Įkraunama...
Įkraunama...

šaltibarščiai

QUOTE(Invincible @ 2008 04 07, 11:39)
As kaip tik siandien darau saltibarscius  biggrin.gif  darau taip:
1l kefyro
Truputi vandens salto (atvirinto)
Krapai
Svog.laiskai
Trumpi agurkai
Druskyte
Marinuoti burokeliai
Virti kiausiniai
Ir viskas  thumbup.gif  Labai skanu, bet va kaip kazkas rase, taip super skaniai nesigauna kaip pvz Cili kaime, mano MB ten nueina visada, pasiima saltibarsciu, mes juos isnagrinejam visaip  lotuliukas.gif  ir vistiek nesuprantame ka jie ten deda kitaip, kad jie truputi skanesni. Paskaicius cia jusu, sakau, gal rimtai cukraus kokio, arba kondensuoto nesaldinto deda! Gal reikes pabandyti siandien, bet jei nesigaus, vyras mane su tais saltibarsciais  doh.gif

As visada dedu pora sauksteliu cukraus,kartais ir truputi rugsties jei truksta smile.gif
Atsakyti
kiek šeimų tiek skirtingų šaltibarščių receptų,vieni pila daug vandens,kiti pieno net,kiti dar grietinės prikrauna kad šaukštas neskęsta lotuliukas.gif ...aš dedu kefyrą,marinuotus burokėlius,krapai,agurkas, swogūnai ir druskytė,ir kiaušinuką atskirai įsipjausto,ir žinoma karštos bulvės užpiltos lašinuku ir swogūniuku ax.gif ...
o kad cukraus dėt nežinojau,gal reiks pabandyt biggrin.gif
Atsakyti
Pasinaudojau kazkurios forumietes patarimu i saltibarscius idet cukraus,tikrai patiko,skanesni gavosi essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Poema @ 2008 04 18, 22:07)
Pasinaudojau kazkurios forumietes patarimu i saltibarscius idet cukraus,tikrai patiko,skanesni gavosi  essen.gif

bandysiu ir as isuo patarimu pasinaudot ax.gif
Atsakyti
Prašom..šaltibarščių gaminimas, vaizdo įrašas mirksiukas.gif
http://www.delfi.lt/...php?id=16763275
Atsakyti
1l kefyro
truputis pienuko ( cia jau pagal skoni), krapu, svog.laisku, agurkai ( trumpavaisiai skaniau), marinuoti burokeliai, virti kiausinukai, druska.
niam niam kaip skanu thumbup.gif
bet teko ne karta buti Latvijoje ir ragauti ju saltibarscius- jie papildomai deda pomidora ir daktariska desra g.gif su pomidoru thumbup.gif ( jei tik turiu visada dedu), bet desryte g.gif g.gif na skonio reikalas!
Atsakyti
Na prisiskaiciau apie sultini, reiks bandyti ir man idet sultinio kubeli, matysim, ar tiks lotuliukas.gif O siaip as irgi darau be pieno, tik 1l kefyro ir truputi vandens.
Atsakyti
QUOTE(pipe @ 2007 06 06, 18:01)
Aš darau pačius nerealiausiu tradiciškiausius šaltibarščius:

- Šaltibarščių kefyras 7 % (tik be prapų fui  biggrin.gif )
- Marinuoti kedainiu burokeliai;
- 2 dideli kietai virti kiausiniai (smulkiai supjaustyti);
- 2 didesni trumpi sviezi agurkai;
- Svoguno laiškai;
- druska;
- juodieji pipirai,
- šlakelis vandens.

o visa esme yra tame, kad dar dedu lygu arbatini sauksteli cukraus tongue.gif

Mano busimasis visiškai nemegsta šaltibarščiu, ir net jei būtų badas nesugalvotų, kad yra toks patiekalas lotuliukas.gif bet šituos valgo pasičepsedamas thumbup.gif O draugai negali patiket, sako dedi dar kazka ir nesakai, nes tokie jiems namie vistiek neišeina  lotuliukas.gif

as taip pat darau saltibarscius, o del tu prieskoniu - tai kai padarau pacius saltibarscius tai beriu druskyte, cukru ir rugstele is akies, pamaisau, ragauju, ir dar pridedu ko truksta - ar druskos ar cukraus - kol gaunasi super duper skonis ax.gif o krapu tai visada idedu, jei ne svieziu - tai dziovintu nors, ir bulvytes kai isverdu tai irgi krapais apiberiu, niam niam thumbup.gif
Atsakyti
O ar bandėt kas pirktinius specialius šaltibarščių prieskonius? Kažin kaip su jais gaunasi, ar skaniai? g.gif
Atsakyti
Aš darau taip:
2 litrai Rokiškio "Šaltibarščių kefyro"
Maždaug 3/4 ilgo agurko.
Nedidelis ryšulėlis krapų.
Maždaug 3/4 pakelio virtų burokėlių vakuume.
Truputis svogūnų laiškų.
thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(awiux @ 2008 04 09, 15:26)
kiek šeimų tiek skirtingų šaltibarščių receptų,vieni pila daug vandens,kiti pieno net,kiti dar grietinės prikrauna kad šaukštas neskęsta  lotuliukas.gif ...aš dedu kefyrą,marinuotus burokėlius,krapai,agurkas, swogūnai ir druskytė,ir kiaušinuką atskirai įsipjausto,ir žinoma karštos bulvės užpiltos lašinuku ir swogūniuku  ax.gif ...
o kad cukraus dėt nežinojau,gal reiks pabandyt  biggrin.gif

fui, pienas... aš virinto vandens truputėlį įpilu. Burokėliai būtinai tik marinuoti, mėgstam su vyru tirštesnes sriubas, tai negailiu daržovių. O bulvytės tai būtinai, o ypač šviežios, ką tik iškastos, mmmmmmmmmmm su keptais svogūnų laiškais essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Papugele @ 2008 04 30, 23:32)
O ar bandėt kas pirktinius specialius šaltibarščių prieskonius? Kažin kaip su jais gaunasi, ar skaniai? g.gif

As turiu tuos prieskonius! Nerealiai skaniai man asmeniskai gavos!!!!!! thumbup.gif Niaaaaaaaam niam!
Atsakyti