos nebetaip smarkiai panikuoja..smile.gif)

Aha...paskaiciau ax.gif Cia idomiau tongue.gif Visos savos thumbup.gif
Atsakyti