Įkraunama...
Įkraunama...

Dėvėtų drabužių prekyba

QUOTE(linalina644 @ 2009 07 24, 14:40)
Aciu tau astaja uz labai lauktas geras naujienas 4u.gif O tu prekiauji kur? turguje ar parduotuvele turi? Is kokio miesto perki rubus?  blush2.gif

Prekiauju turgeliuose. O rūbus perku Klaipėdoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sandra77 @ 2009 07 24, 16:57)
užeikite į www.vmi.lt ten viskas yra aiškiai aprašyta,o jei to nepakanka galite kaip ir aš dariau pasiskambinti 1882 ir smulkiai atsakys į visus jums dominančius klausimus

Norint prekiauti ne patalpose uztenka verslo liudiijimo. Kaina nustato kikeviena savivaldybe skirtinga. Tarkim vieniem metam apie 1395lt. Aisku pasidalini is darbo dienu skaiciaus, kiek noresi dirbti, uz tiek ir susimokesi, +180lt sodra (t.y. puse bazines pensijos. ta suma moka tie, kurie nera drausti, ar yra bedarbiai. pvz.: as esu vaiko prieziuros atostogose iki 3metu, tai iki 3metu man po 180lt nereikia moketi)+72lt ligoniu kasoms, kurie yra privalomi, tik jei esi draustas, tai juos galima susimoketi iki kitu metu geguzes pirmosios dienos. o jei nesi draustas, tai privalai susimoketi is karto
blink.gif
biski kvailoka situacija pas mus lietuvoje, mokesciai ir dar karta mokesciai. jei pradedi dibti sau, tai ziurek gaunasi nemenka sumele kaip pradedanciajam blink.gif ir is karto blink.gif verslo liudijimas men >100lt+ligoniu kasoms 72lt+sodra 180lt viso gaunasi >350lt blink.gif jokiu nuolaidu...o ta suma uzdirbti juk reikia, o dar juk ir pelnas turi buti...sunku unsure.gif vyriausybe ne trupucio neskatina smulkiojo verslo, nors 2-3men galetu atleisti nuo mokesciu, tai lengviau butu isivaziuoti...
sekmes ir kantrybes visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jupo @ 2009 07 25, 15:57)
Norint prekiauti ne patalpose uztenka verslo liudiijimo. Kaina nustato kikeviena savivaldybe skirtinga. Tarkim vieniem metam apie 1395lt. Aisku pasidalini is darbo dienu skaiciaus, kiek noresi dirbti, uz tiek ir susimokesi, +180lt sodra (t.y. puse bazines pensijos. ta suma moka tie, kurie nera drausti, ar yra bedarbiai. pvz.: as esu vaiko prieziuros atostogose iki 3metu, tai iki 3metu man po 180lt nereikia moketi)+72lt ligoniu kasoms, kurie yra privalomi, tik jei esi draustas, tai juos galima susimoketi iki kitu metu geguzes pirmosios dienos. o jei nesi draustas, tai privalai susimoketi is karto
blink.gif 
biski kvailoka situacija pas mus lietuvoje, mokesciai ir dar karta mokesciai. jei pradedi dibti sau, tai ziurek gaunasi nemenka sumele kaip pradedanciajam  blink.gif ir is karto  blink.gif verslo liudijimas men >100lt+ligoniu kasoms 72lt+sodra 180lt viso gaunasi >350lt  blink.gif  jokiu nuolaidu...o ta suma uzdirbti juk reikia, o dar juk ir pelnas turi buti...sunku  unsure.gif vyriausybe ne trupucio neskatina smulkiojo verslo, nors 2-3men galetu atleisti nuo mokesciu, tai lengviau butu isivaziuoti...
sekmes ir kantrybes visoms  4u.gif

g.gif jooo... kol neskaiciuoji mokesciu tai atrodo, kad nieko baisaus . O jei su individualios veiklo pazymejimu tai dar daugiau reikia atiduoti verysad.gif Aciu 4u.gif uz issamu paaiskinima.
Atsakyti
QUOTE(linalina644 @ 2009 07 25, 14:16)
g.gif  jooo... kol neskaiciuoji mokesciu tai atrodo, kad nieko baisaus . O jei su individualios veiklo pazymejimu tai dar daugiau reikia atiduoti  verysad.gif  Aciu  4u.gif  uz issamu paaiskinima.

Su tais mokesciais tamsus miskas....
Kodel sakai,kad su individualia veikla daugiau atiduoti reikia? g.gif As kiek girdejau,tai kaip tik verslo liudijimas iseina brangiau,nes turi moketi nesvarbu koki pelna turi,o su individualia veikla moki nuo gauto pelno metu gale,jei maziau uzdirbai-tai maziau ir atskaiciuos...aisku ten ligoniu kasoms,tai vienodas mokestis visiems.
Nezinau,gal klystu.Bet as kiek domejausi,tai supratau taip. Viena moteris jau daug metu uzsiimanti prekyba irgi sake,kad zymiai pigiau iseina su individualia veikla.
Atsakyti
QUOTE(Lolitaeli @ 2009 07 25, 19:59)
Su tais mokesciais tamsus miskas....
Kodel sakai,kad su individualia veikla daugiau atiduoti reikia? g.gif  As kiek girdejau,tai kaip tik verslo liudijimas iseina brangiau,nes turi moketi nesvarbu koki pelna turi,o su individualia veikla  moki nuo gauto pelno metu gale,jei maziau uzdirbai-tai maziau ir atskaiciuos...aisku ten ligoniu kasoms,tai vienodas mokestis visiems.
Nezinau,gal klystu.Bet as kiek domejausi,tai supratau taip. Viena moteris jau daug metu uzsiimanti prekyba irgi sake,kad zymiai pigiau iseina su individualia veikla.

As jau visai susipainiojau doh.gif Su indi.veiklos pazymejimu Gyventoju pajamu mokesti pasirenki 15 arba (dabar gal jau ) 28 proc. (ir kuri dabar pasirinkti ?) , sveikatos draudimo imokos - 72 lt. ir soc.draudimo imokos , bet jei as dar dirbu pagal sutarti tai sodrai man moket jau nereikia? g.gif
Kaskas rase, kad su verslo liudijimu galiu pardavineti patalpoje rupus, kiti raso, kad jau tik su pazymejimu doh.gif .Tuoj nuo proto nusoksiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linalina644 @ 2009 07 25, 18:45)
As jau visai susipainiojau  doh.gif  Su indi.veiklos pazymejimu Gyventoju pajamu mokesti pasirenki 15 arba (dabar gal jau ) 28 proc. (ir kuri dabar pasirinkti ?) , sveikatos draudimo imokos - 72 lt. ir soc.draudimo imokos , bet jei as dar dirbu pagal sutarti tai sodrai man moket jau nereikia?  g.gif
Kaskas rase, kad su verslo liudijimu galiu pardavineti patalpoje rupus, kiti raso, kad jau tik su pazymejimu  doh.gif  .Tuoj nuo proto nusoksiu  verysad.gif

As kai irgi tik pradedancioji,tai negaliu garantuoti,kad sakau tikra tiesa biggrin.gif
Man kai aiskino-kad ir patalpoje,galima imti verslo liudijima arba individuali veikla.
Mokesciai-apie joki pasirinkima neaiskino,tik sake,kad metu gale mokesim 10% , 9% ir 15% nuo pelno,kai deklaruosim pajamas. Tik del ligoniu kasoms-72lt-nezinojo mokesciu darnbuotuoja,ar moketi kas menesi,ar galima irgi metu gale.Reikes dar pasiskambinti.As irgi kaip supratau,kad jeigu jau dirbanti-tai moketi nereikia.
Jeigu patalpos isnuomuotos normaliai pagal sutarti-tai tuos pinigus nuomai irasom i islaidas.
Tai pvz. nuomai moku 400lt,o per menesi surenku vos 500lt. Tai ir mokesiu mokescius uz ta menesi tik nuo to pelno nuo 100lt.
O jeigu buciau issipirkusi verslo liudijima-jau man automatiskai,kad ir mazai uzdirbus-mokesciu sumokeciau daugiau.
Sakau,man irgi dar tamsus miskas doh.gif Eisiu dar karta aiskintis,kol visai akyse prasvieses.
Papildyta:
Del kasos aparatu,sake,kad jie nera butini,kaip kam patogiau...Jeigu be aparato,tai perkiesi kvitus is mokesciu incp. Tai as manyciau,kad su kvitais geriau. g.gif
Atsakyti
IV. PAJAMŲ MOKESČIO TARIFAI

Gyventojas, besiverčiantis individualia veikla, išskyrus individualią sporto ir atlikėjų veiklą, taip pat individualią veiklą pagal verslo liudijimą, turi teisę pasirinkti, kokį pajamų mokesčio tarifą – 15 proc. ar 24 proc. taikyti apmokestinant per kalendorinius metus iš individualios veiklos gautas pajamas.
Jeigu gyventojas nusprendžia iš individualios veiklos pajamų neatimti šiai veiklai vykdyti patirtų leidžiamų atskaitymų, nuo bendros tokių pajamų sumos jis moka 15 proc. pajamų mokestį.
Jei gyventojas nusprendžia pajamų mokestį skaičiuoti iš individualios veiklos pajamų atėmęs leidžiamus atskaitymus, likusią pajamų dalį turi apmokestinti 24 proc. pajamų mokesčiu.
ŠITĄ PASTRAIPĄ ĮKĖLIAI IŠ VMI PUSLAPIO.
Dirbančiąjąi tikrai nereikia mokėti sodrai.
Išlaidos faktiškai tokios pačios tik tada jau geriau nerašyti į išlaidas kuro,nes jūsų automobilis yra ir įmonės automobilis.aš ten nelabai gilinausi,bet kam aktualu šitą išsiklausinėkit
Atsakyti
QUOTE(astaja @ 2009 07 25, 13:07)
Prekiauju turgeliuose. O rūbus perku Klaipėdoje  mirksiukas.gif

sakykit is kur Klaipedoje perkat prekes,as visiskai jau pasimeciau nebezinau is kur pirkti,pasiulos yra daug,bet ta kokybe mane baisei gazdina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lolitaeli @ 2009 07 25, 21:23)
As kai irgi tik pradedancioji,tai negaliu garantuoti,kad sakau tikra tiesa  biggrin.gif
Man kai aiskino-kad ir patalpoje,galima imti verslo liudijima arba individuali veikla.
Mokesciai-apie joki pasirinkima neaiskino,tik sake,kad metu gale mokesim 10% , 9% ir 15%  nuo pelno,kai deklaruosim pajamas. Tik del ligoniu kasoms-72lt-nezinojo mokesciu darnbuotuoja,ar moketi kas menesi,ar galima irgi metu gale.Reikes dar pasiskambinti.As irgi kaip supratau,kad jeigu jau dirbanti-tai moketi nereikia.
Jeigu patalpos isnuomuotos normaliai pagal sutarti-tai tuos pinigus nuomai irasom i islaidas.
Tai pvz. nuomai moku 400lt,o per menesi surenku vos 500lt. Tai  ir mokesiu mokescius uz ta menesi tik nuo to pelno nuo 100lt.
O jeigu buciau issipirkusi verslo liudijima-jau man automatiskai,kad ir  mazai uzdirbus-mokesciu sumokeciau daugiau.
Sakau,man irgi dar tamsus miskas  doh.gif Eisiu dar karta aiskintis,kol visai akyse prasvieses.
Papildyta:
Del kasos aparatu,sake,kad jie nera butini,kaip kam patogiau...Jeigu be aparato,tai perkiesi kvitus is mokesciu incp. Tai as manyciau,kad su kvitais geriau. g.gif

Na va, kaip supratau, kad ir su verslo liudijimu galima pardavineti dev.rubus patalpoje. Cia aisku butu geriausias variantas. Tada, kaip suprantu moku: i ligoniu kasas 72 lt. ir uz taip vadinama patenta(verslo liudijima) tarkim 100lt. i menesi. Viso per menesi gaunasi sumoketi mokesciu 172lt. ir uz patalpu nuoma tarkim 100lt. Viso 272lt. per menesi. O tai metu gale reikia deklaruoti ir sumoketi 15 proc. nuo pelno g.gif Ar cia tas 15% ar 24% tik su individualios veiklos pazymejimu.
Tada pildai pajamu-islaidu zurnala ir metu gale pateiki ji mokesciams, kurie paskaiciuoja kiek turiu sumoket nuo pelno (jei pasirinkau 24%) arba nuo gautu pajamu (jei pasirinkau 15%) .
Jei pasirenku 15% tada pildau tik pajamu zurnala? Ar tokio nera blush2.gif
Uhhhh doh.gif lyg ir svieseja, bet dar reikia kramtyt.

Kurios tuo uzsiima patarkit koki procenta geriau pasiimti. Tarkim jei as per metus viso uzdirbau 8400lt. tai jei pasirinkau 15% tai turesiu sumoket 1260lt.? O jei pasirinkau 24% , atminusavus islaidas gal man liks tik na tarkim 5500lt pelno( biggrin.gif aisku gerai butu) tada man reikes sumoket 1320lt. , cia mintinai paskaiciavau, gal neteisingai gavosi biggrin.gif ?

Papildyta:
QUOTE(vikaxxx @ 2009 07 26, 13:10)
sakykit is kur Klaipedoje perkat prekes,as visiskai jau pasimeciau nebezinau is kur pirkti,pasiulos yra daug,bet ta kokybe mane baisei gazdina  g.gif

Kiek skaiciau forume, Klaipedoje yra tokia ,,Dolresta" tai is ten dauguma ima prekes. Skelbimu tai yra daug, tik baisu kad nebutu prideta kokiu supuvusiu rubu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(linalina644 @ 2009 07 26, 14:24)
Na va, kaip supratau, kad ir su verslo liudijimu galima pardavineti dev.rubus patalpoje. Cia aisku butu geriausias variantas. Tada, kaip suprantu moku: i ligoniu kasas 72 lt. ir uz taip vadinama patenta(verslo liudijima) tarkim 100lt. i menesi. Viso per menesi gaunasi sumoketi mokesciu 172lt. ir uz patalpu nuoma tarkim 100lt. Viso 272lt. per menesi. O tai metu gale reikia deklaruoti ir sumoketi 15 proc. nuo pelno  g.gif  Ar cia tas 15% ar 24% tik su individualios veiklos pazymejimu.
Tada pildai pajamu-islaidu zurnala ir metu gale pateiki ji mokesciams, kurie paskaiciuoja kiek turiu sumoket nuo pelno (jei pasirinkau 24%) arba nuo gautu pajamu (jei pasirinkau 15%) .
Jei pasirenku 15% tada pildau tik pajamu zurnala? Ar tokio nera  blush2.gif
Uhhhh doh.gif lyg ir svieseja, bet dar reikia kramtyt.

Kurios tuo uzsiima patarkit koki procenta geriau pasiimti. Tarkim jei as per metus viso uzdirbau 8400lt. tai jei pasirinkau 15% tai turesiu sumoket 1260lt.? O jei pasirinkau 24% , atminusavus islaidas gal man liks tik na tarkim 5500lt pelno(  biggrin.gif aisku gerai butu) tada man reikes sumoket 1320lt. , cia mintinai paskaiciavau, gal neteisingai gavosi  biggrin.gif ?
Papildyta:
Kiek skaiciau forume, Klaipedoje yra tokia ,,Dolresta" tai  is ten dauguma ima prekes. Skelbimu tai yra daug, tik baisu kad nebutu prideta kokiu supuvusiu rubu biggrin.gif

o gal kas zino gal yra tokiu vietu kur pats gali rinktis prekes g.gif ,seniau zinau yra buvo Dubysos g. bet senau jai yra pasinaikine
Atsakyti
Kam idomu, cia yra skaiciuokle susijusi su individualia veikla. Pasiskaiciuokite smile.gif
skaiciuokles
i dar siek tiek info apie individualia veikla individuali veikla
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jupo: 27 liepos 2009 - 09:58
Kiek skaiciau forume, Klaipedoje yra tokia ,,Dolresta" tai is ten dauguma ima prekes. Skelbimu tai yra daug, tik baisu kad nebutu prideta kokiu supuvusiu rubu biggrin.gif
[/quote]

Taip iš "Dolrestos" ėmiau prekių ir nenusivyliau rolleyes.gif Bet kainos ten nėra mažiausios Klaipėdoj g.gif
Atsakyti