Įkraunama...
Įkraunama...

Mitai ir tikrovė apie suvalkiečius

kaip dziaugiuosi, kad atidariau sia tema! labai daug idomaus radau pasiskaitymui netgi is istorijos - etnografijos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(amri13 @ 2008 03 18, 22:24)
kaip dziaugiuosi, kad atidariau sia tema! labai daug idomaus radau pasiskaitymui netgi is istorijos - etnografijos  bigsmile.gif

Aha,dziaugiesi..o cia jau suvalkiecius pripjauti ruosiasi ... verysad.gif ir negaila??
Atsakyti
[quote=Brėkšta,2008 03 18, 22:21]
pas mus kepurių snapus lacais vadina

o liocai ir karnavyžiai, tai skirtingose Nemuno pusėse gyvenantys suvalkiečiai tik Šakių pusėje gyvenantys syvalkiečiai kaip ir labiau tikri suvalkiečiai yra liocai, visuomet konkuravo su Jurbarko (šis regijonas, tai nei Suvalkija, nei Žemaitija nors tarmė labiau suvalkietiška, nei žemaitiška) pusėje gyvenančiai save laikančiais suvalkiečiais karnavyžiais ir kai ant skirtingo Nemuno kranto susitikdavo žvejai jie visuomet jausdavo pareigą primint vienas kitam statusą, kas karnavyžis, o kas liocas lotuliukas.gif prasivardžiuodavo vienžo

nu geras... ax.gif pasirodo liocė tikra esu ir pati to nežinau doh.gif gėda blush2.gif bet kaip įdomu thumbup.gif ačiū už info mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sommer @ 2008 03 19, 08:06)
Aha,dziaugiesi..o cia jau suvalkiecius pripjauti ruosiasi ... verysad.gif ir negaila??

eik jau, eik irnesakyk.gif , jau taip ims jus čia dabar ir pjaus hihihi.gif

Kad jau prakalbot apie dzūkus, tai kažkaip pagalvojau, kad ir dzūkų teko tikrai skūpių sutikti (viena iš jų buvo mano kambariokė studijų metais, tikra dzūkė, bet jau tokia šykšti doh.gif) . MB tai išvis sako, kad nesupranta, iš kur tas posakis, jog dzūkas gali paskutinius marškinius atiduoti. Anot jo, dzūkas gali pats pirmas kelią parodyti, gražiai pakalbėti, bet realios naudos iš jo nelauk. Na, bet kadangi MB pusiau suvalkietis, tai aš nelabai rimtai vertinu jo tokius pasakymus biggrin.gif
Atsakyti
suvalkieciai ne skupus o taupus ir savo gero bet kam nedalina.
Atsakyti
Teko pažinti 2 žmones suvalkiečius. Vaikinas buvo tikrai skūpus, mergina- kambariokė- irgi. Nepaprastai skūpi. Bet tik dėl kitų. Sau netaupydavo, bet jau kad ir draugėms gimtadienio proga net tortuko nenupirko, nors ir pasveikinta buvo. Tipo- džiaukitės- nors kad kavos gavote. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2008 03 22, 14:54)
Teko pažinti 2 žmones suvalkiečius. Vaikinas buvo tikrai skūpus, mergina- kambariokė- irgi. Nepaprastai skūpi. Bet tik dėl kitų. Sau netaupydavo, bet jau kad ir draugėms gimtadienio proga net tortuko nenupirko, nors ir pasveikinta buvo. Tipo- džiaukitės- nors kad kavos gavote.  doh.gif

tai gal prastai pasveikinot bigsmile.gif
Atsakyti
yra ir skupiu smile.gif bet gi visur ju yra thumbup.gif
Atsakyti
Mano mama - suvalkietė. Ir tikrai nesu sutikusi geresnio ir dosnesnio žmogaus. Su visais ji tokia. O kai nuvažiuojam pas mamos giminę tai vaišėm nėra galo, rodos "kad paskutinius marškinius atiduotų" bigsmile.gif
Jei kas peikia suvalkiečius aš visada juos ginu(juk turiu ir aš suvalkietiško kraujo, nors tėtis žemaitis) tongue.gif Linkėjimai suvalkiečiams 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Suvalkieciai geri zmones thumbup.gif Ir ne skupus,o taupesni yra uz kitus thumbup.gif
Mano vyras stebisi atvaziaves pas uosvius,kaip jus tokie taupus budami,o pietus pradedat valgyt nuo antro patiekalo g.gif Juk sriuba skrandi uzpildo ir antro taip jau nebesinori doh.gif Jam sunku priprasti lotuliukas.gif
Atsakyti
Ne skupus, o praktiškas. Jie tvarkingi, darbštūs, kažkuo primena vokiečius.

Pažįstų skupių žmonių nesuvalkiečių. Kartais jų skupumas būna iki absurdo, galima kurti anekdotus .
Atsakyti
mano mama suvalkietė, kaip kažkas sakė liocė(iš Šakių) ir tikrai galiu pasakyti, kad suvalkiečiai nėra skūpūs.juk viskas priklauso nuo žmogaus, o ne nuo regiono kuriame jis gimė victory.gif sakau taip ne dėl to kad mano mama iš šio krašto, aš esu prieš tokius dalykus kaip skirstymą į vienus ar kitus schmoll.gif kiek esu kur buvusi kituose Lietuvos regionuose, svečiuose, esu labai palankiai nusiteikusi, nes visi žmonės draugiški, net ir svetimus priima kaip savus thumbup.gif
Atsakyti