Sveikos

Šiandien betvarkydama šaldiklį radau šaldytų krevečių ir ant smūgio pagaminau štai tokią sriubytę:
Įkaitinau keptuvę be aliejaus ir subėriau pusę pakalio šaldytų virtų krevečių su "lukštais" ( ne tigrinių, o tų paprasčiausių, išėjo ~400-500gr tų krevetkų šaldytų), tuomet, kai jos atšilo, išspaudžiau pusę riebokos citrinos, užbarsčiau ne mažą žiupsnį saldžiosios paprikos miltelių, šiek tiek muskato, druskytės, žuvies prieskonių. Ant viršaus uždėjau tą citriną ir uždengiau su dangčiu. Užkaičiau ~litrą vandens, kuomet jis užvirė, supyliau į keptuvę su krevetėm ir atgal į puodą - kad prieskoniai tolygiai nueitų į puodą. Tada išgraibiau krevetes ir citriną, ir palikau vėst tiek krevetes, tiek tą "mišinį". Krevetes išlukštenau, o visas krevečių "liekanas" į marlę ir atgal į puodą, tuomet supjausčiau mažą svogūną, bei ~150gr pievagrybių, sudėjau į ta pačią keptuvę, prieš tai ją įkaitinus su sviestu, apkepiau, tuo metu supjausčiau smulkiai morką ir sumečiau viską į puodą (t.y. ir keptuvės turinį ir morką). Pavirti apie 10-15ka minučių, na iš tiesų tol, kol morkos išverda. Tuomet išimti marlę su krevečių "liekanom" - nusunkti, išgręžti, žodžiu, kuo daugiau skystimo iš ten "išgauti", subert tas išlukštentas krevetes ir.. skanaus! Jei sriuba per tiršta, įpilkit vandens, aš dar taip pat dėjau virtų ryžių šiek tiek, bet sriuba išėjo labai švelnaus skonio ir kažkas nauja,nekasdieniško
Taigi, surašau ingridientus:
0,5kg nelukštentų, virtų šaldytų krevečių,
150-200gr pievagrybių,
Svogūnas,
Morka,
Saldžiosios paprikos miltelių,
Druskos,
Muskato,
Žuvies prieskoniai,
Pusė citrinos (viena jei maža),
Sviestas/aliejus kepimui,
~1litas vandens virimui.
Galima eksperimentuot toliau ir pridėt įvairesnių daržovių,kas ką mėgstat: bulvės, paprika, pomidoras ir t.t.
Gaila negaliu parodyti nuotraukos,nes fotoaparatas išėjo atostogų