Įkraunama...
Įkraunama...

šaltibarščiai

Man saltibarsciai taip pat neatsivalgoma sriuba, bet tik tokie, kurios gaminu pati, kavinese man nepatinka nes buna labai tirsti.
Receptas parastutis, bet gal kazkam patiks:
1 L. "Labas rytas" saltibarsciu kefyras (su kitais negaminu, nes skonis ne tas)
1 L. Pieno (galima 0,5 pieno ir 0,5 kefyro)
0, 5 L. slovikelis marinuotu burokeliu
1 agurkas
2 kiausiniai
svogunu laiskai, krapai, sruska, cukrus
Kefyra, piena supilti i puoda, sudeti marinuotus burokelius, puse agurko sutarkuoju, kita puse smulkiai suplaustau, itarkuoju kiausinius, supjaustau krapus ir svog. laiksus, druskos pagal skoni (as dedu kazkur 1 valgoma sauksta), truputi cukraus. Jei truksta rukstumo nuo burokeliu, galima truputi ipilti acto, ar rugsteles, cia jau kaip kas megsta.

Prie saltibarsciau dazniausiai kepu bulves su spirgiukais. Mums taip skaniau, nei su virtom bulvem. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristepala: 24 kovo 2009 - 16:51
QUOTE(pempe @ 2009 03 23, 23:43)
o baltus is rugstyniu kas nors gamina?

Aš gaminu ir iš rūgštynių, man jie ir skanūs 4u.gif ir dar iš pomidorų gaminu smile.gif
Man visos šaltos sriubos skanios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2009 03 24, 20:05)
Aš gaminu ir iš rūgštynių, man jie ir skanūs 4u.gif ir dar iš pomidorų gaminu smile.gif
Man visos šaltos sriubos skanios smile.gif

Prasom pasidalinti recepteliais mirksiukas.gif
Atsakyti
Neryte, prašau receptėlius 4u.gif

"Rūgštynių šaltibarščiai"

Supilu indelį konservuotų rūgštynių, geriau namie ruoštų smile.gif , nes tos pirktinės būna per rūgščios sad.gif kefyro ar rūgpienio, virto kiaušinio, agurko, krapų, svogūnų laiškų, druskos, cukraus.
Ragaujam pagal skonį, ko trūksta, tą ir dedame.
Valgome su virtomis ar keptomis bulvėmis 4u.gif

"Pomidorų šaltibarščiai"

Supilame 1 indelį "Kėdainių pomidorų padažo su baziliku" ( yra pirkti visuose didesniuose PC), kefyro 1 litrą, agurkų, svogūnų laiškų, krapų, česnako ( čia jau pagal savo skonį).
Valgome su mėgiamomis bulvėmis smile.gif
Kai paragavau pirmą kartą, tai taip patiko, toks neįprastas skonis, bet skanu, o MB nemėgsta tokių schmoll.gif , tai aš viena sau kad prisilapnoju tongue.gif

Parašykit paskui savo atsiliepimus, ar patiko, ar ne 4u.gif

P.S. šiandien gaminsiu šaltibarščius su burokėliais essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 25 kovo 2009 - 10:58
as visada i saltibarcius dedu cukraus,man daug skanesni gaunasi,tokie saldiarugsciai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2009 03 25, 11:56)

Supilu indelį konservuotų rūgštynių, geriau namie ruoštų smile.gif , nes tos pirktinės būna per rūgščios sad.gif kefyro ar rūgpienio, virto kiaušinio, agurko, krapų, svogūnų laiškų, druskos, cukraus.

"Pomidorų šaltibarščiai"

Supilame 1 indelį "Kėdainių pomidorų padažo su baziliku" ( yra pirkti visuose didesniuose PC), kefyro 1 litrą, agurkų, svogūnų laiškų, krapų, česnako ( čia jau pagal savo skonį).
Valgome su mėgiamomis bulvėmis smile.gif
Kai paragavau pirmą kartą, tai taip patiko, toks neįprastas skonis, bet skanu, o MB nemėgsta tokių schmoll.gif , tai aš viena sau kad prisilapnoju tongue.gif

Parašykit paskui savo atsiliepimus, ar patiko, ar ne 4u.gif

P.S. šiandien gaminsiu šaltibarščius su burokėliais essen.gif

Aciu,butinai isbandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=daivaP,2009 03 25, 10:56]

as cukraus nededu, viskas beveik taip pat, tik puse kefyro, puse pieno.
Kai suzinojau juokiausi, kad per puse kefyra su pienu, bet jau daug metu, kitaip net neisivaizduoju.....
net nezinociau kuriems pirmenybe atiduoti ar saltibarsciaims ar rugstyniu saltibarsciams, vieni us kitus skanesni..... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pempe @ 2009 03 26, 00:32)
as cukraus nededu, viskas beveik taip pat, tik puse kefyro, puse  pieno.
Kai suzinojau juokiausi, kad per puse kefyra su pienu, bet jau daug metu, kitaip net neisivaizduoju.....
net nezinociau kuriems pirmenybe atiduoti ar saltibarsciaims ar rugstyniu saltibarsciams, vieni us kitus skanesni..... thumbup.gif

Cukraus dedu, jei labai rųgštu būna, o pieno galima pilti, jei per tiršti gaunasi smile.gif čia kiekviena pagal savo skonį pasireguliuoja mirksiukas.gif
Aš ir nepasakyčiau, kurie man skanesni g.gif jie tokie skirtingi ir abu skanūs thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 26 kovo 2009 - 09:14
as cukraus dedu rugstus ar nerugstus, daug skaniau gaunasi smile.gif o kas paragauja klausia is kur toks skonis idomus,kai pasakau,kad cukraus dedu tai daug kas nustemba,o paskui kopijuoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mmartaa @ 2009 03 28, 12:10)
as cukraus dedu rugstus ar nerugstus, daug skaniau gaunasi smile.gif o kas paragauja klausia is kur toks skonis idomus,kai pasakau,kad cukraus dedu tai daug kas nustemba,o paskui kopijuoja biggrin.gif

g.gif nu reiks idomumo delei i dubeneli iberti pabandyti koks tas skonis, nes siaip man ir paprastai daromi skanus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mmartaa @ 2009 03 28, 13:10)

Ir as dedu visada,man dadeda skonio thumbup.gif
Atsakyti
As burokeliu nededu, tada buna zalibarsciai (taip MB sako) hihihi.gif
Atsakyti