Na mano anyta suvalkietė.Reto skūpumo persona ,na jau per 20 metų pripratau -prie giminės keistenybių, bet pradžioje buvo šokas.Pvz. buvom jos baliuje, vaikų liepė nevesti, lauktuvių neįdėjo, nor buvo 3 tortai,kurių tik vieną prapjovė, anūkai liko "ant ledo".Man pardavė šviestuvą, po metų liepė atiduoti, nes jai prireikė.
Atvažiavus į svečius dažniausia valgyt nepasiūlo.Liepė susimokėti savo sesei už dėvėtą paltą, kuris jai jau buvo per mažas.O viršūnė viskam, kai pamačiau, kaip jos sesuo susimokėjo už gyvenimą pas anytėlę, kadangi buvo pas ją net savaitę.
O ne ji tikrai neskursta ir neskaičiuoja kiekvieno cento, gyvena pasiturinčiai.
Ir visa giminėlė tokia, tad negali būti, kad tik anekdotai juodina suvalkiečius, tai nacionalinis bruožas,nes turiu su kuo palyginti, mano giminės iš dzūkų ir aukštaičių.
QUOTE(kokonas @ 2009 02 12, 10:39)
Na mano anyta suvalkietė.Reto skūpumo persona ,na jau per 20 metų pripratau -prie giminės keistenybių, bet pradžioje buvo šokas.Pvz. buvom jos baliuje, vaikų liepė nevesti, lauktuvių neįdėjo, nor buvo 3 tortai,kurių tik vieną prapjovė, anūkai liko "ant ledo".Man pardavė šviestuvą, po metų liepė atiduoti, nes jai prireikė.
Atvažiavus į svečius dažniausia valgyt nepasiūlo.Liepė susimokėti savo sesei už dėvėtą paltą, kuris jai jau buvo per mažas.O viršūnė viskam, kai pamačiau, kaip jos sesuo susimokėjo už gyvenimą pas anytėlę, kadangi buvo pas ją net savaitę.
Ir visa giminėlė tokia, tad negali būti, kad tik anekdotai juodina suvalkiečius, tai nacionalinis bruožas,nes turiu su kuo palyginti, mano giminės iš dzūkų ir aukštaičių.
ziauru
QUOTE(kokonas @ 2009 02 12, 10:39)
Turiu ir as savo giminej tokiu zmogeliu. Bet beda tame, kad jie zemaite su dzukeliu susizenija gyvena suvalkijoj, tiesa jau senyvo amziaus jie. Pakraupau pamacius, kad lygiai taip (kaip tavo gimines) viska dalina skaiciuoja, gal cia vadinasi taupumas..... Net uz nuotraukas savo anuku privalu vaikams atiduoti pinigus. Tai daro pacio maziausio formato, kad tik pigiau! O vaikai ju nepasididziuodami primena jai lieki skoloj pvz uz kelione i kaima!
Esu pusiau suvalkiete, gyvenau suvalkijoj, bet tokiu zmoniu kaip jie dzukai/zemaiciai dar nesutikau....
P.S. Apie dzukus negaliu daug gero pasakyt, manau "dzukai - pyzdukai" viska atspindi.... Deja... Aiskumo delei pasakysiu, kad tai mano gimine, ne vyro...
Jeigu smulkiau tai tam krašte gyvena suvalkiečiai ir sūduviečiai . Mudu su vyru esam tikri sūduviečiai tai tie kurių šaknis čia nuo neatmenamu laiku , tai tokie buna taupus ir jei skupi tai tik sau bet kitiem paskutinius marškinius atduotu. o suvlkiečiai tai tokie kurie suvalkioti iš kitu kraštu ir va su tokiais būna VISKO ir žiauriausi būna dzūkai atėje gyvent į suvalkiją nors dzūkai dzūkijoj žiauriai nuostabus žmonės
Hm... Kadangi pati esu suvalkietė tai galiu ir papasakot plačiau.
"Skūpesni" yra senesni žmonės, o vidutinio amžiaus žmonės normalūs(aišku pasitaiko visokių žmonių su visokiom nuomonėm), bet šiaip iš vienos pusės mitas, iš kitos ne
"Skūpesni" yra senesni žmonės, o vidutinio amžiaus žmonės normalūs(aišku pasitaiko visokių žmonių su visokiom nuomonėm), bet šiaip iš vienos pusės mitas, iš kitos ne
Oj, žinokit pažįstu suvalkiečių. Tai skūpumas neišpasakytas. Kiekvieną centą suskaičiuos, o svarbiausiai tai ne savo, o kito žmogaus. Dauguma čia aprašytų situacijų tikrai tokios ir yra. Žinoma, viskas priklauso ir nuo kiekvieno individo asmeniškai. Bet tendencijos tikrai tokios. Visai tai ne mitas.
Man tai čia toks pat mitas kaip visos blondinės anekdotinės, Petriukai kvaili,o dzūkai durni
Manau, kad visur yra skūpįų ar taupių žmonių ir tai tikrai nepriklauso nuo gyvenamos vietos,aš kaip tik labiau girdėjus apie tai, kad suvalkiečiai yra labai svetingi žmonės, kitiems atiduodantys paskutinį kasnį
Smagi temelė
tiesa, norėčiau pasitikslinti dėl žodžio "skūpus" prasmės.
Logiška sakyti, kad skūpumas - šykštumas, ir su taupumu neturi nieko bendra. Mano tėtis - suvalkietis nuo Marijampolės. Jis labai taupus, beveik atitinka suvalkietį iš anekdoto: "- Kodėl išjunginėji-įjunginėji šviesą, skaitydamas knygą? - Puslapius galima versti ir tamsoje!". Šiukšlių maišelį sugebės panaudoti ir antrą kartą
))
Таčiau... paskutinius marškinius atiduos, jei kam reikia pagalbos. Taigi tėtis visiškai nieko nešykšti. Dalinasi viskuo.
O štai jo sesuo, tikra šykštuolė skrudžė. Atsimenu atvejį, kai mano tėvams ji pasiūlė atiduoti sofą bei elektrinę viryklę. Atseit, jei nereikia, jinai tuos daiktus tiesiog išmes. Mano mama ir sugalvojo tuos daiktus pasiūlyti savo tėvams į kaimą. Tereiks tik atsiimti patiems. Kai paklausė, kuo atsilyginti, teta skrudžė patikino, kad užteks šampano butelio.
Taigi, atvažiavo mano senelis tos sofos su virykle atsiimti, net šimtą dvidešimt kilometrų sukorė. Kai daiktai buvo jau sukrauti, senelis dėkoja, o teta ir sako: "-Šimtas litukų ir esam atsiskaitę". Na, iš to netikėtumo jai ir sumokėjo. Aš tai jei būč ten buvus, būčiau nusispjovus... ir išdėjus ją į šuns dienas... Išsivežus nemokamai
Mano tėvukai pernelyg geri žmonės, taip viskas ir liko "nugesinta", neišsiaiškinta. Atseit - ai, teta visad tokia buvo, pasijuokt belieka.
Dar daug negražių poelgių ši teta darė... godi ir šykšti.
Tokie žmonės ir gadina suvalkiečių, kurie tiesiog labai taupūs ir vaišingi, įvaizdį.
Atrodytų, kaip gali skirtis brolis ir sesuo, bet taip yra. Vienas obuolys papuvęs...
tiesa, norėčiau pasitikslinti dėl žodžio "skūpus" prasmės.
Logiška sakyti, kad skūpumas - šykštumas, ir su taupumu neturi nieko bendra. Mano tėtis - suvalkietis nuo Marijampolės. Jis labai taupus, beveik atitinka suvalkietį iš anekdoto: "- Kodėl išjunginėji-įjunginėji šviesą, skaitydamas knygą? - Puslapius galima versti ir tamsoje!". Šiukšlių maišelį sugebės panaudoti ir antrą kartą
Таčiau... paskutinius marškinius atiduos, jei kam reikia pagalbos. Taigi tėtis visiškai nieko nešykšti. Dalinasi viskuo.
O štai jo sesuo, tikra šykštuolė skrudžė. Atsimenu atvejį, kai mano tėvams ji pasiūlė atiduoti sofą bei elektrinę viryklę. Atseit, jei nereikia, jinai tuos daiktus tiesiog išmes. Mano mama ir sugalvojo tuos daiktus pasiūlyti savo tėvams į kaimą. Tereiks tik atsiimti patiems. Kai paklausė, kuo atsilyginti, teta skrudžė patikino, kad užteks šampano butelio.
Taigi, atvažiavo mano senelis tos sofos su virykle atsiimti, net šimtą dvidešimt kilometrų sukorė. Kai daiktai buvo jau sukrauti, senelis dėkoja, o teta ir sako: "-Šimtas litukų ir esam atsiskaitę". Na, iš to netikėtumo jai ir sumokėjo. Aš tai jei būč ten buvus, būčiau nusispjovus... ir išdėjus ją į šuns dienas... Išsivežus nemokamai
Dar daug negražių poelgių ši teta darė... godi ir šykšti.
Tokie žmonės ir gadina suvalkiečių, kurie tiesiog labai taupūs ir vaišingi, įvaizdį.
Atrodytų, kaip gali skirtis brolis ir sesuo, bet taip yra. Vienas obuolys papuvęs...
o as va esu tokia pusiau suvalkiete, pusiau dzuke
nu, tikrai neskupi... Paskutini kasni kitam atiduociau ir paislaidauti megeja
O del tu vaisiu, luztanciu stalu ir pan, tai manau nuo seimos priklauso, nuo auklejimo. As pamenu, kai pas mociute i dzukija atvaziuodavau, stalas kaip per krikstynas
, suvalkijos mociute nenusileisdavo
O vat tureju drauga is aukstaitijos, vaje... Noredamas ka nors nusipirkti desimt kartu skaiciuos, dvidesimt apgalos, kol galiausiai nuspres, kad per brangu
prie ko čia suvalkečiai? visi lietuviai gobšus ir skūpųs .
as kilus is suvalkijos ir esu be galo taupi, ant s$$o nieko pinigu nemetau
nors mano seima labai islaidus ir visai neskupus ir net netaupus.
nors mano seima labai islaidus ir visai neskupus ir net netaupus.