Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

QUOTE(ramyra @ 2008 06 03, 17:02)
Pliusai, minusai..... Faktas yra ir viskas....Atrodo moteris svarsto galimybes ir deda minusus ir pliusus, ka pasirinkt.....O kai pasirinkimo nera? Mano abu vaikai gime po CZO. Pirmas neplaninis, antras- planine OP. Jei klausimas ar CZO, ar is vis neturet vaiku, nes pati gimdyt negaliu? Ka daryt tokiom moterim?

P.S. abiem mano vaikams medikai nenustate kazkokiu isskirtiniu problemu, ligu ar vystimosi sutrikimu, kuriu priezastis galetu but CZO. Vaikai kaip vaikai  smile.gif

Nereikia ginčytis, kaip ir neigiamai būt nusistačius prieš operaciją. Yra atvejų, kai ji būtina - mamai ar vaikeliui gelbėti, ir atvejų, kai ji yra mados šauksmas. Gerai, kad mama pagimdo natūraliai, pati, be nuskausminimo. SVARBIAUSIAS DALYKAS - sveika mama ir sveikas mažulis. Manau, kad kartais per daug komplikacijų nurašo natūraliam gimdymui (jei vaikas dirglus, pilvo diegliukai - viskas dėl "gimdymo traumos" mėgsta sakyti vaikų gydytojai), o jei CPO.. nebeturi kam priskirti problemų blink.gif
Atsakyti
na aš tai nuo savęs pasakysiu pagrindinį cezario minusą - tai kateteri į šlapimo pūslę kišimas blink.gif wacko.gif . dar ir dabar nupurto prisiminus doh.gif . net ir iš pirmo cezario (kuris buvo prieš 10,5 m) tai yra praktiškai vienintelis toks ryškiai nemalonus likęs prisiminimas. siaube siaubeli kaip skauda lotuliukas.gif , toks jausmas kad erškėčių vainiką ten sugrūda doh.gif . tai va, jei ne tas kateteris, tai daugiau kažkokių ypatingų minusų nepajutau schmoll.gif . na dar žindymo problemos - mp atsirado tik po 4 parų doh.gif , o priešpienio buvo labai mažai.
o šiaip viskas normaliai, leliuką dabar duoda iškart, pilnos narkozės jei planinis netaiko. na gal dar vienas minusas, kad negali daug valandų atsikelt iš lovos, aš pvz tik po paros sugebėjau atsisėst normaliai ir atsistot verysad.gif , tuo tarpu pačios pagimdę mamkos jau po poros val laisvai vaikšto ax.gif . na, dar rando gijimo skausmai aišku, bet gi ir po gymdymų neretai būna plyšimų, randų.
šiaip aišku geriausia, kai gali pati natūraliai sėkmingai pagimdyt. bet deja, mūsų kūnai kartais iškrečia mums nejuokingų pokštų ir tada tenka gultis po peiliais.
Atsakyti
QUOTE(trudeme @ 2008 06 03, 21:11)
Manau, kad kartais per daug komplikacijų nurašo natūraliam gimdymui (jei vaikas dirglus, pilvo diegliukai - viskas dėl "gimdymo traumos" mėgsta sakyti vaikų gydytojai), o jei CPO.. nebeturi kam priskirti problemų  blink.gif

tai kad atvirkščiai mirksiukas.gif "cezarinukus" privalomai pas neurologą apie 8mėn siunčia. bent jau maniškiui taip buvo, ir gydytoja tai aiškino, jog būtina dėl operacijos.
visus dirglumus, nemiegas būtent CO nurašo. tipo traumuotas vaiko gimimas, blabla.

yra kaip yra, senai jau nustojau gilintis gertai ar blogai CO. jei tai neišvengiama, nestovėsi tarpdury staugdama "nenoooooriuuuuuu" tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(trudeme @ 2008 06 03, 20:11)
SVARBIAUSIAS DALYKAS - sveika mama ir sveikas mažulis. Manau, kad kartais per daug komplikacijų nurašo natūraliam gimdymui (jei vaikas dirglus, pilvo diegliukai - viskas dėl "gimdymo traumos" mėgsta sakyti vaikų gydytojai), o jei CPO.. nebeturi kam priskirti problemų  blink.gif

Visiskai sutinku- svarbiausia sveikas mazylis ir mama 4u.gif

O del ligu, tai man rodos net atvirksciai doh.gif tai cezarinukai "kitokie nei visi" doh.gif : tai dirglesni, nes per greit ir nenaturaliai gime, tai diegliukai, nes antibiotiku su mamos pienu gavo....na zodziu kaip kam "patogiau" tas kaip priezasti atitinkama gimdyma ir ivardina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Wedi @ 2008 03 25, 19:02)
tai aisku, kai nera kitos iseities kai tik CP kas belieka?
bet as nesuprasiu neikada tu moteru, kurios renkas CP tik del to, kad bijo skausmo, nenori plysti ar dar savavalisku paskatu nesinos  schmoll.gif

A dar ir tokiu moteru buna? blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2008 03 29, 23:53)
dar 1 minusas kad daugumai lieka sioks toks odos kabantis kiekis virs rando, ypac po 2-o cezario...negrazu...gal paprasciau butu maksti susiut jei ka biggrin.gif
placenta tikrai buvo ant rando mums...

Čia vėl kaip kam mirksiukas.gif Po abiejų CO nekaba odos likutis ant pilvo schmoll.gif

QUOTE(Willma @ 2008 06 03, 13:18)
Didžiausias cezario minusas yra psichologinė būsena po operacijos.  Pačiai teko tai patirti. Pradžioje atrodė viskas lyg ir neblogai, fiziškai jaučiausi netgi geriau nei po gimdymo, bet kuo toliau, tuo labiau mane kankina kažkokie neišgyventi jausmai, kad negalėjau niekuo prisidėti prie savo mažylio gimimo ir netgi nedalyvavau tame procese, nes buvo suleista raminamųjų ir aš visą laiką pramiegojau...Po operacijos, kai parodė vaikelį, aš apsiverkiau, bet tikrai ne iš laimės verysad.gif Niekam nelinkėčiau cezario, ypač neplanuoto.

Ir prie tokios būsenos labai daug prisideda visuomenės spaudimas: pati negimdei, vadinasi nežinai ką tai reikškia, tu kitokia ir t.t. Visi žurnalai, interneto portalai tik ir eskaluoja, kad TIKRA motina ta, kuri pati pagimdė doh.gif O jei CO - tai jau ne motina doh.gif Tik niekas neakcentuoja, kad operacija dažnai gimdyvei yra kraštutinis pasirinkimas. Yapč, kai tai vyksta neplanuotai.
Atsakyti
QUOTE(lyra82 @ 2008 04 06, 22:44)
Vienintelis (bent jau kol kas) minusas mano mano nuomone yra tas, kad kudikelis patiria didziuli stresa, nes ne pats ,,keliauja" pasaulio pamatyti,o yra isimamas, kai to visiskai nesitiki ir nesiruosia  g.gif
Randas mazas ir mazai matosi, nors praeje tik 8 men, maudimas jautesi apie 1 men, bet ir tai labai mazai.  smile.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Willma @ 2008 06 03, 13:18)
Didžiausias cezario minusas yra psichologinė būsena po operacijos.  Pačiai teko tai patirti. Pradžioje atrodė viskas lyg ir neblogai, fiziškai jaučiausi netgi geriau nei po gimdymo, bet kuo toliau, tuo labiau mane kankina kažkokie neišgyventi jausmai, kad negalėjau niekuo prisidėti prie savo mažylio gimimo ir netgi nedalyvavau tame procese, nes buvo suleista raminamųjų ir aš visą laiką pramiegojau...Po operacijos, kai parodė vaikelį, aš apsiverkiau, bet tikrai ne iš laimės verysad.gif Niekam nelinkėčiau cezario, ypač neplanuoto.

Is esmes pritariu ir sitai nuomonei - galbut mano psichologine busena ir nebuvo kazkuo sudetinga, tad nelaikyciau to operacijos minusu. Taciau po gimdymo niekaip neapleido savigrauza, kad teko neplanuotas CP...neabejoju kad tam tikra itaka vaikiukui tai turi verysad.gif

QUOTE(vataipva @ 2008 06 04, 10:08)
tai kad atvirkščiai  mirksiukas.gif  "cezarinukus" privalomai pas neurologą apie 8mėn siunčia. bent jau maniškiui taip buvo, ir gydytoja tai aiškino, jog būtina dėl operacijos.
visus dirglumus, nemiegas būtent CO nurašo. tipo traumuotas vaiko gimimas, blabla.

yra kaip yra, senai jau nustojau gilintis gertai ar blogai CO. jei tai neišvengiama, nestovėsi tarpdury staugdama "nenoooooriuuuuuu"  tongue.gif

Ir man aiskino kad gamta cezarinuku nemegsta - nuskambejo labai ziauriai. Troskau gimdyti pati, bet mazoji atsisedo - tad teko ir saremius iskest, ir laukt nuskausminimo, ir neplanuotai pjaustytis...mazyle atneshe po operacijos praejus 6 val. (buvo naktis).
Atsakyti
na man is po cz nemalonu kol kasyra tik sioks toks kuno aptirpimas ties randu, daugiau lyg ir viskas ciki......tik daugiau nenoreciau cz, nes jutau kaip manyje ten krapstesi kai vaika eme lauk, tik jokio skausmo nejutau.....tikiuosi, jog kitas leliukas nesedes irleis mamytei pajusti ka reiskia naturalus gimdymas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tomulexxx @ 2008 07 01, 11:01)
na man is po cz nemalonu kol kasyra tik sioks toks kuno aptirpimas ties randu,

Man dabar kartais gulint ant pilvo jaučiamas toks keistas tempimas g.gif .. reiks varyt pasirodyt.
Atsakyti
Ex, megstu as temas apie Cezari doh.gif

MAMUSKE, tu svarbiausia per daug i tai nesigilink. Jei nori atsvaros Cezario operacijos komplikacijoms, pasiskaitinek baisybiu ir apie naturalu gimdyma. Visur visko buna. Gimdymas aplamai nera tik svente. Rizika yra visur ir visada.
kas del vaiku neatsparumo ligoms: maniskai gime po Cezario operacijos. Serga daug. Bet proto, grozio, gudrumo ir zyzimu pavydet galima. Zinau vaika, kuri mama kuo puikiausiai naturaliai pagimde, maitino 2 metus, o is ligoniniu del plauciu uzdegimu neiseidavo. Del to yra neteisinga imunines sistemos trukumus suversti Cezariui, kaip beje ir vaiko protini issivystyma. Juk vaiko protas, tai tevu idirbis, skirtas laikas jam, o ne tai, kad pagimdziau naturaliai, su vaiku neuzsiimu, nes jis kaip ir jau privalo buti protingas, nes "as ji naturaliai gimdziau".

Randas ir nudribes pilvaas: velgi kaip kam. Po pirmo Cezario randas buvo nelabai koks, po antro kuo nuostabiausias. Pilvas - as sportavau pries gimdymus, turejau gera presa, atsistate puikiai. jei ir yra kas nudribe, tai ne del Cezario o istampytos odos, nes pilvuzas visus lukescius buvo virsijes biggrin.gif
Atsakyti
pritariu tai nuomonei kad naturalus gimdymas gali pateikti turbut ir dar daugiau komplikaciju nei CO. mano lelius del didelio svorio tiesiog uzstrigo gimdymo takuose, to pasekoje pradejo stoti sirdele, trauke uz galvytes vakuumu, istempe kaukole, po to reanimacija, vaikas perveztas i kauno klinikas, as kedainiu ligoninej, niekas neisleidzia del pacios bukles (zaizdos tarpkojy, nesivalanti gimda). stresas, asaros, pieno aisku nera, nes nebuvo net progos maitinti- lelius isveztas. klinikose praleido 2 sav, is kuriu tik antraja galejau buti su juo kartu. leliukas isitempes, nervingas, grize nuolat lankemes pas neurologa, naktimis klykdavo tiesiogine to zodzio prasme iki 3 metu, negaledavom pazadinti niekaip, ne i nieka nereaguodavo verysad.gif zodziu, visko buna ir su tais naturaliais gimdymais, nesijauciau taip lyg buciau pati gimdzius, nes vaikiuka tiesiog isrove is manes, pries tai buvau pripumpuota skatinanciu, skausmai nerealus, jauciausi beviltiska niekam tikus, negebanti gimdyt (med. personalas gimdymo metu sauke, kaip cia nemoku stumt doh.gif )
nenoriu nieko kaltint, tiesiog jauciu kad viskas buvo ne taip, niekas nepasidomejo leliaus svoriu (nedare echo, 2 men pries gimdyma buvo paskutinis darytas), pirmakarte buvau, nezinojau kaip ir kas turi buti daroma, nezinojau ko reikalauti. va, tiesa, is mediku pries gimdyma sulaukiau pasaipiu komentaru apie savo pilvo dydi- nusiserus karve, o po gimdymo- kas galejo pagalvoti kad toks didelis vaikas. juk jie ne burejai, jie na galvoti turejo, jie turejo istirti, juk tai nera neimanomas dalykas doh.gif taigi zaizdos tiek fizines tiek dvasines liko. galbut cezaris irgi butu palikes randu, bet manau mazesniu.
gal per daug issipleciau, bet manau medikai tam yra kad pasvertu ir pamatuotu kiekvienos gimdyves atveju visus uz ir pries, o ne primygtinai versti rinktis tik toki ar anoki sprendima, tam jie ir yra, mes gi pacios nezinome kokia is tikruju yra situacija verysad.gif
Atsakyti
Oi, LAVRUKE, console.gif Svarbu, kad viskas laimingai baigesi. Linkiu tau antro gidymo kuo lengviausio! Bus Cezaris? ax.gif

Ir dar... nu nesiparinkim taip del to "pati isgimdziau" ar ne. Juk visiskai nesvarbu kaip gimsta vaikai, svarbu - sveiki!
Atsakyti