QUOTE(Lolitaeli @ 2009 07 25, 21:23)
As kai irgi tik pradedancioji,tai negaliu garantuoti,kad sakau tikra tiesa
Man kai aiskino-kad ir patalpoje,galima imti verslo liudijima arba individuali veikla.
Mokesciai-apie joki pasirinkima neaiskino,tik sake,kad metu gale mokesim 10% , 9% ir 15% nuo pelno,kai deklaruosim pajamas. Tik del ligoniu kasoms-72lt-nezinojo mokesciu darnbuotuoja,ar moketi kas menesi,ar galima irgi metu gale.Reikes dar pasiskambinti.As irgi kaip supratau,kad jeigu jau dirbanti-tai moketi nereikia.
Jeigu patalpos isnuomuotos normaliai pagal sutarti-tai tuos pinigus nuomai irasom i islaidas.
Tai pvz. nuomai moku 400lt,o per menesi surenku vos 500lt. Tai ir mokesiu mokescius uz ta menesi tik nuo to pelno nuo 100lt.
O jeigu buciau issipirkusi verslo liudijima-jau man automatiskai,kad ir mazai uzdirbus-mokesciu sumokeciau daugiau.
Sakau,man irgi dar tamsus miskas

Eisiu dar karta aiskintis,kol visai akyse prasvieses.
Papildyta:
Del kasos aparatu,sake,kad jie nera butini,kaip kam patogiau...Jeigu be aparato,tai perkiesi kvitus is mokesciu incp. Tai as manyciau,kad su kvitais geriau.
Na va, kaip supratau, kad ir su verslo liudijimu galima pardavineti dev.rubus patalpoje. Cia aisku butu geriausias variantas. Tada, kaip suprantu moku: i ligoniu kasas 72 lt. ir uz taip vadinama patenta(verslo liudijima) tarkim 100lt. i menesi. Viso per menesi gaunasi sumoketi mokesciu 172lt. ir uz patalpu nuoma tarkim 100lt. Viso 272lt. per menesi. O tai metu gale reikia deklaruoti ir sumoketi 15 proc. nuo pelno

Ar cia tas 15% ar 24% tik su individualios veiklos pazymejimu.
Tada pildai pajamu-islaidu zurnala ir metu gale pateiki ji mokesciams, kurie paskaiciuoja kiek turiu sumoket nuo pelno (jei pasirinkau 24%) arba nuo gautu pajamu (jei pasirinkau 15%) .
Jei pasirenku 15% tada pildau tik pajamu zurnala? Ar tokio nera
Uhhhh

lyg ir svieseja, bet dar reikia kramtyt.
Kurios tuo uzsiima patarkit koki procenta geriau pasiimti. Tarkim jei as per metus viso uzdirbau 8400lt. tai jei pasirinkau 15% tai turesiu sumoket 1260lt.? O jei pasirinkau 24% , atminusavus islaidas gal man liks tik na tarkim 5500lt pelno(

aisku gerai butu) tada man reikes sumoket 1320lt. , cia mintinai paskaiciavau, gal neteisingai gavosi

?
Papildyta:
QUOTE(vikaxxx @ 2009 07 26, 13:10)
sakykit is kur Klaipedoje perkat prekes,as visiskai jau pasimeciau nebezinau is kur pirkti,pasiulos yra daug,bet ta kokybe mane baisei gazdina
Kiek skaiciau forume, Klaipedoje yra tokia ,,Dolresta" tai is ten dauguma ima prekes. Skelbimu tai yra daug, tik baisu kad nebutu prideta kokiu supuvusiu rubu