Įkraunama...
Įkraunama...

Mitai ir tikrovė apie suvalkiečius

mano tėvas irgi sako, kad suvalkiečiai ne skūpūs, o taupūs. O vyras sako, kad suvalkiečiai skūpūs sau, bet kitiems ne. todėl ir lūžta stalai per balius. biggrin.gif thumbup.gif aišku negalima manyti, kad visi suvalkiečiai yra vienodi ir vienokie, o žemaičiai visi vienodai kitokie, tačiau man visai smagūs tie stereotipai ir manau bent iš dalies atsiranda ne šiaip sau. reikia mokėti pasijuokti iš savęs. bet kuris bruožas ar savybė vienoje situacijoje gali virsti dorybe, kitoje yda. tai nėra skirstymas į juoda ir balta, gera ar bloga. visi yra skirtingi, ir skirstymas į vienokius ar kitokius gal nėra tikslus, bet nėra neteisingas, viso pasaulio žmonės skiriasi vieni nuo kitų ne vien dėl genetinio fondo, bet ir dėl skirtingos klimatinės, kultūrinės, politinės, ekonominės, etc aplinkos. ir tai puiku, tai gyvenimo spalvos, jų įvairovė. thumbup.gif

o kalba suvalkiečių tikrai graži. juokinga, bet graži. biggrin.gif ir man rėžia ausį, kaip kartais ją išdarko "dviračio žiniose". schmoll.gif

bet įdomu pasidarė, kokie stereotipiniai bruožai priskiriami aukštaičiui ir dzūkui? g.gif
Atsakyti
esu suvalkietė,tikrai neskūpi schmoll.gif man nieko negaila draugui ar šeimos nariui,pačiai sau gaila nusipirk kąg.gif gal esu taupi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2008 04 27, 17:55)
bet įdomu pasidarė, kokie stereotipiniai bruožai priskiriami aukštaičiui ir dzūkui? g.gif

Aukštaičiai - atlapaširdžiai, nuoširduoliai ir plepiai hihihi.gif taip Vaižgantas sakė. o jis - aukštaitis.
Atsakyti
Pazystu suvalkieciu,kuriu tikrai nepavadinsi nei skupais nei syksciais,-tiesiog geri zmones ir tiek smile.gif
Atsakyti
Pažįstu vieną suvalkietę, kurios tokiu skupumu netikėjau, kol pati to nepamačiau. Viskas tik jai ir dėl jos. Visi aplinkiniai pasišlykšti tokiu jos elgesiu... Vis galvoju, ar tai tikrai nuo kilimo vietos ir aplinkos priklauso ar jau toks žmogaus būdas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 04 28, 22:36)
Aukštaičiai - atlapaširdžiai, nuoširduoliai ir plepiai hihihi.gif taip Vaižgantas sakė. o jis - aukštaitis.

todėl jis subjaktyvus ir nėr kuo juo tikėt irnesakyk.gif
Atsakyti
Tai tikrai - mitas.
Atsakyti
Mitas biggrin.gif
Atsakyti
tikrai nesamone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brėkšta @ 2008 03 18, 21:21)
pas mus kepurių snapus lacais vadina

o liocai ir karnavyžiai, tai skirtingose Nemuno pusėse gyvenantys suvalkiečiai tik Šakių pusėje gyvenantys syvalkiečiai kaip ir labiau tikri suvalkiečiai yra liocai, visuomet konkuravo su Jurbarko (šis regijonas, tai nei Suvalkija, nei Žemaitija nors tarmė labiau suvalkietiška, nei žemaitiška) pusėje gyvenančiai save laikančiais suvalkiečiais karnavyžiais ir kai ant skirtingo Nemuno kranto susitikdavo žvejai jie visuomet jausdavo pareigą primint vienas kitam statusą, kas karnavyžis, o kas liocas  lotuliukas.gif  prasivardžiuodavo vienžo

Nepamirškim, kad pati Suvalkija dar skirstoma į kapsus, zanavykus ir..nežinau, kaip tie vilkaviškiečiai vadinami g.gif Bet mes visi skirtingi. Zanavykai yra Šakių rajonas ir dalis Kauno rajono, zanavykai kalba taip, kaip turi kalbėti tikras lietuvis, ir jie taip nesuvalkiuoja kaip Marijėmpolė ar Vilkaviškis (jis dar kitaip kalba nei Marijėmpolė). na, bet ne esmė smile.gif Esmė tame, kad nesvarbu, kas tu, ar marijampolietis, ar vilkaviškietis, ar šakietis, ar jurbarkietis, ar kaunietis..ir dar galima vardinti visus kitus kraštiečius, o tame, kad skūpumas ir taupumas priklauso nuo žmogaus charakterio, negalima taip teigti apie suvalkiečius schmoll.gif Kiek jų pažįstu, tai jie yra visokie, nors pati turiu tik 25 proc vadinamų suvalkiečiais kraujo, bet augau Suvalkijos lygumose, tiksliau laikau save zanavyke mirksiukas.gif Liuks žmogeliukai čia gyvena thumbup.gif Koks dar skūpumas, nejuokinkit biggrin.gif Vat, ištekėjau už tikro aukštaičio, jo plati giminė taipogi aukštaičiai, tai jergau kleckau kokie visi skirtingi ir nereikia čia lia lia, yra taipogi tooookių taupuolių, ir yra normalių, neskaičiuojančių. Aš nepykstu, kai mane pavadina suvalkiete..Tik mintyse nusišypsau..Nes kažkaip dažniausiai tai girdžiu iš žmonių, kurie patys savęs nemato, tai yra patys skaičiuoja centas į centą, kąsnis į kąsnį, bet ne, jie ne suvalkiečiai, tad čia viskas normaliai thumbup.gif Visi mes skaičiuojam, jei neskaičiuotume (apie milijonierius nekalbu), tai vaikščiotume basi ir apiplyšę biggrin.gif Kai pirmą kartą savo vyrą atsivežiau į savo kraštus, jis tikėjosi skurdaus priėmimo, na, irgi tų pasakų buvo prisiklausęs (Viešpatie, nejau mes tokie urviniai blink.gif ), bet man to garsiai neužsiminė.. Tik kai jau grįžom iš tų kraštų, jo draugai aukštaičiai juokdamiesi klausia "Na, ir kaip tie suvalkiečiai?" (bet rimtai, kokie mes čiūdai esam tiems aukštaičiams blink.gif ). Tai maniškis tada prapliupo pasakoti "Eikit sau, žinokit uošvis pripylė toookį stopariką degtinės, nu dydis - kaip stiklinės, jie iš tokių geria, nepratęs aš prie tokių kiekių, mes tai iš mažų, normaliai, paskui dar torto didžiausią gabalą atpjovė, maisto belnkiek, tik "valgyk, valgyk", įdomiai kai kurie jie ten kalba, bet linksmi žmonės".. (o aš ne t nežinojau, kad jis tikėjosi kažin ką pamatyt blink.gif , tai aišku, kad mes normalūs thumbup.gif ).. Taip kad nereikia mėtyti akmenų į suvalkiečius, geriau pasižiūrėkit, ar patys tų akmenų neverti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlioAudra @ 2009 02 04, 16:56)
Tai tikrai - mitas.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mitas gryniausias biggrin.gif
Atsakyti