QUOTE(Brėkšta @ 2008 03 18, 21:21)
pas mus kepurių snapus lacais vadina
o liocai ir karnavyžiai, tai skirtingose Nemuno pusėse gyvenantys suvalkiečiai tik Šakių pusėje gyvenantys syvalkiečiai kaip ir labiau tikri suvalkiečiai yra liocai, visuomet konkuravo su Jurbarko (šis regijonas, tai nei Suvalkija, nei Žemaitija nors tarmė labiau suvalkietiška, nei žemaitiška) pusėje gyvenančiai save laikančiais suvalkiečiais karnavyžiais ir kai ant skirtingo Nemuno kranto susitikdavo žvejai jie visuomet jausdavo pareigą primint vienas kitam statusą, kas karnavyžis, o kas liocas

prasivardžiuodavo vienžo
Nepamirškim, kad pati Suvalkija dar skirstoma į kapsus, zanavykus ir..nežinau, kaip tie vilkaviškiečiai vadinami

Bet mes visi skirtingi. Zanavykai yra Šakių rajonas ir dalis Kauno rajono, zanavykai kalba taip, kaip turi kalbėti tikras lietuvis, ir jie taip nesuvalkiuoja kaip Marijėmpolė ar Vilkaviškis (jis dar kitaip kalba nei Marijėmpolė). na, bet ne esmė

Esmė tame, kad nesvarbu, kas tu, ar marijampolietis, ar vilkaviškietis, ar šakietis, ar jurbarkietis, ar kaunietis..ir dar galima vardinti visus kitus kraštiečius, o tame, kad skūpumas ir taupumas priklauso nuo žmogaus charakterio, negalima taip teigti apie suvalkiečius

Kiek jų pažįstu, tai jie yra visokie, nors pati turiu tik 25 proc vadinamų suvalkiečiais kraujo, bet augau Suvalkijos lygumose, tiksliau laikau save zanavyke

Liuks žmogeliukai čia gyvena

Koks dar skūpumas, nejuokinkit

Vat, ištekėjau už tikro aukštaičio, jo plati giminė taipogi aukštaičiai, tai jergau kleckau kokie visi skirtingi ir nereikia čia lia lia, yra taipogi tooookių taupuolių, ir yra normalių, neskaičiuojančių. Aš nepykstu, kai mane pavadina suvalkiete..Tik mintyse nusišypsau..Nes kažkaip dažniausiai tai girdžiu iš žmonių, kurie patys savęs nemato, tai yra patys skaičiuoja centas į centą, kąsnis į kąsnį, bet ne, jie ne suvalkiečiai, tad čia viskas normaliai

Visi mes skaičiuojam, jei neskaičiuotume (apie milijonierius nekalbu), tai vaikščiotume basi ir apiplyšę

Kai pirmą kartą savo vyrą atsivežiau į savo kraštus, jis tikėjosi skurdaus priėmimo, na, irgi tų pasakų buvo prisiklausęs (Viešpatie, nejau mes tokie urviniai

), bet man to garsiai neužsiminė.. Tik kai jau grįžom iš tų kraštų, jo draugai aukštaičiai juokdamiesi klausia "Na, ir kaip tie suvalkiečiai?" (bet rimtai, kokie mes čiūdai esam tiems aukštaičiams

). Tai maniškis tada prapliupo pasakoti "Eikit sau, žinokit uošvis pripylė toookį stopariką degtinės, nu dydis - kaip stiklinės, jie iš tokių geria, nepratęs aš prie tokių kiekių, mes tai iš mažų, normaliai, paskui dar torto didžiausią gabalą atpjovė, maisto belnkiek, tik "valgyk, valgyk", įdomiai kai kurie jie ten kalba, bet linksmi žmonės".. (o aš ne t nežinojau, kad jis tikėjosi kažin ką pamatyt

, tai aišku, kad mes normalūs

).. Taip kad nereikia mėtyti akmenų į suvalkiečius, geriau pasižiūrėkit, ar patys tų akmenų neverti