QUOTE(beata_abc @ 2009 09 10, 15:08)
Sveikos,
Senokai buvau prisijungus, bet labai parupo suzinoti ar daugelio mamyciu serganciu baltme vaikuciams atsikartojo si liga. Ir perskaiciau komentarus, kad tikrai yra nemazai

Pati dabar laukiuosi ir didziausia baime kankina, kad neperduoti vaikeliui sios ligos, bet aisku nera garantijos jokios
Darbar jau 6.5 men. keli maziukai taskiukai balti atsirado pas mane, bet aciu dievui baisiai neplinta. Zinot dar vis kazkaip baisu galvoti apie zindyma, kad zindant vaikuti neuzsikresciau sia liga, pas mane ta aplink spenelius aureole ne ruda, o balta
Papildyta:
Jo kaip idomu ar veikia Adeles tepalas

Aisku nestumo metu nesigydiciau, bet po zindymo tai tikrai bandyciau.
Fiziniu prisilietimu vaikučio baltme neužkrėsite, galit drąsiai žindyt. Ar vaikutis paveldes baltme, čia jau genetikos reikalas. Pvz., mano mama neserga, mano tetis neserga, o jo mama (mano mociute) sirgo. Turiu dar broli ir sese, su kuo graziausia oda, tamsesniu gymiu. Na va o as irgi grazi buvau iki 16 metų, vėliau tai nuplėmavo, kad vasarą negaliu net trumpom rankovem drabužių dėvėti (neįveikiu savęs). Didžiuliai balti plotai ant nugaros, visa krūtinė, intymi vieta, plaštakos visiškai baltos, dar daug pavienių dėmelių. Po gimdymo kol gulėjau palatoje, kai kurios seselės į mane žiūrėdavo didelėm akim. Matyt pirmą kartą tokią margą karvę matė

o dukrelė gimė graži. kai buvo 2 mėn, atsirado balta dėmelė ant kojos. Tačiau jau rašiau čia, kad ta dėmelė neplinta, netgi spalva nėra visiškai balta (kaip mano dėmės). Na o gyd. sakė, kad būna jog maži vaikai išauga tas ligas, ir oda jiems gali susitvarkyti. Aišku, tais atvejais, jei baltmė įgimta (gimė su baltme), tai jau sunkesnis atvejis.
Svarbiausia-nepanikuok. Prisimink kad žinydama vaikelį jam perduodi savo emocijas, todėl jokių minčių, kad gali jį užkrėsti neturi būti.