Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubytė su jūros gėrybėmis

QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 09, 01:15)
blush2.gif  o rūgštynių gali būt ir neskani?  g.gif  pas mus ji įtrauktą į skaniųjų sąrašą..

biggrin.gif taip gali, valgius kažkur tokį vandenėlį su 3 rugštynių lapukais biggrin.gif gal galit parašyt, kaip jūs verdat? dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 01 09, 12:27)

Labai paparstai. Eilinis bulijonas išverdamas, sudedamos norimos daržovės ir pjaustytos rūgštynės į pabaigą(aš mėgstu jų daug). Paskui jau atskirai kiekvienam indely serviruojam su virtu kiaušiniu ir grietine.
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 09, 13:16)
Labai paparstai. Eilinis bulijonas išverdamas, sudedamos norimos daržovės ir pjaustytos rūgštynės į pabaigą(aš mėgstu jų daug). Paskui jau atskirai kiekvienam indely serviruojam su virtu kiaušiniu ir grietine.

dėkui 4u.gif pirkau Spilvos firmos, rekomendavo, kaip geras, nes savo šiais metais neturiu.
Atsakyti
man svarbiausia, kad rugštynių sriuboj nebūtų jų kotelių, todėl darau pati, neperku mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir mane domintu šiupininė sriuba ax.gif
Atsakyti
Siūlau daržovių sriuba su žuvies malinukais.
reikia:
pora morkų,
svogūnas,
keletą{4 vidutinio dydžio}bulvės,
alyvų aliejaus,
Maltinukams:
pusė kg žuvies filės,
kiaušinis,
svogūnas,
pora skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,

Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje.
Paruoštas bulves supjausytyti kūbeliais,
Viska sudėti į sultinį arba vandenį,išvirti.
Maltinukams žuvies filė galima sukapoti,ar sumalti{kaip kam patinka},
įmušti kiaušinį,įbert druskos pipirų,suberti svogūną,česnaką smulkintą ir gerai išmaišyti.
Iš masės padaryti kukuliukus ,įleisti į verdantį vandenį .
Iš virusį sultinį su maltinukais supilti į sriubą.
Skanaus 4u.gif


Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 01 10, 00:07)
Siūlau daržovių sriuba su žuvies malinukais.
reikia:
pora morkų,
svogūnas,
keletą{4 vidutinio dydžio}bulvės,
alyvų aliejaus,
Maltinukams:
pusė kg žuvies filės,
kiaušinis,
svogūnas,
pora skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,

Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje.
Paruoštas bulves supjausytyti kūbeliais,
Viska sudėti į sultinį arba vandenį,išvirti.
Maltinukams žuvies filė galima sukapoti,ar sumalti{kaip kam patinka},
įmušti kiaušinį,įbert druskos pipirų,suberti svogūną,česnaką smulkintą ir gerai išmaišyti.
Iš masės padaryti kukuliukus ,įleisti į verdantį vandenį .
Iš virusį sultinį su maltinukais supilti į sriubą.
Skanaus 4u.gif

p.S. MALTINUKAIS blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2010 01 09, 16:47)
Ir mane domintu šiupininė sriuba  ax.gif

as verdu stai tokia

http://www_neringa-b...-siupinine.html
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Šiandien betvarkydama šaldiklį radau šaldytų krevečių ir ant smūgio pagaminau štai tokią sriubytę:

Įkaitinau keptuvę be aliejaus ir subėriau pusę pakalio šaldytų virtų krevečių su "lukštais" ( ne tigrinių, o tų paprasčiausių, išėjo ~400-500gr tų krevetkų šaldytų), tuomet, kai jos atšilo, išspaudžiau pusę riebokos citrinos, užbarsčiau ne mažą žiupsnį saldžiosios paprikos miltelių, šiek tiek muskato, druskytės, žuvies prieskonių. Ant viršaus uždėjau tą citriną ir uždengiau su dangčiu. Užkaičiau ~litrą vandens, kuomet jis užvirė, supyliau į keptuvę su krevetėm ir atgal į puodą - kad prieskoniai tolygiai nueitų į puodą. Tada išgraibiau krevetes ir citriną, ir palikau vėst tiek krevetes, tiek tą "mišinį". Krevetes išlukštenau, o visas krevečių "liekanas" į marlę ir atgal į puodą, tuomet supjausčiau mažą svogūną, bei ~150gr pievagrybių, sudėjau į ta pačią keptuvę, prieš tai ją įkaitinus su sviestu, apkepiau, tuo metu supjausčiau smulkiai morką ir sumečiau viską į puodą (t.y. ir keptuvės turinį ir morką). Pavirti apie 10-15ka minučių, na iš tiesų tol, kol morkos išverda. Tuomet išimti marlę su krevečių "liekanom" - nusunkti, išgręžti, žodžiu, kuo daugiau skystimo iš ten "išgauti", subert tas išlukštentas krevetes ir.. skanaus! Jei sriuba per tiršta, įpilkit vandens, aš dar taip pat dėjau virtų ryžių šiek tiek, bet sriuba išėjo labai švelnaus skonio ir kažkas nauja,nekasdieniško smile.gif
Taigi, surašau ingridientus:
0,5kg nelukštentų, virtų šaldytų krevečių,
150-200gr pievagrybių,
Svogūnas,
Morka,
Saldžiosios paprikos miltelių,
Druskos,
Muskato,
Žuvies prieskoniai,
Pusė citrinos (viena jei maža),
Sviestas/aliejus kepimui,
~1litas vandens virimui.
Galima eksperimentuot toliau ir pridėt įvairesnių daržovių,kas ką mėgstat: bulvės, paprika, pomidoras ir t.t.

Gaila negaliu parodyti nuotraukos,nes fotoaparatas išėjo atostogų sad.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 09, 01:15)
blush2.gif  o rūgštynių gali būt ir neskani?  g.gif  pas mus ji įtrauktą į skaniųjų sąrašą..


thumbup.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 09, 13:16)
Labai paparstai. Eilinis bulijonas išverdamas, sudedamos norimos daržovės ir pjaustytos rūgštynės į pabaigą(aš mėgstu jų daug). Paskui jau atskirai kiekvienam indely serviruojam su virtu kiaušiniu ir grietine.

as kadangi seimoj tik viena ja valgau, tai ir kiausinis kietai isvirus dedu, ir pries baidama virt pakepinu morkytes ant sviestuko ir supilu i sriubyte, dar truputuka paverdu, ir essen.gif
laaaaaaaaaaaabai skanu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mazge1979 @ 2010 01 09, 13:47)
dėkui 4u.gif pirkau Spilvos firmos, rekomendavo, kaip geras, nes savo šiais metais neturiu.


man ir Jovaiges patiko, tikrai neradau koteliu, kurie po burna malasi, nes ziauriai nemegstu to doh.gif
Atsakyti
Mūsų šeimą labai mėgsta Ukrainietiškus barščius.
Tikslių kiekių neparašysiu nes darau iš akies blush2.gif
Reikia:
šoninės gabaliuko.
Pupelių iš vakaro pamerkiu kad išbrinktų ir greičiau išvirtų.
buroko
morkos
rugintų kopūstų
bulvių
pomidorų padažo.
Iš pradžių į puodą dedu mesytę, paverdu apie 30 min. Tada dedu pupeles, rugintus kopūstus. Buroką sutarkuoju burokine tarka, morką šiaudeliais. Morką ir buroką dedu į keptuvę ir apkepu. Kai morka suminkštėja įdedu pomidorų padažo. Patroškinu pora min ir dedu į puodą. Ant galo dedu nuskustas ir supjaustytas bulves. Paverdu dar 15-20 min ir gatavą. Valgau su grietine.
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 01 08, 17:07)
Nea, neprėska schmoll.gif bet keistai saldziai actuota lotuliukas.gif nu žodžiu net nemoku papasakot biggrin.gif gal kai nežinau koks turėtų būt jos skonis tai sunku nutaikyt g.gif o dėjau man rodos visko po lygiai, kaip rašei, ant didelio puodo g.gif

Šiaip dar grybų likę, bet nesusikaupiu vėl bandyt,, gal per saldu buvo, va pažiūrėjau tai dėjau 1 krūtinę, 2 grybus, po 4 v.š. cukraus ir acto (actas obuoliu vyno berods), druskos (gal 1 a. š.) ir pipiru nepamenu kiek įdėjau ax.gif gal cukrų reik pamažint g.gif

Vajetus doh.gif , tik dabar pamaciau,kad 4 sauksai cukraus tam recepte. Ne, as dedu 1 sauksteli arbatini cukraus! Jau isivaizduoju kokia saldybe actine gavosi doh.gif lotuliukas.gif
Maziau cukraus ir acto tai as net nezinau, man atrodo gal daugiau as pilu nei 4 saukstai... Pipiru tai dedu tiek, kad jau astri ji butu, tada pats skanumas.
Atsakyti
[quote=Kokere,2010 01 11, 14:09]
Mūsų šeimą labai mėgsta Ukrainietiškus barščius.
Tikslių kiekių neparašysiu nes darau iš akies blush2.gif
Kokere, 4u.gif -gal tai yra tavo Ukrainietiški barščiai,bet ,tikrieji Ukrainietiški barščiai verdami visiškai kitaip.
Gal tai naujoviški,barščiai,bet man ne kartą yra tekę valgyti tikruosius Ukrainietiškus barščius.

Atsakyti