Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo)

Sveikutės smile.gif

kaip jau kažkada minėjau, lankausi uvb terapijoj, jau turbūt trečia savaitė . Ir mano dideliam džiaugsmui aš ėmiau gyti. Patikėkit, ant kojų dėmės traukiasi, ant pilvo dėmės traukiasi , ant sėdynės dėmės traukiasi biggrin.gif thumbup.gif
Daktarė sakė , kad tik po 3mėn. pradės rastis taškiukai, bet praėjo tik trys savaitės, o aš jaučiu ir matau, kad galimybė išgyti yra ,bent jau iki pusės biggrin.gif tik rankos sunkiau gyja, o veidas per kremus nelabai ir pasišvitina,nes dar neatradau jėgų savy eiti per miestą be pudros doh.gif
Atsakyti
Oi kaip puikiai tave suprantu, mano maziui 2,5 metuku ir ant krutinytes ir petuko pradedu itarti balmes pozymius verysad.gif As susirgau 30 metu ir tip uztenka psichologiniu bedu, tag del savo maziaus pergyvenu dar baisiau verysad.gif verysad.gif verysad.gif
QUOTE(mile @ 2009 08 21, 12:01)
Sveikutės,

Vis skaitinėju, skaitinėju, bet nerašau  blush2.gif
Mano balta dėmelė ant rankos išbuvo apie du metus. Džiaugiausi, kad tai tik mažytis nepatogumas, net nepastebimas kitų, nors tėtis turi šitą bėda nuo 30 metų. Va kai aš pastojau ir prasidėjo visos linksmybės - dėmės pradėjo rastis, didėti akimirksniu. Ir vitix tabletes naudojau, ir geli - bereikalingas pinigų švaistymas. Dabar vitiskin naudoju - iš pradžių vyliausi, kad padeda, nes aplink akis pradėjo jau ruduoti. Tačiau kitose vietose be pokyčių ir dar pradėjo rastis naujų dėmių. Jau pavargau tepliotis su viticolor, nes jaučiuosi vos ne dailininkė - tiek kruopštumo reikia  doh.gif
O liūdniausia tai, kad mano vaikui (jam du metukai) pastebėjau baltą dėmelę ant žanduko, ant šlaunies ir kaklo. Eina sau kaip aš stresuoju, kaip nenoriu vaikui tos ligos. Ir labai keista, kad tokiam mažam yra tikimybė susirgti. Matyt aš su savo genais perdaviau  verysad.gif Nekenčiu šitos baltmės  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif
Tiesa internete radau štai ką.

Atsakyti
sveikutes.. nusprendziau eiti i PUVA terapija "Narmedoj" Vilniuj, nes mano baltmes yra lokalios, neplinta, truputuka padejo vitix, padejo netgi soliariumas,o rudi taskiukai isliko nors jau 8men i soliariuma nebevaikstau.. bet nenoriu kad ten nuejus mane dermatologai uzverbuotu sauniais rezultatais, itikintu nusipirkti kokiu nepigiu tepalu, vaistu "butinai reikalingu" ir isleidusi nemazai pinigeliu nebutu visiskai jokio rezultato (suprantu kad visdelto tokia tikimybe yra, bet mano baltmes jau nusetos rudais taskuciais) .. kas jau bande sia terapija i ka patartumet atkreipt demesi, ko pasidomet? buciau dekinga uz atsakyma.. 4u.gif
Atsakyti
sveikos.pasiskaičiau aš apie tepaliukus ir terapijas...ir norėčiau paklaust ar vaikučiams galima tepti tais tepaliukais?ar tos terapijos?ir kiek kainuoja vienas seansas?mano sūnus gimė su baltme ant kojytės nors niekas nei iš vyro nei iš mano pusės ja neserga, dabar pastebėjau ir ant veiduko verysad.gif kadangi jis tamsaus gymio tos dėmes vis labiau matosi verysad.gif ar veiksmingi tie tepalai?nenorėčiau, kad vaikas kentėtų dėl šios ligos... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ladybird77777 @ 2009 09 07, 16:14)
sveikos.pasiskaičiau aš apie tepaliukus ir terapijas...ir norėčiau paklaust ar vaikučiams galima tepti tais tepaliukais?ar tos terapijos?ir kiek kainuoja vienas seansas?mano sūnus gimė su baltme ant kojytės nors niekas nei iš vyro nei iš mano pusės ja neserga, dabar pastebėjau ir ant veiduko verysad.gif kadangi jis tamsaus gymio tos dėmes vis labiau matosi verysad.gif ar veiksmingi tie tepalai?nenorėčiau, kad vaikas kentėtų dėl šios ligos... verysad.gif

Tepalai neveiksmingi. Terapijos seansas Šiauliuose kainuoja 13,64 lt ir reikia 2 x savaitėje. Tai per savaitę 13,64 x 2.Reikia eiti apie pusę metų. Mano žinios tokios. Ir netikiu, akd atsirastų gydytoja, kuri skirtų tą terapiją kūdikiui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laisla: 07 rugsėjo 2009 - 18:56
QUOTE(ladybird77777 @ 2009 09 07, 16:14)

O ar tikrai gydytojai patvirtino, kad tai baltme? As labai abejociau, tuo labiau, kad jusu gimineje nera ja sirgusiu. Mano pusseseres sunus irgi potamsio gymio berniukas ir pas ji yra baltu demeliu. Gydytoja sake, kad tamsesnio gymio vaikams taip buna, kad pigmento truputi maziau pagamina kai kuriose vietose. Mano sunaus oda irgi potamse yra ir gydytoja sake nelinkusi teigti, jog tai baltme. Sake, kad po vasaros gali buti del saules. O tepalu vaikui nenaudociau. Mamyte, negalvok apie blogiausia mirksiukas.gif
Stebek demes. Dazniausiai atsiranda taskiukai ir pradeda plestis arba ju daugeja ir susijungia. Jei tos demes nedides, tai manau viskas ok.
Atsakyti
kad jis serga baltme patvirtino ką tik gimusiam, nes ant kojos ir lytinių organų yra didelės baltos dėmės,todėl manau, kad ir ant veido, jam jos atsiranda ir matau kaip jos plinta,iš pradžių buvo keli taškiukai dabar jie didėja ir kaip jūs sakot jungiasi...ir tai ant abiejų skruostukų verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

Senokai buvau prisijungus, bet labai parupo suzinoti ar daugelio mamyciu serganciu baltme vaikuciams atsikartojo si liga. Ir perskaiciau komentarus, kad tikrai yra nemazai sad.gif Pati dabar laukiuosi ir didziausia baime kankina, kad neperduoti vaikeliui sios ligos, bet aisku nera garantijos jokios sad.gif
Darbar jau 6.5 men. keli maziukai taskiukai balti atsirado pas mane, bet aciu dievui baisiai neplinta. Zinot dar vis kazkaip baisu galvoti apie zindyma, kad zindant vaikuti neuzsikresciau sia liga, pas mane ta aplink spenelius aureole ne ruda, o balta doh.gif

Papildyta:
QUOTE(katckyte @ 2009 06 28, 17:12)
Šiandien vaikščiodama Kauno urmo bazėje aptikau kad ten traukinuky yra įsikūrus žolininkės Adelės parduotuvė, joje yra prekiaujama tepalu nuo baltmės. Dabar bandau šią priemonę, kadangi reikia ir tepti, ir valgyti to tepalo, galiu pasakyti kad teptis tai dar dar, bet skonis tai ne koks...vemt verčia....gal kuri bandėt?

Jo kaip idomu ar veikia Adeles tepalas g.gif Aisku nestumo metu nesigydiciau, bet po zindymo tai tikrai bandyciau.
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2009 09 10, 15:08)
Zinot dar vis kazkaip baisu galvoti apie zindyma, kad zindant vaikuti neuzsikresciau sia liga, pas mane ta aplink spenelius aureole ne ruda, o balta  doh.gif

Atleiskit, bet net koktu skaityti. Negi per tą laiką kurį sergate šia liga dar nesupratot, kad ji neužkrečiama?
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2009 09 10, 15:08)
Sveikos,

Senokai buvau prisijungus, bet labai parupo suzinoti ar daugelio mamyciu serganciu baltme vaikuciams atsikartojo si liga. Ir perskaiciau komentarus, kad tikrai yra nemazai sad.gif Pati dabar laukiuosi ir didziausia baime kankina, kad neperduoti vaikeliui sios ligos, bet aisku nera garantijos jokios sad.gif
Darbar jau 6.5 men. keli maziukai taskiukai balti atsirado pas mane, bet aciu dievui baisiai neplinta. Zinot dar vis kazkaip baisu galvoti apie zindyma, kad zindant vaikuti neuzsikresciau sia liga, pas mane ta aplink spenelius aureole ne ruda, o balta  doh.gif

Papildyta:
Jo kaip idomu ar veikia Adeles tepalas  g.gif Aisku nestumo metu nesigydiciau, bet po zindymo tai tikrai bandyciau.

Fiziniu prisilietimu vaikučio baltme neužkrėsite, galit drąsiai žindyt. Ar vaikutis paveldes baltme, čia jau genetikos reikalas. Pvz., mano mama neserga, mano tetis neserga, o jo mama (mano mociute) sirgo. Turiu dar broli ir sese, su kuo graziausia oda, tamsesniu gymiu. Na va o as irgi grazi buvau iki 16 metų, vėliau tai nuplėmavo, kad vasarą negaliu net trumpom rankovem drabužių dėvėti (neįveikiu savęs). Didžiuliai balti plotai ant nugaros, visa krūtinė, intymi vieta, plaštakos visiškai baltos, dar daug pavienių dėmelių. Po gimdymo kol gulėjau palatoje, kai kurios seselės į mane žiūrėdavo didelėm akim. Matyt pirmą kartą tokią margą karvę matė tongue.gif o dukrelė gimė graži. kai buvo 2 mėn, atsirado balta dėmelė ant kojos. Tačiau jau rašiau čia, kad ta dėmelė neplinta, netgi spalva nėra visiškai balta (kaip mano dėmės). Na o gyd. sakė, kad būna jog maži vaikai išauga tas ligas, ir oda jiems gali susitvarkyti. Aišku, tais atvejais, jei baltmė įgimta (gimė su baltme), tai jau sunkesnis atvejis.
Svarbiausia-nepanikuok. Prisimink kad žinydama vaikelį jam perduodi savo emocijas, todėl jokių minčių, kad gali jį užkrėsti neturi būti.
Atsakyti
QUOTE(katckyte @ 2009 09 11, 13:52)
Fiziniu prisilietimu vaikučio baltme neužkrėsite, galit drąsiai žindyt. Ar vaikutis paveldes baltme, čia jau genetikos reikalas. Pvz., mano mama neserga, mano tetis neserga, o jo mama (mano mociute) sirgo. Turiu dar broli ir sese, su kuo graziausia oda, tamsesniu gymiu. Na va o as irgi grazi buvau iki 16 metų, vėliau tai nuplėmavo, kad vasarą negaliu net trumpom rankovem drabužių dėvėti (neįveikiu savęs). Didžiuliai balti plotai ant nugaros, visa krūtinė, intymi vieta, plaštakos visiškai baltos, dar daug pavienių dėmelių. Po gimdymo kol gulėjau palatoje, kai kurios seselės į mane žiūrėdavo didelėm akim. Matyt pirmą kartą tokią margą karvę matė  tongue.gif  o dukrelė gimė graži. kai buvo 2 mėn, atsirado balta dėmelė ant kojos. Tačiau jau rašiau čia, kad ta dėmelė neplinta, netgi spalva nėra visiškai balta (kaip mano dėmės). Na o gyd. sakė, kad būna jog maži vaikai išauga tas ligas, ir oda jiems gali susitvarkyti. Aišku, tais atvejais, jei baltmė įgimta (gimė su baltme), tai jau sunkesnis atvejis.
Svarbiausia-nepanikuok. Prisimink kad žinydama vaikelį jam perduodi savo emocijas, todėl jokių minčių, kad gali jį užkrėsti neturi būti.

Labai jums aciu uz atsakyma. Bandysiu vyti salin blogas mintis.
Atsakyti
Nepergyvenkit, ta baltme tikrai isgydoma smile.gif Birzuose yra labai gera odos daktare, nuvaziavau pas ja birzelio menesi, paskyre gydyma ir tt.tai per 3 men, atsirado visose demese pilna tu rudu taskeliu ir kaip kurie jau baigia susilieti smile.gif Gydytoja, netgi rode nuotraukas tu zmoniu, kuriuos gyde nuo sios ligos ir kaip ju oda atrode pries gydyma ir po.Pati gydytoja, taip pat pasake, kad si liga PAGYDOMA.Ten tie visi Vitix tepalai, tai tik budas uzsidirbti pinigu is sia liga serganciu zmoniu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pamtram: 12 rugsėjo 2009 - 21:56