Įkraunama...
Įkraunama...

šaltibarščiai

QUOTE(RDA @ 2008 05 30, 11:33)
As tave neryte pilnai suprantu, mes kazkodel prie ju tai turim prisiderinti o jie tai ne schmoll.gif o taviskis ar nors ragavo ar iskart nusistate kad jie neskanus ir taskas, beje kiek seku temeles tai tu tikra pas mus saunuole, jau tavo patiekaliukai tai thumbup.gif o dar ir pateikimas tai is vis be zodziu. Saunuole
As ka tik visa puoda saltibarstuku pasidariau, tik speju dar vandenuko reiks koki bliudeli ipilt nes eilini karta tirsti gavos verysad.gif o ka toki karsta ora valgyt kaip tik saltibarstukus, jie labai tinka man kai nieks burnon nelenda, tik kad vienai atsibosta valgyti doh.gif o mazom porcijom gaminti nemoku blush2.gif

nu tu cia ir prigyrei mane blush-anim-cl.gif blush2.gif
maniskis nusistates pries juos, net neragavo schmoll.gif jam saltibarsciai tai nesuderinamu produktu kratinys doh.gif o dar kaip cia salta sriuba lotuliukas.gif zodziu.... cool.gif

as irgi kartais vandenuko ipilu kai pertirsta gaunasi, nieko tokio mirksiukas.gif
mmmm... kaip uzsimaniau saltibarsciu... turbut po savaitgalio reiks pasigaminti, nes savaitgalio meniu suplanuotas piknikais thumbup.gif
Atsakyti
Niu zinokit mergytes, saltibarsciai su sultiniu - nerealiausias mano atradimas paskutiniu metu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Gyvenime nesu valgiusi saltibarsciu del to kad nevalgau svogunu ir kefyras ne prie sirdies wink.gif Bet vakar nusprendziau pabandyti (norejosi isiteigti savajam MB wub.gif ) Aisku padariau be svogunu laisku, juos papjausciau i atskira lekstele... Paragavau ir super thumbup.gif Ypac su karstom svieziom bulvytem thumbup.gif Itariu, kad po truputi po truputi pradesiu valgyti tuos saltibarscius , bet tik savos gamybos.... blush2.gif Visi kas ragavo sake, dar nera valge skanesniu (ir net kitiems svogunu nereikejo biggrin.gif ) Aciu tai mamytei kuri parase recepteli 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif pagelbėkit man, šaltibarščių "pirmokei" biggrin.gif

Visą gyvenimą jų pakęst negalėjau, šlykštu net pagalvot būdavo biggrin.gif o šiemet kažkoks lūžis įvyko, vienąkart, antrąkart suvalgiau, ir visai patiko... O va ir draugas – didis mėgėjas, tai noriu pagamint ir jam ir sau, tik nelabai turiu supratimo dėl tikslių kiekių ir proporcijų, kokie ten burokėliai (virti ar marinuoti) labiau tinka ir pan. Be to, draugas visad keikia skystus, liesus, „ant vandens“ pagamintus šaltibarščius, tai gal patartumėt, kaip čia jam gardžiau pagaminus?.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2008 07 21, 10:56)
Sveikos, merginos smile.gif pagelbėkit man, šaltibarščių "pirmokei" biggrin.gif

Visą gyvenimą jų pakęst negalėjau, šlykštu net pagalvot būdavo biggrin.gif o šiemet kažkoks lūžis įvyko, vienąkart, antrąkart suvalgiau, ir visai patiko... O va ir draugas – didis mėgėjas, tai noriu pagamint ir jam ir sau, tik nelabai turiu supratimo dėl tikslių kiekių ir proporcijų, kokie ten burokėliai (virti ar marinuoti) labiau tinka ir pan. Be to, draugas visad keikia skystus, liesus, „ant vandens“ pagamintus šaltibarščius, tai gal patartumėt, kaip čia jam gardžiau pagaminus?.. smile.gif

as dedu marinuotus burokelius man skaniau, iskart su rugstele, po to nereikia atitaikyneti su citrinos rugstele, as su kefyru darau, tada jie buna tirkstesni ir aisku priklauso nuo kietu ingridientu kiekio, jei plaukios kefyre keli burokeliai, kiausinis ir agurkas tai irgi skysti bus smile.gif
kitos daro su pienu ir grietine pvz. bet tirstesni gaunasi su kefyru thumbup.gif

berasydama taip uzsimaniau, kad reiks kuria diena pasidaryti (deja tik sau, nes MB negali ju pakesti) doh.gif
Atsakyti
siandien pietums saltibarsciai thumbup.gif einu ieskot kefyro, burokeliu, agurko, kiausiniu, grietines, svogunu laisku, prieskoniu rolleyes.gif
Atsakyti
as paskaiciau ir irgi uzsimaniau. tuoj eisiu gamint blush2.gif
Atsakyti
As i saltibarscius dedu ne tik druskos ir cukraus, bet ir citrinos rugsties, tik reikia labai labai mazai, ant pacio saukstelio galiuko pakabinti. Tikrai skanus buna. Mb sake, kad jam mano saltibarsciai skaniausi pasauly, net baruose nebuna taip skanu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aniuta82 @ 2009 02 26, 17:22)
as paskaiciau ir irgi uzsimaniau.

+1
Atsakyti
as irgi siandien gaminau po ilgos pertraukos saltibarscius wub.gif
Atsakyti
Niu va, prisiskaičiau prieš miegą ir taip užsimaniau, reikės savaitgali gaminti smile.gif
Mano receptas tai perimtas iš mamos (ir apskritai visi patiekalai ką gaminu tai yra iš tėčio ir mamos) smile.gif

Svogūnų laiškai, krapai, agurkas, 1l pieno, 1l kefyro (šiaip perku šaltibarščių kefyrą su krapais - nors ir taip krapų dedu dar, man kuo daugiau krapų tuo skaniau), stiklainis marinuotų burokėlių (pilu su visu marinatu) ir kokie 5-6 kiaušiniai (su draugu irgi mėgstam, kad kuo daugiau kiaušinių tuo mums skaniau - kiaušinius pjaustom grežinėliais su tokiu plastmasiniu daikčiuku), druskos iš akies, viską išmaišom ir paragaujam, jei kažko trūksta įpilu šaukštą acto wink.gif ir viskas smile.gif skanu mmmm wink.gif jau dabar noriu smile.gif gaila, kad šviežių bulvių dar nėra sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonytia @ 2009 03 11, 22:58)
Niu va, prisiskaičiau prieš miegą ir taip užsimaniau, reikės savaitgali gaminti smile.gif
Mano receptas tai perimtas iš mamos (ir apskritai visi patiekalai ką gaminu tai yra iš tėčio ir mamos) smile.gif

as labai panasiai darau tik acto nepilu, man uztenka nuo burokeliu ir dar dedu siek tiek pipiru rolleyes.gif kai taip issiilgus saltibarsciu buvau tai skanu ir su zieminem bulvem biggrin.gif
Atsakyti
stai cia mano saltibarsciai

user posted image

kefyras, pienas, kiausiniai, svoguno laiskai (pati uzsiauginau ant palanges blush2.gif ), agurkas, marinuoti burokeliai, druska, pipirai, krapu mazai turejau tai tik ant bulviu uzteko ax.gif
Atsakyti