kaip dziaugiuosi, kad atidariau sia tema! labai daug idomaus radau pasiskaitymui netgi is istorijos - etnografijos
QUOTE(amri13 @ 2008 03 18, 22:24)
kaip dziaugiuosi, kad atidariau sia tema! labai daug idomaus radau pasiskaitymui netgi is istorijos - etnografijos 
Aha,dziaugiesi..o cia jau suvalkiecius pripjauti ruosiasi ...
[quote=Brėkšta,2008 03 18, 22:21]
pas mus kepurių snapus lacais vadina
o liocai ir karnavyžiai, tai skirtingose Nemuno pusėse gyvenantys suvalkiečiai tik Šakių pusėje gyvenantys syvalkiečiai kaip ir labiau tikri suvalkiečiai yra liocai, visuomet konkuravo su Jurbarko (šis regijonas, tai nei Suvalkija, nei Žemaitija nors tarmė labiau suvalkietiška, nei žemaitiška) pusėje gyvenančiai save laikančiais suvalkiečiais karnavyžiais ir kai ant skirtingo Nemuno kranto susitikdavo žvejai jie visuomet jausdavo pareigą primint vienas kitam statusą, kas karnavyžis, o kas liocas
prasivardžiuodavo vienžo
nu geras...
pasirodo liocė tikra esu ir pati to nežinau
gėda
bet kaip įdomu
ačiū už info
pas mus kepurių snapus lacais vadina
o liocai ir karnavyžiai, tai skirtingose Nemuno pusėse gyvenantys suvalkiečiai tik Šakių pusėje gyvenantys syvalkiečiai kaip ir labiau tikri suvalkiečiai yra liocai, visuomet konkuravo su Jurbarko (šis regijonas, tai nei Suvalkija, nei Žemaitija nors tarmė labiau suvalkietiška, nei žemaitiška) pusėje gyvenančiai save laikančiais suvalkiečiais karnavyžiais ir kai ant skirtingo Nemuno kranto susitikdavo žvejai jie visuomet jausdavo pareigą primint vienas kitam statusą, kas karnavyžis, o kas liocas
nu geras...
QUOTE(Sommer @ 2008 03 19, 08:06)
eik jau, eik
Kad jau prakalbot apie dzūkus, tai kažkaip pagalvojau, kad ir dzūkų teko tikrai skūpių sutikti (viena iš jų buvo mano kambariokė studijų metais, tikra dzūkė, bet jau tokia šykšti
suvalkieciai ne skupus o taupus ir savo gero bet kam nedalina.
Teko pažinti 2 žmones suvalkiečius. Vaikinas buvo tikrai skūpus, mergina- kambariokė- irgi. Nepaprastai skūpi. Bet tik dėl kitų. Sau netaupydavo, bet jau kad ir draugėms gimtadienio proga net tortuko nenupirko, nors ir pasveikinta buvo. Tipo- džiaukitės- nors kad kavos gavote.
QUOTE(dije @ 2008 03 22, 14:54)
Teko pažinti 2 žmones suvalkiečius. Vaikinas buvo tikrai skūpus, mergina- kambariokė- irgi. Nepaprastai skūpi. Bet tik dėl kitų. Sau netaupydavo, bet jau kad ir draugėms gimtadienio proga net tortuko nenupirko, nors ir pasveikinta buvo. Tipo- džiaukitės- nors kad kavos gavote. 
tai gal prastai pasveikinot
yra ir skupiu
bet gi visur ju yra
Mano mama - suvalkietė. Ir tikrai nesu sutikusi geresnio ir dosnesnio žmogaus. Su visais ji tokia. O kai nuvažiuojam pas mamos giminę tai vaišėm nėra galo, rodos "kad paskutinius marškinius atiduotų"
Jei kas peikia suvalkiečius aš visada juos ginu(juk turiu ir aš suvalkietiško kraujo, nors tėtis žemaitis)
Linkėjimai suvalkiečiams
Jei kas peikia suvalkiečius aš visada juos ginu(juk turiu ir aš suvalkietiško kraujo, nors tėtis žemaitis)
Suvalkieciai geri zmones
Ir ne skupus,o taupesni yra uz kitus
Mano vyras stebisi atvaziaves pas uosvius,kaip jus tokie taupus budami,o pietus pradedat valgyt nuo antro patiekalo
Juk sriuba skrandi uzpildo ir antro taip jau nebesinori
Jam sunku priprasti
Mano vyras stebisi atvaziaves pas uosvius,kaip jus tokie taupus budami,o pietus pradedat valgyt nuo antro patiekalo
Ne skupus, o praktiškas. Jie tvarkingi, darbštūs, kažkuo primena vokiečius.
Pažįstų skupių žmonių nesuvalkiečių. Kartais jų skupumas būna iki absurdo, galima kurti anekdotus .
Pažįstų skupių žmonių nesuvalkiečių. Kartais jų skupumas būna iki absurdo, galima kurti anekdotus .
mano mama suvalkietė, kaip kažkas sakė liocė(iš Šakių) ir tikrai galiu pasakyti, kad suvalkiečiai nėra skūpūs.juk viskas priklauso nuo žmogaus, o ne nuo regiono kuriame jis gimė
sakau taip ne dėl to kad mano mama iš šio krašto, aš esu prieš tokius dalykus kaip skirstymą į vienus ar kitus
kiek esu kur buvusi kituose Lietuvos regionuose, svečiuose, esu labai palankiai nusiteikusi, nes visi žmonės draugiški, net ir svetimus priima kaip savus