Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis

QUOTE(Kleckutė @ 2008 04 10, 12:49)
Sveikutės,

aš su klausimu. Mano ( tiksliau vyro  ax.gif  ) pinigėlis ėmė pūti, viena šakutė pageltonavo ir jau nelabai " gyva" tai kaži ką dabar daryti?
Reikia persodinti?
Nelabai nusimanai aš tose gėlėse  ax.gif  doh.gif

Kuo greičiau rauk, pūvinius apipjaustyk ir pelenais apibarstyk, o sveikas bulvytes persodink, aš nesenai saviškį persodinau ir nors šakelė buvo vos vos pageltus, savo nuostabai radau viena bulvytę koše pavirtusią, laimei likusios sveikutėlės, o medis visai nelaistytas - tik keletą kartų nupurkštas. peršas išvada, kad parduotuvėse ryškiai persistengia su laistymu cray.gif
Atsakyti
Aciu mergaites uz patarimus.Turiu dar viena klausimuka: ar persodinant,reikia gausiai palaistyti ar tai pakenks gelytei??? nes as pries persodindama,visada gausiai palaistau,kad butu lengviau isimti.ir dar vienas klausimukas: kurioje vietoje auginti gelyte??? siuo metu ji pas mane stovi ant palanges vakarinej pusej, tad saules gauna daugiau kaip puse dienos.daznai ir langas atidarytas buna,tad gal ji persalo?????
Atsakyti
Ačiū visoms labai už patarimus 4u.gif

Tai persodinius ir žiūrėsiu kaip toliau augs ji pa smus.
Pa smus ir ant palangės jinai padėta, tačiau saulės nelabai daug gauna, ji daugiau tokiam pavėsyje auga, tai kaži gerai?
ar jei reikia daug saulutės.

Ir dar klausimas, kas kiek laiko reikia ją laistyti, nes bijau perlieti, kad persodinus vėl nepradėtų pūti ar džiūti? g.gif
Atsakyti
Palange nelabai tinka zamiokulkui-jis bijo skersveju, labiau tinka netiesiogine saules sviesa.Laistyk labai retai,po persodinimo galima pora savaiciu nelieti.Jis nebijo perdziuvimo, bijo perliejimo.
Atsakyti
QUOTE(Kleckutė @ 2008 04 10, 13:21)
Ačiū visoms labai už patarimus  4u.gif

Pa smus ir ant palangės jinai padėta, tačiau saulės nelabai daug gauna, ji daugiau tokiam pavėsyje auga, tai kaži gerai?

Ir dar klausimas, kas kiek laiko reikia ją laistyti, nes bijau perlieti, kad persodinus vėl nepradėtų pūti ar džiūti?  g.gif

pas mane auga ant žemės, kiti ant palangės laiko, ko gero viskas priklauso nuo augintojų - kaip įpratinsim- taip bus gerai. Nors rašo, kad ji nereikalauja daug šviesos. o su laistymu jau sunkiau - bijau perlaisyti, todėl purškiu ir tai labai retai, nors pas mane ganėtinai šilta. Kad gėlytė džiūtų - negirdėjau, nes ji savyje kaupia vandens atsargas, didžiausia problema - jos nesupūdyti. Nors pažystu keletą augintojų, sakančių kad nėr lengviau kaip jas auginti - reikia pamiršti , kad jas turim ir augs kuo puikiausiai lotuliukas.gif
Atsakyti
as tai laikau atokiau nuo tiesioginiu saules spinduliu, pries ir po persodinimo neliejau, dabar ketinu laistyti koki karta per menesi (isivaizduosiu kad kaktusas lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Kleckutė @ 2008 04 10, 13:21)
Ačiū visoms labai už patarimus  4u.gif

Ir dar klausimas, kas kiek laiko reikia ją laistyti, nes bijau perlieti, kad persodinus vėl nepradėtų pūti ar džiūti?  g.gif

paskaityk informaciją 1-ajame puslapyje. Ten labai aiškiai parašyta mirksiukas.gif Ten atsakymai į tavo klausimus.

O persodinus aš paliejau iš karto, į lėkštutę smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jaunutia @ 2008 04 10, 14:04)
as tai laikau atokiau nuo tiesioginiu saules spinduliu, pries ir po persodinimo neliejau, dabar ketinu laistyti koki karta per menesi (isivaizduosiu kad kaktusas lotuliukas.gif )

(aš įsisvazduoju, kad vaškinė gėlė lotuliukas.gif ).
Atsakyti
Mano didelis grazuolis piniguotis mirsta unsure.gif jau 5 stora saka nupuvo, as ji persodinau i kaktusine zeme, bet vistiek kazkas ne taip, kaip manote, kalio permanganatu jei palieciau ta vieta kur ispuvo saka? g.gif Neturiu pelenu verysad.gif
Pas mane jis1,5m jau, praeita pavasari persodinau, dabar vel, ir tikrai nepakito jo prieziura, nesuprantu kas jam nutiko, liko tik plonytes sakos, 4 naujas isleides dabar..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasikeitusi: 10 balandžio 2008 - 14:45
QUOTE(Pasikeitusi @ 2008 04 10, 14:43)
Mano didelis grazuolis piniguotis mirsta unsure.gif jau 5 stora saka nupuvo, as ji persodinau i kaktusine zeme, bet vistiek kazkas ne taip, kaip manote, kalio permanganatu jei palieciau ta vieta kur ispuvo saka? g.gif Neturiu pelenu verysad.gif
Pas mane jis1,5m jau, praeita pavasari persodinau, dabar vel, ir tikrai nepakito jo prieziura, nesuprantu kas jam nutiko, liko tik plonytes sakos, 4 naujas isleides dabar..

Geriau visai neliek kuri laika.O nutrukusias sakas as tai i zeme ikisus buvau, jos puikiai prigijo.Arba pamerkus i vaza ,po kurio kaiko isleidzia saknis, bet laukt ilgai-menesius.
Atsakyti
QUOTE(Aukso_dulkele @ 2008 04 10, 14:57)
Geriau visai neliek kuri laika.O nutrukusias sakas as tai i zeme ikisus buvau, jos puikiai prigijo.Arba pamerkus i vaza ,po kurio kaiko isleidzia saknis, bet laukt ilgai-menesius.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasikeitusi @ 2008 04 10, 15:43)

Aš puvinį nupjovus vietoj pelenų ant gyvatuko šakelę padžiovinau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif gal ir juoksitės, bet nieko geriau nesugalvojau. dabar stebiu, kol kas kaip ir nieko nesidaro .
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2008 04 10, 11:48)
kazkada bandziau as ten i ta zeme lysti, tai zinok ji tokia kieta pas mane (man rodos gal nuo laistymo tokia kieta tapo), nebezinau ka daryt... gal is karto bandyt persodint?  g.gif

kai zieme per kieta ir nekvepuoja augalas, tai irgi negerai. Be to, ir "lisnai" dregmei isgaruoti sunkiau.
Atsakyti